AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
megaman4

#1701 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

Hajlac wrote:Ovo je istinski COVJEK!

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH podnio ostavku: Ne želim da učestvujem u ovakvoj politici

"Kao odgovoran čovjek otvoreno kažem da ne želim učestvovati u takvoj politici i igrati se pravima i životima građana na takav način. 
U momentu najdublje ekonomske krize u kojoj se nalazi naša zemlja "neka parlamentarna većina" donosi odluku o povećanju akciza na gorivo bez ikakve ekonomske analize, bez ijednog racionalnog razloga da će ta odluka donijeti bolji život građanima.

U takvoj situaciji ne želim da obavljam dužnost zamjenika ministra jer takve odluke našu zemlju i naše građane guraju u sve veći ambis. 
Mi smo jedina zemlja koja je uspjela u potpunosti obesmisliti svoj put u Evropsku uniju. Puna su usta svima evropskog puta, famozne reformske agende, fingiranog ekonomskog rasta, uvjeravanja građana da odlično žive samo to ne vide. U takvoj politici ne želim da učestvujem."

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zamjeni ... /171222015
Nije jedini. Ostavke su podnijela jos dva drzavna sluzbenika.

Ovo se nije odavno desilo. Sta se valja iza brda?
horkesh

#1702 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

Još prelazi u SDP.

Do sada je bio u NDP-u, a prije toga je istjeran iz SNSD-a.
Roccohljup

#1703 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

horkesh wrote:Još prelazi u SDP.

Do sada je bio u NDP-u, a prije toga je istjeran iz SNSD-a.
naš'o se.......ili doš'o tobe :D :D
zippoo87

#1704 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

da i ovo dozivimo...da neko podnese ostavku a da nije primoran na to
nisam vjerovao da ce se ovo ikada desiti a eto desi se

koliko god populisticka ova izjava bila a i ako se jos sta valja iza brda...svaka mu cast na ovom potezu
a vidim da je jos jedan isto uradio...sada da li su bili u dogovoru ili sta...nije ni bitno
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1705 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

PROŠIRENI ARANŽMAN
Ispunjeni uslovi: BiH se zadužuje kod MMF-a za više od 148 miliona KM

et paraaaa sad kad se ima vratiti od akciza tj pucanstva namaH para ko blata
zippoo87

#1706 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

auu sto su svi brzi kada je oteti pare i dobiti pare...i politicari i MMF
pa ne prodje ni 7 dana od dizanja akciza a vec "prosiren" aranzman...kakve samo glupe fraze koriste,to je nevjerovatno
cuj aranzman i cuj jos prosiren :D
kredit = aranzman :izet:
vješalica

#1707 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by vješalica »

zippoo87 wrote:da i ovo dozivimo...da neko podnese ostavku a da nije primoran na to
nisam vjerovao da ce se ovo ikada desiti a eto desi se

koliko god populisticka ova izjava bila a i ako se jos sta valja iza brda...svaka mu cast na ovom potezu
a vidim da je jos jedan isto uradio...sada da li su bili u dogovoru ili sta...nije ni bitno

interes je u pitanju a ne neki moral
ljudi cine sve za interese i novac
Edin H.

#1708 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Edin H. »

General War

#1709 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

Edin H. wrote:Gdje ste sada, misevi? :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ispunje ... /171222120

Aranzman :izet:
Sta kaze IKEA, jel dovoljno da se vaspostavi i kod naske?
walk_M-A-N

#1710 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by walk_M-A-N »

dubrava1929: Prosta računica! Uzmeš kredit ,mazneš lovu i zadužiš Narod koji je ujedno i garant vraćanja kredita! Ovdje se Država pojavljuje samo kao diler i posrednik izmedju MMF i Naroda sa obećanjem da oni garantuju MMF-u poslušnost ovaca i garant u vidu vune i mlijeka!

Simao21: Kredit MMFa je gasenje vatre benzinom. Visok procenat javne potrosnje unistava svaku perspektivu zemlje, ne stvara novu vrijednost nego je unistava, osimorasuje gradane itd..Politicka elita koja je opstruirala drzavu postaje svrha sama sebi ruseci same temelje drustva i drzave.

Ovo je istinsko krivično djelo, novo zaduživanje za tekuću potrošnju države koja nije u stanju vraćati ni dosadašnja zaduženja.
Brojni nadripolitičari, stranački višak zaposlenici, stranački tajkuni koji uzimaju poslove, novi monopolisti...svi se trebaju namiriti. A stranka je izvor i od njih nećemo dočekati „reformu“.
I to je nešto što ljudi ne kontaju. Nisu protivnici zaposleni u javnim službama, neki rade a neki ne, neki trebaju a neki su višak, ali to su posljedice, kao što su i milionske pljačke posljedice, već je uzrok i izvor problema Stranka, zna se koja gdje, odakle sve to potiče.

Ali isti koji zadužuju i zapošljavaju pune tužilaštava i sudove i tamo ne misle da su te stotine miliona za krivičnu prijavu. Kad je pljačka toliko velika, zove se politika.
Ne znam da je i jedna stranka podnijela krivičnu prijavu za ove „aranžmane“. Glasati protiv je u redu, naravno da njima treba dati glas 2018. Ali nemamo nekog ko bi rekao „dosta“.
Pa sve stranke su potpisale idiotsku „reformsku agendu“.
statixx

#1711 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by statixx »

Ako se ne varam ovo je 2. transa, ukupno caa 300 mil KM. Kad ispune i ostale uslove dobice i ostatak, oko 600 mil koliko je dogovoreno ovim prosirenim aranzmanom.

Mi se moramo zaduzivati, kao i svaka zemlja, da bi ostvarili kakav-takav rast i razvojo, ali ovo je budzetski kredit koji ce otici na kupovinu glasova pred izbore od ugrozenih i kvaziugrozenih kategorija i raznih udruzenja.
zippoo87

#1712 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

nije problem ni reformska agenda a ni sama rijec zaduzenje,kredit...svi znamo da je problem sto od tih para nece doci ni 1 KM kao nova vrijednost,kao neka zarada,neki dobitak

problem je sto oni hoce pare samo od MMFa,koji daje pare u budzet a to znaci daje za kradju pare
drugi kreditori,EBRD,EU,EU grantovi...oni daju pare za projekte,koji su pod velikim nadzorom i tu pored strogih kriterija,ne mozes ni 1 KM ukrasti...sve moras racunom prikazati...i navedite mi jednog politicara iz vlasti koji uopste spominje ove institucije i koji se zalaze da povucemo sto vise bespovratnih sredstava za projekte
pa nema ih...njih ne zanima nista drugo do pljackanje i njihov lagodan zivot...pa svake 2 godine kupuju nove automobile,nevjerovatno...kao da se vozaju po USA a ne jednoj BiH sa par stotina kilometara puta

ali mnogi ovo ne kontaju,zatupili su narod ,da i oni obrazovani ne kontaju a i oni koji kontaju,moraju postati ulizice da bi prezivjeli...i onda imamo uvlakuse i kriminalce...spoj dvije najgore sorte

nema se vise sta ni pisati na ovoj temi...akcize su povecane,kljucaj temu
commendatore

#1713 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by commendatore »

statixx wrote:Ako se ne varam ovo je 2. transa, ukupno caa 300 mil KM. Kad ispune i ostale uslove dobice i ostatak, oko 600 mil koliko je dogovoreno ovim prosirenim aranzmanom.

Mi se moramo zaduzivati, kao i svaka zemlja, da bi ostvarili kakav-takav rast i razvojo, ali ovo je budzetski kredit koji ce otici na kupovinu glasova pred izbore od ugrozenih i kvaziugrozenih kategorija i raznih udruzenja.

pa eto onda ako kazes da se moramo zaduzivat da bi pokrili budzetske guzove - znaci da se ne mora zaduzivat - sam si sebi stvorio antagonizam....

ne bi kurtonima nikad palo napamet da malo stegnu SAMI SEBI kajš.....
statixx

#1714 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by statixx »

Nisam to rekao, kazem da se moramo zaduzivati (do odredjene mjere), ali ne valja nacin na koji trosimo sredstva.
vivaldi

#1715 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by vivaldi »

statixx wrote:ali ne valja nacin na koji trosimo sredstva.
jebiga kad nema nikakve vizije razvoja, sve je ad hoc. bez obzira na svu kompleksnost uredjenja i x objektivnih problema, ali je stvarno nevjerovatno da u ovoj zemlji punih 20 godina nema niti jednog dobrog i smislenog ekonomskog poteza. bas nijednog.
statixx

#1716 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by statixx »

Da bi imao poteze treba ti strategija, a ono malo sto ih ima, pisu se na zahtjev stranaca. Mi jednostavno imamo neodgovorne i kratkovidne osobe na vlasti, koje se problemom bave kada dodje pet do dvanaest, cast izuzecima.
General War

#1717 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

statixx wrote:Da bi imao poteze treba ti strategija, a ono malo sto ih ima, pisu se na zahtjev stranaca. Mi jednostavno imamo neodgovorne i kratkovidne osobe na vlasti, koje se problemom bave kada dodje pet do dvanaest, cast izuzecima.
koji su izuzetci?
statixx

#1718 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by statixx »

Pa ja ipak vjerujem da ima ljudi koji se trude da obavljaju svoju duznost na posten i odgovoran nacin, ali ne mogu doci do izrazaja u moru onih koji su u politici samo radi oportunizma i koristi, a takvi su vecina. Naravno ima i onih koji su jednostavno nesposobni.
General War

#1719 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

I ja sam u svasta vjerovao pa sam prestao...sve me podsjeca na epizode Alana Forda, da svaku situaciju mogu naci neki broj stripa koji govori o tome.
Evo npr, podjela dobiti od akciza:

Image
Edin H.

#1720 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Edin H. »

Samo je vazno da budu transparentni i javno objave gdje je svaka marka utrosena. :oops:
problemnatravunu

#1721 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by problemnatravunu »

:lol: :lol: :lol:
Edin H. wrote:Samo je vazno da budu transparentni i javno objave gdje je svaka marka utrosena. :oops:
horkesh

#1722 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

General War wrote:I ja sam u svasta vjerovao pa sam prestao...sve me podsjeca na epizode Alana Forda, da svaku situaciju mogu naci neki broj stripa koji govori o tome.
Evo npr, podjela dobiti od akciza:

Image
Sve su opisali, već tad :-D
General War

#1723 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

Image
walk_M-A-N

#1724 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by walk_M-A-N »

Akcize su, na federalnoj strani, dogovor Sda-Sbb-Hdz, gdje Sda dobija svoj dio novca od akciza i kredita, Sbb pored toga federalna i kantonalna kadrovska mjesta, a Hdz pola novca za autoput, iako najveći dio uplaćuju Bošnjaci.

Realizacija ovog za Sbb mjesta se može vidjeti recimo u https://faktor.ba/vijest/bura-na-unsa-r ... ube-277431
Na prvi pogled se ne čini povezano, ali jeste, dobijanje pozicija je bio glavni Radončićev uslov da glasa. I nije samo to mjesto, Sbb je već dobio i druga mjesta, recimo direktore sarajevske kantonalne inspekcije i civilne zaštite.
oakville

#1725 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by oakville »

Prpa.ba wrote:Kome smeta lijepa i europska BiH? :lol: :lol: :lol:

EDIT: BiH ionako ima najnizi PDV u Europi, red je da se uskladimo sa EU. Upitnik cemo popuniti kasnije nekad, prvo zakone da sredimo. :lol:
Novi moto BiH "Oporezujemo u skladu s evropskim standardima, državne usluge pružamo u skladu s iračkima standardima. BiH - mjesto susreta civilizacija: najgore od Zapada i Istoka na jednom mjestu." :mrgreen:
Post Reply