Svi su oni takvi....za stolicu i fotelju bi sa crnim djavolom koaliciju napraviliStyling wrote:
Licno ne, ali ne bih imala povjerenja u covjeka koji je tri stranke promijenio da bi (p)ostao nacelnik opstine.
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- Roccohljup
#1701 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1702 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
ne razumijem. df nikoga nije zvao na pregovore, taj prvi korak je učinila naša stranka i pozvali su sdp i df na početak pregovra. svi su se odazvali i izašli pred javnost sa jasnim stavovima i koliko sam vidio bili su usaglašeni i nisu jedni druge napadali na preskonferenciji.
tada dunović jasno reče da će se sda sam isključiti iz te priča, jer ni do sada nisu poštovali programske koalicije. dakle dunović iz dfa je to izjavio.
danas saznajem da su iz dfa već na prvom sastanku rekli da neće podržati kiflu za premijera.
danas novi pregovori i iz dfa jasno govore da neće sa kiflom. moje mišljenje je da su to rekli zbog one posjete konakovića, radončiću, i naravno zbog ličnih animoziteta, ali su posjetu iskoristili kao argument. i ponovo danas izjavljuju da neće sa sda u koaliciji:
jebajite ga, ispade da branim df, ali su mi pojedinci i njihov trud toliko smiješni da sam ovo morao napisati.
tada dunović jasno reče da će se sda sam isključiti iz te priča, jer ni do sada nisu poštovali programske koalicije. dakle dunović iz dfa je to izjavio.
danas saznajem da su iz dfa već na prvom sastanku rekli da neće podržati kiflu za premijera.
danas novi pregovori i iz dfa jasno govore da neće sa kiflom. moje mišljenje je da su to rekli zbog one posjete konakovića, radončiću, i naravno zbog ličnih animoziteta, ali su posjetu iskoristili kao argument. i ponovo danas izjavljuju da neće sa sda u koaliciji:
i ponovo ih pojedinci nazivaju trojanskim konjem."Ali, ukoliko u novoj vladi budu predstavnici Naroda i Pravde (NiP), DF će podržati formiranje nove vlade, ali mi nećemo učestvovati u tome, jer su naši stavovi vrlo jasni, a to je da ne želimo koalirati sa Strankom demokratske akcije (SDA), ali ni sa njihovim derivatima", poručio je Dunović.
jebajite ga, ispade da branim df, ali su mi pojedinci i njihov trud toliko smiješni da sam ovo morao napisati.
- Lakat Jebić
#1703 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Aha, to bi imalo smisla, da se moze bez konakovica. Posto je to ni malo realna opcija, ovo djuluje kao potkopavanje antisda koalicije
- wild roses
#1704 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Bilo je pitanje ko će ipak sa SDA. Znači DF, neće sa NiP na Kantonu, ali "možda" hoće na Federalnom nivou sa SDA. Papci!
- DrugaGimnazija
#1705 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Upravo ovo. ^^Lakat Jebić wrote:Aha, to bi imalo smisla, da se moze bez konakovica. Posto je to ni malo realna opcija, ovo djuluje kao potkopavanje antisda koalicije
Selektivno primjenjivanje "principa" i licne animoznosti ce za uzrok imati raspad anti-SDA koalicije.
-
putokaz1
#1706 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Meni ništa nije Jsno u KS
SDA NIP SBB BOOS imaju dovoljno ruku,štanaszezaju
-
putokaz1
#1707 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Meni ništa nije Jsno u KS
- _Reds_
#1708 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa vidis da je Kifla ovima postao svijelto na kraju tunela. A zamisli kad jedan bivsi SDA-aovac postane ovim ljevicarima/liberalima svijetlo na kraju tunela.malakh wrote:ne razumijem. df nikoga nije zvao na pregovore, taj prvi korak je učinila naša stranka i pozvali su sdp i df na početak pregovra. svi su se odazvali i izašli pred javnost sa jasnim stavovima i koliko sam vidio bili su usaglašeni i nisu jedni druge napadali na preskonferenciji.
i ponovo ih pojedinci nazivaju trojanskim konjem."Ali, ukoliko u novoj vladi budu predstavnici Naroda i Pravde (NiP), DF će podržati formiranje nove vlade, ali mi nećemo učestvovati u tome, jer su naši stavovi vrlo jasni, a to je da ne želimo koalirati sa Strankom demokratske akcije (SDA), ali ni sa njihovim derivatima", poručio je Dunović.
A DF koji kaze da nece sa tim Kiflom, trojanki konji i izdajnik.
E tek NS, sada kad su dosli u situaciju eto da nesto pokazu, oni u startu nemaju ni gard, ni ocigledno kandidata, ocekuju da ih KIfla povede, totalno su nespremni za vlast.
- Maystor
#1709 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Podvaljujete. DF nije rekao da će SDA, već je Dunović rekao da se može razgovarati. Rekao je i SDP da ća razgovarati sa SDA (Bijedić, neki dan u Tuzli, guglajte). Ja razumijem da neki često razmišljaju donjom glavom, ali politika je drugačija disciplina. SBB je gori od SDA. PDA je gora od SDA. A-SDA je gora od SDA. I sad vam valja sve to, odjednom? Zamijenićete SDA koalicijom sbbpdaasdanpnbl
Ma hajte molim vas 
-
SSemir
#1710 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Osim stp to forumasi zakljucuju i pisu, gdje si procitao izjavu direktno od vodstva nase stranke da nemaju kandidata za premijera i da odbijaju to??_Reds_ wrote:Pa vidis da je Kifla ovima postao svijelto na kraju tunela. A zamisli kad jedan bivsi SDA-aovac postane ovim ljevicarima/liberalima svijetlo na kraju tunela.malakh wrote:ne razumijem. df nikoga nije zvao na pregovore, taj prvi korak je učinila naša stranka i pozvali su sdp i df na početak pregovra. svi su se odazvali i izašli pred javnost sa jasnim stavovima i koliko sam vidio bili su usaglašeni i nisu jedni druge napadali na preskonferenciji.
A DF koji kaze da nece sa tim Kiflom, trojanki konji i izdajnik.
E tek NS, sada kad su dosli u situaciju eto da nesto pokazu, oni u startu nemaju ni gard, ni ocigledno kandidata, ocekuju da ih KIfla povede, totalno su nespremni za vlast.
- Prpa.ba
#1711 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Komsic i ostali intelektualci iz DF-a nece sa SDA, oni samo nece ni sa kim ko nije SDA.
Jos ih neobavijesteni ubrajaju u opozicionu ljevicu, a omalena stranka zivi na infuziji novca iz SDA i sluzi kao megafon za ono sto SDA ne smije javno u eter radi mira sa HDZ-om, tzv. vojno-gradjansko krilo SDA. Uhljebljenje za jarane sa skijanja i otimanje mandata drugim opcijama dodje samo kao bonus.
Jos ih neobavijesteni ubrajaju u opozicionu ljevicu, a omalena stranka zivi na infuziji novca iz SDA i sluzi kao megafon za ono sto SDA ne smije javno u eter radi mira sa HDZ-om, tzv. vojno-gradjansko krilo SDA. Uhljebljenje za jarane sa skijanja i otimanje mandata drugim opcijama dodje samo kao bonus.
- Pandakonda
#1712 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Stvar je vrlo jasna, Dino je od svih nosioca dobio najveći broj glasova i sasvim bi bilo legitimno da traži poziciju premijera. Ono što mi nije jasno je zašto Dino poteže za SBB-om kad im on uopšte nije potreban ? Mada nakon izjave Milana nekako je stvar jasnija, Dino se vjerovatno boji da će biti "preglasan" u toj koaliciji od ljevice (NS dobila najviše glasova) i želi da ima neku moć pregovaranja za poziciju premijera. Opet ne vidim razlog za uvlačenje SBB jer Naša Stranka nema problem sa tim sa Dino bude premijer jer ni oni sami nemaju kadra za to. Nameće se Marjanović ali on vrlo vjerovatno ide za obrazovanje, poslje njega ostaje jedino Forto
- Prpa.ba
#1713 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
NiP, NS i SDP imaju 15 mandata. SDA, DF i BOSS imaju 14 mandata. SBB (4) i NBL (2) presudjuju.Pandakonda wrote:Stvar je vrlo jasna, Dino je od svih nosioca dobio najveći broj glasova i sasvim bi bilo legitimno da traži poziciju premijera. Ono što mi nije jasno je zašto Dino poteže za SBB-om kad im on uopšte nije potreban ? Mada nakon izjave Milana nekako je stvar jasnija, Dino se vjerovatno boji da će biti "preglasan" u toj koaliciji od ljevice (NS dobila najviše glasova) i želi da ima neku moć pregovaranja za poziciju premijera. Opet ne vidim razlog za uvlačenje SBB jer Naša Stranka nema problem sa tim sa Dino bude premijer jer ni oni sami nemaju kadra za to. Nameće se Marjanović ali on vrlo vjerovatno ide za obrazovanje, poslje njega ostaje jedino Forto
- Pandakonda
#1714 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ja sam u toj prvoj varijanti računao i DF da imaju 8 + NLB kad zatreba za budžetPrpa.ba wrote:NiP, NS i SDP imaju 15 mandata. SDA, DF i BOSS imaju 14 mandata. SBB (4) i NBL (2) presudjuju.Pandakonda wrote:Stvar je vrlo jasna, Dino je od svih nosioca dobio najveći broj glasova i sasvim bi bilo legitimno da traži poziciju premijera. Ono što mi nije jasno je zašto Dino poteže za SBB-om kad im on uopšte nije potreban ? Mada nakon izjave Milana nekako je stvar jasnija, Dino se vjerovatno boji da će biti "preglasan" u toj koaliciji od ljevice (NS dobila najviše glasova) i želi da ima neku moć pregovaranja za poziciju premijera. Opet ne vidim razlog za uvlačenje SBB jer Naša Stranka nema problem sa tim sa Dino bude premijer jer ni oni sami nemaju kadra za to. Nameće se Marjanović ali on vrlo vjerovatno ide za obrazovanje, poslje njega ostaje jedino Forto
-
pemanapemani
#1715 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Željko Komšić 2014. godine - Fahrudin Radončić je najpošteniji političar u Bosni i Hercegovini.malakh wrote:poslije ovoga su mi malo jasniji stavovi dfa.
da budem precizniji. koaliciju u kantonu sarajevo će, po svemu sudeći činiti, nip, sdp, ns, sbb i nbl, a u drugom slučaju to će biti sda, nip, sdp i nbl.Radončić i Nikšić dogovorili zajednički nastup u formiranju vlasti bez SDA
https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /181025124
-
baxus
#1716 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Već je jednom pred izbore izradio ljevicu tako sto se on kandidovao za clana P. ignorisuci nastojanja za dogovor oko zajedničkog kandidata.Lakat Jebić wrote:ne znam jel gora opcija u kojoj komsic radi za racun SDA ili ona u kojoj će sve zajebat jer je kivan na konakovica sto mu je nogirao zenu iz turisticke zajednice
I sad mu se opet dopusta da postavlja uslove.
-
mahalik
#1717 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
neka neko informiše da će sve opcije pasti u vodu kad krene bježanija i pojava nezavisnih poslanika
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#1718 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
neće sa sda na kantonalnom nivou, ali hoće na federalnom. možes li mi reći gdje si to pročitao ili na osnovu čega donosiš takve zaključke?wild roses wrote:Bilo je pitanje ko će ipak sa SDA. Znači DF, neće sa NiP na Kantonu, ali "možda" hoće na Federalnom nivou sa SDA. Papci!
jer vidim da se često forsira priča da će df sa sda u koaliciju, a iz dfa, javno, jedino spominju sda u kontekstu da neće sa njima u vlast.
neko je zamijenio teze. ili ti ili dunović.
po mom mišljenju df je na pravom putu i kompletan blok ih treba poslušati. građanske stranke, odnosno blok ns-sdp-df moraju voditi glavnu riječ u budućoj vladi, a nikako nip ili ti ga konaković.
malo mi je smiješno što se df više bori za reputaciju naše stranke i što više cijene njihov rezultat, od same naše stranke.
- malakh
#1719 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
pitanje je, kako će glasači naše stranke reagirati na podršu kifli, a još bitnije pitanje je, da li su glasači naše stranke bili zadovoljni kiflom kao premijerom i njegovom vladom?SSemir wrote: Osim stp to forumasi zakljucuju i pisu, gdje si procitao izjavu direktno od vodstva nase stranke da nemaju kandidata za premijera i da odbijaju to??
mišljenja sam da oni mogu ponuditi sto puta boljeg kandidata, pogotovo zbog činjenica da su njihovi glasači većinom akademski građani iz urbanijih dijelova sarajeva.
- Pandakonda
#1720 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Problem je u tome što Konaković ima više ruku od njih i građanske stranke nisu u prilici da postavljaju uslove. Jesu u slučaju da nastupaju "zajedno" ali u tom slučaju vjerujem da će i kilfa okupit SBB i NBL i da će se pregovori samo još više zakomplikovatimalakh wrote:neće sa sda na kantonalnom nivou, ali hoće na federalnom. možes li mi reći gdje si to pročitao ili na osnovu čega donosiš takve zaključke?wild roses wrote:Bilo je pitanje ko će ipak sa SDA. Znači DF, neće sa NiP na Kantonu, ali "možda" hoće na Federalnom nivou sa SDA. Papci!
jer vidim da se često forsira priča da će df sa sda u koaliciju, a iz dfa, javno, jedino spominju sda u kontekstu da neće sa njima u vlast.
neko je zamijenio teze. ili ti ili dunović.
po mom mišljenju df je na pravom putu i kompletan blok ih treba poslušati. građanske stranke, odnosno blok ns-sdp-df moraju voditi glavnu riječ u budućoj vladi, a nikako nip ili ti ga konaković.
malo mi je smiješno što se df više bori za reputaciju naše stranke i što više cijene njihov rezultat, od same naše stranke.
- kmirsad
#1721 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Gdje si procitao izjavu vodstva Nase Stranke da podržavaju Kiflu? Mislim iznosiš tu tvrdnju kao gotovu stvar, kao da to znaš sa sigurnošču.malakh wrote:pitanje je, kako će glasači naše stranke reagirati na podršu kifli, a još bitnije pitanje je, da li su glasači naše stranke bili zadovoljni kiflom kao premijerom i njegovom vladom?SSemir wrote: Osim stp to forumasi zakljucuju i pisu, gdje si procitao izjavu direktno od vodstva nase stranke da nemaju kandidata za premijera i da odbijaju to??
mišljenja sam da oni mogu ponuditi sto puta boljeg kandidata, pogotovo zbog činjenica da su njihovi glasači većinom akademski građani iz urbanijih dijelova sarajeva.
-
SSemir
#1722 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Zasto uopce mora biti neko sa te liste onih koji su bili kandidati za skupstinu? Zasto marjanovic, zasto forto. Zasto ne mpze neko drugi ko nije bio na listi? Je li tako propisano izbornim zakonom?Pandakonda wrote:Stvar je vrlo jasna, Dino je od svih nosioca dobio najveći broj glasova i sasvim bi bilo legitimno da traži poziciju premijera. Ono što mi nije jasno je zašto Dino poteže za SBB-om kad im on uopšte nije potreban ? Mada nakon izjave Milana nekako je stvar jasnija, Dino se vjerovatno boji da će biti "preglasan" u toj koaliciji od ljevice (NS dobila najviše glasova) i želi da ima neku moć pregovaranja za poziciju premijera. Opet ne vidim razlog za uvlačenje SBB jer Naša Stranka nema problem sa tim sa Dino bude premijer jer ni oni sami nemaju kadra za to. Nameće se Marjanović ali on vrlo vjerovatno ide za obrazovanje, poslje njega ostaje jedino Forto
Last edited by SSemir on 25/10/2018 19:35, edited 2 times in total.
-
pemanapemani
#1723 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Komšić neće sa SDA, ali nakon nekoliko mjeseci nadjebavanja će radi spasa države nevoljko ući u koaliciju sa SDA. Ne bi on, ali država je u pitanju, a kako svi znaju, njemu je država svetinja.
Isto tako je udario armirane temelje građanskom uređenju BiH svojom kandidaturom za člana Predsjedništva. Ti temelji podrazumijevaju da HDZ ima apsolutne većine u Domovima naroda i to je najbolji put ka građanskom sistemu.
Jedino što me tješi da je frajer možda glup ko kurac i da nije svjesno igrač SDA i HDZ.
Isto tako je udario armirane temelje građanskom uređenju BiH svojom kandidaturom za člana Predsjedništva. Ti temelji podrazumijevaju da HDZ ima apsolutne većine u Domovima naroda i to je najbolji put ka građanskom sistemu.
Jedino što me tješi da je frajer možda glup ko kurac i da nije svjesno igrač SDA i HDZ.
-
SSemir
#1724 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ni na jedno pitanje nisam dpbio odgovor, a vec se izrodiöa situacija za novo pitanje moje: gdje si procitao ili cuo direktno od vodstva nade stranke da oni traze da Kifla bude premijer??malakh wrote:pitanje je, kako će glasači naše stranke reagirati na podršu kifli, a još bitnije pitanje je, da li su glasači naše stranke bili zadovoljni kiflom kao premijerom i njegovom vladom?SSemir wrote: Osim stp to forumasi zakljucuju i pisu, gdje si procitao izjavu direktno od vodstva nase stranke da nemaju kandidata za premijera i da odbijaju to??
- Prpa.ba
#1725 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Po meni sasvim bespotrebno mijesanje SDP-a i NS-a sa DF-om, ideoloski se radi o dvije potpuno odvojene opcije: lijeva i liberalna opozicija s jedne strane i radikalno krilo najvece vladajuce stranke s druge strane. Ovako ce ni krivi ni duzni smutljivci iz DF-a jos jednom osigurati stabilnu vlast za SDA.baxus wrote:Već je jednom pred izbore izradio ljevicu tako sto se on kandidovao za clana P. ignorisuci nastojanja za dogovor oko zajedničkog kandidata.
I sad mu se opet dopusta da postavlja uslove.
Nadati se da ce glasaci prepoznati da je DF=BOSS=BPS, pa da ce i Nas Dobri Hrvat krenuti putem familije Halilovic i raznih Bizona - na politicko smetljiste. Isto se nadam da ce mu ostati neotplacena vecina "kredita" koji je digao od SDA za osnivanje strančice, te da ce ga otplacivati sa radnog mjesta u realnom sektoru..