Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Gojeni H

#1701 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

KB9 wrote:ooo dijasporo, kako ide danas? jeste jos spremiji ratovat iz njemacke i ostalih drzava? :lol:
Konstitutivna dijaspora, ili ... ?

Ja sam polu-dijaspora, tako da sam ja za polu-rat. Rafal tu i tamo, manje tu nego tamo, sverc kafom i cigarama, ali sitna marza, ...
HomeSweetHome

#1702 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

Ovaj buckuris nacije, nacionalnosti, vjeroispovijesti pa sad i nacionalizma i patriotizma ce nam jeb.. majku izgleda. Da nismo zadrti ko sto jesmo, skontali bismo da se svi trebamo zvati gradjani - vanzemaljci, kakve god hocemo vjeroispovijesti i uvjerenja i da kao takvi trebamo mi je... majku ovima na vlasti jer jedini "mi" i "oni" koji postojimo u ovoj zemlji smo mi - gradjani i oni - vlast. Ali, to se nece dogoditi nikad jer mi smo toliko zadrti da cemo radije cijeli zivot jesti govna (ili se opet ubijati) nego priznati da smo se nedje zajebali, nego odbaciti svoje bosnjastvo/srpstvo/hrvatstvo i donijeti zakon o zabrani fasistickih i nacionalistickih djelovanja sa drakonskim kaznama. Bar vecina nas u sva tri tora nije spremna na to. Jok, mi radije pustamo da masu puskama iznad nasih zivota, iznad glava nase djece, iznad svega sto smo stvorili uprkos njima, dok oni okrecu biznise, trpaju nase pare u svoje dzepove i iz ociju nam vade a za tv bi jedni satro napadali, a drugi bi satro branili. Sta? Svoje investicije? A tek su na pola puta da operu ovo sto su dosad pohapali... Njima se sigurno ne ratuje, ali im godi kad pretis lonac prosisti jer se mali, hudi b/h/s boje sistanja pa ni za sta drugo ne pitaju, dobro je samo nek ne puca... Samo su izgleda zaboravili da je dovoljan jedan ludjak koji slusa njihovu suplju i shvati je ozbiljno, a ludjaka vala imamo koliko hoces, da pokrene lavinu bez kraja i konca...
Traktorista dobro rece, ovde treba jedan reset na pocetne postavke, slazem se ja s njim i za razliku od njega ja mislim ozbiljno, iako nemamo iste ideje sta bi to znacilo. Za moje nazalost nema sanse bar jos 2-3 desetljeca, dok ne izrodimo generaciju koju cemo odgojiti tako da znaju da se moze biti musliman/pravoslavac/katolik i bez toga da se bude b/s/h i da smo svi prije svega bosanci i hercegovci. Za njegovo pogotovo nema sanse jer on samo voli sistanje, eksplozija pretis lonca bi ponajmanje njemu licno odgovarala.
zateznistub

#1703 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

HomeSweetHome wrote:Ovaj buckuris nacije, nacionalnosti, vjeroispovijesti pa sad i nacionalizma i patriotizma ce nam jeb.. majku izgleda. Da nismo zadrti ko sto jesmo, skontali bismo da se svi trebamo zvati gradjani - vanzemaljci, kakve god hocemo vjeroispovijesti i uvjerenja i da kao takvi trebamo mi je... majku ovima na vlasti jer jedini "mi" i "oni" koji postojimo u ovoj zemlji smo mi - gradjani i oni - vlast. Ali, to se nece dogoditi nikad jer mi smo toliko zadrti da cemo radije cijeli zivot jesti govna (ili se opet ubijati) nego priznati da smo se nedje zajebali, nego odbaciti svoje bosnjastvo/srpstvo/hrvatstvo i donijeti zakon o zabrani fasistickih i nacionalistickih djelovanja sa drakonskim kaznama. Bar vecina nas u sva tri tora nije spremna na to. Jok, mi radije pustamo da masu puskama iznad nasih zivota, iznad glava nase djece, iznad svega sto smo stvorili uprkos njima, dok oni okrecu biznise, trpaju nase pare u svoje dzepove i iz ociju nam vade a za tv bi jedni satro napadali, a drugi bi satro branili. Sta? Svoje investicije? A tek su na pola puta da operu ovo sto su dosad pohapali... Njima se sigurno ne ratuje, ali im godi kad pretis lonac prosisti jer se mali, hudi b/h/s boje sistanja pa ni za sta drugo ne pitaju, dobro je samo nek ne puca... Samo su izgleda zaboravili da je dovoljan jedan ludjak koji slusa njihovu suplju i shvati je ozbiljno, a ludjaka vala imamo koliko hoces, da pokrene lavinu bez kraja i konca...
Traktorista dobro rece, ovde treba jedan reset na pocetne postavke, slazem se ja s njim i za razliku od njega ja mislim ozbiljno, iako nemamo iste ideje sta bi to znacilo. Za moje nazalost nema sanse bar jos 2-3 desetljeca, dok ne izrodimo generaciju koju cemo odgojiti tako da znaju da se moze biti musliman/pravoslavac/katolik i bez toga da se bude b/s/h i da smo svi prije svega bosanci i hercegovci. Za njegovo pogotovo nema sanse jer on samo voli sistanje, eksplozija pretis lonca bi ponajmanje njemu licno odgovarala.
Kapa do poda za misljenje... :thumbup:
GeeTnT

#1704 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by GeeTnT »

zateznistub wrote:
KB9 wrote:ooo dijasporo, kako ide danas? jeste jos spremiji ratovat iz njemacke i ostalih drzava? :lol:
:thumbup:
Evo javljam se kao Salih Brkic iz ratnih dana iz Tuzle...to je vjerovatno dijaspora za vas dvojicu, a meni vi licite na dvojicu koji se zabavljaju kotrljajuci lobanju jedan prema drugom.. Elem, u stilu Saliha, ja cu ponoviti da se neku vece Dodik ustremio na Durakovica (citaj Bosnjake) i kazao da je kreten, a Srbima (citaj kako hoces) zaorijetio da nece marke dobiti ako u Srebrenici ponovo zavlada Bosnjak...Sve mi se vise cini da ce te vas dvojica imati molecive oci uperene u nas dijasporase iz Tuzlanskog kantona da vas nekako prebacimo na slobodnu teritoriju, tj. na linije koje se brane iz "Njemacke i ostalih drzava"...
Edin H.

#1705 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Edin H. »

GeeTnT wrote:
zateznistub wrote:
Evo javljam se kao Salih Brkic iz ratnih dana iz Tuzle...to je vjerovatno dijaspora za vas dvojicu, a meni vi licite na dvojicu koji se zabavljaju kotrljajuci lobanju jedan prema drugom.. Elem, u stilu Saliha, ja cu ponoviti da se neku vece Dodik ustremio na Durakovica (citaj Bosnjake) i kazao da je kreten, a Srbima (citaj kako hoces) zaorijetio da nece marke dobiti ako u Srebrenici ponovo zavlada Bosnjak...Sve mi se vise cini da ce te vas dvojica imati molecive oci uperene u nas dijasporase iz Tuzlanskog kantona da vas nekako prebacimo na slobodnu teritoriju, tj. na linije koje se brane iz "Njemacke i ostalih drzava"...
Cini mi se da si promasio poentu, cinjenica je da vecina dijaspore ima veoma radikalizirane stavove.
zateznistub

#1706 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

GeeTnT wrote:
zateznistub wrote:
Nisi ti fulio metu, ti si fulio čitavu poljanu... :roll:
helem, jebe me se za sve, ja sam dao i previše u prošlom, tako da mi ni na kraj pameti nije da se opet povlačim tamo gdje sam se povlačio prije 20-ak godina, za šta? da opet pojedini revu patriotske iz sigurne udaljenosti...ili se vuči okolo, sve oko kojekakvih "talova" i zgrtati pare...dok budale ginu...
GeeTnT

#1707 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by GeeTnT »

Nije problem moja poenta, nego tvoj palac koji dizes kojekakvim likovima koji koriste svaku mogucnost da omalovazavaju Bosnjake, bilo da su dijaspora ili da su u kako oni to vole reci 23%...

Uzivaj zubu, dabogda nikad ne ratovao....vazda dizao palac, makar to bilo i u narodnoj kuhinji...
Alfons Kauders

#1708 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

zateznistub wrote: Nisi ti fulio metu, ti si fulio čitavu poljanu... :roll:
helem, jebe me se za sve, ja sam dao i previše u prošlom, tako da mi ni na kraj pameti nije da se opet povlačim tamo gdje sam se povlačio prije 20-ak godina, za šta? da opet pojedini revu patriotske iz sigurne udaljenosti...ili se vuči okolo, sve oko kojekakvih "talova" i zgrtati pare...dok budale ginu...
Fino dodji kod nas u stranku, dobijes ratni raspored i cao. Imajuci u vidu tvoje iskustvo i odredjenu dozu nepotizma, siguran sam da cemo ti osigurati dobru poziciju za naplatu patriotizma.

Ginu oni koji nam se prekasno pridruze. Prvoborci jok! :D
prog321

#1709 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

HomeSweetHome wrote:Ovaj buckuris nacije, nacionalnosti, vjeroispovijesti pa sad i nacionalizma i patriotizma ce nam jeb.. majku izgleda. Da nismo zadrti ko sto jesmo, skontali bismo da se svi trebamo zvati gradjani - vanzemaljci, kakve god hocemo vjeroispovijesti i uvjerenja i da kao takvi trebamo mi je... majku ovima na vlasti jer jedini "mi" i "oni" koji postojimo u ovoj zemlji smo mi - gradjani i oni - vlast. Ali, to se nece dogoditi nikad jer mi smo toliko zadrti da cemo radije cijeli zivot jesti govna (ili se opet ubijati) nego priznati da smo se nedje zajebali, nego odbaciti svoje bosnjastvo/srpstvo/hrvatstvo i donijeti zakon o zabrani fasistickih i nacionalistickih djelovanja sa drakonskim kaznama. Bar vecina nas u sva tri tora nije spremna na to. Jok, mi radije pustamo da masu puskama iznad nasih zivota, iznad glava nase djece, iznad svega sto smo stvorili uprkos njima, dok oni okrecu biznise, trpaju nase pare u svoje dzepove i iz ociju nam vade a za tv bi jedni satro napadali, a drugi bi satro branili. Sta? Svoje investicije? A tek su na pola puta da operu ovo sto su dosad pohapali... Njima se sigurno ne ratuje, ali im godi kad pretis lonac prosisti jer se mali, hudi b/h/s boje sistanja pa ni za sta drugo ne pitaju, dobro je samo nek ne puca... Samo su izgleda zaboravili da je dovoljan jedan ludjak koji slusa njihovu suplju i shvati je ozbiljno, a ludjaka vala imamo koliko hoces, da pokrene lavinu bez kraja i konca...

Momak ti si za unitarizaciju BiH po sablonu vecine. Gazis na principe etnicke ravnopravnosti - Ovo bi ti Dodikovci i Cirilovci odmah rekli :-D

Poenta svega, sa ovim bi se velika vecina Bosnjaka slozila dok god im niko ne osporava pravo na religiju dok bi se Srbi i Hrvati u BiH tvrdokorno protivili.
prog321

#1710 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Niko te i ne zove :-D
sinuhe

#1711 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by sinuhe »

Svi uslovi za gradjansku BiH vec postoje samo problem je sto ni nacionalisti ni samoprozvani gradjani nisu jos prezalili bivsu drzavu.
zateznistub

#1712 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

prog321 wrote:

Niko te i ne zove :-D
Kako ne zove, zovu iz 503. bavarske...
prog321

#1713 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Jok tebe.
Valjda smo desetak stranica proveli pricajuci da samo Bosnjaci moraju reagovati u slucaju secesije drzave a ostali mogu ali ne moraju. :-D
KB9

#1714 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

o cemu prica onaj? kakva dijaspora iz tuzlanskog kantona? de ti nama budi tacan bar malo hadzija
Brkooo

#1715 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Brkooo »

zateznistub

#1716 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

prog321 wrote:Jok tebe.
Valjda smo desetak stranica proveli pricajuci da samo Bosnjaci moraju reagovati u slucaju secesije drzave a ostali mogu ali ne moraju. :-D
E onda je ok... :-)
mO k3

#1717 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

Brkooo wrote:
Dijaspora je bosnjacki glas razuma , mi to vidimo sa strane drugacije nego domicilni ... :mrgreen:
KB9

#1718 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

bice rata, bosno ne daj se, sinovi tvoji su uz tebe!

poslano iz minkena
Frankyee

#1719 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Frankyee »

GeeTnT wrote:
Frankyee wrote:Sposobnost Dodika i politike SANU je sto vec decenijama izvuku totalni maksimum iz nemoguce situacije.

Iz jednog totalnog sudskog poraza Dodik ce da izvuce neki kompromis jer Bakir jedino zna da se sagne po sapun. Kada bi neki politicar Bosnjak upsio da se ovako digne protiv zakona i pravde ? . Pored tolikih zlocina, lazi i prevara koje su Srbi napravili, situacija bi trebala biti sasvim drugacija nego sto su bosjnaci sebi dozvolili.

Da je situacija obrnuta i da je recimo u Bihacu napravljen genocid nad Srbima koliko dugo bi Bihac ostao u Federaciji ? Koliko dugo bi Bosnjaci mogli da manipulisu protiv odluke OHR ? Koliko dugo bi postojao MUP Federacije da je napravio genocid ? Da li bi Bosnjaci zadrzali nekakav status u Brckom da su tamo drzali logore i silovali i ubijali ?

Lideri Bosnjaka nisu u mogucnosti da sacuvaju ciste i sigurne politicke situacije, kao sto je ovo krsenje Ustava. Sve oko referenduma ce na kraju vjerovatno da zavrsi politckim trijumfom Vucica koij ce da uleti u zadnji cas da to rijesi a najvecu cijenu ce platiti Bosnjaci u RS.

Dodik je najavio protivmjere kao sto je rusenje CIK , Ustavnog Suda BiH, drzavnih institucija, vojne imovine i ostalo. A Bakir je uspio da preimenuje Dan RS u Dan Drzavnosti.

Kriza rijesena a RS blizi secesiji sa Vucicem i Dodikom koji je jos jaci.
Cijela ujdurma koja se oblikovala u genocidnom entitetu povlaci niz pitanja, ali najjinteresantnije bi bilo: "Zasto Srbi iz RS-a vise spominju Bakira nego Bosnjake"?
Zar stvarno neko misli da bi Bakirov poziv na rat bio relevantan za "desavanje naroda". Misljenja sam da se kompletna situacija tice obicnog covjeka i razlog za sukob moze biti banalan, kao sa prodavacem paprika koji je izazvao arapsko proljece. S, druge strane nekakvu "snagu" pokusava da predstavi samo Dodik mahajuci sa tri prsta i Milica spominjuci zajednicku vjezbu policije entiteta i Srbije...wow..kao da to vec nije vidjeno. Umjesto da se ovo kocenje referenduma oslika sa stotinama hljada transparenata 9. janura u rukama svih Srba na prostoru entiteta, cijeli teret spao na "jadnog" Dodika i Cvijanovicku...
Bosnjaci poruku posalju jednostavno...Dodje lik u BL i javno kaze BiH je jedinstvena i suverena drzava i kao takva ce ostat.
Na zalost veoma malo se radi na stvaranju realne brane secesiji. Dodik moze na primjer da kaze posto Bosnjaci ne zele da ucestvuju na referendumu da ce on da izbaci iz svih ustanova ono malo Bosnjaka sto ima.

Dodik je doveo sve u Bih i regionu da zavise od njegove dobre volje, javno je porucio da ce srusiti CIK na primjer. Sutra moze da ponovi 92 i da istjera Bosnjake iz svih javnih ustanova i niko rece da uradi nista osim da Inzko kaze da je zabrinut.
mO k3

#1720 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

KB9 wrote:bice rata, bosno ne daj se, sinovi tvoji su uz tebe!

poslano iz minkena
gdje si ti bio izmedju 92-95 jesi bio uopste u tecnom stanju?? :mrgreen:
KB9

#1721 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

mO k3 wrote:

poslano iz minkena
kod kuce kilometar-dva zracno od linije
mO k3

#1722 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

KB9 wrote:
mO k3 wrote:

poslano iz minkena
kod kuce kilometar-dva zracno od linije
isto bih i ja to napisao ....
tataćusak

#1723 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tataćusak »

Sve ih pustiti da se cijepe imamo mi baketa i arape boli nas taki, jos ako nadju kakve nafte na vrelu bosne, mjera
KB9

#1724 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by KB9 »

ne ulazim u to sta bi ti napiso jer me ne zanima na kraju krajeva, to je tvoja licna stvar
Frankyee

#1725 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Frankyee »

Mnogo ce zavisiti od toga sta ce se desiti u Brcko Distriktu, kako ce da se izvede referendum tamo i da li ce to da se zaustavi ili da se pokusa zaustaviti jer tamo formalno Dodik nema uticaj.
Locked