Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#1701 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Edin H. »

Velkoski wrote:Ovi "ozgor" mu jave i onda on odluči hoće li pogledati ili ne, dakle sve je na njemu. Ako je zadovoljan svojom odlukom i siguran je u nju neće pogledati uopšte.
Pa da, ako smatra da je dobro vidio i procijenio situaciju samo im kaze: "Duvajte ga VAR levati!" :D

Kao i zuti i crveni karoni u Premiershipu.

Ako je sudija vidio i sankcionisao prekrsaj i dao npr. zuti karton, ne moze FA naknadno dati crveni.

U suprotnom (ako nije vidio i sankonisao) mogu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1702 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by _BataZiv_0809 »

AmiĐa_Idriz wrote:Pisali smo Bato na temi o VAR-u već nekoliko puta kako i šta :mrgreen:
Mora da ste na svapskom pisali :oops:

Evo pogledah ovaj oficijelni FIFA video, sve okej nabudzili su ga maksimale, ali i dalje mi iz njega nije jasno ko odlucuje, ali zato ste vi tu da mi objasnite :kiss: :D
Laertes

#1703 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Laertes »

Pa trebali su im staviti Albanca sudiju, njihovog komšiju :lol:
Belosvetska zavera :pisnuo:
Idemedosumom

#1704 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Idemedosumom »

Bio bi fazon da svaki trener po jednom ima pravo VAR prizvati na utakmici, ako im je nešto sumnjivo.
Edin H.

#1705 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Edin H. »

radostan dan wrote:
Edin H. wrote:Odlicn vijest za ljubitelje Harisa Seferovica :D - garant se vraca u tim, jer ce Albanci fasovati po dvije utakmice zabrane zbog proslave, najvjerovatnije.

https://www.bbc.co.uk/sport/football/44592846

A fasovace o Krstajevic po usima
znači, možda lete i šipci i krstajič?
odlično, švajcarci oslabljeni, a srbija ojačana.
Ne znam jedino da li Granit i Djerdan imaju pravo da igraju za Srbiju u medjuvremenu kao bivsi drzavljani Jugoslavije? :D
Edin H.

#1706 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Edin H. »

Idemedosumom wrote:Bio bi fazon da svaki trener po jednom ima pravo VAR prizvati na utakmici, ako im je nešto sumnjivo.
:izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1707 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote:
Ne znam jedino da li Granit i Djerdan imaju pravo da igraju za Srbiju u medjuvremenu kao bivsi drzavljani Jugoslavije? :D
Juce na instagramu @sen_trope objavio Sacirijev rodni list :lol: :lol:
Mark Tven

#1708 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Mark Tven »

Muhamed Đakmić wrote: Možeš li nam dati to zvanično obavještenje FIFA-e ili sudijske organizacije po kojem je Brych odbio korištenje VAR-a?
Bilo je linkovlje na twitter obaveštenja koja su citirala nekog iz FIFA-e/ili tih inside organizacija, i po engleskim medijima koji su se takođe referisali na tu vest o VAR-u. Ja sam to pronašao na najpoznatijem hr forumu, pa te jedino tamo mogu uputiti. No, kružila je objava po netu, pa možeš i preko googla da isčačkaš.

Inače, mora se nastaviti tradicija da makar jedna od velikih ekipa fasuje u grupi......to mora biti Brazil ovoga puta. :D
Jedino nam se može isprečiti Argentina...
BlueBlood

#1709 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by BlueBlood »

Tomahawk11 wrote:Image

:mrgreen:
:lol:
Edin H.

#1710 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:
Edin H. wrote:
Juce na instagramu @sen_trope objavio Sacirijev rodni list :lol: :lol:
Nemoj zajebavati. :lol: :lol: :lol:

A Zakon o zatititi privatnosti informacija? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1711 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote:

Jest zivota mi. Uredno sve na cirilici i pise Savezna Republika Jugoslavija, a mozda i Srbija, ne mogu se sad sjetiti. Znam da se mater zove Fatima to sam zapamtio :lol:

Sad cu opet pogledat, ali mislim da je na insta story islo, a to nestane za 12 sati.
Edin H.

#1712 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:
Edin H. wrote:

Jest zivota mi. Uredno sve na cirilici i pise Savezna Republika Jugoslavija, a mozda i Srbija, ne mogu se sad sjetiti. Znam da se mater zove Fatima to sam zapamtio :lol:

Sad cu opet pogledat, ali mislim da je na insta story islo, a to nestane za 12 sati.
Kaze BBC da je Granitov babo opalio tri i po godine u muriji u bivsoj Jugoslaviji. Da li je istina nemam pojma.

Arsenal midfielder Xhaka's father spent three and a half years as a political prisoner in Yugoslavia, while Shaqiri was born in Yugoslavia before emigrating to Switzerland as a child.

Ima li neko na forumu iz Svice da nam kaze kako Svici gledaju na ove balkanske "igre bez granica"?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1713 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote:
Kaze BBC da je Granitov babo opalio tri i po godine u muriji u bivsoj Jugoslaviji. Da li je istina nemam pojma.

Arsenal midfielder Xhaka's father spent three and a half years as a political prisoner in Yugoslavia, while Shaqiri was born in Yugoslavia before emigrating to Switzerland as a child.

Ima li neko na forumu iz Svice da nam kaze kako Svici gledaju na ove balkanske "igre bez granica"?
To opet nema ama bas nikakve veze sa sportom a i mirise mi na sakrivanje iza zrtve, jer "dje ces ga sad kritikovati pa njemu je otac robijao u jugoslovenskim kazamatima" :-)

Valon Behrami je imao stvarno odlicnu izjavu, parafraziram: ovo sto mi radimo je predstava, to nije rat i tako treba da se ponasamo. Mi smo uzor nasoj djeci i mladima i tako treba da se ponasamo.

Sounds legit :oops:
splinter

#1714 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by splinter »

Sve će ovo pasti u zaborav kad Orlići natamburaju Karioke 3-4 gola razlike!!
smijesni_ste

#1715 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by smijesni_ste »

Pričao je i prošle godine za Guardian o tome tako da ne vjerujem da sada izmišlja...

https://www.theguardian.com/football/20 ... nham-derby
It_is_a_Leclerc

#1716 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by It_is_a_Leclerc »

Smiješna histerija kod Srba oko neke urote, zavjere judomasonske, iza koje stoji notorna činjenica da penala nije bilo. Sudija na licu mjesta donosi odluku o prihvatanju ili neprihvatanju sugestije VAR-a, i to je jedino pošteno, smisleno i logično, jer bi u protivnom sudija bio samo izvršitelj odluka VAR-a, odnosno njegova fizička prisutnost na terenu, a to onda mijenja pravila igre.

Srbi su danima pripremali teren za pobjedu nad "Šiptarskom", ilsutracije sa Albancima u dresu Švicarske koji se bore na Kosovu polju i slično, očito su bile samo dodatni motiv Granitu i Džerdanu da pokažu šta znaju. :)

I ne bih se ja, na mjestu Srba, puno uzdao u ove "istrage FIFA-e" koje su otvorene naknadno. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1717 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by _BataZiv_0809 »

It_is_a_Leclerc wrote:Smiješna histerija kod Srba oko neke urote, zavjere judomasonske, iza koje stoji notorna činjenica da penala nije bilo. Sudija na licu mjesta donosi odluku o prihvatanju ili neprihvatanju sugestije VAR-a, i to je jedino pošteno, smisleno i logično, jer bi u protivnom sudija bio samo izvršitelj odluka VAR-a, odnosno njegova fizička prisutnost na terenu, a to onda mijenja pravila igre.

Srbi su danima pripremali teren za pobjedu nad "Šiptarskom", ilsutracije sa Albancima u dresu Švicarske koji se bore na Kosovu polju i slično, očito su bile samo dodatni motiv Granitu i Džerdanu da pokažu šta znaju. :)

I ne bih se ja, na mjestu Srba, puno uzdao u ove "istrage FIFA-e" koje su otvorene naknadno. :D
Dobro ba Le Klerk pripremali su se i jedni i drugi, valjda znas za cuvene kopacke....Sve to nema veze sa fudbalom i licno najvise bih volio da je fudbal pobijedio te nacionalisticke bljuvotine, a ne da je jedna pobijedila drugu.

No dobro, za 10 dana ce se o tome rijetko pricati i idemo dalje. Meni je od cijele situacije najvece zatezanje u zelucu izaziva cinjenica koliko samo isplivaju nasi licni demoni.
animals

#1718 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by animals »

U novinama citam samo da bi Krstajic
neukusnom izjavom o Hagu mogao biti kaznjen..
Srbi su stvarno izgubili kontrolu na svim poljima..
to ti je rezultat Vuciceve politike..
ubio ih je za sljedeci sto godina..
CPT

#1719 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by CPT »

animals wrote:U novinama citam samo da bi Krstajic

Nakon 20 godina provociranja sa tri prsta (Mladica, Srebrenica, Draze i ostalog) kukanje u vezi albanskih orlova :-)

Argumenti Srbije kao u najgorim vremenima Slobodana Milosevica:
It will be argued that the behaviour illustrates the Albanian nationalist-supported notion of a Greater Albania, which makes territorial claims on parts of Kosovo, Serbia, Macedonia and Greece.

Image

Albanci imaju pretenzije dok istovremeno o "RS" stalno govore kao o drzavi. FUJ!
nelle_tz

#1720 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by nelle_tz »

_BataZiv_0809 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Smiješna histerija kod Srba oko neke urote, zavjere judomasonske, iza koje stoji notorna činjenica da penala nije bilo. Sudija na licu mjesta donosi odluku o prihvatanju ili neprihvatanju sugestije VAR-a, i to je jedino pošteno, smisleno i logično, jer bi u protivnom sudija bio samo izvršitelj odluka VAR-a, odnosno njegova fizička prisutnost na terenu, a to onda mijenja pravila igre.

Dobro ba Le Klerk pripremali su se i jedni i drugi, valjda znas za cuvene kopacke....Sve to nema veze sa fudbalom i licno najvise bih volio da je fudbal pobijedio te nacionalisticke bljuvotine, a ne da je jedna pobijedila drugu.

No dobro, za 10 dana ce se o tome rijetko pricati i idemo dalje. Meni je od cijele situacije najvece zatezanje u zelucu izaziva cinjenica koliko samo isplivaju nasi licni demoni.
A ovo je bilo patriotski i ok? Covjek igra za Austriju sa kopackama na kojoj je zastava Srbije, Srbi u komentarima ispod linka ga nazivaju Srbendom.koje licemjerje , covjece.
NJEMU ĆE U NEDELJU BITI NAJTEŽE: Oduševićete se kada vidite kopačke Marka Arnautovića u duelu sa Velsom (FOTO)
Marko ne zaboravlja svoje korene, a da je tako pokazuje i slika sa utakmice protiv Velsa. Na njoj su kopačke Arnautovića, jedna sa zastavom Austrije, druga sa državnim simbolom Srbije. Nema šta, Marku Arnautoviću će u nedelju biti najteže na stadionu „Rajko Mitić“.
http://fudbal.hotsport.rs/2016/10/07/nj ... lsom-foto/
Image
Mark Tven

#1721 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Mark Tven »

splinter wrote:Sve će ovo pasti u zaborav kad Orlići natamburaju Karioke 3-4 gola razlike!!
Samo jako, samo pesimistično. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1722 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by _BataZiv_0809 »

nelle_tz wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

A ovo je bilo patriotski i ok? Covjek igra za Austriju sa kopackama na kojoj je zastava Srbije, Srbi u komentarima ispod linka ga nazivaju Srbendom.koje licemjerje , covjece.
NJEMU ĆE U NEDELJU BITI NAJTEŽE: Oduševićete se kada vidite kopačke Marka Arnautovića u duelu sa Velsom (FOTO)
Marko ne zaboravlja svoje korene, a da je tako pokazuje i slika sa utakmice protiv Velsa. Na njoj su kopačke Arnautovića, jedna sa zastavom Austrije, druga sa državnim simbolom Srbije. Nema šta, Marku Arnautoviću će u nedelju biti najteže na stadionu „Rajko Mitić“.
http://fudbal.hotsport.rs/2016/10/07/nj ... lsom-foto/
Image
Isti qrtz. Zasto me kvotas sa tako bolidnim pitanjem?
_Scarlett_

#1723 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by _Scarlett_ »

Srbi: NOZ, ZICA, SREBRENICA

Isto Srbi: jel vi vjerujete da su ovi siptari napravili znak orlova, prosto smo sokirani njihovim nacionalizmom, FIFA duradi nesto!!!!
Korisničkoime

#1724 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Korisničkoime »

animals wrote:U novinama citam samo da bi Krstajic
Ne cudi me za Krstajica ni najmanje. Lik je nacionalista i to teske kategorije, BiH je mala, Bijeljina jos manja, sve je to blizu, prica kad se ugase kamere i kad nema novinara nadje svoj put u javnost pa makar nezvanicno.
Korisničkoime

#1725 Re: Grupa E - Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Post by Korisničkoime »

_Scarlett_ wrote:Srbi: NOZ, ZICA, SREBRENICA

Isto Srbi: jel vi vjerujete da su ovi siptari napravili znak orlova, prosto smo sokirani njihovim nacionalizmom, FIFA duradi nesto!!!!
Nama to nije nista novo ali FIFU mozda i navedu na tanak led.
Samo kad se sjetim naseg gostovanja Marakani, jebo te ono je bilo od njihovog Saveza ako nista drugo onda tolerisano.
Locked