Plavo-bijeli wrote:Jeste, sve si u pravu. Fakat 365.24 puta se spominje dan, a i kad se ne spominje spominje se u nekom drugom kalendaru. Vraćam se u islam. Još sam lud što potrošim minute pokusavajuci sa tobom uci u bilo kakvu raspravu i sto se vratim svako pola godine nadajuci se da si barem malo sazrio. Neću više.
stani malo ba, budimo realni
ti ovdje uskocis kao padobranac, uletis u temu i bacas bombe ali tu su obicne djecije igracke koje lice na bombe ali to uopste nije bomba...eh to je tvoj primjer kada zanemaris prave stvari iz Kurana jer ne zelis da vjerujes u Kuran, pa onda ces radije uzeti nesto bezveze kao argument samo eto da pokusas nekako osporiti nesto sto je neosporivo i vec davno dokazano.
Kuran daje stotine ako ne i hiljade primjera brojcanog kodiranja koje jedan nepismen covjek iz 7stoljeca ni u najludjim snovima nije mogao kreirati koliko je fantasticno, a ti dodje meni ovdje sa sejkspirovom Romeo i Julija i bubnes ovo
Time and Old 33 times
Lord and God 31 times
Eyes and Dear 27 times
Word and Scene 27 times
World and Earth 20 times
Peace and Married 19 times
Faith and Blood 18 times
Grave and Rest 16 times
Pray and Slain 17 times
Marriage and Gentleman 11 times
kao eto vidi i u drugi imaju iste stvari kao Kuran
nerealan si druze, nerealan do booooolaaaa.
umjesto da pogledas sta mi nudis kao argument, ti onako na slijepo kopiras odnkle BOg samo zna odakle, i kaaze evo ti, i bacis mi to u lice
i ja pogledam u to sto mi das kao argument i vidim da to ni pas sa maslom ne bi pojeo
poveznice koje veze sa vezom nemaju
Oci-Drago
Svijet-Scena
Mir-Brak
Vjera-Krv
Moliti-Ubiti
Brak-Dzentlmen

tacno mi zaboli u dusi kakva nelogicnost i ne rezonovanje.
Ponudi vam se iz Kurana megalomanski dokazi, kao ova zadnja dva
Tacka toljenja zeljeza-1538 ajeta=1538 celzijusa
Tacka kljucanja zeljeza-2862 slova = 2862 celzijusa
na to zamizirite da bi mi postirali ove gluposti tipa Brak=Dzentlmen
ja vama ponudim ovo
Tacka topljena (taliste) i tacka kljucanja (vreliste) za zeljezo kodirano u Kuranu[/size]
Izvor
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljezo
nesto poput ovoga
kao ja tebi se pohvalim sa bijesnim kruzerom kojeg imam u posjedu
a ti meni ovo
Time and Old 33 times
Lord and God 31 times
Eyes and Dear 27 times
Word and Scene 27 times
World and Earth 20 times
Peace and Married 19 times
Faith and Blood 18 times
Grave and Rest 16 times
Pray and Slain 17 times
Marriage and Gentleman 11 times
nesto poput ovoga
kao eto vidi i ja imam ovaj razvaljeni

nemas samo ti brod imam, i ja konja za trku imam, iako su konji mrtvi samo kosti ostale
Jeste, sve si u pravu. Fakat 365.24 puta se spominje dan, a i kad se ne spominje spominje se u nekom drugom kalendaru.
da itekako sam upravu, znam da sam upravu jer svojim rukama provjeravam stvari kako u Kuranu tako i ove vase "neargumente" , neprepustam stvari slucaju nego povjeravam svojim rukama i ocima, to je ta razlika izmedju mene i vas ovdje, sto se ja hvatam u kostac sa stvarima.
Dan se spominje 365 puta u Kuranu u jednini nespecificna forma.
kakav drugi kalender, znas li ti uopste da Allah priznaje i solarni i lunarni kalendar u Kuranu, jesi li ti svjestan toga, ne samo da priznaje, nego kaze validno je racunanje uzeo ti solarno ili lunarno, svejedno, i jos ti dadne omjer koji je izmedju solarnog i lunarnog tj. 1.03