Kolega Gandalfe, vi od naših susjeda napravište prostitutke ako tako smijem kazati.GandalfSivi wrote:Koloniziram ja jedno selo na jednom otokumuzicar_iz_parka wrote:
Otoka kolega.
Ili je to neki perfidni plan koloniziranja najljepše obale na svijetu?svake godine. Koloniziraju i oni moj novcanik, svakome ponesta...
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
muzicar_iz_parka
#1701 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- animals
#1702 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja se zajebajem a ti napises post od pola metra, koji mi ne pada na pamet da citam..SaraFina wrote:animals wrote:Ja tebi Sarafina ne bi dao da prodjes kroz Hrvatsku..
Poslije Dacica, Vulina, Seselja ti si sljedeca na crnoj listi..
![]()
Nije tebi Sarafina kriva zbog ove teme, nego stožernik Čović i njegove opstrukcije u FBiH... RH ako iole misli dobro bosanskohercegovačkim Hrvatima, ogradila bi se od Čovićeve pogubne politike, a ne bi je slijepo podržavala. Prazni se plodna i rodna Slavonija, te kompletan kontinentalni dio, gdje Bošnjaka a ni Srba nema ni rad lijeka..
Zašto ti ljudi odlaze? Što HR vlada radi da zaustavi kataklizmu u samoj državi?Ništa... Miješa se i to nepozvana u izborni proces u BiH. Nedopustivo!
Hrvate u BiH još Tuđman je žrtvovao da podeblja kiflu... trebalo je to ljudima otvoreno reći.. Snalazite se u BiH kako znate.... Nego zvanični ZG, baš poput BG, s vremena na vrijeme, kad politički procesi, ekonomija i sl... krenu nizbrdo nadju da se bave pitanjem Hrvata/Srba u BiH.
Ako i 2% pratiš HR politiku, svjestan si da Plenković ovo bezuspješno lobiranje, ne izvodi zarad vas Hrvata u BiH... Nego da dobije alibi za svoju nesposobnost, i jer mu se drma stolica, a sa njom i koalicija na državnoj razini..
Pa se eto Plenki briselski ćata, sjetio siromašnih i ubogih Hrvata u BiH, da ne ostane upamćen kao debil, koji za vrijeme mandata nije učinio ništa korisno..
Prosio je po EU i lobirao zarad Čović i HDZ-a te BiH i ubogih majoriziranih i obespravljenih Hrvata... Koji su po "treći put" majorizirani... A Čović spreman za ucjene i blokade svake vrste...pomagao i pomaže.. Te i Čović slave skupa s Plenkovićem, jer će "populizirati HR problem u BiH"ko to ne shvata lud je.
Da je iole normalan stožernik ne bi "koaliciju" temeljio sa Dodikom... Ali nije.. i te gluposti o EU integracijama koje prosipa, te Hrvatima kao lokomotivi su idiotizmi. Ništa pozitivno nije uradio za vrijeme mandata u protekle 4 g... Osim onog pokušaja od Bože sa apelacijom... Drug Dodik, mu na crnoj listi USA, a Čović bi završio poput hercegovačkog Sanadera... pristupnicom EU...valjda to dovoljno govori..
Dakle, niti su Hrvati izborima uniženi i zakinuti, nego stožernik ucjene i blokade vidi kao najbolje rješenje, i to bi radio i da je izbornom mašinerijom i prošao na nivou BiH, a na nivou FBIH već primjenjuje oprobane metode (nedolazak HDZ-OVACA na sjednice - blokada).., a ni Plenki ne lobira po EU zarad vaše dobrobiti...Nego što je mandat u RH potrošio u ništa...Pa ste mu VI u BiH dobra izlika...Oba vas dakle varaju...za svoju korist.
nije mi jasno, tako mlada cura a ogrezla u politiku..
neki je poremecaj tu..
- SaraFina
#1703 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
GandalfSivi wrote:Jesi, jesi. Najlakse zakuhati pa se vaditi kao nisi ti krivaSaraFina wrote:animals wrote:Ja tebi Sarafina ne bi dao da prodjes kroz Hrvatsku..
Poslije Dacica, Vulina, Seselja ti si sljedeca na crnoj listi..
![]()
Nije tebi Sarafina kriva zbog ove teme, nego stožernik Čović i njegove opstrukcije u FBiH...
P.S. Posaljem ti razglednicu sa nekog od hrvatskih ostrva dogodine
Makar to za utjehu. Uglavnom, prije nego me proglasiše nepoželjnom u lijepoj našoj,
Sad ću sa razglednica i slika gledati te prirodne ljepote! Oj živote, truli paradajzu!
- GandalfSivi
#1704 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Cuj Korculu. Ja se tamo svake godine krijem u jednom malom mjestascu...SaraFina wrote:
![]()
Makar to za utjehu. Uglavnom, prije nego me proglasiše nepoželjnom u lijepoj našoj,obišla sam dosta otoka. Ove godine i Korčulu... malo bila na Orebiću, pa iz Trpnja za Ploče trajektom i onda doma za SA...A nekad mi je i Mali Lošinj, bio omiljena destinacija... Hotel Punta i tako..
Sad ću sa razglednica i slika gledati te prirodne ljepote! Oj živote, truli paradajzu!
- strong69
#1705 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
@SaraFina je jako dobro obrazlozila temu i pretpostavke i razloge obrazlozila veoma dobro. To sto su pojedini botovi temu obesmislili i sveli je na nivo buvljaka to je druga stvar. Onaj ko je shvatio shvatio je, mozda mu tema nije ni trebala.
- SaraFina
#1706 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Da?GandalfSivi wrote:Cuj Korculu. Ja se tamo svake godine krijem u jednom malom mjestascu...SaraFina wrote:
![]()
Makar to za utjehu. Uglavnom, prije nego me proglasiše nepoželjnom u lijepoj našoj,obišla sam dosta otoka. Ove godine i Korčulu... malo bila na Orebiću, pa iz Trpnja za Ploče trajektom i onda doma za SA...A nekad mi je i Mali Lošinj, bio omiljena destinacija... Hotel Punta i tako..
A lijepa je Korčula.... Pila sam kafu i vidim neka grupa turista... Švabe
8 crkvi i dominantna katolička populacija na otoku
Ljudi počeše čačkati tel, noseve, kupovati sladoled i sokove... Osu se grupa...
Odem i ja polako, razgledam jahte pa na plažu malu, gdje sam i krenula bila...
P.S Ljudi sa Orebića dolaze onim brodom (taksijem) za tridesetak kuna..na jednodnevne izlete...
To je stresno pomalo.
- SaraFina
#1707 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
strong69 wrote:@SaraFina je jako dobro obrazlozila temu i pretpostavke i razloge obrazlozila veoma dobro. To sto su pojedini botovi temu obesmislili i sveli je na nivo buvljaka to je druga stvar. Onaj ko je shvatio shvatio je, mozda mu tema nije ni trebala.
I tema nije nikakav čin osvete ili mržnje pobogu... A ni želje da neko ostane bez posla, na ulici ili bez uložaka i mokrih maramica, omiljenih pašteta, bajadere ili Gavrilovićevog narezka
- GandalfSivi
#1708 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jesmo ovo poceli reklamirati hrvatske otoke na ovoj temi?SaraFina wrote:Da?GandalfSivi wrote:Cuj Korculu. Ja se tamo svake godine krijem u jednom malom mjestascu...SaraFina wrote:
![]()
A lijepa je Korčula.... Pila sam kafu i vidim neka grupa turista... ŠvabeTuristički vodić desecima Švaba pojašnjava znamenitosti i katoličko nasledje...( pa sam se ubacila u grupu i slušala za džabe
)
8 crkvi i dominantna katolička populacija na otokuonda malo opisivao trg... Šetnja do kuće Marka Pola... I onda je tu počeo da kuka o teškoj situaciji, u kojoj se hrvatsko gospodarstvo nalazi, te da obala i otoci nisu mjerilo pravog stanja gospodarstva u državi...
Ljudi počeše čačkati tel, noseve, kupovati sladoled i sokove... Osu se grupa...
Odem i ja polako, razgledam jahte pa na plažu malu, gdje sam i krenula bila...
P.S Ljudi sa Orebića dolaze onim brodom (taksijem) za tridesetak kuna..na jednodnevne izlete...
To je stresno pomalo.
-
zipoo
#1709 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Cao Sarafina. Kako si? Jesi dobro? Kada ces doci da te zenim? Hajd probaj ovaj vikend da to obavimo dok je ovo lijepo vrijeme.
- beni-bu-man
- SaraFina
#1711 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
zipoo wrote:Cao Sarafina. Kako si? Jesi dobro? Kada ces doci da te zenim? Hajd probaj ovaj vikend da to obavimo dok je ovo lijepo vrijeme.
Sretno zauzeta, ali cijenim ponudu stvarno
@Gandalf, ovo opuštam čitateljstvo pred ofanzivu
Lagano.... Niko ne mrzi HR ni bajadere, nego...... HOĆEMO da sredimo Čovića i HDZ... Zbog opstrukcija
-
Hakiz
#1712 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A bojkot bajadere će smiriti Čovića kako?
-
zipoo
#1713 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
SaraFina wrote:zipoo wrote:Cao Sarafina. Kako si? Jesi dobro? Kada ces doci da te zenim? Hajd probaj ovaj vikend da to obavimo dok je ovo lijepo vrijeme.
Sretno zauzeta, ali cijenim ponudu stvarno![]()
@Gandalf, ovo opuštam čitateljstvo pred ofanzivu
Lagano.... Niko ne mrzi HR ni bajadere, nego...... HOĆEMO da sredimo Čovića i HDZ... Zbog opstrukcija
- Boemica
#1714 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Hakiz wrote:A bojkot bajadere će smiriti Čovića kako?
Šta te briga, ti svakako ne jedeš bajaderu
-
Hakiz
#1715 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Boemica wrote:Hakiz wrote:A bojkot bajadere će smiriti Čovića kako?
Šta te briga, ti svakako ne jedeš bajaderu
Ali mislim na one koji jedu. Ne mogu biti solidaran sa napaćenim masama, je li?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1716 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Za svaku akciju ima i neka reakcija.SaraFina wrote:strong69 wrote:@SaraFina je jako dobro obrazlozila temu i pretpostavke i razloge obrazlozila veoma dobro. To sto su pojedini botovi temu obesmislili i sveli je na nivo buvljaka to je druga stvar. Onaj ko je shvatio shvatio je, mozda mu tema nije ni trebala.
trudila sam se fakat..
I tema nije nikakav čin osvete ili mržnje pobogu... A ni želje da neko ostane bez posla, na ulici ili bez uložaka i mokrih maramica, omiljenih pašteta, bajadere ili Gavrilovićevog narezka
Treba gledati kompletnu sliku, šta su uzroci, a šta posljedice.
Nije to stvar tvoje ili moje želje nego lančane reakcije.
Vidio sam kasnije da si negdje spominjala ''na dobrovoljnoj bazi'' i to je ok. Ja to ne bih ni nazvao bojkotom nego davanjem prednosti lokalnom proizvodu.
-
Hakiz
#1717 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ama, nije Hrvatska samo Plenković.
I Pernar je Hrvatska.
I Pernar je Hrvatska.
- SaraFina
#1718 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:Za svaku akciju ima i neka reakcija.SaraFina wrote:strong69 wrote:@SaraFina je jako dobro obrazlozila temu i pretpostavke i razloge obrazlozila veoma dobro. To sto su pojedini botovi temu obesmislili i sveli je na nivo buvljaka to je druga stvar. Onaj ko je shvatio shvatio je, mozda mu tema nije ni trebala.
trudila sam se fakat..
Treba gledati kompletnu sliku, šta su uzroci, a šta posljedice.
Nije to stvar tvoje ili moje želje nego lančane reakcije.
Vidio sam kasnije da si negdje spominjala ''na dobrovoljnoj bazi'' i to je ok. Ja to ne bih ni nazvao bojkotom nego davanjem prednosti lokalnom proizvodu.
Ovakve akcije ne mogu polučiti 100% uspjeh... To je jasno...Međutim i 20 - 40% bio bi uspjeh, 50 % vrh...Također mogu razviti svijest o davanju prednosti domaćem proizvodu...
Cilj sam definirala 30-tak puta... Da se ne ponavljam.
-
Nadzorna_ploca
- Sanjarko
#1720 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja kako sam razumio Sarafina je vise pisala da se bojkotuju uvoznici iz BiH-a koji su u nekom talu sa Kradeze-om a ne bas toliko HR proizvodi.
- Sanjarko
#1721 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ali po meni nema potrebe za to. Jer ima ona izreka ko drugom jamu kopa sam u nju upada. Zabijanjem noza u ledza nama i podmetanjem noge nama sami sebi o glavi rade.
Realno. Jer svi gubimo stanovnistvo zbog ovoga, pare itd., samim tim oni gube musterije i pare.
Realno. Jer svi gubimo stanovnistvo zbog ovoga, pare itd., samim tim oni gube musterije i pare.
- insomnia78
#1722 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
E jesi naso cojkaHakiz wrote:Ama, nije Hrvatska samo Plenković.
I Pernar je Hrvatska.
- muha_sa
- insomnia78
#1724 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
E jbg i onaj ciko sto je odbio dici ruku u pozdrav Hitleru je bio Njemacka pa ne vidim da je to sprjecilo saveznicko bombardovanje
- Bloo
- Globalna šefica
#1725 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I Zeljko Molnar je bio Hrvatska...Hakiz wrote:Ama, nije Hrvatska samo Plenković.
I Pernar je Hrvatska.