Rezultati izbora 2016
-
putokaz1
#1701 Re: Rezultati izbora 2016
Danas je održavana konstituirajuća sjednice Općinskog vijeća Živinice, na kojoj smo konačno saznali novu koalicionu većinu.
Novoizabrani vijećnici su položili zakletvu, a nakon pauze izabran je predsjedavajući Općinskog vijeća Hamdija Numanović, a njegovi zamjenici su Denijal Tulumović iz SDA i Božo Antunović HDZ.
Koalicioni partneri u ovom mandatu su SDA, SUND, BPS, SzBIH i HDZ. Opozicione stranke su SDP, SBB i BOSS
Novoizabrani vijećnici su položili zakletvu, a nakon pauze izabran je predsjedavajući Općinskog vijeća Hamdija Numanović, a njegovi zamjenici su Denijal Tulumović iz SDA i Božo Antunović HDZ.
Koalicioni partneri u ovom mandatu su SDA, SUND, BPS, SzBIH i HDZ. Opozicione stranke su SDP, SBB i BOSS
-
Hamolj
#1702 Re: Rezultati izbora 2016
Što znači da načelnik nema podršku općinskog vijeća.putokaz1 wrote:Danas je održavana konstituirajuća sjednice Općinskog vijeća Živinice, na kojoj smo konačno saznali novu koalicionu većinu.
-
putokaz1
#1703 Re: Rezultati izbora 2016
Tako ispane
a postoje dva preletača iz SBIH negdje su otišla u ''nezavisne''
Slično se očekuje i u Lukavcu,očekuje,ako nije već bila sjednica
-
Hamolj
#1704 Re: Rezultati izbora 2016
Sad će biti naguzimo jedni druge gdje god možemo samo da ništa ne radimo. Ne mogu da shvatim da im je draže zajebati i načelnika i narod nego učiniti nešto dobro i pošteno po čemu će ih taj narod pamtiti.putokaz1 wrote:Tako ispane
-
putokaz1
#1705 Re: Rezultati izbora 2016
u Lukavcu je načelnik pokušavao SBIH privući sebi ali...
Krenuo je prije fotelje dobro aktivno komunikativno(preko neta komunikacija s narodom) ali izborom savjetnika je počeo da gubi podršku naroda,zadržao je jedno osobu iz starog režima,doveo jednu osobu iz Tuzle...
Ali Čovjek je uveo nova pravila u upravi:zabranio pušenje,dao zadatke službama,i odmah otišao u Vladu da pokuša naći rješenje za milionski dug,sve je to javno objavio na FB ili na netu
Često napiše na grupi fb,šta je radio,gdje je bio,šta je naredio,šta predložio,prihvata prijedloge naroda ali opština je blokadom računa zbog ranijeg duga.
A većinu kako se šuška čine SDA+SBB+neko koji su bili protiv njega znat će se...
Predlagao je usmeno,preko grupe, snimanje sjednica vijeća te Predstavnika druge nacionalnosti za predsjedavajućeg...
.
Krenuo je prije fotelje dobro aktivno komunikativno(preko neta komunikacija s narodom) ali izborom savjetnika je počeo da gubi podršku naroda,zadržao je jedno osobu iz starog režima,doveo jednu osobu iz Tuzle...
Ali Čovjek je uveo nova pravila u upravi:zabranio pušenje,dao zadatke službama,i odmah otišao u Vladu da pokuša naći rješenje za milionski dug,sve je to javno objavio na FB ili na netu
Često napiše na grupi fb,šta je radio,gdje je bio,šta je naredio,šta predložio,prihvata prijedloge naroda ali opština je blokadom računa zbog ranijeg duga.
A većinu kako se šuška čine SDA+SBB+neko koji su bili protiv njega znat će se...
Predlagao je usmeno,preko grupe, snimanje sjednica vijeća te Predstavnika druge nacionalnosti za predsjedavajućeg...
.
-
El_comadante
#1706 Re: Rezultati izbora 2016
znači ispade ovde SBB u opoziciji u odnosu na SDA?! šta je sund?putokaz1 wrote:Danas je održavana konstituirajuća sjednice Općinskog vijeća Živinice, na kojoj smo konačno saznali novu koalicionu većinu.
- Better Man
#1707 Re: RE: Re: Rezultati izbora 2016
Čović je jedan teški fašista, ustaša, ratni i poratni kriminalac i profiter sa dna kace...Ne zna se koje gori i odvratnihi on ili Božo Ljubić...SkyLimit wrote:Srbin katoličke vere Dragan Čović kaže kod Senada u Centralnom da nikad neće dozvoliti "zelenu transverzalu" preko Stoca do Neuma. A upravo zbog te blizine Neumu taj Stolac i jeste bitan i zato je Tuđman baš u njega naseljavao Hrvate iz Kaknja i ostalih mjesta centralne Bosne kako bi promjenio demografsku sliku u čemu su i uspjeli(1991. više Bošnjaka nego Hrvata, danas suprotno). I Čović o tome priča kao da se podrazumjeva da je sad legitimno Stolac hrvatski.
Dok Bošnjaci žive u iluziji o ljevicama i ujediniteljema, Srbi katolici iz Hercegovine sigurnim koracima vode svoju nacionalnu politiku.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
-
Hamolj
#1708 Re: RE: Re: Rezultati izbora 2016
Može biti šta hoće i dalje će suvereno dobijati izbore jer mu je i biračka baza ista. SkyLimit je u pravu, dok se mi ložimo na ljevicu on veoma uspješno propagira fašizam.Better Man wrote:Čović je jedan teški fašista, ustaša, ratni i poratni kriminalac i profiter sa dna kace...Ne zna se koje gori i odvratnihi on ili Božo Ljubić...SkyLimit wrote:Srbin katoličke vere Dragan Čović kaže kod Senada u Centralnom da nikad neće dozvoliti "zelenu transverzalu" preko Stoca do Neuma. A upravo zbog te blizine Neumu taj Stolac i jeste bitan i zato je Tuđman baš u njega naseljavao Hrvate iz Kaknja i ostalih mjesta centralne Bosne kako bi promjenio demografsku sliku u čemu su i uspjeli(1991. više Bošnjaka nego Hrvata, danas suprotno). I Čović o tome priča kao da se podrazumjeva da je sad legitimno Stolac hrvatski.
Dok Bošnjaci žive u iluziji o ljevicama i ujediniteljema, Srbi katolici iz Hercegovine sigurnim koracima vode svoju nacionalnu politiku.
- Better Man
#1709 Re: RE: Re: Rezultati izbora 2016
I u tome ga podržava Bakir i SDA i prave mu sve moguće ustupke.Hamolj wrote:Može biti šta hoće i dalje će suvereno dobijati izbore jer mu je i biračka baza ista. SkyLimit je u pravu, dok se mi ložimo na ljevicu on veoma uspješno propagira fašizam.Better Man wrote:Čović je jedan teški fašista, ustaša, ratni i poratni kriminalac i profiter sa dna kace...Ne zna se koje gori i odvratnihi on ili Božo Ljubić...SkyLimit wrote:Srbin katoličke vere Dragan Čović kaže kod Senada u Centralnom da nikad neće dozvoliti "zelenu transverzalu" preko Stoca do Neuma. A upravo zbog te blizine Neumu taj Stolac i jeste bitan i zato je Tuđman baš u njega naseljavao Hrvate iz Kaknja i ostalih mjesta centralne Bosne kako bi promjenio demografsku sliku u čemu su i uspjeli(1991. više Bošnjaka nego Hrvata, danas suprotno). I Čović o tome priča kao da se podrazumjeva da je sad legitimno Stolac hrvatski.
-
Hafis
#1710 Re: Rezultati izbora 2016
Jebote, k'o da vas je gore sviju ista hargija pravila. Vazda istu gangu diple o ''fašizmu''. Jedite malo voća, super stvar.
Kakav ba fašizam, čovjek pun k'o brod, ne zna što bi s onolikim gengelama, i još će se zajebavati pod stare dane s fašizmom.
Ako ćemo iskreno, i gledajući objektivno, Dodik i Bake su za njega teški šovinisti, pogotovo Bakir. Čovke je u duši Jugosloven, ali jebat ga, država raspala. Sad bi trebao s onim sarajevskim peMzionerima nosati Titine slike po Stocu.
Kakav ba fašizam, čovjek pun k'o brod, ne zna što bi s onolikim gengelama, i još će se zajebavati pod stare dane s fašizmom.
Ako ćemo iskreno, i gledajući objektivno, Dodik i Bake su za njega teški šovinisti, pogotovo Bakir. Čovke je u duši Jugosloven, ali jebat ga, država raspala. Sad bi trebao s onim sarajevskim peMzionerima nosati Titine slike po Stocu.
-
Hamolj
#1711 Re: Rezultati izbora 2016
Jadan je narod kojem je Čović politički, a ti forumski zastupnik...Hafis wrote:Jebote, k'o da vas je gore sviju ista hargija pravila. Vazda istu gangu diple o ''fašizmu''. Jedite malo voća, super stvar.
- stakasa
#1712 Re: Rezultati izbora 2016
Ko mu je punac?KatarinaKosaca wrote:Ovom ce punac lobirat i platiti glasova da udje u Predsjednistvo. Nije se cuditipici wrote:TTTOOOOOOOO MEMANEEEEE idemo na vlašiĆ da se urokamoBiH
Sulejman Haljevac Memo: Mladima ću dati prostora da nešto naprave
Prema dosad izbrojanim glasovima na lokalnim izborima, akademski slikar Sulejman Haljevac Memo sa 378 glasova drugi je najbolje rangirani kandidat SBB-a za vijećnika u Općinskom vijeću Centar.![]()
![]()
ja častim svježom piČetinom
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1713 Re: Rezultati izbora 2016
Tarik Hodzic, bivsi nogometas. Ima cevabdzinicu na Carsiji, I neki dogovor sa vladom, ko god posjeti Sarajevo, tamo jede.
- GeeTnT
#1714 Re: Rezultati izbora 2016
..i poskok izvor informacija...Hamolj wrote:Jadan je narod kojem je Čović politički, a ti forumski zastupnik...Hafis wrote:Jebote, k'o da vas je gore sviju ista hargija pravila. Vazda istu gangu diple o ''fašizmu''. Jedite malo voća, super stvar.
-
putokaz1
#1715 Re: Rezultati izbora 2016
Konačno imamo prijedlog za Gradonačelnika Sarajeva
Abdulah Skaka,Srbin(red je na Srbina,bio Bošnjak pa Hrvat-Gradonačelnik) tako dabi on trebao da promjeni nacionalni identitet,zar ne?
Većinu čine SDA SBB DF I KO ZNA KO
ZASLUŽENO s obzirom da je SDA dobila 3 od 4 Općine u gradu Sarajevu,Vratila Trnovo,Možda i ginisov rekord s najmanjih procentom osvojenih glasova načelnika u svijetu(Centar)....Sasvim zasluženo isto ko Grčka 2004.,pa i Portugal 2016.
Kakva je to opozicija,ljevica kad Pokloni SDA Centar,zamisli da su rusi poklonili Moskvu Nijemcima
Razjediljena ljevica,neke stranke se tako zovu a predstavljaju nastavak SBIH
Abdulah Skaka,Srbin(red je na Srbina,bio Bošnjak pa Hrvat-Gradonačelnik) tako dabi on trebao da promjeni nacionalni identitet,zar ne?
ZASLUŽENO s obzirom da je SDA dobila 3 od 4 Općine u gradu Sarajevu,Vratila Trnovo,Možda i ginisov rekord s najmanjih procentom osvojenih glasova načelnika u svijetu(Centar)....Sasvim zasluženo isto ko Grčka 2004.,pa i Portugal 2016.
Kakva je to opozicija,ljevica kad Pokloni SDA Centar,zamisli da su rusi poklonili Moskvu Nijemcima
-
Hamolj
#1716 Re: Rezultati izbora 2016
A gdje piše da bi bio red da Srbin ili Hrvat budu gradonačelnici ? Mani nas svega ti te komunjarske priče, imaš Banja Luku pa je tamo prosipaj.putokaz1 wrote:Konačno imamo prijedlog za Gradonačelnika Sarajeva
-
putokaz1
#1717 Re: Rezultati izbora 2016
Ne piše nego Praksa
bio Bošnjak
bio Hrvat
valjda je red na Srbina
poput Desnice Radivojevića i šta ja znam već
Kod mene u Općini je Ostali Bosanac pa šta najbolji je od svih.
bio Bošnjak
bio Hrvat
valjda je red na Srbina
-
Hamolj
#1718 Re: Rezultati izbora 2016
Mani se prakse, kad SNSD ili SDS pobjede u Sarajevu nek postavljaju Srbina za gradonačelnika.putokaz1 wrote:Ne piše nego Praksa
bio Bošnjak
bio Hrvat
valjda je red na Srbina
-
putokaz1
#1719 Re: Rezultati izbora 2016
Ma kod mene u Općini
Predsjedavajući vijeća Ostali(Rom),a načelnik Ostali(Bosanac)
Podignuta krivična prijava protiv većine jer je izabrala Ostalog -Roma a nije Bošnjaka(28) ili Srbina(1)
Navodno nemože biti iz Reda Ostalih i načelnik i Predsjednik vijeća................................?
Ma, kao god, moje mišljene da Sarajevo(ali i BANJALUKA I MOSTAR) treba da počne s praksom rotacije Nacionalne pripadnosti Gradonačelnika kao Brčko npr
Nažalost daleko smo od toga još.
Podignuta krivična prijava protiv većine jer je izabrala Ostalog -Roma a nije Bošnjaka(28) ili Srbina(1)
Navodno nemože biti iz Reda Ostalih i načelnik i Predsjednik vijeća................................?
Ma, kao god, moje mišljene da Sarajevo(ali i BANJALUKA I MOSTAR) treba da počne s praksom rotacije Nacionalne pripadnosti Gradonačelnika kao Brčko npr
-
El_comadante
#1720 Re: Rezultati izbora 2016
i ja sam čuo da načelnik i Predsjedavajući vijeća nemogu biti iz istog naroda ako u toj skupštini ima neko iz reda drugog naroda u odnosu na načelnika...putokaz1 wrote:Ma kod mene u Općini
-
putokaz1
#1721 Re: Rezultati izbora 2016
-kod nas imaju Bošnjaci Srbin i RomiEl_comadante wrote:i ja sam čuo da načelnik i Predsjedavajući vijeća nemogu biti iz istog naroda ako u toj skupštini ima neko iz reda drugog naroda u odnosu na načelnika...putokaz1 wrote:Ma kod mene u Općini
ovdje nisu iz istog ali su oba ''ostali''
u Statutu piše:nemogu biti iz istog naroda i/ili iz reda ostalih(oba)
Sad jedni tumače da oba su Ostali ali iz različitih naroda-kazu moze
Drugi tumače oba su Ostali ,bez obzira iz kojeg Naroda.-kazu nemože
Primjer iz RS :predsjednik Dodik,Srbin a Skupština Radojčić Crnogorac
ili npr Sarajevo Rasim a Srbin i sl.