Kako nema nikakvo iskustvo, ubi čovjek na pokeru, razvaljuje, iskustva baš puno.spree wrote:Kaze nema neko aman zaman trenersko iskustvo, a ono covjek nema nikakvo.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#1701 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
-
FreakyStyley
#1702 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Posteno. Radije bi njega vidio od 90% imena koja se vrte.channel10 wrote:Neka vodi. Repka je vaznija od tog kluba.FreakyStyley wrote:Mislim da on trenutno vodi neki klub...
- spree
#1703 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Uziva covjek boli ga kurko. Mogao bi usput malo voditi i reprezentaciju, ali samo kad nema turnira.Logovan wrote:Kako nema nikakvo iskustvo, ubi čovjek na pokeru, razvaljuje, iskustva baš puno.spree wrote:Kaze nema neko aman zaman trenersko iskustvo, a ono covjek nema nikakvo.
A ovi dijasporci sto bi da se nesto pitaju nece da moze. Nisam ni ja bio za amara, ali kad cujem ove glupe price mi cemo bojkotovati, mi cemo amara gadjati bas bi volio da amar postane selektor. Ono iz dijaspore veci patriota i bolje zna ko je kakav trener, a utakmice nije pregledalo. Covjek izdominirao nasu ligu. Od onakvog Newcastlea izgubio samo 0:1, igrao sa malagom ovdje 0:0 i izgubio ukupno 1:0. Ej sa nasim klubom igrati 0:0 sa ekipom koja je bila u top 7 u jednoj od liga petice. To mozda ni vaha ne bi uspio. Najlakse je kenjati onako napamet. Kakav god da je definitivno je najbolji domaci trener koji je radio u bh premijer ligi. Da nam treba bolji od amara treba, ali takvi su ili puno skuplji nego sto daju ovi iz saveza ili jednostavno nece da nas vode.
I da dodam da ljude koji ne prate nasu ligu ili kojima je papke top trener ne treba uzimati za ozbiljno.
- Grean
#1704 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Izdominiro’ je i u Kataru.
Ovo Elvedin Begic vraca sto ga je Osim stariji ustolicio i nedavno od srca branio.
Ovo Elvedin Begic vraca sto ga je Osim stariji ustolicio i nedavno od srca branio.
- Point.
#1705 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Cuj ti njega, ne mozete odrzati teren kako Bog kaze nakon pola sata pljuska a vamo bi da jos punite bazu buducih reprezentativacaBHF_Manijak wrote:Nista ti ne pratis, vjeruj mi. Samo se ti Serije A drzi, a bh. fudbal pusti.Point. wrote: Ma jel? Pratim sigurno vise od tebe i slicnim mahalasima, kojima repka dodje kao usputna stanica jer vam je bitnije je li selektor zeljin ili pitar i slicne malogradjanske i nereprezentativne gluposti.![]()
![]()
Ti si od onih kojima se gadi sve sto ima veze sa Premijer ligom, a kurcili bi se sa reprezentacijom, kojoj ce ionako za 5-10 godina bazen igraca dolaziti iz domaceg takmicenja. Ali onda ce vas naravno boliti karina, jer tad nece biti moderno pratiti repku sa 80% iz domaceg takmicenja, gdje su luzeri, gdje se brukaju po Evropi i ostale izdrkotine sto moramo citati iz godine u godinu.
Zato, drzi se ti internacionale, jebo nas levate.
I mani se te patetike, ti mislis da je nama svima ugodno kad raznorazni nizerazredni evropski anonimusi nabijaju gol razliku nad oba sarajevska prvoligasa? Pogledaj vam sprehe, podjebavate jedni druge ko se vise izblamirao po Evropi i sa tim nacinom razmisljanja vam dati da vodite glavnu rijec u i oko reprezentacije?
Kazes moderno, jarane dijaspori ce vazda reprezentacija biti na prvom mjestu i ici ce od Talinna do Lissabona bez obzira igrali u njoj 11 Zajki Zebi ili 11 Harisa Duljevica, izrasli smo te djecije bolesti, moderno je jedino kod vas biti sad u fazonu repke jer je vodio zeljina legenda a nadate se vodice i Amar. Eh to je jedino moderno. Kad nas vec djelis, jel.
Last edited by Point. on 31/10/2017 22:42, edited 1 time in total.
-
Paul Gascoigne
#1706 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Navoditi trofeje u BH ligi kao pokazatelj kvaitete Amara Osima neozbiljno je i podrugljivo. Ovo nije profesionalna i kompetitivna liga, vec improvizovana jaruga kakve se treba sramiti. BH nema adekvatnog trenera. Ni mozda, ni ali, ni ako - prosto nema.
To je sa jedne strane. Sa druge, s obzirom na realne domete ove reprezentacije, i činjenicu ko je sve bio na čelu selekcije, zašto da se ne okuša i Amar Osim. Svakako se nista znacajno nece dogoditi.
To je sa jedne strane. Sa druge, s obzirom na realne domete ove reprezentacije, i činjenicu ko je sve bio na čelu selekcije, zašto da se ne okuša i Amar Osim. Svakako se nista znacajno nece dogoditi.
- Point.
#1707 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kakva je to prica. Spomnjes utakmice koje su igrane prije 15 godina, a vec kad spominjes zasto ne napises nesto i novijeg datuma, npr blamiranje protiv Maccabija i slicno. Krajnje je neozbiljno spominjati bilo koga koji nije makeo iz nase lige (Katar ne racunamo, to je ionako egzibicija) i dovoditi ga u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.spree wrote:
Uziva covjek boli ga kurko. Mogao bi usput malo voditi i reprezentaciju, ali samo kad nema turnira.
A ovi dijasporci sto bi da se nesto pitaju nece da moze. Nisam ni ja bio za amara, ali kad cujem ove glupe price mi cemo bojkotovati, mi cemo amara gadjati bas bi volio da amar postane selektor. Ono iz dijaspore veci patriota i bolje zna ko je kakav trener, a utakmice nije pregledalo. Covjek izdominirao nasu ligu. Od onakvog Newcastlea izgubio samo 0:1, igrao sa malagom ovdje 0:0 i izgubio ukupno 1:0. Ej sa nasim klubom igrati 0:0 sa ekipom koja je bila u top 7 u jednoj od liga petice. To mozda ni vaha ne bi uspio. Najlakse je kenjati onako napamet. Kakav god da je definitivno je najbolji domaci trener koji je radio u bh premijer ligi. Da nam treba bolji od amara treba, ali takvi su ili puno skuplji nego sto daju ovi iz saveza ili jednostavno nece da nas vode.
I da dodam da ljude koji ne prate nasu ligu ili kojima je papke top trener ne treba uzimati za ozbiljno.
-
Fudo387
#1708 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Najbolje mi je, ljude koji ne prate nasu ligu ne treba uzimati ozbiljno. 
- ljevoruki
#1709 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ako je Dzeko dao amin za Amara- bice Amar selektor.
Kraj price.
U jednu ruku to je i posteno.
Kraj price.
U jednu ruku to je i posteno.
- BHF_Manijak
#1710 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vidis bracika, ja sam jeb'o i Safetu majku i Mehmedu kad je zasr'o, tako da mene izostavi iz tih navijacko-sarajevskih prepucavanja kad je reprezentacija u pitanju.Point. wrote: Cuj ti njega, ne mozete odrzati teren kako Bog kaze nakon pola sata pljuska a vamo bi da jos punite bazu buducih reprezentativaca
I mani se te patetike, ti mislis da je nama svima ugodno kad raznorazni nizerazredni evropski anonimusi nabijaju gol razliku nad oba sarajevska prvoligasa? Pogledaj vam sprehe, podjebavate jedni druge ko se vise izblamirao po Evropi i sa tim nacinom razmisljanja vam dati da vodite glavnu rijec u i oko reprezentacije?
Kazes moderno, jarane dijaspori ce vazda reprezentacija biti na prvom mjestu i ici ce od Talinna do Lissabona bez obzira igrali u njoj 11 Zajki Zebi ili 11 Harisa Duljevica, izrasli smo te djecije bolesti, moderno je jedino kod vas biti sad u fazonu repke jer je vodio zeljina legenda a nadate se vodice i Amar. Eh to je jedino moderno. Kad nas vec djelis, jel.
A druga stvar, izuzetno mi na qrac idu takvi kao ti i slicni koji s podrugljvim tonom pricaju, ne o sarajevskim klubovima, vec o Premijer ligi i ismijavaju sve sto je iz ove lige, a jos su satro veliki navijaci internacionalnih klubova, a u zivotu nisu prosli pored stadiona, kamo li uzivo pogledali utakmice. Za takve me hasimaga zaboli iskreno.
To spominjanje "modernog" na kraju samo mi pokazuje da si fulio poentu i da pojma nemas o cemu pricam. Pasukane ovu reprezentaciju ce za 10 godina ciniti igraci iz te lige na koju ti i slicni dijasporci i ljubitelji i satro navijaci inostranih klubova izdrkavate, ismijavate, a onda me bas interesuje hocete li pratiti, cisto da upratite iz kojeg je kluba koji lijevi bek, iz kojeg golman, a iz kjeg desno krilo. I da li ce vam tad moderno biti pratiti sve to ili cete ostati samo na svojim Lazialima, mes que un club i ostalim qrcima palcima...
- haubica_i_to_teshka
#1711 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Samira Hurem najbolji je trener u državi za 2016. godinu, odlučio je stručni žiri Izbora najboljeg sportiste BiH koji organizuju Nezavisne novine i Radio-televizija Bosne i Hercegovine.
Najprihvatljivije rjeshenje
Najprihvatljivije rjeshenje
- luckylaka
#1712 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sve ne vjerujem da je ovo izjavio Ivica Osim.Uvijek mu do zajebancije
Ivica Osim: Amar je zreo da bude selektor, ali ne zbog prezimena
Legendardni “Švabo” se u intervjuu za hrvatske Sportske novosti dotakao izbora novog selektora
Legendardni “Švabo” se u intervjuu za hrvatske Sportske novosti dotakao izbora novog selektora
-
Fudo387
#1713 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ja bih volio da ta liga postane jaca od epl, bundeslige i serie a, samo nema tu fudbala. Tesko ce ona izbacivati reprezentativce, danas, sutra, za pedeset godina. Razlog je jednostavan, nema para.BHF_Manijak wrote:Vidis bracika, ja sam jeb'o i Safetu majku i Mehmedu kad je zasr'o, tako da mene izostavi iz tih navijacko-sarajevskih prepucavanja kad je reprezentacija u pitanju.Point. wrote: Cuj ti njega, ne mozete odrzati teren kako Bog kaze nakon pola sata pljuska a vamo bi da jos punite bazu buducih reprezentativaca
A druga stvar, izuzetno mi na qrac idu takvi kao ti i slicni koji s podrugljvim tonom pricaju, ne o sarajevskim klubovima, vec o Premijer ligi i ismijavaju sve sto je iz ove lige, a jos su satro veliki navijaci internacionalnih klubova, a u zivotu nisu prosli pored stadiona, kamo li uzivo pogledali utakmice. Za takve me hasimaga zaboli iskreno.
To spominjanje "modernog" na kraju samo mi pokazuje da si fulio poentu i da pojma nemas o cemu pricam. Pasukane ovu reprezentaciju ce za 10 godina ciniti igraci iz te lige na koju ti i slicni dijasporci i ljubitelji i satro navijaci inostranih klubova izdrkavate, ismijavate, a onda me bas interesuje hocete li pratiti, cisto da upratite iz kojeg je kluba koji lijevi bek, iz kojeg golman, a iz kjeg desno krilo. I da li ce vam tad moderno biti pratiti sve to ili cete ostati samo na svojim Lazialima, mes que un club i ostalim qrcima palcima...
- BHF_Manijak
#1714 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kako ne shvatas da to nije "hoce-nece" izbacivati, jer - MORAT CE. Pa kakve takve. Shvatas li da ce presusiti dijasporski bazen i da djeca koja su vec druga, trece generacija vani da ce ih boliti kita za BiH i igranjem za reprezentaciju? Pa vec po imenima vidis da sve manje imaju veze sa domovinom, kamo li sta vise. Sve cesce mozes cuti Sven Memisevic, Thomas Bicakcic i slicno...
Gubi se nit, sve manje djece ce uopste razmisljati da igra za BiH i htio ne htio morat ces se oslonuti na domaci produkt.
Gubi se nit, sve manje djece ce uopste razmisljati da igra za BiH i htio ne htio morat ces se oslonuti na domaci produkt.
- Lakat Jebić
#1715 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
jbg, reprezentacija ce postojat, taman bila u sestom sesiruFudo387 wrote:Ja bih volio da ta liga postane jaca od epl, bundeslige i serie a, samo nema tu fudbala. Tesko ce ona izbacivati reprezentativce, danas, sutra, za pedeset godina. Razlog je jednostavan, nema para.BHF_Manijak wrote:Vidis bracika, ja sam jeb'o i Safetu majku i Mehmedu kad je zasr'o, tako da mene izostavi iz tih navijacko-sarajevskih prepucavanja kad je reprezentacija u pitanju.Point. wrote: Cuj ti njega, ne mozete odrzati teren kako Bog kaze nakon pola sata pljuska a vamo bi da jos punite bazu buducih reprezentativaca
- Edin H.
#1716 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Of kuda ti znas cime se Amar bavio u zadnje vrijeme pa sazrio, mozda je prekucao Football Manager na PlayStationu?luckylaka wrote:Sve ne vjerujem da je ovo izjavio Ivica Osim.Uvijek mu do zajebancije![]()
- luckylaka
#1717 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Cime ce se bolan baviti.Jedino sto je mozda obilazio novinare da ga malo forsiraju po medijima.Ostaje mi nejasno a vidio sam jos nekima ovdje zasto ne preuzme klupu ZeljeEdin H. wrote:Of kuda ti znas cime se Amar bavio u zadnje vrijeme pa sazrio, mozda je prekucao Football Manager na PlayStationu?luckylaka wrote:Sve ne vjerujem da je ovo izjavio Ivica Osim.Uvijek mu do zajebancije![]()
-
SSemir
#1718 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jel to hoces reci da nam liga nije za ismijavanje?BHF_Manijak wrote:Vidis bracika, ja sam jeb'o i Safetu majku i Mehmedu kad je zasr'o, tako da mene izostavi iz tih navijacko-sarajevskih prepucavanja kad je reprezentacija u pitanju.Point. wrote: Cuj ti njega, ne mozete odrzati teren kako Bog kaze nakon pola sata pljuska a vamo bi da jos punite bazu buducih reprezentativaca
Moze se rrprezentacija oslonit na igrace iz bh lige. Ali ce nam tad biti i reprezenacija ma istom nivou. Dakle, nivou ismijavanja.
-
SSemir
#1719 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jbt dsti platu 30 000 kn nekom treneru amateru iz bh lige je bezobrazluk cak i za bh uslove bezobrazluka
- BHF_Manijak
#1720 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa spremi se na takav scenarij. A zasto je za ismijavanje? Pa obratite se Savezu i parama od Brazila.SSemir wrote: Jel to hoces reci da nam liga nije za ismijavanje?
Moze se rrprezentacija oslonit na igrace iz bh lige. Ali ce nam tad biti i reprezenacija ma istom nivou. Dakle, nivou ismijavanja.
I ne znam sta da ocekujes, da vjecno dijaspora pravi igrace, bez obzira sto ta djeca nemaju nikakve dodirne tacke s BiH, pa cak ni njihovi roditelji...
- luckylaka
#1721 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Gledajuci utakmicu Siroki_ zrinjski stekao sam utisak da se radi o utakmici neke europske jace lige.Odlicna utakmica,atmosfera,igraca po mom vidjenju i za reprezentaciju.Igraca ima,talenata ima ali cini mi se kao u svemu ostalom ne mogu doci do izrazaja od tatinih levata.Gledajuci i juniore Zelje vidi se da tu ima odlicnih talenata,dokle ce dogurati.Dok ne dobiju prvu ponudu od desetak hiljada eura i izgube se ,nestanu.Nema uslova ne ulaze se u talenet a ite kako ih ima.Nije ni Messi ili Ronaldo odjednom postali zvijezde nego korak po korak.Kod nas mafijasi ,,pojedose" talente.Bitnije je prolicu i bagri potrositi hiljade marak na sastancenje po hotelima nego uloziti u bilo koji klub.Bjez ba djaba tupim zube.Uglavnom bice i dijaspore(vara se manijak da zainteresovanih nema za BiH)ali ko da ih primjeti,ko da ih ubijedi.Primjer Dzenis Burnic.Momak se nudi ko na tacni niko to ne jebe ni 2%BHF_Manijak wrote:Pa spremi se na takav scenarij. A zasto je za ismijavanje? Pa obratite se Savezu i parama od Brazila.SSemir wrote: Jel to hoces reci da nam liga nije za ismijavanje?
Moze se rrprezentacija oslonit na igrace iz bh lige. Ali ce nam tad biti i reprezenacija ma istom nivou. Dakle, nivou ismijavanja.![]()
I ne znam sta da ocekujes, da vjecno dijaspora pravi igrace, bez obzira sto ta djeca nemaju nikakve dodirne tacke s BiH, pa cak ni njihovi roditelji...
- Charuga
- Globalni moderator
#1722 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
E čuj hadalja ...channel10 wrote:Neka postave Husrefa za selektora i vjerujem da se nece niko buniti osim nekolicine plavih hadalja.
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» channel10
7 dana
- Point.
#1723 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Eh da ti bracika isprica kakvih se stadiona nagledao u Evropi prateci reprezentaciju pa i Lazio, trebala bi hefta. Ali necemo mjeriti cija je cuna veca jelda, nije mjesto za to.BHF_Manijak wrote:Vidis bracika, ja sam jeb'o i Safetu majku i Mehmedu kad je zasr'o, tako da mene izostavi iz tih navijacko-sarajevskih prepucavanja kad je reprezentacija u pitanju.Point. wrote: Cuj ti njega, ne mozete odrzati teren kako Bog kaze nakon pola sata pljuska a vamo bi da jos punite bazu buducih reprezentativaca
Drugo, ovaj bracika bi bio najsretniji kada bi nasa liga bila jaka, ne mora kao liga petice, ali dovoljno jaka da klubovi ne ispadaju od kakvih Kukesa, Dundelingi i slicnih renominiranih evropskih ekipa, da reprezentaciji moze dostaviti bar 6 kvalitetnih igraca i da je infastruktura bar na nekom ljudskom nivou. A posto i ja i ti znamo da ce mnogo vode proteci Miljackom, Vrbasm, Savom, Drinom i Unom da se to desi, onda nam ostaje surova realnost koja i jeste za ismijavanja i sprdancije. Pa to radite prvi vi, domaci da vas tako nazovem. I kad vec bracika pise da te upitam zasto ti i slicni imate tu predstavu da raju u dijaspori zaboli kurac za PLBiH, kad bi samo znao koliko se prati Moja TV, te razne Arene i BHT, traze se linkovi i slicno, raja prati i gleda, zajebi tu pricu da mi nemamo pojma sta se desava u PLBiH. Takodjer, ne dijelim tvoje misljenje da ce se isusiti kanal dijaspore sto se tice novih igraca, bice njih jos dugo, bilo bi pozeljno da ih ima vise iz domace lige, ali eto do koga je sto nije tako? Kad ce se krenuti u ozbiljniji rad u BiH, sta se vise ceka? Opet da bhf rusi Savez?
I za kraj bracika da ti objasni da ce reprezentacija BiH meni,a vjerujem i vecini raje sto zive vani, vazda, uvijek i zauvijek biti na prvom mjestu. Pitanje je moze li se to reci za domace satro navijace reprezentacije kojima je prvenstveno bitno je li selektor plav ili bordo?
-
SSemir
#1724 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kome god sw obratio to ne mijenja cinjenicu da je bh liga evropsko dno, amaterizam po svim segmentima.BHF_Manijak wrote:Pa spremi se na takav scenarij. A zasto je za ismijavanje? Pa obratite se Savezu i parama od Brazila.SSemir wrote: Jel to hoces reci da nam liga nije za ismijavanje?
Moze se rrprezentacija oslonit na igrace iz bh lige. Ali ce nam tad biti i reprezenacija ma istom nivou. Dakle, nivou ismijavanja.![]()
Bolje traziti nacin da se dodvoravamo dijaspori i odrzavamo njihovu privrzenost reprezentaciji. Nego da gledamo reprezentaciju kako se pati prptiv farskih ostrva i bori da udje u 4ri sesir
- omega369
#1725 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Znaci, od "ne bi valjalo jer bi mu psovali majku", sad smo vec dosli do "sazreo je"... tako se to radi, tiha vida bregove valja
A milionce je sve blize familiji
A milionce je sve blize familiji