Željko Komšić - Komšo
- ¤ jelena ¤
#1701 Re: Željko Komšić - Komšo
Što se tiče teme, nije mi jasno gdje je Pilsel vidio problem u prilogu za NU2 novinarke HRT-a o Komšiću.
Bilo je i pro i kontra...nije novinarka dovela samo HDZ-ovog novinara. Koliko sam ja imala prilike da vidim, tu je bio i Ahmed Burić, a u anketi su bili zastupljeni i oni koji su iznijeli stavove u korist i na štetu Komšiću.
Prije bih rekla da je ovdje Pilselov tekst patetičan, krajnje subjektivan i populistički - do neprepoznatljivosti.
Bilo je i pro i kontra...nije novinarka dovela samo HDZ-ovog novinara. Koliko sam ja imala prilike da vidim, tu je bio i Ahmed Burić, a u anketi su bili zastupljeni i oni koji su iznijeli stavove u korist i na štetu Komšiću.
Prije bih rekla da je ovdje Pilselov tekst patetičan, krajnje subjektivan i populistički - do neprepoznatljivosti.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 21/01/2019 16:45, edited 1 time in total.
- seln
#1702 Re: Željko Komšić - Komšo
Pitam za Dzaferovica.Humljanin wrote:Ma gluho bilo. Sve silne inicijative na Sarajevskom Univerzitetu koje idu u smjeru pokrivanja žena, oslobađanja predavanja u vrijeme džume, itd su samo ekscesi par samostalnih studenata ? Nikako stranačka politika...
- seln
#1703 Re: Željko Komšić - Komšo
dnevnik.ba je centralni organ HDZ-a BiH i to bas nije najbolji primjer objektivnog izvjestavanja.¤ jelena ¤ wrote:Što se tiče teme, nije mi jasno gdje je Pilsel vidio problem u prilogu za NU2 novinarke HRT-a o Komšiću.
Ako je htjela pitati obican svijet, hvala bogu, bar takvih u Bosni ima dovoljno.
Ali ne... pita se Draganov trubadur.
p.s. Da, Pilselov tekst jeste patetican, ali to ne umanjuje istinitost iznesenog.
- seln
#1704 Re: Željko Komšić - Komšo
Evo, opet ugrozba, javlja "Pravda"... ovaj, Dnevnik.
Pilsel i Duhaček zbog Komšića šire govor mržnje protiv hrvatskih medija u BiH
-
kakavdanakneiskustvu
#1705 Re: Željko Komšić - Komšo
stakasa wrote:Rjetki su ucinili za Bosnu i Bosnjake ko Stankovic. Nemojte odma sve pod nogesportman1 wrote:-otisao stankovicu na noge umjesto da je stankovic dosao njemu
-stankovic, da bi zadovoljio proustasku desnicu u hrvatskoj poceo odmah agresivno sa pismom nekog popa koje je odmah u startu dalo negativan ton komsicu kao osobi i politicaru.
da
- ¤ jelena ¤
#1706 Re: Željko Komšić - Komšo
Jesi li ti vidio u ovom prilogu još nešto, pored tog ''Draganovog trubadura''?seln wrote:dnevnik.ba je centralni organ HDZ-a BiH i to bas nije najbolji primjer objektivnog izvjestavanja.¤ jelena ¤ wrote:Što se tiče teme, nije mi jasno gdje je Pilsel vidio problem u prilogu za NU2 novinarke HRT-a o Komšiću.
Ako je htjela pitati obican svijet, hvala bogu, bar takvih u Bosni ima dovoljno.
p.s. Da, Pilselov tekst jeste patetican, ali to ne umanjuje istinitost iznesenog.
Burića, koji se takođe nešto pita? Anketu upravo tog, običnog svijeta?
Razumijem averziju prema HDZ, ali baš toliku ideološku zaslijepljenost i jednostranost baš i ne.
- Banksy
#1707 Re: Željko Komšić - Komšo
Apsolutno...¤ jelena ¤ wrote:
Pilselov tekst patetičan, krajnje subjektivan i populistički
Ali nije valjda da se u cijelom Bihaću nije mogla naći osoba s urednim dentalnim nizom. Ili u Sa neko zeru pametniji od plitkog Burića. Prilog M. Sever je bio jednostran, pristrasan, tendenciozan.
A AcA ga je razmontirao, realno... Uši su mu gorile.
- animals
#1708 Re: Željko Komšić - Komšo
Dobro ona kaze..
Komsic je posteni Bosnjak..
Komsic je posteni Bosnjak..
- fakat
#1709 Re: Željko Komšić - Komšo
Od rata do sada ni jedan bh politicar nije izazvao toliki izljev mrznje kao Komsic. U citavoj regiji ne mogu naci takav primjer. Ni jedan srpski ratni zlocinac nije ni blizu izazvao takvu medijsku hajku. Ne znam kako covjek izdrzi. Podrzajem njegov izbor ali mi ga je zao, mada ne vjerujem da mu treba sazaljenje, ali covjek koji je ratovao za BiH nije to zasluzio, mislim da vise govori o krajnjem nivou hdz desnicarenja kod Hrvata nego o samom Komsicu.
- seln
#1710 Re: Željko Komšić - Komšo
Buric se nesto pita? Gdje to, u slasticarni "Palma"?¤ jelena ¤ wrote:Jesi li ti vidio u ovom prilogu još nešto, pored tog ''Draganovog trubadura''?seln wrote:dnevnik.ba je centralni organ HDZ-a BiH i to bas nije najbolji primjer objektivnog izvjestavanja.¤ jelena ¤ wrote:Što se tiče teme, nije mi jasno gdje je Pilsel vidio problem u prilogu za NU2 novinarke HRT-a o Komšiću.
Razumijem averziju prema HDZ, ali baš toliku ideološku zaslijepljenost i jednostranost baš i ne.
Da, vidio sam obican svijet, ali glavnu rijec je vodio trubadur.
- BHCluster
#1711 Re: Željko Komšić - Komšo
Da li se oglasio Falatar?
-
hAZNADAR
#1712 Re: Željko Komšić - Komšo
To mu je posao. Nije li prije par god. Dodika u najavi nazvao Ronhilom, osuo masu provokacija, nije mu dao do rijeci, par iznenadjenja gdje se Dodik pogubio i jos pozvao novinara Bakira pa Dodik pukao ko balon.sportman1 wrote:-otisao stankovicu na noge umjesto da je stankovic dosao njemu
-stankovic, da bi zadovoljio proustasku desnicu u hrvatskoj poceo odmah agresivno sa pismom nekog popa koje je odmah u startu dalo negativan ton komsicu kao osobi i politicaru.
evo ovdje
https://www.youtube.com/watch?v=sQl_Rp4jzx4
Dajte ljudi, Stankovic je show, ko tu dodje - zna sta ga ceka i nema pardona. Nije Komso sveta krava pa da ge neko brani od Stankovica,.. jos je dobro i prosao.
Last edited by hAZNADAR on 21/01/2019 17:55, edited 1 time in total.
- Banksy
#1713 Re: Željko Komšić - Komšo
Kako rekoh...Banksy wrote:Sad će Sloboda Bosna o Čiča Aci
-
zilog
#1714 Re: Željko Komšić - Komšo
Stankovic, u pokusaju da se umili desnici, glumio profesionalizam.
Evo, jednog dana ce dobiti pitanje u njegovom stilu. Ako se zalaze za dizanje novinarskih standarda, zasto se sada bavi novinarstvom?
Evo, jednog dana ce dobiti pitanje u njegovom stilu. Ako se zalaze za dizanje novinarskih standarda, zasto se sada bavi novinarstvom?
- ¤ jelena ¤
#1715 Re: Željko Komšić - Komšo
U tom prilogu se pita i Burić i građani privrženi Komšiću - ostalo je stvar lične percepcije.seln wrote:Buric se nesto pita? Gdje to, u slasticarni "Palma"?¤ jelena ¤ wrote:Jesi li ti vidio u ovom prilogu još nešto, pored tog ''Draganovog trubadura''?seln wrote: dnevnik.ba je centralni organ HDZ-a BiH i to bas nije najbolji primjer objektivnog izvjestavanja.
Da, vidio sam obican svijet, ali glavnu rijec je vodio trubadur.
- BHCluster
#1716 Re: Željko Komšić - Komšo
Komsic je odradio ovaj interviju pošteno i otvoren, provalio HDZ-ovu pricu o ugrozenosti, pokazao koliko nam je Ustav sjeban, o otvorenim pitanjima izmedju BiH i HR itd... drzavnicki a ne ko onaj politicar u pokusaju kad je rekao za Komsica "koliko je vodio agresivnu, isključivu politiku, pogotovo prema narodu koji bi trebao da predstavlja." 
-
kakavdanakneiskustvu
#1717 Re: Željko Komšić - Komšo
hAZNADAR wrote:To mu je posao. Nije li prije par god. Dodika u najavi nazvao Ronhilom, osuo masu provokacija, nije mu dao do rijeci, par iznenadjenja gdje se Dodik pogubio i jos pozvao novinara Bakira pa Dodik pukao ko balon.sportman1 wrote:-otisao stankovicu na noge umjesto da je stankovic dosao njemu
-stankovic, da bi zadovoljio proustasku desnicu u hrvatskoj poceo odmah agresivno sa pismom nekog popa koje je odmah u startu dalo negativan ton komsicu kao osobi i politicaru.![]()
evo ovdje
https://www.youtube.com/watch?v=sQl_Rp4jzx4
Dajte ljudi, Stankovic je show, ko tu dodje - zna sta ga ceka i nema pardona. Nije Komso sveta krava pa da ge neko brani od Stankovica,.. jos je dobro i prosao.
tacno
- General War
#1718 Re: Željko Komšić - Komšo
Sve OK, jedino sto je trebao da zakuca Stankovicu je u vezi onih ambasadora da je smjenjivao HDZ kadrove a ne hrvate per se...BHCluster wrote:Komsic je odradio ovaj interviju pošteno i otvoren, provalio HDZ-ovu pricu o ugrozenosti, pokazao koliko nam je Ustav sjeban, o otvorenim pitanjima izmedju BiH i HR itd... drzavnicki a ne ko onaj politicar u pokusaju kad je rekao za Komsica "koliko je vodio agresivnu, isključivu politiku, pogotovo prema narodu koji bi trebao da predstavlja."
Al gdje nadjose onu hajvanku sto rece Zeljko je nas bosnjak
- ¤ jelena ¤
#1719 Re: Željko Komšić - Komšo
Hajdebogati, šta zna krezava Bišćanka šta je...član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda...
-
1GB
#1720 Re: Željko Komšić - Komšo
Hrpu zicera je Komsic propustio, hrpu... al sta je tu je.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1721 Re: Željko Komšić - Komšo
BHCluster wrote:Komsic je odradio ovaj interviju pošteno i otvoren, provalio HDZ-ovu pricu o ugrozenosti, pokazao koliko nam je Ustav sjeban, o otvorenim pitanjima izmedju BiH i HR itd... drzavnicki a ne ko onaj politicar u pokusaju kad je rekao za Komsica "koliko je vodio agresivnu, isključivu politiku, pogotovo prema narodu koji bi trebao da predstavlja."
-
zilog
#1722 Re: Željko Komšić - Komšo
Komso je nikakav retoricar (Slaven bi pojeo Stankovica), ali ga narod, upravo zato, voli...1GB wrote:Hrpu zicera je Komsic propustio, hrpu... al sta je tu je.
Ona suza u oku na kraju...
Covic bi dao ljetovanje na Krimu sa Dodikom i Putinom za to.
-
mali jomu
#1723 Re: Željko Komšić - Komšo
Komšić ima poruku za Zagreb i Beograd: Ne možete ništa Bosni i Hercegovini

“BiH će uvijek opstati, uvijek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od susjeda, vođen od strane naših susjeda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sjašite nam s vrata, može se i drugačije reći, molim vas prestanite nam pomagati”
“Ne treba Vučić objašnjavati kakav je Milorad Dodik, Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo. Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem uime BiH i uime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susjedima”
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ini/324851
Meni je moj komšo

“BiH će uvijek opstati, uvijek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od susjeda, vođen od strane naših susjeda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sjašite nam s vrata, može se i drugačije reći, molim vas prestanite nam pomagati”
“Ne treba Vučić objašnjavati kakav je Milorad Dodik, Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo. Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem uime BiH i uime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susjedima”
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ini/324851
Meni je moj komšo
- sinuhe
#1724 Re: Željko Komšić - Komšo
Kojim povodom je dao tu izjavu? Prica sam sa sobom.
- seln
#1725 Re: Željko Komšić - Komšo
Velika istina.¤ jelena ¤ wrote:
U tom prilogu se pita i Burić i građani privrženi Komšiću - ostalo je stvar lične percepcije.