Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Capsicum

#1701 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... brankovicu
U mjesec dana postao i hadžija i Superhik: Konaković uzima od siromašnih i daje Nedžadu Brankoviću

Građanski savez (GS) danas se oglasio saopštenjem u kojem kako navode, "odluku Vlade Kantona Sarajevo da firmi Saraj inženjering koja u je vlasništvu njihovog stranačkog kolege iz SDA i bivšeg premijera Nedžada Brankovića dodijeli 40 hiljada maraka poreskog novca" smatra sramnom.

"Pošto ta odluka nije bila dovoljno bezobrazna, Vlada KS je još 20 hiljada KM poklonila firmi njegovog sina Adnana Brankovića za "razvoj vjerskog turizma na području Ajvatovice. Mi u GS-u ponašanje Vlade SDA-ovog primitivnog premijera smatramo sramotnim banditizmom kojim je ova Vlada, za koju smo vjerovali da nas više ničim ne može iznenaditi, uspjela nadmašiti čak i samu sebe. Da stvar bude gora, otac i sin Branković nisu jedini stranci bliski ljudi za koje se SDA pobrinula poreskim novcem. Poticaje je dobila firma "Mistral Technologies d.o.o." gdje je Direktor za marketing Damir Saračević ,gle čuda, koji je nedavno postao član Nadzornog odbora "Vodovoda i kanalizacija", kao i firmi Murisa Mujanovića "Mujanovići d.o.o". Podsjećamo da je firma "Mujanović d.o.o" umiješana u veliku aferu te je pod istragom nadlaženih organa RS-a, jer je za subvencije dobijene od SDA-ovog federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, povratnicima u Istočnu Bosnu poslala bolesne junice!".

Pored ostalog Građanski savez u svom saopštenju javnosti ističe: "Od ovog sramotnog trošenja novca poreska obveznika za razvoj privatnih biznisa SDA-ove političke elite i klijentele bliske njoj, gori je samo pokušaj pranja vlastite odgovornosti kantonalnog premijera i primitivnog džetsetera Dine Konakovića. Naime, iako njegov potpis stoji na odobrenim subvencijama, Konaković se po običaju pravdao kako on ne stoji iza odluke, ne zna za odluku i kako je on lično, tobože, ne podržava. Ukoliko Konaković zaista govori istinu, tj. ukoliko je on stvarno premijer koji ništa ne zna, ni za šta se ne pita ni o čemu ne odlučuje, onda nam time zapravo indirektno priznaje da se radi vjerovatno o najnesposobnijem premijeru u historiji koji nije u stanju voditi Kanton Sarajevo i držati stvari pod kontrolom, zbog čega je prijeko potrebno da podnese ostavku, što smo mi u GS od njega već niz puta tražili zbog nestašica vode. No, ukoliko Konaković otvoreno laže i zamajava javnost tvrdnjama o svom tobožnjem neznanju za odluke koje se u ime njegove Vlade donose, to je razlog više da podnese ostavku."

Ovom odlukom, smatraju u GS-u "SDA još jednom potvrđuje da oni komad Bosne i Hercegovine nad kojim vladaju zamišljaju kao neofeudalno uređeno društvo u kome građani izvan kruga njihove političke klijentele imaju ulogu svojevrsnih kmetova koji plaćaju drakonske namete kako bi finansirali privatne biznise, izmišljene budžetske poslove i socijalne privilegije SDA-ove stranačke mašinerije. I dok se mali i srednji biznisi opterećuju drakonskim nametima i dok zaposleni svaki mjesec 2/3 iznosa plate daju državi kroz porez i doprinose, uz još 17% PDV-a na sve što kupe, dotle građani za svoj poreski novac dobijaju ceste pune rupa, česme iz kojih ne teče voda i bolnice u koje sa sobom moraju donositi lijekove i gaze. Jer naš poreski novac ne služi za finansiranje javnog dobra koje svi koristimo, nego služi za finansiranje privatnih biznisa SDA-ove političke elite i njenih potomaka. Odavno je 5 do 12 za građanski otpor ovoj legaliziranoj pljački i ponižavanju koji traju već tri decenije i GS još jednom ponavalja poziv svim nominalno opozicionim strankama da zaista pokažu da žele promjenu vlasti tako što će pokrenuti proceduru smjene ove superhikovske družine u KS", navodi se u saopštenju Građanskog saveza.
Innovation

#1702 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Innovation »

Dino Konakovic
Yesterday at 8:46am ·

Juce je portal Zurnal.info objavio naslov "Konakovic poklonio 40 hiljada maraka poticaja Nedzadu Brankovicu".
Nije to prvi put da Zurnal izmislja, a ja se pitam sta nam takve stvari zaista donose?
Tog sam 30.8, kad je odrzana sjednica Vlade, bio na Arefatu.
Spiskove i odabir firmi pravi banka sa kojom saradjujemo.
Nije naravno niko iz Zurnala nazvao da pita i dobije istinit odgovor.
Ja licno mislim da firma bivseg premijera iz Sda ne treba dobiti takvu vrstu podrske iako na to ima zakonsko pravo, sve dok ne vratimo povjerenje u institucije i nasu profanisanu bransu zvanu politicar.
Konakovic nije, niti bi dao bilo kakav poticaj onako kako Zurnal pise.
Ne pise tako samo Zurnal. Zbog toga se pitam sta nam kao drustvu donose takve informacije?
Ovih dana me "discipliniraju" i portali bliski pojedincima iz moje Sda.
Nezadovoljni nekim procesima koje smo pokrenuli.
Ja 20 godina zivim javni zivot, naslusao se i nacitao lazi o KK Bosni, brzo zavrsenom fakultetu, nekretninama koje posjedujem i jos mnogo slicnih izmisljotina.
Nista mi lose te lazi nisu donijele u zivotu osim sto oni koji to zele, silno u njih vjeruju. Iz razlicitih pobuda. Politickih uglavnom. To sto vjeruju, nije moj, njihov je problem.
Sta donose onima koji pisu? Nista. Danas su na marginama drustva oni koji su godinama trovali medijski prostor i od cijih se lazi tresla drzava. Imali su rejtinge, gledanost, citanost, share-ove. Sad imamo neke nove likove.
Sta je izgubilo drustvo? Mnogo.
Normalan i objektivan citalac koji ne trazi laz da bi nahranio svoj negativni stav prema pojedincu ili procesu, tesko dolazi do adekvatne informacije. Istina gubi snagu. Tacne informacije o kriminalu, korupciji, nepotizmu, gube snagu.
Sakriju se iza plasta klimavog povjerenja oni koji bi se zaista od cistoce i snage informacije trebali sakriti u svoje domove i ne izlaziti iz njih dok na vrata ne pokuca neka od agencija sa nalogom za privodjenje.
Vi jedni druge hranite, a izmedju vas zivi sav ovaj normalni svijet pritisnut vasim nacinom zivota.
JThomas

#1703 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

uzrok svega navedenog i jeste sda. to su samo posljedice, a pojedinci su eksponenti i ispružene ruke.
Capsicum

#1704 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Innovation wrote:
Dino Konakovic

Juce je portal Zurnal.info objavio naslov "Konakovic poklonio 40 hiljada maraka poticaja Nedzadu Brankovicu".
Nije to prvi put da Zurnal izmislja, a ja se pitam sta nam takve stvari zaista donose?
Nije naravno niko iz Zurnala nazvao da pita i dobije istinit odgovor.
Ja licno mislim da firma bivseg premijera iz Sda ne treba dobiti takvu vrstu podrske iako na to ima zakonsko pravo, sve dok ne vratimo povjerenje u institucije i nasu profanisanu bransu zvanu politicar.
Konakovic nije, niti bi dao bilo kakav poticaj onako kako Zurnal pise.
Ne pise tako samo Zurnal. Zbog toga se pitam sta nam kao drustvu donose takve informacije?
Ovih dana me "discipliniraju" i portali bliski pojedincima iz moje Sda.
Nezadovoljni nekim procesima koje smo pokrenuli.
Ja 20 godina zivim javni zivot, naslusao se i nacitao lazi o KK Bosni, brzo zavrsenom fakultetu, nekretninama koje posjedujem i jos mnogo slicnih izmisljotina.
Nista mi lose te lazi nisu donijele u zivotu osim sto oni koji to zele, silno u njih vjeruju. Iz razlicitih pobuda. Politickih uglavnom. To sto vjeruju, nije moj, njihov je problem.
Sta donose onima koji pisu? Nista. Danas su na marginama drustva oni koji su godinama trovali medijski prostor i od cijih se lazi tresla drzava. Imali su rejtinge, gledanost, citanost, share-ove. Sad imamo neke nove likove.
Sta je izgubilo drustvo? Mnogo.
Normalan i objektivan citalac koji ne trazi laz da bi nahranio svoj negativni stav prema pojedincu ili procesu, tesko dolazi do adekvatne informacije. Istina gubi snagu. Tacne informacije o kriminalu, korupciji, nepotizmu, gube snagu.
Sakriju se iza plasta klimavog povjerenja oni koji bi se zaista od cistoce i snage informacije trebali sakriti u svoje domove i ne izlaziti iz njih dok na vrata ne pokuca neka od agencija sa nalogom za privodjenje.
Vi jedni druge hranite, a izmedju vas zivi sav ovaj normalni svijet pritisnut vasim nacinom zivota.
Koji lažov je ovaj naš hadžija... Da nam nije došlo do grla nasmijao bi se tome koliko se upetljao u laži.

E čuj banke mu određuju kome će dat pare iz budžeta. On se tu ništa ne pita? Frajer nenadležan za sve nam upravlja kantonom koji raspolaže sa najviše novca u državi.

Lopovčina mrtva. On i njegova banditska SDA nam još samo krv nisu na slamku počeli sisat.
Heartbeats

#1705 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

Kako ostatak opozicije djeluje dok SDA bezobzirno pljačka?

Vjerovatno da je u pitanju godišnjica partizanske bitke pa SDP bi se javio. Komšić vjerovatno kad se otrjezni će reci da Brankovića treba po prstima a NS otakako je uhvaćen "inflagranti" kao da ih nema.

Do tada samo GS zube tupi i grlo dere..
Banksy

#1706 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Kako ide, tvital se šta.-..
Banksy

#1707 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Dino Konakovic

Opasan lažov...
putokaz1

#1708 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Ma GS
Oni mogu dobiti dio glasačau gradu Sarajevu i time preći kantonalni prag,Federalni Prag ne mogu proći
O'zone
Globalni moderator

#1709 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by O'zone »

Meni nije jasno....ako banka pravi odabir i dodjeljuje sredstva...šta će tu Kanton Sarajevo?
Capsicum

#1710 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

O'zone wrote:Meni nije jasno....ako banka pravi odabir i dodjeljuje sredstva...šta će tu Kanton Sarajevo?
Šta će jadni Hadzi-Kifla, nije ni za šta nadležan... Za sve je kriv neko drugi. Evo već 3 godine se bori protiv sam protiv svih. Poštenjačina :D
Roccohljup

#1711 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:
O'zone wrote:Meni nije jasno....ako banka pravi odabir i dodjeljuje sredstva...šta će tu Kanton Sarajevo?
m
Šta će jadni Hadzi-Kifla, nije ni za šta nadležan... Za sve je kriv neko drugi. Evo već 3 godine se bori protiv sam protiv svih. Poštenjačina :D
Sarajevski heroj....hadzi .robin kifla hud :D
putokaz1

#1712 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Capsicum wrote:
Pa kako će Hadži Kifla biti kriv jer je ŽeljkoKomšić ušao u Koaliciju s SDA nakon 2014 te Radončić 2015 nisu morali,a Hadži Kiflu stavili u tu Fotelju
JThomas

#1713 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

kifla između don kihota i robina huda.
Banksy

#1714 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Kifla Don Kihot, a Komšić @Reuf@Emir, koji su ga izglasali, Robin Hud (... ili Superhik :D)
putokaz1

#1715 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Banksy wrote:Kifla Don Kihot, a Komšić @Reuf@Emir, koji su ga izglasali, Robin Hud (... ili Superhik :D)
Da izglasali ga Komšić,Reuf,Emir ,Fahro(naknadno) i sad Udaraju po njemu
homar

#1716 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by homar »

Da imamo neovisno tužilaštvo i sudstvo Kifla bi već svirao klavir, ovako nam se svima smije i pravi nas budalama. Nadam se da će ove spodobe jednoga dana biti iza rešetka, u suprotnom neka nam je Bog na pomoći.
putokaz1

#1717 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

homar wrote:Da imamo neovisno tužilaštvo i sudstvo Kifla bi već svirao klavir, ovako nam se svima smije i pravi nas budalama. Nadam se da će ove spodobe jednoga dana biti iza rešetka, u suprotnom neka nam je Bog na pomoći.
Bit će iza rešetaka al Suljo što je njegova krava prešla susjedovu među.
Z organizpvani kriminal se u BH postaje Premijer a za neku sitnicu u Zatvor.
Beaverknight

#1718 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Beaverknight »

Ne znam za Bosnu, znam za Hercegovinu (ne dijelim Bosnu, čisto radi lakšeg geografskog shvatanja to pišem).

U Hercegovini će proći jako loše osim u slučaju da uzmu ljude koji su promijenili par stranaka. Jedno ime, koje je bilo u četiri ili pet stranak se već spominje za Građanski savez, s tim prije što je žena koja je vodila njegovu kampanju (valjda neka vrsta PR-a) prešla u GS, gdje obavlja trenutno jako loš medijski posao. FGR je mislim ismijava, tj. njena status. Džabe sve to, kada će tak čovjek sam imati preko 1000 glasova ako bude 1 ili 2 na listi. U DF je prošao lagano, vjerujem da će pristupom u GS opet proći, samo interes.

Građanski savez kao stranka ima kvalitetna saopštenje ali u niti jednom saopštenju nema rješenje za neki problem. Previše medijske demagogije, novca, tekstova, društvenih mreža i još mnogo toga je prerano za državu kao BiH da osiguraju dobru poziciju, opet naglašavam, Hercegovinu.
putokaz1

#1719 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Beaverknight wrote:Ne znam za Bosnu, znam za Hercegovinu (ne dijelim Bosnu, čisto radi lakšeg geografskog shvatanja to pišem).

U Hercegovini će proći jako loše osim u slučaju da uzmu ljude koji su promijenili par stranaka. Jedno ime, koje je bilo u četiri ili pet stranak se već spominje za Građanski savez, s tim prije što je žena koja je vodila njegovu kampanju (valjda neka vrsta PR-a) prešla u GS, gdje obavlja trenutno jako loš medijski posao. FGR je mislim ismijava, tj. njena status. Džabe sve to, kada će tak čovjek sam imati preko 1000 glasova ako bude 1 ili 2 na listi. U DF je prošao lagano, vjerujem da će pristupom u GS opet proći, samo interes.

Građanski savez kao stranka ima kvalitetna saopštenje ali u niti jednom saopštenju nema rješenje za neki problem. Previše medijske demagogije, novca, tekstova, društvenih mreža i još mnogo toga je prerano za državu kao BiH da osiguraju dobru poziciju, opet naglašavam, Hercegovinu.
Nova Stranka stara lica
Bajrović ima Popularnost
Fazlić ih izvukao
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1720 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Roccohljup wrote:
Capsicum wrote:
m
Sarajevski heroj....hadzi .robin kifla hud :D
Ma prosto nisam sigurna da li je on premijer ili premijer vlade iz sjene....uvijek nesto kaze , dobacuje pa ponesto i kritikuje...vidi se da cita materijale....trebao bi mu neko reci da on kao premijer IMA OVLASTI da uradi konkretno puno , puno toga....
Beaverknight

#1721 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Beaverknight »

Ima li neko tviter da nam kaže je li danas bilo tvit - retvit?

Ako ima neko na forumu, neka nam uradi koji screenshot sa svojim iPhone-om, hvala.
Capsicum

#1722 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Beaverknight wrote:Ima li neko tviter da nam kaže je li danas bilo tvit - retvit?

Ako ima neko na forumu, neka nam uradi koji screenshot sa svojim iPhone-om, hvala.
Ne znam zašto bi se trebali šprdati na račun političara koji direktno komuniciraju sa građanima putem društvenih mreža?! Jel to sramota? Bolje lagano praviti talove u kafanama izgleda... To narod poštuje.

Hajd ti paša moj otvori nalog na twitteru pod svojim imenom i prezimenom i javno prozivaj političare i ostale kriminalce za kriminal. Imaš li muda ko Suljagić? How yes no. Najlakše je laprdat skriven iza nadimka i pljuvati one koji poture leđa za sve one koji ne smiju da pisnu nikome u lice ništa.
Beaverknight

#1723 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Beaverknight »

Capsicum wrote:
Beaverknight wrote:Ima li neko tviter da nam kaže je li danas bilo tvit - retvit?

Ne znam zašto bi se trebali šprdati na račun političara koji direktno komuniciraju sa građanima putem društvenih mreža?! Jel to sramota? Bolje lagano praviti talove u kafanama izgleda... To narod poštuje.

Hajd ti paša moj otvori nalog na twitteru pod svojim imenom i prezimenom i javno prozivaj političare i ostale kriminalce za kriminal. Imaš li muda ko Suljagić? How yes no. Najlakše je laprdat skriven iza nadimka i pljuvati one koji poture leđa za sve one koji ne smiju da pisnu nikome u lice ništa.
Ne šprda se niko, ali tvit - retvit je apsolutno besmislena stvar. Imaju skoro pa isto pratioca, mahom isti ljudi.

Ja mislim da je Reuf čak i dobar, ali o Emiru mislim da je prava definicija demagoga i pravi nasljednik Željka po nesposobnosti.

Ja sam imao tviteru do neki dan. Stavio mi je like i Bake te Emir ako se ne varam na jednu repliku od svojih tvitova. Naravno nalog je bio sa mojim imenom i prezimenom. Ja ne pljujem nikome iza leđa, pišem na temi koja nosi naziv Građanski savez, neka naprave profil na forumu kao Pedja Kojović i neka pišu.

PS: Naravno da neće, lakše je platiti medijima da svakodnevno izlaze po Oslobođenju sa famoznim saopštenjima. Gledam na GS samo za Hercegovinu, apsolutno nula, vjerovatno najgore vođena stranica (od aktivnih) na facebook-u, provjerite je. Svako dobro.
Capsicum

#1724 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

A zašto bi napravili profil na ovom forumu? Da ga mogu prcat anonimni đilkoši? Daj uozbilji se. Eto ni Reuf ni Emir nemaju zaključan profil na Twitteru, pa ko god im ima šta reći, ima priliku to da uradi. Umjesto da bude normalno da možemo komunicirati sa našim političarima, mi ćemo se radije šprdati sa onima koji to rade. Eto Reuf i Suljagić su problem. Ljudi koji uopšte nisu ni na kakvim pozicijama u ovoj državi. Nevjerovatna je količina gnjeva, mržnje, zavisti ili ko zna čega već, totalno neobjašnjivo, usmjerenim protiv njih dvojice. Valjda kad im nemaš šta napakovati, nemaju oraha u džepovima, onda ti je vrhunac kritike "tvit-retvit" i Reuf Ajfon. To, da izvineš, više govori o kritičaru, nego o kritikovanome.

I čuj "tvit-retvit apsolutno besmislena stvar". OK, samo pogledaj Trump-a. Šprdali se sa njegovom otvorenošću i direktnošću na twitteru, pa ga ameri izabraše za predsjednika. Ne mislim da on ikome treba sa svojim idiotskim stavovima biti uzor, ali sa otvorenošću i direktnošću u komunikaciji sa građanima itekako imamo šta naučiti od njega.
Beaverknight

#1725 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Beaverknight »

Uz dužno poštovanje, što imaju tviter? Tamo ih niko ne može, kako vi kažete "prcati"?

Jedno je komunicirati, drugo širiti demagogiju. Emir je promijenio koliko ono stranaka do sada? Niko mu ne valja, on kao jedini valja? Ja opet naglašavam, Reuf je meni dobar, dok je bio ministar radio je odlične stvari osim famoznog iPhone-a. Emir, s druge strane, što dalje mu kuća bila od institucija BiH.

Mi nismo nivo Amerike, dosta ljudi kroz trolanje je glasalo za Donalda :lol: Koliko korisnika tvitera ima iz BiH? Ja sam od raje jedini aktivno to koristio, a ljudi na super pozicijama, ma nebitno, odosmo sa teme, ponavljam, Reuf bi trebao dobiti priliku, Emir ni pod razno, svako dobro.
Locked