Sebija All about
-
artime
#1701 Re: Sebija All about
Ovom narodu treba informacija i transparentnosti. Ne treba nam malahalanje ko sta koga kako i cime. Jednostavno dostaviti dokumente javno da se vidi na sta se sve trosi i na koji nacin. Transparentnost i planovi i strategije prije svega.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1702 Re: Sebija All about
Guslas, guslas, budzetlijo.......hrasno
- JThomas
#1703 Re: Sebija All about
sljedeći direktor ili direktorica će sigurno biti lošiji, gori od sebije. to će se napraviti da tako bude, preko bezbrojnih nivoa vlasti i finansiranja. i onda će reći, vidite da je ona valjala. iz iste kuhinje ti se servira "manje" i "veće" zlo.
bakir je i to otprilike rekao, i sa menadžericom koja ima dobre veze, i u zenici na predizbornom skupu sa pričom o načelniku koji ima premijerov broj.
bakir je i to otprilike rekao, i sa menadžericom koja ima dobre veze, i u zenici na predizbornom skupu sa pričom o načelniku koji ima premijerov broj.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1704 Re: Sebija All about
Ja?I......KatarinaKosaca wrote:Guslas, guslas, budzetlijo.......hrasno
- apsidejzi
#1705 Re: Sebija All about
I svim lezihljebovicima idealno opravdanje da nastave zalopoljku kako nista ne valja u BiH.JThomas wrote:sljedeći direktor ili direktorica će sigurno biti lošiji, gori od sebije. to će se napraviti da tako bude, preko bezbrojnih nivoa vlasti i finansiranja. i onda će reći, vidite da je ona valjala. iz iste kuhinje ti se servira "manje" i "veće" zlo.
Fakat, prosto nevjerovatno koji je to mentalni sklop. Ne moze priznat kad nesto valja nego zamislja imaginarne buduce situacije kada ce doci neko drugi ko je gori kako bi ispalo da je ovaj sada dobar. WTF!!! Koja je ovo logicka vratolomija... Ja tacno ostanem zapanjem razmisljanjima pojedinih ljudi. Ostanem zapanjen strahom od izlaska iz zone komfora. Jal to, jal je placen da pronalazi ove mentalne vratolomije. Trece ne vidim.
Cuj, planiraju postavit nekog buduceg loseg kako bi ovaj sadasnji ispao dobar. To sto je on dobar sada nema veze. U buducnosti ce doc gori. To isto da je u Americi neko rekao 2010 kako postavljaju Obamu koji je dobar kako bi iduci koji doce bio los i prikazao ovog kao dobrog. I ono fakat sebe ubijedi u ovu logicnu zavrzlamu...
PS: nije nista licno tebi. Ne znam te i ne pratim te na forumu tako ne znam kakve ostale stavove imas. Ovo sam napisao jer sam ranije danas imao slicnu diskusiju na slicnoj osnovi pa mi zanimljivo kako se ova bolest pesimizma prosirila u narodu (tj u vama dvojici ali niste jedini - ima vas mnogo - zato i kazem narodu)
- JThomas
#1706 Re: Sebija All about
bakir je sve sam rekao, ko ima uši da čuje, a vi u svojim glavama zamišljate da je on bolji. to je mentalna vratolomija.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1707 Re: Sebija All about
post-truth doba je kod nas nastupilo mnogo ranije.JThomas wrote:bakir je sve sam rekao, ko ima uši da čuje, a vi u svojim glavama zamišljate da je on bolji. to je mentalna vratolomija.
- JThomas
#1708 Re: Sebija All about
ko je malo češće hodao ferhadijom za vrijeme ovih snijegova i minusa, tačno je mogao vidjeti razgraničenje između opština centar i stari grad. a čiste isti radnici iste firme istu ulicu...
- ultima_palabra
#1709 Re: Sebija All about
Zapanjen, ne zapanjen, to ti je tako. I Šanko je postavljen SDA ručicama da se rastale i naprave što veću štetu, pa da kasnije Sebija može prikazati napredak. Trostruki dobitak: mazneš pare, neuspjeh prebaciš na polumrtvog političkog protivnika, i sultaniji napraviš poziciju odakle (finansijski) ne može gore.apsidejzi wrote:I svim lezihljebovicima idealno opravdanje da nastave zalopoljku kako nista ne valja u BiH.JThomas wrote:sljedeći direktor ili direktorica će sigurno biti lošiji, gori od sebije. to će se napraviti da tako bude, preko bezbrojnih nivoa vlasti i finansiranja. i onda će reći, vidite da je ona valjala. iz iste kuhinje ti se servira "manje" i "veće" zlo.
Fakat, prosto nevjerovatno koji je to mentalni sklop. Ne moze priznat kad nesto valja nego zamislja imaginarne buduce situacije kada ce doci neko drugi ko je gori kako bi ispalo da je ovaj sada dobar. WTF!!! Koja je ovo logicka vratolomija... Ja tacno ostanem zapanjem razmisljanjima pojedinih ljudi. Ostanem zapanjen strahom od izlaska iz zone komfora. Jal to, jal je placen da pronalazi ove mentalne vratolomije. Trece ne vidim.
Cuj, planiraju postavit nekog buduceg loseg kako bi ovaj sadasnji ispao dobar. To sto je on dobar sada nema veze. U buducnosti ce doc gori. To isto da je u Americi neko rekao 2010 kako postavljaju Obamu koji je dobar kako bi iduci koji doce bio los i prikazao ovog kao dobrog. I ono fakat sebe ubijedi u ovu logicnu zavrzlamu...
PS: nije nista licno tebi. Ne znam te i ne pratim te na forumu tako ne znam kakve ostale stavove imas. Ovo sam napisao jer sam ranije danas imao slicnu diskusiju na slicnoj osnovi pa mi zanimljivo kako se ova bolest pesimizma prosirila u narodu (tj u vama dvojici ali niste jedini - ima vas mnogo - zato i kazem narodu)
- hrasno38
#1710 Re: Sebija All about
ali je jedna "najvaznija" a druga nijeJThomas wrote:ko je malo češće hodao ferhadijom za vrijeme ovih snijegova i minusa, tačno je mogao vidjeti razgraničenje između opština centar i stari grad. a čiste isti radnici iste firme istu ulicu...
- Dozer
#1711 Re: Sebija All about
Sve OK, osim sto si pogrijesio adresu kojoj ovo pises. Naime, ja sam bio na svim mogucim protestima, do onih razbijackih. Ali, tvrdim da se ono moralo i trebalo desiti onako, kao i da ono jeste bilo spontano desavanje, o cemu su nam onda svima svjedocila isprepadana lica i identicna mucanja svih "vodja".uglavnomja wrote:Dozer wrote:
Stvar je u tome sto se ovdje to ne misli da je tako, nego - to jeste tako. Ovdje je sistem nastiman tako da se nemas kome zaliti, pa samim tim dolazimo do toga da i nema sistema. Jer, ako sistem ne funkcionise za one radi kojih i postoji, a to su gradjani, i ako funkcionise samo kako bi stitio sam sebe, tada sistem zapravo i ne postoji, zar ne?
A mi imamo upravo to - sistem koji postoji samo kako bi stitio sam sebe od onih koji su ga izabrali.
da li se iko zalio protiv sestre koja trazi mito?
za doktore se zna da su padali sa koveratama ... bilo je vise slcajeva. ko je imao dandamu da prijavi policiji, tuzilastvu ... da napravi zamku i eto doktora na sudu, bez posla, plate, osramocen ...
bilo je nikh smjena poslije nekih bakterija, bilo je ... kad se zatalasa
znaci sistem funkcionise ako ga pokrenes.
ako sjedis kod kuce i mislis da nema svrhe - onda je sistem tu radi sebe samog jer si mu ti omogucio. ne mislim ti licno nego 90% stanovnistva
jedini put kad se narod organizovano i civilizovano digao, kad je denis ubijen, tad se postiglo ono sto se trazilo.
ali su opet bile pune kafane omladine koja nas je blijedo gledala, vidi budala ...
poslije su protesti postali politicki poligoni![]()
sistem funkcionise kad ga nagaziis.
ima dovoljno advokata koji su u stanju da pobijede sistem, problem je jednim dijelom u parama, ali puno vise u glavi jer se vjeruje upravo ovo sto si napisao, da nema sansi ...
bih pokusava uci u eu, eu ima neke institucije koje se bave ljudskim pravima, koje prate sta se desava itd
ovakvim kartama sda i ostali vladaju zadnjih 25 godina, malo straha od anamonih, malo beznadja i nevjerovanja u sistem u pravdu, stvorene su generacije apaticnih nafakasa ... i eto, zaiskali ste, eto vam ga
Nazalost, onda su vrlo uspjesno sve to prebacili Fahri na ledja (a i to u dogovoru, kako bi onda ljudi glasali za njega kao za nekoga ko je protiv vrhuske, a u stvari kako bi i on mogao uci u vlast, sto se i desilo). Drugim rijecima, ti protesti su politizirani naknadno, a sve u cilju otupljivanja spontanosti i kanalisanja svega u drugom smjeru. Da nije tako, ne bi svi oni u onim momentima bili potrpani u zgradu Elektroprivrede i tamo cuvani
S druge strane - postoje li imena svih tih silnih doktora koji su ostali bez posla nakon tuzbe? Koliko je to procentualno u odnosu na broj (pri)tuzbi?
- hrasno38
#1712 Re: Sebija All about
Ovako to rade SDA kadrovi na funkcijama......
http://--- NO LINKS ---/clanak/Haris/42868 ... rodaju-med
http://--- NO LINKS ---/clanak/Haris/42868 ... rodaju-med
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Banksy
#1714 Re: Sebija All about
Ukratko.Better Man wrote:
Svima je jasno da je Sebija oličenje zla i da je tu da dokrajči UKCS za rad svojih privatnih talova i buduće privatne klinike.
- uglavnomja
#1715 Re: Sebija All about
slazem se 100%. ovo nije bilo na tvoju adresuDozer wrote:uglavnomja wrote: Sve OK, osim sto si pogrijesio adresu kojoj ovo pises. Naime, ja sam bio na svim mogucim protestima, do onih razbijackih. Ali, tvrdim da se ono moralo i trebalo desiti onako, kao i da ono jeste bilo spontano desavanje, o cemu su nam onda svima svjedocila isprepadana lica i identicna mucanja svih "vodja".
Nazalost, onda su vrlo uspjesno sve to prebacili Fahri na ledja (a i to u dogovoru, kako bi onda ljudi glasali za njega kao za nekoga ko je protiv vrhuske, a u stvari kako bi i on mogao uci u vlast, sto se i desilo). Drugim rijecima, ti protesti su politizirani naknadno, a sve u cilju otupljivanja spontanosti i kanalisanja svega u drugom smjeru. Da nije tako, ne bi svi oni u onim momentima bili potrpani u zgradu Elektroprivrede i tamo cuvani
S druge strane - postoje li imena svih tih silnih doktora koji su ostali bez posla nakon tuzbe? Koliko je to procentualno u odnosu na broj (pri)tuzbi?
a ove podatke nemam, znam samo ono iz medija
i svaka prituzba ne vodi otkazu, ima mnogo stepenica prije dobijanja noge. zavisno od tezine "nedjela". ako se ja zalim doktoru na odjelu da sestra nije promijneila carsaf - ona sigurno nece dobiti otkaz, niti joj ga taj doktor moze dati. neke sankcije, ukori, blabla ...
i ne kazem slini doktori, nego ko je prijavio i odradio svoj dio posla - taj je docekao da vidi doktora na sudu.
bosanski oksimoron
sjecas se afere oko placanja za dobijanje posla na kcusu? sitna buranija, nk poslovi islicno
tuzila zena lika iz bolnice da mu je platila x hiljada km da joj zaposli sina
a u obrazlozenju stoji da je ona vec prije
-platila za sebe x hiljda km da dobije posao cistacice - i dobila posao
-platila x000 km da joj zaposli kcerku - i dobila i ona posao
ali sin nije, pa ono ona tuzi, k'o da je u granapu hljeb platila, a nije dobila
Last edited by uglavnomja on 24/01/2017 14:35, edited 1 time in total.
-
privremeni
#1716 Re: Sebija All about
ovo postaje previse privatno, da ne kazem degutantno, predjite na PP i ostavite druge da u miru prate temu.KatarinaKosaca wrote:Guslas, guslas, budzetlijo.......hrasno
- JThomas
#1717 Re: Sebija All about
i u kriminalu i u legalnim djelatnostima se dogovor može ispoštovati i ispaliti... 
- Dozer
#1718 Re: Sebija All about
Logicno. Ali, mislim da mi ovdje ni ne pricamo o tim vrstama zalbi... Mislim da se ovdje govori o zalbama za teski nemar s teskim ili fatalnim posljedicam za pacijenta, za pogresne dijagnoze, pogresna lijecenja, itd.uglavnomja wrote: i svaka prituzba ne vodi otkazu, ima mnogo stepenica prije dobijanja noge. zavisno od tezine "nedjela". ako se ja zalim doktoru na odjelu da sestra nije promijneila carsaf - ona sigurno nece dobiti otkaz, niti joj ga taj doktor moze dati. neke sankcije, ukori, blabla ...
A svaka od ovih zalbi, i ukoliko se ispostavi da je tacna/osnovana - MORA voditi prvo otkazu, zatim i krivicnim sankcijama.
Ali, kod nas je ovo vrlo tesko jer nasi doktori cim znaju da su nesto usrali (a i te kako znaju kad useru), automatski se pokriju s hiljadu papira i fake nalaza kojima se ograde.
Imam par ovakvih primjera iz prve ruke, tipa - majku pred porodom, kojoj je otisla plodna voda i koja je bila otvorena 2 prsta, uredno su vratili kuci jer - nije imala trudove. Nakon skoro 24h je dobila trudove i vratila se u bolnicu, a onda je tamo lezala jos skoro 12h prije nego su je, konacno, porodili. Rezultat - malena se rodila plava, radi nedostatka kisika, a od rodjenja ima CP (cerebralnu).
Ti nasi doktori su isli dotle da majci cak ni nalaz nisu htjeli izdati s tom dijagnozom, nego su joj napisali da je mala rodjena, citiram: "S motorickim poteskocama", bez i jedne jedine rijeci o svemu sto je prethodilo. Zalili su se, plakali, podnosili prijave, ali - nista. Papiri nisu pokazivali da se desilo bilo sta kako ne treba, i to je to. Dijagnozu CP su kasnije uspostavili u Zagrebu.
Iz gornjeg primjera ti tvrdim da nije tako. A imam jos slicnih primjera, medju kojima su i davanje hemoterapija i zracenja pacijentu koji uopste nije imao rak (pogresna dijagnoza), sumanuto slanje jednogodisnjeg djeteta (dakle zracenje) na RTG, CT i MR radi, opet, pogresne dijagnoze "teskog oboljenja kostiju", a bez da je doktor i dohvatio dijete, bukvalno. Nego je otac bio dovoljno pribran i inteligentan da shvati da ima posla s maloumnim nafurankom od doktora, pa je sve to izbjegao. Ispostavilo se da je djetetu bila mala cipelica i da je radi toga trzao nogicom, ali nije to znao reci.i ne kazem slini doktori, nego ko je prijavio i odradio svoj dio posla - taj je docekao da vidi doktora na sudu.
Dalje od licnog primjera ne trebam, a u kojem mi je slijepo riknulo u nedelju, a ja na stolu zavrsio tek u cetvrtak, i gdje su me u medjuvremenu pregledali, opet bukvalno - 4x na UZ, 5x mi vadili krv, 5 abdomenalnih hirurga me prepipalo, 2x RTG, 2x urolog...I niko nije znao uspostaviti dijagnozu.
Nazalost, ali ovoga kod nas ima na izvoz, svakodnevno..
Ah...ovo je stvar naseg (maloumnog) mentaliteta...jbg...bosanski oksimoron![]()
sjecas se afere oko placanja za dobijanje posla na kcusu? sitna buranija, nk poslovi islicno
tuzila zena lika iz bolnice da mu je platila x hiljada km da joj zaposli sina
a u obrazlozenju stoji da je ona vec prije
-platila za sebe x hiljda km da dobije posao cistacice - i dobila posao
-platila x000 km da joj zaposli kcerku - i dobila i ona posao
ali sin nije, pa ono ona tuzi, k'o da je u granapu hljeb platila, a nije dobila
----
Ali, s obzirom da je ovo tema o kome vec jeste, postavlja se logicno pitanje - da li ce velika Menadzerka stati ovome u kraj? Da li ce se zaloziti za prava pacijenata, a preko ledja nesposobnih doktora?
Odgovor svi znamo, zar ne...
- uglavnomja
#1719 Re: Sebija All about
dozeru, ne pisemo o istom ...
ja pisem o mitu, kovertama ... tom procesu sudskog dokazivanja i kaznjavanja, ne o lijecnickim pogreskama.
to je nesto drugo.

ja pisem o mitu, kovertama ... tom procesu sudskog dokazivanja i kaznjavanja, ne o lijecnickim pogreskama.
to je nesto drugo.
- Logovan
#1720 Re: Sebija All about
Baš ovako.pici wrote:
- hrasno38
#1721 Re: Sebija All about
I sami pacijenti su i te kako krivci za korumpirano zdravstvo gurajuci samovoljno koverte i donoseci kese i kese ljekarima koji to nikada nisu trazili. A ja zaista ne lazem kad kazem da mi je otac 30-tak godina bolovao od rakova....sve ukupno 4 do smrti i brat bratu lezao je godisnje minimalno mjesec dana po bolnicama akad je tek prvi put operisam lezao je pola godine i nikada za tih 30 godina niko nam nije trazio nista...ni prije rata ni poslije rata. Isto tako sin mi je dva puta lezao na infektivnoj i isto tako niko nikada nista, majka imala par manjih operacija, zena 2x kataterizaciju sa zestokim cekanjima u redu i po godinu.....znaci nikada nista niko nije trazio sto ne znaci naravno da nisam par puta dolazio u iskusenje da ne nokautiram nekog doktora kao sto je recimo npr. upravo Junuzovic koji je jedna ljudska strvina i ponasa se prema bolesnicima i njihovim porodicama kao prema balvanima. Upravo ovako kako se sada Seka ponasa prema zaposlenima.....nasli su se ko blizanci dok ih neko ne patosira. Isto tako za sva ta lezanja niko mi nije rekao da donesem niti jedan jedini lijek....pogotovo prije rata kada su "mrski komunisti" bili pa nam ovi upalise svijetlo majku im jebem.....uglavnomja wrote:dozeru, ne pisemo o istom ...
to je nesto drugo.
Dakle ne moze se posmatrati globalno stvar ako se radi o pojedinacnim slucajevima i da je Seka recimo odjebala 203 ljekara OK ali jebo te drzava ona je na razne nacine otjerala 30 i dovela zivote pacijenata u pitanje + ukinula neke vitalne dijelove KCUS-a. To onda nije vise pojedinacno nego generalno ciscenje terena za nesto a to nesto je 100% preuzimanje KCUS-a pod kapu SDA. Ali ona je toliko glupa osoba (nebi dzaba 11 godina studirala da nije) da ovim samo cini uslugu opoziciji koja ako pobjedi 2018 izbrisat ce je sa lica zemlje zajedno sa svim njenim "ljekarima" i onima sto je podrzavaju. Nece moce lijeciti ni zeceve a ne ljude. Naravno sve ce sto opet prelamati preko ledja bolesnika i gradjana. Zato zmiju treba na vrijeme zaustaviti i reci joj da probleme rjesava na druge nacine ili nek se nosi u tri lijepe pizde materine jer kad prvi put neko izgubi zivot a bude vezano za njenu odluku njoj je od tada glava u torbi.
- hrasno38
- uglavnomja
#1723 Re: Sebija All about
stalno citam sebija vol. 2
a ono sirija
a isto izadje, bjezi normalan narod od nje
a ono sirija
a isto izadje, bjezi normalan narod od nje
-
palestinka
#1724 Re: Sebija All about
Ne mogu da otvorim. O kome se radi?hrasno38 wrote:https://www.cazin.net/clanci/vijest/jos ... om-periodu
- MOSALJOZE
#1725 Re: Sebija All about
Ovu zdravstvenu ustanovu napustila su još tri ljekara i to sa Klinike za radiologiju dr. Besima Hadžihasanović i dr. Edin Avdagić, kojem 1. februara prestaje angažman te mr.sc.dr. Alma Mujanović - Narančić, internista, endokrinolog i dijabetolog, potvrđeno je za Avaz.ba iz KCUS-a.palestinka wrote:Ne mogu da otvorim. O kome se radi?hrasno38 wrote:https://www.cazin.net/clanci/vijest/jos ... om-periodu
No, kako saznajemo, trend odlaska ljekara bit će nastavljen, a ovu ustanovu u narednom periodu napustit će još eminentnih stručnjaka.
Avaz.ba