Izborna svaštara - 2018

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Fudo387

#1701 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:
seln wrote:
radostan dan wrote:Joj izvini, zaboravio sam da vama u minhenu posebno tesko padaju minderasi, kabadahije, itd...a sta ces, ne daj se, bice bolje, nece ni to do vijeka. Javicemo ti kad budemo imali kvalitetnije, da se ne sekiras.
Ako su tebi dobri, mashallah. Onda su izbori prosli po tvojoj volji i zelji.
moja jedina volja i želja je da sve funkcioniše koliko toliko da običan čovjek može isto tako koliko toliko normalno živjeti. ja ne znam da švercam, ne znam da varam, ne znam da kupim za marku a prodam za marku i dvadeset...a da lopovijam i kradem - neću.

ovo ovdje funkcioniše kako funkcioniše, i ne treba mi nikakvo i ničije kmečanje o preglasavanju, koje u konačnici može imati destabilizaciju...prije svega i osnovno - da ih nema ili da kasne plate jer se nekom digao kurac da se revanšira neusvajanjem budžeta, nekog zakona...a tek poslije toga ostale moguće posledice tipa - opstrukcije, zahladjenje odnosa i sl.

eto zašto imam takav stav...nema tu nikakvog altruizma, filantropije,a najmanje kroatofilstva...samo praktičnost.

i to je za tebe demagogija?
ti si uhvatio merkelovu za pičku i ne puštaš, a meni nudiš komšićevu kitu i pričaš mi - to je ono pravo...e to je demagogija, druže.
Pa super,
Pisi Miletu da im napravi izbornu jedinicu oko Modrice. :D
CPT

#1702 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by CPT »

BajramBarecula wrote:
last mohicans wrote:Svaki put neko ukrade,to jest odnese glasove. Prošli put reis, ovaj put Hažikadić i tako u krug. Uvijek će se pojaviti nekoliko takvih. Amerikancu sam prognozirao itekako solidan broj glasova i to je ostvario. Ali su, po meni, uvijek veća prevaga nevažeći kojih je more. Maloprije gledam u centru, Hadžikadić skoro prešišao Džafera, što je nevjerovatno.
Vidis opet se spominje amerikanac ko neko ko je ukro glasove a ne fahraon koji je ukro skoro pa duplo vise od njega. S druge strane ovo je opet uvod u hiljadu puta prezvakanu pricu od jednom kandidatu ispred svih i ujedinjenu tzv ljevice koja svakako i ne postoji kod nas tako da bolje da odmah prestanem prije nego pocnem zvucat naivno, ako vec nisam :D
Image

i Amdija Lipovaca popisan :lol:
radostan dan

#1703 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by radostan dan »

Pa super,
jok, sačekaću tebe iz amerike kad dodjes na godišnji da to pošamaraš i ustrojiš kako treba.
Fudo387

#1704 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:
Pa super,
jok, sačekaću tebe iz amerike kad dodjes na godišnji da to pošamaraš i ustrojiš kako treba.
E pa nista onda, strpi se, sam’ sto nisam. :D
Fudo387

#1705 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Fudo387 »

CPT wrote:
BajramBarecula wrote:
last mohicans wrote:Svaki put neko ukrade,to jest odnese glasove. Prošli put reis, ovaj put Hažikadić i tako u krug. Uvijek će se pojaviti nekoliko takvih. Amerikancu sam prognozirao itekako solidan broj glasova i to je ostvario. Ali su, po meni, uvijek veća prevaga nevažeći kojih je more. Maloprije gledam u centru, Hadžikadić skoro prešišao Džafera, što je nevjerovatno.
Vidis opet se spominje amerikanac ko neko ko je ukro glasove a ne fahraon koji je ukro skoro pa duplo vise od njega. S druge strane ovo je opet uvod u hiljadu puta prezvakanu pricu od jednom kandidatu ispred svih i ujedinjenu tzv ljevice koja svakako i ne postoji kod nas tako da bolje da odmah prestanem prije nego pocnem zvucat naivno, ako vec nisam :D
Image

i Amdija Lipovaca popisan :lol:
Djaba mu orden dali. :lol:
radostan dan

#1706 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by radostan dan »

ne sekiraj se za srpljenje... istreniro nas je haznadar na onoj temi o ex yu....reko - drugovi, sve je ovo normalno, tranzicija traje i po 150 godina.
palermo

#1707 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by palermo »

radostan dan wrote:
moja jedina volja i želja je da sve funkcioniše koliko toliko da običan čovjek može isto tako koliko toliko normalno živjeti. ja ne znam da švercam, ne znam da varam, ne znam da kupim za marku a prodam za marku i dvadeset...a da lopovijam i kradem - neću.

ovo ovdje funkcioniše kako funkcioniše, i ne treba mi nikakvo i ničije kmečanje o preglasavanju, koje u konačnici može imati destabilizaciju...prije svega i osnovno - da ih nema ili da kasne plate jer se nekom digao kurac da se revanšira neusvajanjem budžeta, nekog zakona...a tek poslije toga ostale moguće posledice tipa - opstrukcije, zahladjenje odnosa i sl.

eto zašto imam takav stav...nema tu nikakvog altruizma, filantropije,a najmanje kroatofilstva...samo praktičnost.
.
Motivi su ti vrlo razumljivi i sasvim ok.

Ali se sudaraju sa realnošću. A opet nije fer optuživati realnost za to što je takva kakva je.
Fudo387

#1708 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:
ne sekiraj se za srpljenje... istreniro nas je haznadar na onoj temi o ex yu....reko - drugovi, sve je ovo normalno, tranzicija traje i po 150 godina.
Panicis bezze,
Sve je to ista ekipa.
Sad ce vam nabiti jos neke akcize, covic ce u neko ministarstvo, povecace penzije 0.2 %, rastalit lovu sto ce dobiti od mmf-a, i do sljedecih izbora, taman tad ce nesto zakuhat.
To su obicne kite kad su u pitanju krupne zajebancije, otcijepljenja, ratovi, qrci palci...ne smije to prdnit.
Ne sekiraj se, lece penzija. :-D
tandmand

#1709 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by tandmand »

Matzan wrote:Evo i čuvena novinarka razočarana izbornim rezultatima. :sad:

Image
Da je BiH neka moderna, po evropskom standardu i mentalitetu drzava, Hana Hadziavdagic - bi bila anonimus.
Capajebo

#1710 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Capajebo »

tandmand wrote:

Image
Da je BiH neka moderna, po evropskom standardu i mentalitetu drzava, Hana Hadziavdagic - bi bila anonimus.
Da hoce ova kobila otici, i nikad se vise pojaviti. To bi shvatio kao jednu pozitivnu stvar ovih izbora.
Maraschino

#1711 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Maraschino »

tandmand wrote:
:lol: :lol:

:thumbup:
insomnia78

#1712 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by insomnia78 »

Jasta bi.
julisiz es grant

#1713 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by julisiz es grant »

insomnia78 wrote:Jasta bi.
Ko što su anonimusi Kardašijanke, Hiltonke i slične dronfulje.
General War

#1714 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by General War »

State Department pohvalio je građane Bosne i Hercegovine i čestitao im za sudjelovanje na Općim izborima ističući kako ostaju predani cilju da BiH bude stabilna i prosperitetna zemlja.
"Sjedinjene Američke Države dijele zabrinutost oko izbornog procesa koju su izrazili i izborna posmatračka misija OSCE-a, međunarodni posmatrački timovi i lokalne nevladine organizacije. Izražavamo zabrinutost za regularnost izbora, nepristrasnost posmatrača izbora, ravnopravan pristup medijima i zloupotrebu javnih sredstava. Ta zabrinutost suprotna je izjavama vlasti u BiH o poštenim i transparetnim izborima. Zbog toga potičemo institucije BiH da što prije riješe nedostatke izbornog procesa koje su posmatrači OSCE-a uočili. Očekujemo da će interesne strane i građani ozbiljno početi raditi na formiranju vlasti i ohrabrujemo pobjednike da budu dostojni u pobjedi, a one koji su izgubili u porazu", navedeno je u saopćenju State Departmenta.

Osim toga, iz State Departmenta su naglasili da Sjedinjene Američke Države ostaju predane partnerstvu s građanima i vladom Bosne i Hercegovine sve dok rade na sveobuhvatnim izbornim, političkim, društvenim i privrednim reformama.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1715 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Bobi »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1716 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Velkoski »

Kakve veze ima nepismenost s nevažećim listićima? Još to da mi neko objasni i mogu leći spavati.

Dakle, ako si pismen ne križaš cijelu listu i ne dopisuješ Arriga Sacchija na listić.
mistek

#1717 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by mistek »

Većina stvari je već nabrojana i činjenica je da SDA ima najlojalnije i najstabilnije glasačko tijelo. Ali, osim što SDA zna kako se ova igra igra iza kulisa, oni mnogo bolje od ostalih znaju kako se ova igra igra uopšte. Zašto? Jer oni znaju šta je cilj, postave ga i usmjere sredstva ka tome i ništa ne rade na pamet. Kandidatske liste ostalih stranaka su, uz manje izuzetke, golo govno. Evo opet ću navesti primjer SDP. Imaju historijsku šansu vratiti se u život nakon debakla od prije 4 godine, a njihove liste su takve da se čovjek samo može čuditi. Nevjerovatne persone, nevjerovatan odabir. Masa ljudi koji se počela vraćati tom SDP-u je ostala sjebana kada je vidjela da tamo nema koga izabrati ustvari. I onda tako većina drugih stranaka. DF nešto možda bolji, ali i dalje daleko od dobrog. Pa evo čak i ta Naša stranka s par nekih ljudi koji zaista strše kvalitetom i masa onih koje je tako lahko popljuvati. Doduše, njih vodi zanimljiva i drugačija ideja, svakako. SBB i slični da ne pričam. I onda su jedino, što je logično, ove novonastale (iz SDA) stranke kupile mast, jer su eto kao izdvojeni neki ljudi koji su manje loši (ili se bar predstavljaju takvima) i pokupili fin broj glasova.

S druge strane, SDA baš rutinski odradio sve. U kantonu Sarajevo stave Efendića koji je prije godinu bio više kontra stranke, nego za nju. Ali, svjesni su da je tu raspad sistema u konkurenciji sa Konakovićem, Hadžibajrićem, Marjanovićem, pa i Kurićem i hladno jedina stvar kojom mogu parirati je Efendić. I oni to odrade. Koji je bolan faktor Segmedina-Srna? Milavica, bez obzira na ljudske kvalitete, sposobnost, zar neko fakat misli da može išta ovim gore? Pa eto mrtvi Kurić bi ga dobio 1 na 1 u glasanju žestoko, a da ne pričam ostali. Totalni promašaji, gdje je samo Naša stranka ispratila, ali SDA i NS glasači se nisu u putu sreli, pa je haman nevažno.

Federalni nivo - evo ja ću početi od ličnog primjera gdje do nedjelje nisam znao za koga glasati. Lista SDA je dno dna, ali su opet odigrali na iskustvo - Sebija oko koje se stvorila pompa i koja mora nositi glasove, Mašović koji će vazda ovdje imati glasove. Laganica i sigurica. SDP nudi praktično anonimusa Čengića, izvjesnu Zikretu, Vlastu Mijovića, totalno neozbiljno. DF nudi Rešidata koji jedini i može nešto, ali ostatak, wtf? Ostali da ne pominjem. Bukvalno, ovaj nivo se tako lagano mogao preveslati u ovoj izbornoj jedinici, a nije, ni blizu.

I na kraju državni, opet ovi na iskustvo. Zvizdić, ime, koje još nije dovoljno ukaljano da bi se prosječnom glasaču ogadilo. I, to je to. Ostali, opet tanušno, totalno. :)

I, za predsjednika je ista priča. SDA kandiduje najklasičnijeg mogućeg lika. Izlet sa Sebijom bi bio prevelik rizik, a Denis treba za druge stvari (mada bi i on bio sigurica). Postave ovog apsolutno bezličnog lika i znaju da imaju one sigurne glasove. Da li će imati više zavisi od ostalih kandidata. Onda se Fahro kandiduje i pomogne u smislu da par desetina hiljada ljudi kaže: Samo da ne bude Fahro, Džaferović je mila majka (jer stvore i priču da postoji opasnost od Fahre). A i SDP kandiduje Bećirovića, koji, koliko god djelovao simpatičan i fin čovjek, realno, da li ima harizmu da dobije ovo? Pošto sam i sam stvorio izuzetno pozitivno mišljenje o čovjeku, ponekad se zapitam, na osnovu čega brate mili? Jednostavno, i nije kvalitet za velike stvari.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1718 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Bobi »

Velkoski wrote:Kakve veze ima nepismenost s nevažećim listićima? Još to da mi neko objasni i mogu leći spavati.

Dakle, ako si pismen ne križaš cijelu listu i ne dopisuješ Arriga Sacchija na listić.
Ma idi spavat, nema nikakve veze, vidiš da lupaju :D.
Fudo387

#1719 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Fudo387 »

Jest, pa da ih Rusi hakiraju. :D
Bodkin

#1720 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
To vise govori o narodi koji ga bira. Ako je to ta kombinacija sa biracima koja je potrebna, normalni ljudi nemaju sta traziti u ovakvoj drzavi. Mislim znam ja da je bosna zemlja seljaka i sirovine ali valjda kako staris skontas koje su posljedice toga. Jebiga, zivot prodje nadajuci se da ce doci na red komsic koji nije mrtva ubleha nego zna jos nesto osim mahalski srati. Pa barem da ljude oko sebe skupi koji ce raditi umjesto njega.

Evo NS jaca od izbora do izbora u KS. Vidjecemo da li ce nekad doci do vlasti i sta ce oni uraditi.
A jebi ga, normalni su u inostranstvu valjda, a ovdje smo ostali mi tokmaci.....šta da ti kažem drug, nego ovo..........

mislim i amerikanci su izabrali trumpa, jesu li i oni nenormalni, ovi su izabrali ovoga, ovi onoga.......politika i društvena zbilju oblikuju razni faktori.....i ja nisam pričao o Komšiću kao pametnom čovjeku, nego o njegovoj korspodenciji sa biračima......eno, čak je i Avdo Avdić priznao da zna voditi predizbornu kampanju.....

NS-u ja želim sve najbolje, prevashodno zbog toga što su uveli u političku praksu jedan civilizirani način bavljenja politikom. Ali uspjeh Naše stranke ima i drugu stranu, tužna je činjenica da se Naša stranka nakon deset godina postojanja pretvorila u puku regionalnu (tačnije kantonalnu) stranku koja ima određene uspjehe u glavnom gradu ali izvan njega gotovo ne postoji.Mislim, kako ti od jednog mostarca možeš očekivati da glasa za Našu stranku
Normalni nisu u inostranstvu nego su u manjini u takvoj konstelaciji kako si je opisao. Zar nije tako? Ili mislis da su normalni ti sto glasaju na osnovu “udaranja po prstima”?

Pazi, trump je izuzetak u americi. On se pojavio sad. A i pored njega, imas druge nivoe vlasti gdje ljudi glasaju na osnovu programa kandidata. Programa koji ciljaju prave probleme. Cak je i trump pricao o konkretnim problemima. Mislim da nije uporedivo.

A u pravu si za NS ali ja to drugacije vidim. To je jedna nova struja i ima logike da prvo bude faktor u glavnom gradu gdje imas najvise glasaca sa tim profilom. Ako nekad i dodju na vlast i pokazu da mogu nesto promijeniti, ima smisla krenuti u mostaru ili tuzli
putokaz1

#1721 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by putokaz1 »

Ja još ne mogu da shvatim na kojim gradovima Trećerazredni političar ima prednost kad gubi
Tuzla,Lukavac,Gračanica,Gradačac,Zavidovići,Banovići,Bihać,Cazin,Kaleisja,Kladanja,.....
Odakle mu tih 12 000 više na Brezi,Trnovu,Čeliću...?
Maraschino

#1722 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Maraschino »

Kada je riječ o izbornim gubitnicima, teško ih je i nabrojati. Nijedan glas nisu dobili članovi stranke "Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčeta" - Danijela Đurić, Nevenka Vlačić te Draženko Jović.

Stolice NS RS ostaju pusti san i za Katicu Jović (Lijevo krilo), te Rasima Dardagana (Prva stranka), jer ni oni nisu osvojili nijedan glas.

Ništa kraći spisak nije ni kada su u pitanju oni koji su dobili podršku samo jednog birača. U pitanju su Jelena Kršić (Lijevo krilo), Bojana Mihajlović i Aida Dardagan (Prva stranka), Nikola Bobić (Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčeta), Selena-Snežana Milić (Proevropski blok), te nezavisni kandidat Bojan Era.

Još desetine kandidata, koji su priželjkivali da se pojave pred govornicom parlamenta RS, nisu ni blizu dvocifrenom broju glasova.
kudrilo

#1723 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by kudrilo »

Baš me zanima ko će se prodati talibanima u kantonu. Vjerovatno nezadovoljni SBBovci koji su ista sorta ko i SDA bagra, samo ne mogu da dođu od ovih do pipe.

Priča da su svi osim Bošnjaka ujedinjeni i biraju četnike i ustaše meni nije ok. Prvo, ne želim da se poredim sa njima jer oni ne žele ovu državu. Drugo, kakve veze ima jedinstvo na nivou opština i pojedinih kantona? Štitimo državu jer su nam načelnici lopovi Koldžo, Ajnadžić, Senaid itd? I na kraju, otkud ikom predstava da je jebena zelena talibanija zaštitnica Bosne i Hercegovine? Ti ljudi su licemjeri, kriju se iza Alije, lažnog patriotizma i tekbira, a ustvari su lopovi i ništa drugo, smradovi koji svakodnevno uništavaju živote mladih, iseljavaju ljude, sve da bi se što više uhljebili oni i njihovi.

Uostalom, po čemu je to SDA državotvorna? Ljudi se ponašaju identično kao i oni koji ne žele, guraju ljude u torove, odbacuju kroz svoje licemjerne filtere hiljade Bošnjaka i Bosanaca koji ne razmišljaju identično. SDA je glavni razlog razjedinjenosti Bošnjaka na 1000 stranki jer su se izdefinisali usko, a ne široko.

Bosnu i Hercegovinu treba graditi sa ljudima koji je žele, a tu je mnogo onih koji ne prolaze fašističke filtere SDA. Treba se graditi Bosna i Hercegovina, treba puno više na djelu pokazati građanske note. Gradi kvalitetno društvo, obrazuj ga, privlači SVE one koji žele Bosnu i Hercegovinu. Radi na projektu privlačenja SVIH vjera i nacija u koncept Bosne i Hercegovine. Ne, zeleni daju dojam svakom Bošnjaku koji ne selama, tekbira i bismila na svakom koraku da je izdajnik Bosne, jer očito je njihova vizija usko vezana za vjeru. A ustvari, njima je vjera štit uz pomoć kojeg jebu i siluju vlastiti narod.

I otkud nekom vizija da bi Bećirović ili bilo koji ljevičar rekao: Eto, ne mora biti Bosne, odvojite se, uništite državu? Čak šta više, možda bi se uspjeli i dogovoriti nešto u interesu sviju... Definitivno bi pismenije djelovali. Ovako, hranimo Dodike i Čoviće da šire mržnju u svom narodu prema drugima, ko što i oni hrane zelene da nas plaše da će nas oni branit od Dodika... Moramo jednom okrenuti list, a Bošnjaci kao najmnogobrojniji moraju krenuti od sebe. Svaki novi čovjek koji samo prizna BiH, ne mora da je voli, je korak više ka normalizaciji odnosa. 25 godina nakon rata se osvajaju izbori slikama u vojnim uniformama i pričom gdje je ko bio. Opsesivno-kompulzivni poremećaj.
invincible1921

#1724 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by invincible1921 »

Niemand wrote:Ono nesto sto ljudi zovu ljevicom i mastarije o promjenama su i moguce iskljucivo u federaciji. Ako su ljudi glasali za komsica, a nisu hrvati, po onom-dosta je nacionalista i mrznje, odgovor covica i hrvata je ipak-vi nama da birate.. Ako i oni zele promjene, sto to mnogima danas nije drago sto i iz drugih naroda biraju nekog ko je hrvat? Ono, pusti nacionalnost i ta prica?

To nesto sto ljudi zovu ljevicom je besmisleno dokle god se to nesto sto se zove ljevicom ne pojavi i u rs-u, kao i u hercegovini. Kvaziljevicari seruckaju iz sarajeva o promjenama (a realno govoreci ljudi u federaciji bar imaju nekog politickog pomaka jer za pocetak i ako nista takve stranke postoje), al ako neko zbilja zeli promjene i ako misli da su moguce, sto ne osnuje stranku u rs-u?

Il jos bolje, sto te stranke ne maknu malo iz sarajeva, tuzle i ostalih vecih, urbanih sredina? To seljaci ne trebaju ljevicarima il? Sto se neko uopste cudi na kraju sto sda dobije izbore, kad ostali se ni ne trude za te glasove i taj svijet, zapravo, upitno je jel znaju dje se ta mjesta nalaze il sta uopste obecati tom narodu, jer ono, mislim da njih poprilicno zaboli sta se desava u nekoj mahali u sarajevu i imal leda za balet na ledu.

Federacija jeste otvorena za promjene, al tolike godine insistirati na promjenama u federaciji, pricati o buducnosti bez nacionalista a uzimati zdravo za gotovo sto takvo nesto u rs-u i hercegovini nije nikome ni na kraju pameti je fakat smijesno.

Sto se mene tice, sve je ovo besmisleno. I ova trojica, i biranje ove trojice, i ozbiljna zabrinutost za narod kojeg se naziva ovcama, i ono ismijavanje naroda sa sela kako tako jadni i zatucani u svom seljastvu nisu culi za nasu stranku i ostale ljevicare, i citav ostatak cirkusa. Sve je to nebitno. Jer nit njih trojica, nit narod, nit ljevica, nit iko nov i nepoznat moze ovdje promjeniti ista dokle god zivimo dejton, a visoki predstavnik vjecito izrazava svoju zabrinutost.

Ne lazem se kako ce neki od ove trojice glavonja toboze otkociti odjednom ekonomiju a koja je blokirana dejtonom, nit da ce saka kvaziljevicara zbijena u tor zvani federacija promijeniti misljenje ostatka zemlje, koji tu zemlju cak ni ne dozivljavaju istom zemljom, to je neka druga, njihova i nama nepoznata zemlja. Ne mislim ni da bi neka revolucija ista promjenila, ono, skupi se narod ispred predsjednistva il parlamenta i malo urlice "ostavke!", ako ko i izadje pred taj narod, on svakako ne zna ni sta hoce, ni sta trazi i samo buntovnicki zaprijeti-ode ja u njemacku!

Jedini smislen izlaz iz ovog svega vidim u nogiranju visokog preCjednika i ublehi zvanoj dejton. Onda bi mi bilo bitno ko ce pobjediti na izborima. Ovako mi je svejedno. Al dobro, seruckanja po klixu ipak uzivam citati.

I tako ti meni jedan visoko rangirani na listi jedne ljevicarske stranke kaze...nije mi jasno kako u Mostaru samo nacionalisti vladaju? Sto bosnjaci ne izaberu SDP ili DF ja mu fino kazem ono sto cu i svima: lako je bit bosnjak i gradjanski opredijeljen u Sarajevu ...haj budi bosnjak u mostaru, stocu u RS pa da vidimo ljudino sta ces onda pricat. Ovo za trud oko glasova se potpuno slazem...ne znas gdje je neka opstina a hoces glasove. Evo ti ovaj proeuro blok sa Vojinom. Krsni Vojin ode u RSu gdje su bosnjacii da propagira grdjanske ideale a sto njje otiso u gacko, trebinje, itd? Tu ih na mapi nema jer mogu od svojih srba jedino dobit blok..al u glavu
kudrilo

#1725 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by kudrilo »

I sa SDA ce im biti lakse Bosnjak u Mostaru?

Najveća zabluda Bošnjaka ikad. Nacionalizmom se spasiti i fašistima pobijediti fašiste.
Locked