Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
Dzevy
#1701 Re: Xiaomi mobiteli
Ima li neko problem sa tastaturom.?
Desava mi se s vremena na vrijeme da tastatura blokira, tj ostane prikazano slovo, sasvim normalno pise ali ostane tako uvećano slovo, kad zatvorim tu app pa ponovo pokrenem neki program koji zahtjeva tastaturu, ona radi ali ne prikazuje ni slova ni brojeve, može se jedino pisati napamet..
Nakon restarta telefona radi sve super.. zna li neko sta moze biti.?
Ima li neko sličan problem
Desava mi se s vremena na vrijeme da tastatura blokira, tj ostane prikazano slovo, sasvim normalno pise ali ostane tako uvećano slovo, kad zatvorim tu app pa ponovo pokrenem neki program koji zahtjeva tastaturu, ona radi ali ne prikazuje ni slova ni brojeve, može se jedino pisati napamet..
- irac300
#1702 Re: Xiaomi mobiteli
Pa probaj instalirati neku drugu tastaturu, vidi da li se isto dešava. Možda je problem samo sa tom koju koristiš.Dzevy wrote:Ima li neko problem sa tastaturom.?
- skafiskafsnjak
#1703 Re: Xiaomi mobiteli
Djesi Dileja kraljuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuJaha79 wrote:et sad znaj
i jedan i drugi mob i Xiaomi Mi5 i Samsung s7 pogoni snapdragon 820
a sto samsung podaje muda pod bubrege ovcama je posebna stvar
Samsungu je potrebno 255$ da napravi Galaxy S7 – pogodite koji dio je najskuplji
http://www.balkangadgets.com/samsungu-j ... ajskuplji/
istina mora mu se priznat jedino bolja kamera
-
Dzevy
#1704 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Ma koristim standardnu googleovu tastaturu, ne znam sta može biti problem.irac300 wrote:Pa probaj instalirati neku drugu tastaturu, vidi da li se isto dešava. Možda je problem samo sa tom koju koristiš.Dzevy wrote:Ima li neko problem sa tastaturom.?
Ali probat ću eventualno neku drugu. Ne dešava se često ali zna da iritira..
- pirpa
#1705 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Dzevy wrote:
Ma koristim standardnu googleovu tastaturu, ne znam sta može biti problem.
Ali probat ću eventualno neku drugu. Ne dešava se često ali zna da iritira..
https://swiftkey.com/en
- SONY_91
#1706 Re: Xiaomi mobiteli
Od danas sam i vlasnik Redmi Pro. Kupio telefon bez IMEI-ja sa zaključanim boatloaderom i opet sam ga uspio srediti. Kupio direktno iz radnje iz BL kao takav bez IMEI.
- purgatorio
#1707 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Kako misliš bez IMEI? Ne kontam.SONY_91 wrote:Od danas sam i vlasnik Redmi Pro. Kupio telefon bez IMEI-ja sa zaključanim boatloaderom i opet sam ga uspio srediti. Kupio direktno iz radnje iz BL kao takav bez IMEI.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
- zlo zlo
#1708 Re: Xiaomi mobiteli
da ti nisi kupio neku kopiju
svaki android ima imei 
- irac300
#1709 Re: Xiaomi mobiteli
Da ti nisi slučajno @Cersei na forumu titlovi.com?zlo zlo wrote:da ti nisi kupio neku kopijusvaki android ima imei
- zlo zlo
#1710 Re: Xiaomi mobiteli
ko ja?
baš me morao sa najzlobnijem adminom povezat

-
sabanss
#1711 Re: Xiaomi mobiteli
Pitanje, znam da je bilo ali evo opet:
- Preporuka za staklo za Mi Max
- Preporuka za Stylus za Mi Max
Stylusi su pravo jeftini ali su skoro svi sa ovim gumenim, zaobljenim vrhom. Ima li sta "ostrije"
Usput spedicije, carine i poreza, 160 KM
- Preporuka za staklo za Mi Max
- Preporuka za Stylus za Mi Max
Stylusi su pravo jeftini ali su skoro svi sa ovim gumenim, zaobljenim vrhom. Ima li sta "ostrije"
Usput spedicije, carine i poreza, 160 KM
- irac300
#1712 Re: Xiaomi mobiteli
zlo zlo wrote:ko ja?![]()
![]()
baš me morao sa najzlobnijem adminom povezat
![]()
![]()
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1714 Re: Xiaomi mobiteli
Kupio je prijatelj RN3 cini mi se,ako fulim nemojte zamjeriti. 3GB/32GB kupio ga preko GB pred novu. Kaze platio ga oko 320 KM plus carina i pdv. Dosao ga oko 400 KM.
Prvi put se srecem s telefonom,stvarno nemam zamjerke. Izrada dobra,display dobar,tel pici pravo kameru vala nisam probavao.
Sve super,ali garancije nema. Pitam ga sta da rikne. Nista,kanta i u smece.
Hvala,ali ne hvala.
Prvi put se srecem s telefonom,stvarno nemam zamjerke. Izrada dobra,display dobar,tel pici pravo kameru vala nisam probavao.
Sve super,ali garancije nema. Pitam ga sta da rikne. Nista,kanta i u smece.
Hvala,ali ne hvala.
-
Dzevy
#1715 Re: Xiaomi mobiteli
Koristim kineze već godinama oko 5god, izmijenilo se tu svakakvih proizvidjaca, ni sa jednim do sad nisam imao problema katastrofalnih da otkaze nesto bas kriticno, doduše nije otkazalo ni nesto sitno tipa micro USB porta.
Alcatel one touch idol i dan danas radi normalno, cak je i baterija ok a i originalne slusalice koje sam dobio uz njega odlicno funkcionisu, iOcean iako je kompanija propala je i danas u funkciji, huawei takodje, ostali nisu u blizini da znam sta je sa njima. Trenutno sam na tom RN3 special edition, i stvarno i više nego zadovoljan.
Svaki telefon bez obz ko je proizvodjac se moze pokvariti, a danas uz sarafciger i eventualno fen mozes sve sam popraviti i zamjeniti. Telefoni su modularni tako da odvrnes par sarafa, izvadis dio, ubacis drugi i zavrnes sarafe. Zamjenski dijelovi su dostupni uz čekanje od 10+ dana.
Ps svaki shop daje garanciju od godinu dana, ali ako uspijes poštom poslati mobitel, ili mozes prihvatiti da ti refundiraju mali dio novca bez da im saljes mob.
Alcatel one touch idol i dan danas radi normalno, cak je i baterija ok a i originalne slusalice koje sam dobio uz njega odlicno funkcionisu, iOcean iako je kompanija propala je i danas u funkciji, huawei takodje, ostali nisu u blizini da znam sta je sa njima. Trenutno sam na tom RN3 special edition, i stvarno i više nego zadovoljan.
Svaki telefon bez obz ko je proizvodjac se moze pokvariti, a danas uz sarafciger i eventualno fen mozes sve sam popraviti i zamjeniti. Telefoni su modularni tako da odvrnes par sarafa, izvadis dio, ubacis drugi i zavrnes sarafe. Zamjenski dijelovi su dostupni uz čekanje od 10+ dana.
Ps svaki shop daje garanciju od godinu dana, ali ako uspijes poštom poslati mobitel, ili mozes prihvatiti da ti refundiraju mali dio novca bez da im saljes mob.
- SONY_91
#1716 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Pa izbrisan IMEI, flashali rom ili šta i izgubio se IMEI. Ali sam uspio srediti telefon.purgatorio wrote:Kako misliš bez IMEI? Ne kontam.SONY_91 wrote:Od danas sam i vlasnik Redmi Pro. Kupio telefon bez IMEI-ja sa zaključanim boatloaderom i opet sam ga uspio srediti. Kupio direktno iz radnje iz BL kao takav bez IMEI.
- irac300
#1717 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Ma te softverske zavrzlame se sve mogu srediti ko iole malo vise ceslja po forumima, uvijek se nadje rjesenje. Ja sam sam sebi brickov'o i unbrickovao uredjaje, od telefona do android boxa. Al' se na kraju sve skonta.SONY_91 wrote:Pa izbrisan IMEI, flashali rom ili šta i izgubio se IMEI. Ali sam uspio srediti telefon.purgatorio wrote:Kako misliš bez IMEI? Ne kontam.SONY_91 wrote:Od danas sam i vlasnik Redmi Pro. Kupio telefon bez IMEI-ja sa zaključanim boatloaderom i opet sam ga uspio srediti. Kupio direktno iz radnje iz BL kao takav bez IMEI.
- Running
#1718 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Jesi l' skont'o tacno zbog cega se javlja wlan_rx_wake, iskljucen IPv6, DHCP server, Static IP aktivan... ?irac300 wrote: Ma te softverske zavrzlame se sve mogu srediti ko iole malo vise ceslja po forumima, uvijek se nadje rjesenje. Ja sam sam sebi brickov'o i unbrickovao uredjaje, od telefona do android boxa. Al' se na kraju sve skonta.
precesljaj malo pa mi javi rjesenje.
- irac300
#1719 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Iskreno ne, nisam se nikada suocio sa takvim problemom.Running wrote:Jesi l' skont'o tacno zbog cega se javlja wlan_rx_wake, iskljucen IPv6, DHCP server, Static IP aktivan... ?irac300 wrote: Ma te softverske zavrzlame se sve mogu srediti ko iole malo vise ceslja po forumima, uvijek se nadje rjesenje. Ja sam sam sebi brickov'o i unbrickovao uredjaje, od telefona do android boxa. Al' se na kraju sve skonta.
precesljaj malo pa mi javi rjesenje.
- Running
#1720 Re: Xiaomi mobiteli
Zato sto nisi ni gled'o, suocilo se njih vecina, samo im ne smeta ili ne primjete ili ne znaju da vide, samo nek gura nekako FB i Viber dok se boje ne rastope. 
-
nemezis
#1721 Re: Xiaomi mobiteli
Dugo sam trazio kako da rijesim problem sa prijemom poruka jer sistem u pozadini onemogucava prijem Google GCM poruka. Viber ili Whatsapp , recimo, rade nakon onih podesavanja za koja pretpostavljam da svi znaju, ali jedna moja aplikacija jednostavno prestane primati poruke nakon nekog vremena. Zakljucio sam da poruka dodje do telefona ali je sistem ne isporuci aplikaciji. Problem sam rijesio tako sto sam aplikaciju prebacio u sistemske aplikacije i sada ne propusta niti jednu poruku. Eto, ako neko ima slicnih problema.
- zlo zlo
#1722 Re: Xiaomi mobiteli
ja ne koristim ni viber, ni Whatsapp, ni facebook ni kodi, meni sve radi kako treba

- Running
#1723 Re: Xiaomi mobiteli
Daj da te zenim odma'.zlo zlo wrote:ja ne koristim ni viber, ni Whatsapp, ni facebook ni kodi, meni sve radi kako treba![]()
- valjuga
#1725 Re: Xiaomi mobiteli
Nikad se ne zna