Pariz

Post Reply
insomnia78

#1701 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:Koliko god da nisu valjali 95 godine su njihovi avioni i topovi iza kojih su stajali francuzi, bombardovali srpske polozaje oko Sarajeva. Isto tako koliko su ucinili losih stvari u BiH ucinili su i dobrih i ako se uporedjuju sa arapskim zemljama (mada ne svim) to se jednostavno ne moze uporediti. Sami broj izbjeglica govori koliko su pomagale arpaske zemlje a koliko zapadni svijet.
Ne spominjuci preko 80 poginulih francuskih vojnika
insomnia78

#1702 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

sahara1428 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Recimo samo da francuska vlada nije bezveze tražila preko diplomatskih kanala (sastanak Zvizdić - ambasadorica Francuske) neke podatke od naše države koji su i otišli u Francusku nakon večerašnje sjednice Udarne grupe za borbu protiv terorizma.

Kakvi su podaci, kakva je provjera u pitanju, ne znam
Kasno podatke traže, šefa francuske obavještajne za damu vješati
Nista od toga, kaze premijer da krivica nije na njima
sahara1428

#1703 Re: Pariz

Post by sahara1428 »

insomnia78 wrote:
sahara1428 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Recimo samo da francuska vlada nije bezveze tražila preko diplomatskih kanala (sastanak Zvizdić - ambasadorica Francuske) neke podatke od naše države koji su i otišli u Francusku nakon večerašnje sjednice Udarne grupe za borbu protiv terorizma.

Kasno podatke traže, šefa francuske obavještajne za damu vješati
Nista od toga, kaze premijer da krivica nije na njima
Nego???
Danguba

#1704 Re: Pariz

Post by Danguba »

Predmet istrage nije niti jedan BH drzavljanin. :wink:
insomnia78

#1705 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

sahara1428 wrote:Nego???
Sta ja znam
Valjda visa sila
Nemoguce je sprijeciti sve nepade, jednostavno nemoguce
Izrael je najbolje organizovan na cijelom svjetu sto se toga tice pa im opet poneki promakne
Latte

#1706 Re: Pariz

Post by Latte »

Image

Belgija
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1707 Re: Pariz

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:
hrasno38 wrote:Koliko god da nisu valjali 95 godine su njihovi avioni i topovi iza kojih su stajali francuzi, bombardovali srpske polozaje oko Sarajeva. Isto tako koliko su ucinili losih stvari u BiH ucinili su i dobrih i ako se uporedjuju sa arapskim zemljama (mada ne svim) to se jednostavno ne moze uporediti. Sami broj izbjeglica govori koliko su pomagale arpaske zemlje a koliko zapadni svijet.
Tako je! Ali isto tako posjeta Miterana koji je tada zaista bio lazni prijatelj i predavanje cetnicima u ruke Turajlica su tu misiju ucinili puno prljavijom nego sto je trebala biti.
insomnia78

#1708 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote:
Tako je! Ali isto tako posjeta Miterana koji je tada zaista bio lazni prijatelj i predavanje cetnicima u ruke Turajlica su tu misiju ucinili puno prljavijom nego sto je trebala biti.
Sve to stoji
Samo je potpuno nepotrebno i van konteksta ove price
radiša

#1709 Re: Pariz

Post by radiša »

kakve ba ima veze nevin narod koji je sad izginuo sa ratom u bih i tadasnjim vojnicima koji su bili ovde?
kakve sve debilizme ovde neces procitat :lol:
vivaldi

#1710 Re: Pariz

Post by vivaldi »

insomnia78 wrote:
sahara1428 wrote:Nego???
Sta ja znam
Valjda visa sila
Nemoguce je sprijeciti sve nepade, jednostavno nemoguce
Izrael je najbolje organizovan na cijelom svjetu sto se toga tice pa im opet poneki promakne
nije visa sila nego nesposobnost, u francuskoj su napadi postali mjesecna aktivnost
mO k3

#1711 Re: Pariz

Post by mO k3 »

NAsao sam nesto google translate je uradio posao ,sada koliko je relativno mogu samo uceni da odluce
'Ali ibn Abi Talib (radiya-llāhu'anhu) prenosi od poslanika Muhammeda (Salla'llāhu'alayhi wa sallam-):

"Kada vidite crnim zastavama, ostaje gdje si, ne mrdaj ruke i noge. To je nepoznata, slaba grupa pojavljuju. Njihova srca će biti jak kao željezo komada. Oni će se pojaviti kao država. Oni će razgovarati sa kim kompromitira / ne sluša nikoga. Oni su (navodno) pozivaju na istinu, ali to nije od naroda (istinu). Njihova imena će biti anonimni, njihovi preci će biti nepoznata i njihova kosa visi poput ženske kose. Vi ćete imati spor sa jedni drugima, onda Allah će dati jednu stranu (u svoje sporove) zakon. "

(Nu'aim ibn Hammaad (radiya-llāhu'anhu), Kitaab al-Fitan Wal-Malahim)
Leons

#1712 Re: Pariz

Post by Leons »

45cents wrote:
arzuhal wrote: Zato što svugdje u svijetu niža klasa i postoji da bi pušila, nevezano za etničku, nacionalnu, rasnu, vjersku ili neku drugu pripadnost.
OK..
Pa šta HIM je smisao života, ako nisu kurve i pušenje hašiša?
Ko god je upoznao vise od pet arapa u zivotu zna da je ovo sto ja pisem istina.. Partijanje, opijanje, droga, zene, tuce i naravno divljanje u saobracaju...
It_is_a_Leclerc

#1713 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Danguba wrote:

Predmet istrage nije niti jedan BH drzavljanin. :wink:
Naravno da nije. No istrazitelje su vjerovatno zanimale obavjestajne informacije o vidjenijim i poznatijim bh. drzavljanima koji su bili u Siriji i njihovoj trenutnoj lokaciji
jao_situacije

#1714 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

MMM1977 wrote:
insomnia78 wrote:Svi su imali kalasnjikove i isti tip eksploziva
...koji potiču sa Balkana. Pa samo tokom ove godine je presječeno par ruta ovih krijumcara a boga pitaj koliko nije. E sad ako povezemo Balkan, Islam, doseljavanje Arapa to će ukazati na.... Senegal, vjerojatno.
samo što to čete dilaju
Koshpa

#1715 Re: Pariz

Post by Koshpa »

https://www.youtube.com/watch?v=YwvBL2a3osU#t=71

Snimak rokanja izmedju policije i terorista
shbc

#1716 Re: Pariz

Post by shbc »

Fascinantno je slusati poslije svakog teroristickog napada u zapadnoj zemlji kako se ne dize frka oko Palestine prije svih pa onda i ostatka islamskih zemalja. Kakav bestidan pokusaj opravdanja i marginalizacije zlocina koji je pocinjen. Ne konta Bosnjo da je u Palestini ovakvo stanje decenijama, pa je, nazalost, vise postalo normalno. Ali ae opet svaki veci sukob sasvim pristojno poprati medijski. Valjda umjereni Bosnjo ne konta da ce mu prije Daesov magarac staviti metak u celo nego Amerikanac, Francuz ili Britanac. Ovakvi ipak i zapucase u sred Sarajeva i postavise bombu u sred Bugojna. Ali jok, valja stati na stranu brace muslimana, bez obzira sto je brat mozda govno od covjeka. Valja u svemu naci teoriju zavjere i raskrinkati Zidova iza kulisa.

Nije ni cudo sto postoje toliki vicevi o gluposti Bosanaca. Mene cudi samo kako nismo postali glavna inspiracija za komedije u Hollywood-u.
Maverick78

#1717 Re: Pariz

Post by Maverick78 »

Tuga zaista... :( Jos koliko samo ima ljudi u kriticnom stanju...

Kad se pojavi jedan ludjak koji sam sve uradi na svoju ruku mogu da razumijem da tu nista nisu mogle uraditi obavjestanje sluzbe... ali ovo je bilo jako dobro organizovano... kako se moglo desiti da nigdje nista ne procuri u pm? Toliko oruzje, eksploziv...

Evropa ce se sve vise mjenjati. Gledam danas tu kod zeljeznicke stanice, posebna ograda, masa policije i iz voza izvode sve koje su prethodno uhvatili u vozu, izbjeglice, odvajaju i vracaju nazad za Dansku. Ove koje uhvate na brodovima koji dolaze iz Njemacke, vracaju nazad za Njemacku.
insomnia78

#1718 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Maverick78 wrote:Tuga zaista... :( Jos koliko samo ima ljudi u kriticnom stanju...

Kad se pojavi jedan ludjak koji sam sve uradi na svoju ruku mogu da razumijem da tu nista nisu mogle uraditi obavjestanje sluzbe... ali ovo je bilo jako dobro organizovano... kako se moglo desiti da nigdje nista ne procuri u pm? Toliko oruzje, eksploziv...

Evropa ce se sve vise mjenjati. Gledam danas tu kod zeljeznicke stanice, posebna ograda, masa policije i iz voza izvode sve koje su prethodno uhvatili u vozu, izbjeglice, odvajaju i vracaju nazad za Dansku. Ove koje uhvate na brodovima koji dolaze iz Njemacke, vracaju nazad za Njemacku.
Izgleda da je sve organizivano vani, najvjerovatnije u Belgiji i da su u Fr samo presli obaviti "pos'o"
dezurni_ucenik

#1719 Re: Pariz

Post by dezurni_ucenik »

Arteta wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Bezveze ti je prica. Najobicnije hejtanje kao i 99% tvojih komentara ovdje.
Cinjenice.
Hejter najobicniji. I to onaj iskompleksirani.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/11/2015 00:46, edited 1 time in total.
zrakomlat

#1720 Re: Pariz

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Do sada
Sedam mrtvih terorista
Nazalost broj od 129 ubijenih gradjana nije konacan jer je medju povrjedjenima najmanje 100 osoba u kriticnom stanju
Hapsenja u Belgiji su povezana sa autima koja su nadjena u blizini dvorane
Jedan od napadaca iz dvorane je francuz (njegovi otac i brat su uhapseni veceras) i vec je imao dosije kod sigurnosnih sluzbi
Na listama povezanih sa radikalizacijom se nalazi oko 11 000 ljudi :-)
Krajem 2013-e je boravio u Turskoj i nije iskljuceno da je bio u Siriji
Što bi rekli kod nas, od ranije poznat policiji.
Maverick78

#1721 Re: Pariz

Post by Maverick78 »

insomnia78 wrote:
Maverick78 wrote:Tuga zaista... :( Jos koliko samo ima ljudi u kriticnom stanju...

Izgleda da je sve organizivano vani, najvjerovatnije u Belgiji i da su u Fr samo presli obaviti "pos'o"

Pa dobro i Belgija isto onda... zar nemaju oni obavjestajnu? Kontam, da je tu nabavljano oruzje i eksploziv, valjda bi negdje nesto procurilo, ne mogu da vjerujem da ne bi nigdje nista, nije u pitanju jedan pistolj... vec hebiga kad moram napisati, arapi u nabavci i to kakvog oruzja na crnom trzistu, pa kome ne bi bilo sumnjivo i sigurno bi neki dousnik skuzio nesto. Mozda su sami sverali oruzje, lagano pripremali sve u tajnosti i nazalost im se to isplatilo... :(
vivaldi

#1722 Re: Pariz

Post by vivaldi »

Maverick78 wrote:ali ovo je bilo jako dobro organizovano... kako se moglo desiti da nigdje nista ne procuri u pm? Toliko oruzje, eksploziv...
ma za ne povjerovati. bombe odjekuju oko stadiona, igraci osluskuju a nista im nije jasno, pa poslije par minuta opet isto :lol:

jedan od ovih imao kartu za tekmu, al bio sumnjiv na ulazu pa im pobjegao :-) a predjsednik na stadionu :-) :-)

pa jebote

likovi idu u siriju i vracaju se ko sa ekskurzije, a ovi ih samo "uvode u evidenciju"...pa jebote ako ih nisi u stanju pratiti zabrani im povratak i protjeraj sve sumnjive..sve je bolje od 3 dana zalosti
mO k3

#1723 Re: Pariz

Post by mO k3 »

Maverick78 wrote:
insomnia78 wrote:

Pa dobro i Belgija isto onda... zar nemaju oni obavjestajnu? Kontam, da je tu nabavljano oruzje i eksploziv, valjda bi negdje nesto procurilo, ne mogu da vjerujem da ne bi nigdje nista, nije u pitanju jedan pistolj... vec hebiga kad moram napisati, arapi u nabavci i to kakvog oruzja na crnom trzistu, pa kome ne bi bilo sumnjivo i sigurno bi neki dousnik skuzio nesto. Mozda su sami sverali oruzje, lagano pripremali sve u tajnosti i nazalost im se to isplatilo... :(
belgija je dala upozorenje da se ne ide u pariz.. barem tako malo prije rekose na radiju
dječak sa šibicama

#1724 Re: Pariz

Post by dječak sa šibicama »

abdurrahman
September 21, 2015 at 20:16 Reply
Es selamu alejkum we rahmetullah Dragi brate
Kolko ce mo jos cekati da nas ponizavaju , kolko ce mo jos trpiti da nam taguti sude
Tako mi Allaha đž.š gospodara nebesa i zemlje jedva cekam da dzihad Bosnu prkosnu
zadesi .

Jedva cekam , jedva cekam da oruzje uzmem i zastawu tewhida podignem
95 sam godiste , moj babo je bio u ketibi el muđahid sehidio boreci se na Allahovom đž.š putu . Majka me je poducila dobro vjeri mene i moju bracu nikad se nisam stidio ko sam iako sam poteskoca imao . Zivot me naucio da se borim jedva cekam ooo Gospodaru unisti ih nasim rukama , oooo Gospodaru unisti ih nasim rukama

Tako mi stvoritelja knjige zar su oni tolko glupi da jasnu istinu ne vide zar su tolko maloumni zar misle da je islam mirom se sirio Pa receno im je da ce Halifa doc Allah đž.š ga pomogao iskrenim
Molim Allaha đž.š da jednog dana nastavim tamo gdje je stao babo i da zavrskim kao on sto je zavrsio Vrjeme je da u Bosnu poganu đihad na vrata zakuda vrjeme je …

(sabrana djela vijestiumeta, nastavice se...)
insomnia78

#1725 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

vivaldi wrote:
Maverick78 wrote:ali ovo je bilo jako dobro organizovano... kako se moglo desiti da nigdje nista ne procuri u pm? Toliko oruzje, eksploziv...
ma za ne povjerovati. bombe odjekuju oko stadiona, igraci osluskuju a nista im nije jasno, pa poslije par minuta opet isto :lol:

jedan od ovih imao kartu za tekmu, al bio sumnjiv na ulazu pa im pobjegao :-) a predjsednik na stadionu :-) :-)

pa jebote

likovi idu u siriju i vracaju se ko sa ekskurzije, a ovi ih samo "uvode u evidenciju"...pa jebote ako ih nisi u stanju pratiti zabrani im povratak i protjeraj sve sumnjive..sve je bolje od 3 dana zalosti
Kako ces pratiti 11 000 sumnjivih, kako protjerati ljude koji su rodjeni u Fr
Naravno da su ih pratili ali nisu ni ovi, toliki idioti
Ona braca iz napada na CH su pracena skoro dvije godine, dvije godine nisu kontaktirali ni sa kim, nisu cak ni posjecivali nikakve "ofirne" internet stranice i nadzor im je ukinut
Ne mozes, fizicki non-stop pratiti toliko ljudi
Post Reply