Roditelji,sredina,drustvo,drzava,svijet,virutleni svijet,sve utice na odgoj djetata.Hakiz wrote:Država uzme djecu roditeljima ako joj se ne sviđa kako ih roditelji odgajaju. Tako da u stvari država odgaja djecu, roditelji samo obavljaju tu funkciju u ime države.Styling wrote:
Sta sam ti odgovorila, podsjeti me, molim te.
Roditelj ima pravo da donosi odluke u ime djeteta dok dijete ne sazrije da to radi samo. Ili mozda kad rodimo dijete da ga odmah damo drzavi na brigu i dignemo ruke.
Država sebi ne može dozvoliti da izgubi radnu snagu, topovsko meso i sve ono za šta joj ljudi već služe.
Tako da ti imaš samo privid da ti odgajaš svoju djecu.
Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
- Connaisseur Karlin
#1701 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
-
Idriz
#1702 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Styling wrote:Sta sam ti odgovorila, podsjeti me, molim te.Idriz wrote:Pitao sam tebe i dala si mi odgovor koji potvrđuje moju tezu. Osim toga ti i u ovom komentaru pokazujes kako dijete tretiras kao predmet, kao vlasnistvo roditelja.Styling wrote:
Ja tebe kad citam, a da ne znam stanje stvari, rekla bih da su muslimanke koje nose hidzab zene bez mozga i pameti, maltretirane i ubijene u pojam od strane porodice, muza i okoline, bez samosvjesti o tome sta zele u zivotu. Smanji dozivljaj. Pogotovo sto ocigledno ne poznajes nijednu od tih zena niti si sa njima razgovarao i pitao ih zbog cega su pokrivene i sta je njihov izbor u zivotu.
Ovaj primjer iz Svicarske pokazuje koliko zapadno drustvo ulazi u sve pore drustva, porodice, odgoja djece, itd. Ne moze mene niko natjerati da svoje dijete posaljem na skijanje, plivanje, skakanje s trambuline ako ja to necu. To je ta zapadnjacka demokratija o kojoj sam vec jednom ranije pisala.
Roditelj ima pravo da donosi odluke u ime djeteta dok dijete ne sazrije da to radi samo. Ili mozda kad rodimo dijete da ga odmah damo drzavi na brigu i dignemo ruke.
Tebi je argumemt za hidzab to sto je on propis. Ako je religijski propis validan argument za uvodjenje u institucionalnu praksu, zasto se zaustaviti na jednom?
Sto se tice djece. Bebe se ne radjaju religiozne, njima roditelji indoktriniraju mozak vjerskom dogmom sto je vid zlostavljanja gori i od seksualnog jer ostavlja psihicke traume i pravi od njih psihopate. Ova djevojka ce kao odrasla mozda nositi hidzab ali ko ju je pitao da li to zeli sa 12 godina? Nemas pravo to da radis samo zato sto si ga rodila. Pusti ga da odraste pa nek onda bude vjermik ako hoce. Ili je i to propis? Na koliko propisa cemo se zaustaviti prije nego sto jednostavno ne uvedemo serijat?
Da li cemo za apostaziju skidati glave?
Btw radjena su opsirna naucna istrazivanja nedavno koja dokazuju da su djeca iz ateistickih porodica zdravija i bolja za drustvo a iz vjerskih naginju ka bezosjecajnosti i sociopatiji.
- ABH017
#1703 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Btw. Što slične nebuloze ne pišeš, kad je u pitanju krštenje tek rođenog djeteta, uvođenje religijskih praznika kao institucionalnih u PiSi-ju, da ne govorim o zabranjivanju drugima o nacionalnom izjašnjavanju i odabiru jezika kojim govore, nametanju djeci koji jezik, koju historiju će učiti i koji svetac će im biti zaštitnik vrtića ili škole??? Interesuju me motivi,,, Idrize?Idriz wrote:Styling wrote:Sta sam ti odgovorila, podsjeti me, molim te.Idriz wrote: Pitao sam tebe i dala si mi odgovor koji potvrđuje moju tezu. Osim toga ti i u ovom komentaru pokazujes kako dijete tretiras kao predmet, kao vlasnistvo roditelja.
Tebi je argumemt za hidzab to sto je on propis. Ako je religijski propis validan argument za uvodjenje u institucionalnu praksu, zasto se zaustaviti na jednom?
Sto se tice djece. Bebe se ne radjaju religiozne, njima roditelji indoktriniraju mozak vjerskom dogmom sto je vid zlostavljanja gori i od seksualnog jer ostavlja psihicke traume i pravi od njih psihopate. Ova djevojka ce kao odrasla mozda nositi hidzab ali ko ju je pitao da li to zeli sa 12 godina? Nemas pravo to da radis samo zato sto si ga rodila. Pusti ga da odraste pa nek onda bude vjermik ako hoce. Ili je i to propis? Na koliko propisa cemo se zaustaviti prije nego sto jednostavno ne uvedemo serijat?
Btw radjena su opsirna naucna istrazivanja nedavno koja dokazuju da su djeca iz ateistickih porodica zdravija i bolja za drustvo a iz vjerskih naginju ka bezosjecajnosti i sociopatiji.
- insomnia78
#1704 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
#ikonajenatavanu
-
Bodkin
#1705 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Ili ne smijes pljunuti na jedne ako prvo ne pljunes na drugeABH017 wrote:
Btw. Što slične nebuloze ne pišeš, kad je u pitanju krštenje tek rođenog djeteta, uvođenje religijskih praznika kao institucionalnih u PiSi-ju, da ne govorim o zabranjivanju drugima o nacionalnom izjašnjavanju i odabiru jezika kojim govore, nametanju djeci koji jezik, koju historiju će učiti i koji svetac će im biti zaštitnik vrtića ili škole??? Interesuju me motivi,,, Idrize?
- ABH017
#1706 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Možeš ga ti sad vadit koliko hoćeš, ali ako je glasni zagovornik institucionalnog razdvajanja religije i politike, onda ne bi trebao da svoju retoriku bazira na hidžabu i šeriatu. To onda liči da islamofobiju i nacionalizam krije iza ateizma, i njegovi postovi izgledaju upravo tako.Bodkin wrote:Ili ne smijes pljunuti na jedne ako prvo ne pljunes na drugeABH017 wrote:
Btw. Što slične nebuloze ne pišeš, kad je u pitanju krštenje tek rođenog djeteta, uvođenje religijskih praznika kao institucionalnih u PiSi-ju, da ne govorim o zabranjivanju drugima o nacionalnom izjašnjavanju i odabiru jezika kojim govore, nametanju djeci koji jezik, koju historiju će učiti i koji svetac će im biti zaštitnik vrtića ili škole??? Interesuju me motivi,,, Idrize?
- Connaisseur Karlin
#1707 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Mislim da je Bodkin u pravu,jer ti si takodjer mene optuzio da sam islamofob i ateista.ABH017 wrote:Možeš ga ti sad vadit koliko hoćeš, ali ako je glasni zagovornik institucionalnog razdvajanja religije i politike, onda ne bi trebao da svoju retoriku bazira na hidžabu i šeriatu. To onda liči da islamofobiju i nacionalizam krije iza ateizma, i njegovi postovi izgledaju upravo tako.Bodkin wrote: Ili ne smijes pljunuti na jedne ako prvo ne pljunes na druge
- ABH017
#1708 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Zašto ja od sagovornika očekujem smislen odgovor?Connaisseur Karlin wrote:Mislim da je Bodkin u pravu,jer ti si takodjer mene optuzio da sam islamofob i ateista.ABH017 wrote:Možeš ga ti sad vadit koliko hoćeš, ali ako je glasni zagovornik institucionalnog razdvajanja religije i politike, onda ne bi trebao da svoju retoriku bazira na hidžabu i šeriatu. To onda liči da islamofobiju i nacionalizam krije iza ateizma, i njegovi postovi izgledaju upravo tako.Bodkin wrote: Ili ne smijes pljunuti na jedne ako prvo ne pljunes na druge
Ja sam mislio da je to normalno očekivati od obrazovanog čovjeka. Izgleda da se varam. Ili mi sagovornici nisu dovoljno obrazovani ili su na temi zbog trollanja.
Ja tebe optužio da si islamofob i ateista? Ja o tvojim uvjerenjima ne znam ništa. U svom životu, još nisam nikog, iako imam namjeru tužiti komšiju, ukoliko nastavi da uzurpira moje imanje i poslije ograđivanja istog.
Sve što sam učinio prema tebi, a i prema Idrizu isto tako, je da sam okarakterisao tvoje piskaranje i dao mu pravu definiciju. Da nisam u pravu, ne bi se našao/la prozvanim/om, poslije moje prepiske sa druga dva forumaša i davao/la komentar (a ne nikakav odgovor) na istu.
Iznosim samo svoje mišljenje.
- ABH017
#1709 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
dustaban wrote:... mesdzida u svakoj instituciji itd.LBVIEW wrote: Inace,zanima me kad ce se zaista krenuti u borbu za sekularne vrijednosti,nije valjda marama najveci udarac istoj pored zivih crkava na povratnickim imanjima,krsnih slava,od kokosinjaca do zgrade vlade.
Da, slazem se s tobom, ovo je zaista prevrsilo svaku mjeru. Religije treba vratiti gdje im je mjesto kako bi smo uveli reda u sekularno drustvo.
Svako svoje brani i krije se iza ateizma.
- Connaisseur Karlin
#1710 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Slobodno pisi svoje misljenje,ali je pogresno.ABH017 wrote:Zašto ja od sagovornika očekujem smislen odgovor?Connaisseur Karlin wrote:Mislim da je Bodkin u pravu,jer ti si takodjer mene optuzio da sam islamofob i ateista.ABH017 wrote:
Možeš ga ti sad vadit koliko hoćeš, ali ako je glasni zagovornik institucionalnog razdvajanja religije i politike, onda ne bi trebao da svoju retoriku bazira na hidžabu i šeriatu. To onda liči da islamofobiju i nacionalizam krije iza ateizma, i njegovi postovi izgledaju upravo tako.
Ja sam mislio da je to normalno očekivati od obrazovanog čovjeka. Izgleda da se varam. Ili mi sagovornici nisu dovoljno obrazovani ili su na temi zbog trollanja.![]()
Ja tebe optužio da si islamofob i ateista? Ja o tvojim uvjerenjima ne znam ništa. U svom životu, još nisam nikog, iako imam namjeru tužiti komšiju, ukoliko nastavi da uzurpira moje imanje i poslije ograđivanja istog.
Sve što sam učinio prema tebi, a i prema Idrizu isto tako, je da sam okarakterisao tvoje piskaranje i dao mu pravu definiciju. Da nisam u pravu, ne bi se našao/la prozvanim/om, poslije moje prepiske sa druga dva forumaša i davao/la komentar (a ne nikakav odgovor) na istu.![]()
Iznosim samo svoje mišljenje.
- ABH017
#1711 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Jok, evo tražit ću dopuštenje od tebe.Connaisseur Karlin wrote:Slobodno pisi svoje misljenje,ali je pogresno.ABH017 wrote: Zašto ja od sagovornika očekujem smislen odgovor?
Ja sam mislio da je to normalno očekivati od obrazovanog čovjeka. Izgleda da se varam. Ili mi sagovornici nisu dovoljno obrazovani ili su na temi zbog trollanja.![]()
Sve što sam učinio prema tebi, a i prema Idrizu isto tako, je da sam okarakterisao tvoje piskaranje i dao mu pravu definiciju. Da nisam u pravu, ne bi se našao/la prozvanim/om, poslije moje prepiske sa druga dva forumaša i davao/la komentar (a ne nikakav odgovor) na istu.![]()
Iznosim samo svoje mišljenje.Moje pisanje nema karakteristike islamofobije i ateizma,ali si upravo ranije napisao takvo misljenje.
Nisam ni očekivao da ćeš se kritički osvrnuti na svoje pisanje.
- Connaisseur Karlin
#1712 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Tema nije moje pisanje.ABH017 wrote:Jok, evo tražit ću dopuštenje od tebe.Connaisseur Karlin wrote:
Slobodno pisi svoje misljenje,ali je pogresno.Moje pisanje nema karakteristike islamofobije i ateizma,ali si upravo ranije napisao takvo misljenje.
![]()
Nisam ni očekivao da ćeš se kritički osvrnuti na svoje pisanje.
-
kolegione
#1713 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Zamisli ti odes na sud, jer si prebio nekog frajera u RS jer ti je opsovao majku B...sku dolazis na taj opstinski sud ulazis u sudnicu kad tamo četnik ti sudi sa sve kokardom
bila bi luda situacija totalno ja bi se nagodio sa tuzilastvom odma na dvije godine Foče što je sigurno sigurno a vi?
- Connaisseur Karlin
#1714 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Molim te,ne zaboravi,kad krenete u Strazbur sa zalbom protiv VTSV u vezi marame ,obavezno im objasnite problem sa crkvama,povratnickim imanjima,krsnim slavama u javnim objektima,o ugrozenim manjinama kao rezultat religijske mrznje u oba entieta.LBVIEW wrote: Pa zakon koji to regulira jeste diskriminirajuci,tu nikakva malogradanska kuknjava u "ugrozavanju" sekularnosti te uvodenju serijata na "mala vrata" ne pomaze.Da ne spominjem kako su se ovi sto se sad pozivaju na zakon naprasno istog sjetili,nakon sto se desetina zena s marama vec zaposlila.Pred nama je moguci rasplet u Strazburu,nije prvi put,zivi bili pa vidjeli.![]()
Inace,zanima me kad ce se zaista krenuti u borbu za sekularne vrijednosti,nije valjda marama najveci udarac istoj pored zivih crkava na povratnickim imanjima,krsnih slava,od kokosinjaca do zgrade vlade.
- ABH017
#1715 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Bitno je da se ti držiš teme.Connaisseur Karlin wrote:Tema nije moje pisanje.ABH017 wrote:Jok, evo tražit ću dopuštenje od tebe.Connaisseur Karlin wrote:
Slobodno pisi svoje misljenje,ali je pogresno.Moje pisanje nema karakteristike islamofobije i ateizma,ali si upravo ranije napisao takvo misljenje.
![]()
Nisam ni očekivao da ćeš se kritički osvrnuti na svoje pisanje.Tema je marama maHrama hidzab.
Connaisseur Karlin wrote:Mislim da je Bodkin u pravu,jer ti si takodjer mene optuzio da sam islamofob i ateista.ABH017 wrote:Možeš ga ti sad vadit koliko hoćeš, ali ako je glasni zagovornik institucionalnog razdvajanja religije i politike, onda ne bi trebao da svoju retoriku bazira na hidžabu i šeriatu. To onda liči da islamofobiju i nacionalizam krije iza ateizma, i njegovi postovi izgledaju upravo tako.Bodkin wrote: Ili ne smijes pljunuti na jedne ako prvo ne pljunes na druge
- ABH017
#1716 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
A vi kad budete iznosili svoje "opravdane" strahove od uvođenja šeriata, kao pravnog sistema u BiH, ne zaboravite spomenuti da mi ovdje žene "motamo" od 10-te godine, te da postoji "objektivna"Connaisseur Karlin wrote:Molim te,ne zaboravi,kad krenete u Strazbur sa zalbom protiv VTSV u vezi marame ,obavezno im objasnite problem sa crkvama,povratnickim imanjima,krsnim slavama u javnim objektima,o ugrozenim manjinama kao rezultat religijske mrznje u oba entieta.LBVIEW wrote: Pa zakon koji to regulira jeste diskriminirajuci,tu nikakva malogradanska kuknjava u "ugrozavanju" sekularnosti te uvodenju serijata na "mala vrata" ne pomaze.Da ne spominjem kako su se ovi sto se sad pozivaju na zakon naprasno istog sjetili,nakon sto se desetina zena s marama vec zaposlila.Pred nama je moguci rasplet u Strazburu,nije prvi put,zivi bili pa vidjeli.![]()
Inace,zanima me kad ce se zaista krenuti u borbu za sekularne vrijednosti,nije valjda marama najveci udarac istoj pored zivih crkava na povratnickim imanjima,krsnih slava,od kokosinjaca do zgrade vlade.
- Connaisseur Karlin
#1717 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
odogvor za dio koji sma podvukla u tvojoj izjavi:ABH017 wrote:A vi kad budete iznosili svoje "opravdane" strahove od uvođenja šeriata, kao pravnog sistema u BiH, ne zaboravite spomenuti da mi ovdje žene "motamo" od 10-te godine, te da postoji "objektivna"Connaisseur Karlin wrote:
Molim te,ne zaboravi,kad krenete u Strazbur sa zalbom protiv VTSV u vezi marame ,obavezno im objasnite problem sa crkvama,povratnickim imanjima,krsnim slavama u javnim objektima,o ugrozenim manjinama kao rezultat religijske mrznje u oba entieta.opasnost, da isto uvedemo, kao obavezno i za nemuslimanke. Objasnite im i da su muslimanke ugrožene u Islamu, te da je potrebno organizovati "okrugle stolove", na kojima će im se objasniti da one nisu u obavezi da se "motaju", već da im to, muški dio Islamske populacije, šovinistički nameće kao obavezu.
Svajcarska upravo ima identican stav,a koji je doslovno tako obrazlozila,zato je postavila odlicne zakone,a Strazbur nema problem sa takvom odlukom
- ABH017
#1718 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Pa ne iznenađuje me ni da je istinito.
IPAK JE ŠVICARSKA DRŽAVA, KOJA NA ZASTAVI IMA RELIGIJSKI SIMBOL (a nije mjesec i zvijezda).
Stav u čemu?
Švajcarska je država. Na to si mislio/la?
Kako jedna država može imati stav?
Kakve se nebuloze neće ispaljivati na forumu.

IPAK JE ŠVICARSKA DRŽAVA, KOJA NA ZASTAVI IMA RELIGIJSKI SIMBOL (a nije mjesec i zvijezda).
Stav u čemu?
Švajcarska je država. Na to si mislio/la?
Kako jedna država može imati stav?
Kakve se nebuloze neće ispaljivati na forumu.
Last edited by ABH017 on 06/03/2016 03:34, edited 1 time in total.
- ABH017
#1719 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Mislim da i u Argentini slično gledaju na odjevanje muslimanke, iako za Švicu, pouzdano znam da muslimanke slobodno nose hidžab.
Eh sad, kakve veze ima Švicarska sa odlukom VSTV-a u Bosni i Hercegovini?
Isto k'o i Argentina.
Isto k'o i Argentina.
-
kolegione
#1720 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Vidim da si ozbiljno zagrijan, de mi reci kako bi se osjecao da ti sudi četnik, sa folklorno odjeven i sudi ti za djelo koje ti je stavljeno na teret a to je nanosenje teskih tjelenih povreda radi vjerskih razmjerica.. Propisana kazna od dvije do deset godina.... Kako bi se osjecaoABH017 wrote:Mislim da i u Argentini slično gledaju na odjevanje muslimanke, iako za Švicu, pouzdano znam da muslimanke slobodno nose hidžab.
Isto k'o i Argentina.
- ABH017
#1721 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Hahaha.. Nisam znao da je četnička odora propisana kao vjerska odjeća u pravoslavlju. A kako su krenuli da ih promovišu, ne bi me čudilo da i to usvoje u NSRS.kolegione wrote:Vidim da si ozbiljno zagrijan, de mi reci kako bi se osjecao da ti sudi četnik, sa folklorno odjeven i sudi ti za djelo koje ti je stavljeno na teret a to je nanosenje teskih tjelenih povreda radi vjerskih razmjerica.. Propisana kazna od dvije do deset godina.... Kako bi se osjecaoABH017 wrote:Mislim da i u Argentini slično gledaju na odjevanje muslimanke, iako za Švicu, pouzdano znam da muslimanke slobodno nose hidžab.
Isto k'o i Argentina.
Btw. Pošto vidim da si hladan ko špricer, i da si se dovoljno informisao, prvenstveno o temi, toliko da četnika staviš u ravan sa pokrivenom ženom, a onda i o mom stavu, da tebi i drugima kažem po ko zna koji put, ja nisam protiv odluke VSTV-a. To je zakon, a zakon se mora poštovati. Ja samo komentarišem frustracije i paranoje, koje su prisutne kod pojedinih forumaša (vidim da si i ti jedan od njih), a uzrokovane su sve masovnijim vjerskim osvješćenjem Bošnjaka.
- ABH017
#1722 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
I evo da ti odgovorim.kolegione wrote:Vidim da si ozbiljno zagrijan, de mi reci kako bi se osjecao da ti sudi četnik, sa folklorno odjeven i sudi ti za djelo koje ti je stavljeno na teret a to je nanosenje teskih tjelenih povreda radi vjerskih razmjerica.. Propisana kazna od dvije do deset godina.... Kako bi se osjecaoABH017 wrote:Mislim da i u Argentini slično gledaju na odjevanje muslimanke, iako za Švicu, pouzdano znam da muslimanke slobodno nose hidžab.
Isto k'o i Argentina.
Osjećao bi se, vjerovatno, kao što se osjećao Ilija Jurišić proteklih 10 i više godina, jer su mu takvi i sudili.
-
kolegione
#1723 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Hahaha.. Nisam znao da je četnička odora propisana kao vjerska odjeća u pravoslavlju. A kako su krenuli da ih promovišu, ne bi me čudilo da i to usvoje u NSRS.ABH017 wrote:
Vidim da si ozbiljno zagrijan, de mi reci kako bi se osjecao da ti sudi četnik, sa folklorno odjeven i sudi ti za djelo koje ti je stavljeno na teret a to je nanosenje teskih tjelenih povreda radi vjerskih razmjerica.. Propisana kazna od dvije do deset godina.... Kako bi se osjecao
Btw. Pošto vidim da si hladan ko špricer, i da si se dovoljno informisao, prvenstveno o temi, toliko da četnika staviš u ravan sa pokrivenom ženom, a onda i o mom stavu, da tebi i drugima kažem po ko zna koji put, ja nisam protiv odluke VSTV-a. To je zakon, a zakon se mora poštovati. Ja samo komentarišem frustracije i paranoje, koje su prisutne kod pojedinih forumaša (vidim da si i ti jedan od njih), a uzrokovane su sve masovnijim vjerskim osvješćenjem Bošnjaka.[/quote]
Jos gore kao pop ti sudi hahahahha, gdje nece biti paranoja zamisli pop mi sudi, ili npr napijes i prebijes nekog vehabiju jer te pegla sto pijes on na sabah a ti iz kafane i na sudu sudinica pokrivena.... Boga mi gusto
- ABH017
#1724 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
Boga mi si ti malo zalutao na ovu temu.
Čak i ako zanemarimo padobransko upadanje.
U stvari, zalutao si u životu, ako pokrivenu muslimanku porediš sa četnikom ili popom.
Pokrivena žena nije hodža, a ni hodžinica.
Pogotovo nije neko ko je, po difoltu, fašista, koljač, silovatelj djevojčica, ubica maloljetnih dječaka, stvor koji je spreman, bez ustezanja, zaklati dvomjesečnu bebu.
Čak i ako zanemarimo padobransko upadanje.
U stvari, zalutao si u životu, ako pokrivenu muslimanku porediš sa četnikom ili popom.
Pokrivena žena nije hodža, a ni hodžinica.
Pogotovo nije neko ko je, po difoltu, fašista, koljač, silovatelj djevojčica, ubica maloljetnih dječaka, stvor koji je spreman, bez ustezanja, zaklati dvomjesečnu bebu.
-
Idriz
#1725 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba
kao ateista koji se zanima za teologiju mogu ti dati odgovor. krstenje je praksa u katolicanstvu i pravoslavlju a obije denominacije smrde na laz i prevaru cak iz isusove perspektive. ja kao pravo krscanstvo priznajem samo protestantsku vjeru i to posebno kalvinizam u kojoj krstenje, iako se desava, nije obavezno za spasenje duse. ni crkva, ni popovi, samo biblija.ABH017 wrote:Btw. Što slične nebuloze ne pišeš, kad je u pitanju krštenje tek rođenog djeteta, uvođenje religijskih praznika kao institucionalnih u PiSi-ju, da ne govorim o zabranjivanju drugima o nacionalnom izjašnjavanju i odabiru jezika kojim govore, nametanju djeci koji jezik, koju historiju će učiti i koji svetac će im biti zaštitnik vrtića ili škole??? Interesuju me motivi,,, Idrize?Idriz wrote:Styling wrote:
Sta sam ti odgovorila, podsjeti me, molim te.
radjeno je istrazivanje medju katolicima i pravoslavcima po ovim novovjerskim istocnoevropskim zemljama. tamo su na popisu katolici i pravoslavci preko 80 i 90% stanvnistva. isti ti ljudi, na pitanje " vjerujete li da je isus hodao po vodi" odgovaraju pozitivno samo u 20% slucajeva.
znaci ne vjeruju, nego se identifikuju sa praznicima i obicajima. baka farbala jaja pa smo malo sentimentalni na te obicaje i to je to.
nije slucajno da se ante iz mostara i neki jovan sa sokoca furaju na to da njihovi preci "nisu izdali vjeru za veceru". ti likovi shvataju vjeru kao identitet a ne kao kartu za raj.
to je vise nacionalizam nego religioznost. treba ih satrat, - osim ako nemaju umjetnico-arhitektonsku vrijednost kao stare srpske crkve na kosovu koje treba stavit pod zastitu unesco ali istjerati popove i pretvoriti u muzeje jer imaju samo, ali jedino, umjetnicku vrijednost.
religiju moramo zaustavit ako smo ljudi.
Last edited by Idriz on 06/03/2016 04:46, edited 2 times in total.