pasha078 wrote:Gdje si to cuo?fosna2014 wrote:#BREAKING Spain's government rejects mediation with Catalan separatist leader
Ne iznenadjuje me. Rajoy otpocetka povlaci poteze kao da zeli oruzano razracunavanje. Odbice mu se ovo o glavu.
AFP
pasha078 wrote:Gdje si to cuo?fosna2014 wrote:#BREAKING Spain's government rejects mediation with Catalan separatist leader
Ne iznenadjuje me. Rajoy otpocetka povlaci poteze kao da zeli oruzano razracunavanje. Odbice mu se ovo o glavu.
hocemo neovisnost...18:50 Međunarodni mediji špekuliraju o razlogu odgode govora.
Španjolski izvori navode kako je moguće da će se u krizi odnosa između Španjolske i Katalonije između dvije strane pojaviti međunarodni posrednik. Drugi pak smatraju da koalicijski partneri Puigdemonta nisu bili zadovoljni govorom te da su tražili izmjene. Treći navode kako su članovi stranke španjolskog premijera Mariana Rajoyja pokušali otkazati govor katalanskog predsjednika
ma uz tebe smo... ceeepaaajjj19:05 Puigdemont je odgodu tražio kako bi se konzultirao s još nekoliko saveznika te održao još nekoliko sastanaka, javlja BBC.
19:10 Kroz par trenutaka očekuje se početak govora.
Normala. Ti su pareNajdraziVodjaa wrote:Je li spremna mirovna misija iz Bosne i Hercegovine da ide u Kataloniju u slucaju sukoba?
insomnia78 wrote:Normala. Ti su pareNajdraziVodjaa wrote:Je li spremna mirovna misija iz Bosne i Hercegovine da ide u Kataloniju u slucaju sukoba?
Lejlaaaa, trazi ljubav plavog sljema
Lejlaaaa, uliva mu djete
Lejlaaa, donesi nam fete
zrakomlat wrote:insomnia78 wrote:Normala. Ti su pareNajdraziVodjaa wrote:Je li spremna mirovna misija iz Bosne i Hercegovine da ide u Kataloniju u slucaju sukoba?
Lejlaaaa, trazi ljubav plavog sljema
Lejlaaaa, uliva mu djete
Lejlaaa, donesi nam fetejel to ono iz ratnih nadrealista. Ne sjećam se teksta ali lejla i feta mi nešto na to baca.
I ono podsjeti me šta to bješe raznjic il makar jedan mali cevapcic. I bar na tren biti najeden
jooojjj picKi...NAKON potresnog referenduma o katalonskoj nezavisnosti, Španjolska je danas bila korak bliže mogućoj deklaraciji nezavisnosti Katalonije.
No, separatistički lider Carles Puigdemont u svojem se govoru pred parlamentom odlučio za "blagu" verziju nezavisnosti. Nije proglasio jednostranu nezavisnost, već je pozvao na dijalog i rekao kako će Katalonija s vremenom postati nezavisna država u obliku republike.
Kazao je da je on kao predsjednik Katalonije taj mandat dobio od naroda na referendumu, ali prvenstveno je pozvao na smirivanje tenzija i razgovor sa Španjolskom.
Sad ce da ih zgaze.fosna2014 wrote:Bolje ne moze ici za Kataloniju. Sada je Spanija na redu.
Pametan korak. Ustvari i jedini moguc sada.sinuhe wrote:Nije proglasio nezavisnost vec je priznao rezultate referenduma. Nastavak sljedece sedmice na sjednici parlamenta i trazi podrsku EU i UN. Spreman je i na dijalog sa vladom Spanije.