Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#1701 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Izašla je recenzija Benge na snijegu. Uživajte!
JALA BRAT X BUBA CORELLI X RASTA - BENGA PO SNIJEGU

U periodu života kada sam najbliže prišao kliničkom alkoholizmu moj crew je hengao na benzinskoj pumpi blizu skvota u koji smo izlazili. S vremenom sam na pitanja gdje ću u četvrtak umjesto s “piti na ulici”, ili više zakukuljeno - “u dvorištu” ili samo “ispred”, počeo odgovarati s “na bengu”. Dogovori su naprosto bili takvi: “hoćemo na bengu”, “jeste na bengi”, “hajmo i večeras na bengu”. Novu godinu 2014. smo dočekali pored benge. Na snijegu.

Nitko neće vjerovati, ali ovo nije prvi put da sam čuo ili izgovorio riječi benga na snijegu točno tim redosljedom.

Jala Brat, Rasta i Buba Corelli ne pjevaju o našoj bengi koju je progutao toranj s poslovnim prostorima, ali dovoljno je da se zločesto nasmijem u sebi na sam naziv.

Kako je prošao ovogodišnji kandidat Brata i Bube u novogodišnjim ratovima? Pa prilično dobro, ali ne dobro kao “Habibi”, a osobito ne dobro kao “Ona’e”.

Sve je u ovoj pjesmi OK, od vizuala do trake, ali ono što je njena snaga ujedno se razotkrilo i kao njena kreativna granica. Sva trojica su tu da isporuče svoje trejdmark fore i čine to dobro: od oblina ispod pantola preko Guccija, Versacija i bonga do Manola i Corellijeve rime riječi “ljubi” i “groupie”, no pjesma nikada ne zaživi kao kohezivan entitet, više kao tročlano predsjedništvo.

That being said, Buba Corelli zaista iz pjesme u pjesmu postaje jedan od najzanimljivijih likova među velikim igračima, od verbalne isporuke - pardon my Croatian - do najjače trenerke na televiziji od Daytona.

“Benga” će biti totalni hit, bez sumnje, samo na osnovu svog starpowera, ali žao mi je da na trenutke zvuči ishitreno i ne do kraja ispolirano.

Bar mogu biti siguran da će “Benga po snijegu” svirati na reunionu benge po snijegu, ako smo svi još uvijek uopće živi.

OCJENA: 4/5
Logovan

#1702 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Ne možemo uživati.
dezurni_ucenik

#1703 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

Ommadawn wrote: Pa i nama su ubacili Halida Beslica a onomad i Safeta Isovica. Samo jos nismo skontali ko i odakle. Ha ja...
Ma jok oni Vajtu su nam uvalili. :-)
dale cooper wrote:Reći hvala, šta drugo. :D
:thumbup: A Jenkiji im se zahvalise preko Pussyriota :-)
normala brate

#1704 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by normala brate »

Glava me zabolila
Seyfo

#1705 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Seyfo »

Jaoo pa zaista imam problem, ljudi...od cijele pjesme opet ništa ne razumijem osim "benga po snijegu" a i to razumijem samo zato što sam pročitao da se tako pjesma zove. Šta je ovo pobogu, gdje su mi receptori? Da upišem neki kurs našeg jezika?
Point.

#1706 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Jala :lol: Buba :lol:

Šta imaš razumjeti, ne recituju Jesenjina, nego se spominju riječi groupi, Dolce, Gabbana, Fila, Adidas, Armani, Imperija, Bebo, Gucci, Versace, Ferrari, Milano, Jaguar i tako te intelektualne sposobnosti.
Logovan

#1707 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Seyfo wrote:Jaoo pa zaista imam problem, ljudi...od cijele pjesme opet ništa ne razumijem osim "benga po snijegu" a i to razumijem samo zato što sam pročitao da se tako pjesma zove. Šta je ovo pobogu, gdje su mi receptori? Da upišem neki kurs našeg jezika?
Pusti pjesmu i prati tekst istovremeno i razumjet ćeš sve možda. :D
Leverage

#1708 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Leverage »

Ma to je astrofizika.
Bloo
Globalna šefica

#1709 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Bloo »

Govorne mane kroz autotune....
Hvala zomri... :|
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1710 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Velkoski »

Point. wrote:Jala :lol: Buba :lol:

Šta imaš razumjeti, ne recituju Jesenjina, nego se spominju riječi groupi, Dolce, Gabbana, Fila, Adidas, Armani, Imperija, Bebo, Gucci, Versace, Ferrari, Milano, Jaguar i tako te intelektualne sposobnosti.

ne znam šta je knjiga, ne znam ko je Jesenjin
8-)
insomnia78

#1711 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by insomnia78 »

Gotovo. Čojk pobjedio
insomnia78

#1712 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by insomnia78 »

Jebo Jalu i Bumbu Zoki je bez sumLje najjači MC u regionu

Reakcije “muzicara” iza neprocjenjive
Leverage

#1713 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Leverage »

Gledaj Keitha Richardsa što mlati po Fenderu, a u "pjesmi" gitare ni jednom jedinom taktu.
Kinaski

#1714 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Kinaski »

Da li mu je ofirno ?
Edin H.

#1715 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

normala brate wrote:Glava me zabolila

Spit podero Tifina 3 - 0 :shock:

https://rapskillz.wordpress.com/2015/08 ... -vs-tifin/
Pryda

#1716 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Pryda »

Jala Brother & Insect Corelli :D
Logovan

#1717 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Pryda wrote:Jala Brother & Insect Corelli :D
:lol: :lol:
dezurni_ucenik

#1718 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

Emir Kusturica o Jali i Bubi: Liče na mudžahedine koji su popularni zahvaljujući prostakluku koji šire!
Slavni reditelj odmah je potvrdio da to jeste rekao, a onda je objasnio i zbog čega, dodavši i primjer kojim je obrazložio svoje riječi.

- Tako je. Niko nije prihvatio "ajfon" od Srba, mi ga prihvatamo kao i ovu novu muziku koju je vaša kompanija nedavno potpisala sa ovom dvojicom tipova koji liče na mudžahedine i koji su vrlo popularni, a čiji su stihovi zapravo zamjena... - počeo je Emir, koji je potom bio prekinut od strane voditelja Jugoslava Ćosića kojem je "zaparalo uši" to što je Emir spomenuo njihovu kompaniju, a istakao je i da ne zna o kome Kusturica govori.

- Govorim o ovoj dvojici repera koji su zapravo postali užasno popularni zahvaljujući prostakluku koji se širi neviđenom brzinom, a on otprilike glasi: "Ona voli "bmw", ona voli "audi", ona voli dolare, ona voli evre, ona voli separee" - nastavio je Kusturica.

- U narodnoj muzici nije bilo tako prostih, zato što je bila Marina Tucaković koja je pjesnik, za razliku od ovih - rekao je Kusturica, piše Telegraf.

Opet Srbi pardon balijanercic o belosveckim zaverama. Podvalili krkanluk u njihovu inace puritansku muziku. Nije ni ovom Emiru lako u zivotu ko kad se svake minute svake sekunde mora dokazivati da je binsr.
zomri

#1719 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Čim ih on ovako komentariše znači da nešto vrijede. A ni ovih 70 strana teme nešto govori :zzzz:
dezurni_ucenik

#1720 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

zomri wrote:Čim ih on ovako komentariše znači da nešto vrijede. A ni ovih 70 strana teme nešto govori :zzzz:
A ja mislim da ti je neko od njih dvojice rodjak. Svaki dan bukvalno zadnjih godinu dana ne moze proci bez tvojih komentara. Dijete sigurno nisi. Ovako jedino su pretpostavljam da su u pitanju rodbinske veze.
Logovan

#1721 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Kusturica se našao pametovati o nekome. :lol: Ne volim bradonje, ali on nema šta pričati o njima, niti bilo o kome drugom, neka sebe pogleda.
zomri

#1722 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dezurni_ucenik wrote:
zomri wrote:Čim ih on ovako komentariše znači da nešto vrijede. A ni ovih 70 strana teme nešto govori :zzzz:
A ja mislim da ti je neko od njih dvojice rodjak. Svaki dan bukvalno zadnjih godinu dana ne moze proci bez tvojih komentara. Dijete sigurno nisi. Ovako jedino su pretpostavljam da su u pitanju rodbinske veze.
Ja sam zapravo Buba a evo Đale sjedi pored mene, pozdravlja te :lol:
dezurni_ucenik

#1723 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dezurni_ucenik »

zomri wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Ja sam zapravo Buba a evo Đale sjedi pored mene, pozdravlja te :lol:
Nisi ti ni Jala a ni Buba. Dijete sigurno nisi to bi ti i bilo opravdanje. Sindrom Petar Pan - sumnjam. Tako da samo ostaju rodbinske veze.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1724 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Velkoski »

Čemu ad hominem? :sad:
developer10

#1725 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by developer10 »

Ne gotivim ih niti slusam. Ali prvu stvar sto sam pustio od jednog od njih na Youtube-u mi je ostavila i vise nego dobar utisak u pogledu produkcije spota, beat-a, itd. Radi se o Balenciagi - spota i zvuka se ne bi postidjeli ni neki americki izvodjaci. O "repanju" ili bolje receno mumljanju doticnog nema smisla govoriti.
Post Reply