Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Dozer

#1701 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
Dozer wrote:Smrcak,
A da li ti je palo na pamet da sve to ima veze s energijom, koja je, kao sto znamo, neunistiva i samo moze mijenjati oblik?
Znas li da je cak i naucno dokazano, jos 1907-e, da ljudsko tijelo u momentu smrti "izgubi" 21 g., a sto je nazvano "tezinom duse"? - https://en.wikipedia.org/wiki/Duncan_Ma ... 8doctor%29
Naravno, od tada do danas postoje razne kontroverze oko ovoga, ali se ta cinjenica nije promijenila, tj. da ljudsko tijelo u momentu smrti izgubi 21 g. na tezini.

E, sad bi nam ti trebao dati citat iz Kur'ana u kojem se spominje ovaj 21 g..
moguce, dusa nemoze umrijeti, dusa si ti a tvoje tijelo je prevozno sredstvo za Tebe to jeste tvoju dusu, koja kad ide ide sa njom i tvoja memorija i sve ono sto si ti.
E, preskocio si jedan dio - ono o 21 g. u Kur'anu :D

P.S. Ako je ta dusa ono sto smo mi i sto ide u raj/pakao, kako ko, i u cemu je i nasa memorija, kako onda da se tamo (u raju) resetujemo na nulu ba? Moze mali elaborat o ovome...? Naravno, s citatima iz Kur'ana. Bez toga se ne pika.
Towelie

#1702 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Dusa nije teska 21 gram. To su gluposti.
Smrcak15

#1703 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Image
Image
Image
fosil postao zeljezni pirit
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Biljka koja umre i nakon 100 Godina mrtvila moze da ozivi opet
Image

zbog svih slicnosti ozivljavanja mrtvi i stvaranja biljaka i cak ozivljavanja biljaka nakon mrtvila zato Allah sporedi nase ozivljenje nakon smrti sa biljkama

Allah kaze:

7:57.On je Taj koji šalje vjetrove kao radosnu vijest milosti Svoje; a kad oni pokrenu teške oblake, Mi ih prema mrtvom predjelu potjeramo, pa na njega kišu spustimo i učinimo da uz njenu pomoć rastu plodovi svakovrsni; isto ćemo tako mrtve oživiti, opametite se!
Last edited by Smrcak15 on 17/03/2016 13:12, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1704 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

AleksoMKD wrote:
Smrcak15 wrote:
AleksoMKD wrote:Kao sto sam pisao, "zivi fosili" ipak evoluiraju, slicno telo ostaje jer je osnovni dizajn dobar ali genetski ima razvoja.

Mozes li mi dati neki link za ovaj takozvani "homo erectus" iz Malezije je ne mogu nista da nadjem?
http://m.harunyahya.com/tr/works/592/Da ... gin-of-Man
Dokazanog lazova ne mogu uzeti kao ozbiljnog naucnika.

Oprosti, ali covek je mrtav hladan ubacivao slike vestackih mamaca za ribe kako bi "dokazao" da nema evolucije. Bar da je upotrebio fotoshop.

Image
Image
Image

Mislim jebiga.
to sto su postirali pogresnu sliku neznaci da je pogresno sve sto kazu o evoluciji

evo jedan dokumentarac gdje se doticu Boga i evolucije kroz nerelgijske dokaze, jako dobar dokumentarac obavezno pogledaj
Smrcak15

#1705 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Dozer wrote:Smrcak,
A da li ti je palo na pamet da sve to ima veze s energijom, koja je, kao sto znamo, neunistiva i samo moze mijenjati oblik?
Znas li da je cak i naucno dokazano, jos 1907-e, da ljudsko tijelo u momentu smrti "izgubi" 21 g., a sto je nazvano "tezinom duse"? - https://en.wikipedia.org/wiki/Duncan_Ma ... 8doctor%29
Naravno, od tada do danas postoje razne kontroverze oko ovoga, ali se ta cinjenica nije promijenila, tj. da ljudsko tijelo u momentu smrti izgubi 21 g. na tezini.

E, sad bi nam ti trebao dati citat iz Kur'ana u kojem se spominje ovaj 21 g..
moguce, dusa nemoze umrijeti, dusa si ti a tvoje tijelo je prevozno sredstvo za Tebe to jeste tvoju dusu, koja kad ide ide sa njom i tvoja memorija i sve ono sto si ti.
E, preskocio si jedan dio - ono o 21 g. u Kur'anu :D

P.S. Ako je ta dusa ono sto smo mi i sto ide u raj/pakao, kako ko, i u cemu je i nasa memorija, kako onda da se tamo (u raju) resetujemo na nulu ba? Moze mali elaborat o ovome...? Naravno, s citatima iz Kur'ana. Bez toga se ne pika.
to ja nevjerujem da je dusa teska 21 g. to su gluposti

sa dusom ide i memorija

nauka je dokazala kroz razna iskustva bliske smrti da pamcenje i svjesnost ide Zajedno sa dusom

New Research Confirms Consciousness Survives the Death of the Body
http://themindunleashed.org/2015/08/new ... -body.html

“The evidence thus far suggests that in the first few minutes after death, consciousness is not annihilated. Whether it fades away afterwards, we do not know, but right after death, consciousness is not lost. We know the brain can’t function when the heart has stopped beating. But in this case conscious awareness appears to have continued for up to three minutes into the period when the heart wasn’t beating, even though the brain typically shuts down within 20-30 seconds after the heart has stopped. This is significant, since it has often been assumed that experiences in relation to death are likely hallucinations or illusions, occurring either before the heart stops or after the heart has been successfully restarted. but not an experience corresponding with ‘real’ events when the heart isn’t beating. Furthermore, the detailed recollections of visual awareness in this case were consistent with verified events”.
AleksoMKD

#1706 Re: Svijet bez religija

Post by AleksoMKD »

Smrcak15 wrote:
to sto su postirali pogresnu sliku neznaci da je pogresno sve sto kazu o evoluciji
Nije slika pogresna, takav insekt te postoji jer je izumro, Yahya je namerno uzeo mamac i pokusao ga podvaliti kao "dokaz".

U kasnijim izdanjima je fotoshopirana slika, znaci svesno je lagao. Lazov.
Smrcak15

#1707 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

AleksoMKD wrote:
Smrcak15 wrote:
Nije slika pogresna, takav insekt te postoji jer je izumro, Yahya je namerno uzeo mamac i pokusao ga podvaliti kao "dokaz".

U kasnijim izdanjima je fotoshopirana slika, znaci svesno je lagao. Lazov.
odakle znas da je namjerno

uostalom nebranim ja Adnana Oktora, on je u mojim ocim sharlatan, ali harun yahya kao orginazacija nije samo adnan oktar to je sigurno vise ljudi koji rade na njegovim djelima.

njegova knjiga o evoluciji pokaziva fosile zivotinja oje su milionima Godina stare a danas ih nalazimo medju nama kao zirafe, leopardi, konji itd
to je meni cist dokaz da evolucije nije bilo.

Evolucija jedino daje logicnu teoriju a to je prezivljavanje najpodobnijeg (survival of the fittest), to je logicno i to prihvatam, a sad da vjerujem da slucajni dogadjaji kreiraju komplekse strukture je van svake pameti , nemoze ocekivati da slucajnosti kreiraju robota koji hoda na dvije noge i obavlja zadatke pa mu slucajnost stvori postrojenje za napajanje energije koju robot koristi za obavljanje tih zadataka.
nemoze evoucija objasniti kako kompleksne strukture kao MO-1 bakterija , takozvana ferari bakterija koja koristi 7 motora odjednom, zato je i brza i nazvana ferari, ne samo da odjednom koristi 7 motora nego ima i magnet u sebi ugradjen koja radi navigaciju pomocu tog magneta koji pokaziva gdje je sjever. Evolucionisti su davno jos 40 Godina rekli da evolucija nemoze stvarate tockove i magnete u kompleksnim strukturama i upravo se jedna struktura pronasla u prirodi a to je bakterija MO-1.

evolucija samo moze da funkcionise ako joj prikljucis evolvera/Boga

otkini BOga iz te price je kao kad otkines inzinjera od produkta pa samo Ovako bude

EVolucija(priroda)--->produkt

je isto kao kad bi rekli

Fabrika--->produkt, bez inzinjera

jedino evolucija ima logiku ako joj prikljucis Boga koji stvara nove organe pa to nam se cini kao evolucija a ustvari rzavija jednu zivotinju iz druge i dodaje im nove organe.

Logicno jedino Ovako
Bog--->evolucija/priroda--->produkt

nelogicno
AleksoMKD

#1708 Re: Svijet bez religija

Post by AleksoMKD »

Smrcak15 wrote:
odakle znas da je namjerno

uostalom nebranim ja Adnana Oktora, on je u mojim ocim sharlatan, ali harun yahya kao orginazacija nije samo adnan oktar to je sigurno vise ljudi koji rade na njegovim djelima.

njegova knjiga o evoluciji pokaziva fosile zivotinja oje su milionima Godina stare a danas ih nalazimo medju nama kao zirafe, leopardi, konji itd
to je meni cist dokaz da evolucije nije bilo.
Bas zato je namjerno.
Od toliko ljudi niko nije skontao da se radi o nepostojecem insektu kome viri celicna kuka iz dupeta.
Zar nije bilo niti jednog biologa koji je radio na knjizi?
Kako da to uzmem za ozbiljno?

Smrcak15 wrote: evolucija samo moze da funkcionise ako joj prikljucis evolvera/Boga

otkini BOga iz te price je kao kad otkines inzinjera od produkta pa samo Ovako bude

je isto kao kad bi rekli

Fabrika--->produkt, bez inzinjera

jedino evolucija ima logiku ako joj prikljucis Boga koji stvara nove organe pa to nam se cini kao evolucija a ustvari rzavija jednu zivotinju iz druge i dodaje im nove organe.

Logicno jedino Ovako
Bog--->evolucija/priroda--->produkt

nelogicno
Vec smo skrenuli sa teme, mozda bolje da ovo ostavimo za temu Evolucija.
r_faruk

#1709 Re: Svijet bez religija

Post by r_faruk »

apsolutno, cinjenica je da ne mozemo razgovrati u tonu "ko je onda stvorio biljku, zivotinju ovo ono..." onda se mora postaviti pitanje ko je stvorio boga. i koliko je meni poznato covjek se ne stvara iz kapi sjemena, kap sjemena se i tekako vidi bez mikroskopa....

da li bi neko mogao da postavi kuranski citat u kojem je opisano kako nastaje covjek? vise puta mi je receno da je sve to opisano u kuranu, a nauka je to otkrila tek u skorije vrijeme! zaista bih to volio procitati
Smrcak15

#1710 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:apsolutno, cinjenica je da ne mozemo razgovrati u tonu "ko je onda stvorio biljku, zivotinju ovo ono..." onda se mora postaviti pitanje ko je stvorio boga. i koliko je meni poznato covjek se ne stvara iz kapi sjemena, kap sjemena se i tekako vidi bez mikroskopa....

da li bi neko mogao da postavi kuranski citat u kojem je opisano kako nastaje covjek? vise puta mi je receno da je sve to opisano u kuranu, a nauka je to otkrila tek u skorije vrijeme! zaista bih to volio procitati

ثُمَّ خَلَقْنَا ٱلنُّطْفَةَ عَلَقَةًۭ فَخَلَقْنَا ٱلْعَلَقَةَ مُضْغَةًۭ فَخَلَقْنَا ٱلْمُضْغَةَ عِظَٰمًۭا فَكَسَوْنَا ٱلْعِظَٰمَ لَحْمًۭا ثُمَّ أَنشَأْنَٰهُ خَلْقًا ءَاخَرَ ۚ فَتَبَارَكَ ٱللَّهُ أَحْسَنُ ٱلْخَٰلِقِينَ

kopirajte ovu rijec u google translate, Alaqah
عَلَقَةًۭ
i dobijete ovo
https://translate.google.se/?hl=sv#ar/b ... 8%A9%D9%8E
pijavica

12:14. pa onda kap sjemena ugruškom(pijavicom) učinimo, zatim od ugruška(pijavice) grudu mesa(izvakana substanca) stvorimo, pa od grude mesa(izvakane substance) kosti napravimo, a onda kosti mesom zaodjenemo, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživimo - pa neka je uzvišen Allah, najljepši Stvoritelj! (Korkut)

zasto pijavica se sporedi sa embrijom, pogledajte sporedjenje pijavice i embrija u toj fazi
Image

i ne samo to, nego pogledajte glavu pijavice i embrija, kakva slicnost
Image

kako to da pismeni ili nepismeni muhammed moze da zna ovo a ovo mikroskopm gledaju sad

elektronskim mikrsokom
https://embryology.med.unsw.edu.au/embr ... Microscopy

Image
Human Embryo
(stage 12, week 4) SEM

onda se mora postaviti pitanje ko je stvorio boga. ...
niko , jer nije stvoren, nego je oduvijek i zauvijek. Da je stvoren nebi bio Bog nego stvorenje, a da je stvoren od drugog Boga, onda bi se pitao ko je stvoreio njegovog stvaraoca itd isli bi skroz unazad i pitali se ko je stvorio pra pra pra stvaraoca Boga itd, vjecna regresija prijasnjih dogadjaja cini da nebi uopste doslo do univerzuma. i Nemoze postojati vsie bogova jer bi se njihove volje sudarale a cim dolazi do kolizije bozanskih volja

imamo onda 3 solucije

1. da postoji jedan vrhovni Bog a svi ostali potcinjeni njemu, sto cini da ovi manji bogovi uopste nisu bogovi

2. da postoje podjednako dva Boga iste iste moci i volje, to bi ih ucinilo ne bogovima jer ako nemas aposlutnu volju da radis sta hoces jer ti drugi bOg diktira onda vise nisi Bog jer nemas aposlutnu volju da radis sta hoces. Jedan hoce da povuce kamen na svoju stranu drugi hoce da povuce na svoju, i ko ce pobjediti ako su im snage i znanje podjednako, status quo. to ih automatski cini nebogovima jer su ograniceni od drugog boga. jer da ima vise bogova doslo bi do nereda u univerzumu jer bi se zbog svojih volja prourokovali destrukciju

3. Da postoji samo jedan Bog a da nema drugih bogova, kao sto Bog kaze u Kur'anu, a dokaz je u skladu i harmnoiji u univerzumu i zakonima prirodnim , sto ukazuje na jednog tvorca a ne na vise njih.

i koliko je meni poznato covjek se ne stvara iz kapi sjemena, kap sjemena se i tekako vidi bez mikroskopa.
to je prevedeno kao kap sjemena, znaci manji dio od neceg veceg

sto je fakticki spermina celija mali dio od neceg veceg to jeste cijele tekucine.
Lopov-eliminator

#1711 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Opet ovaj fan Safeta Kuduzovića misionari i vrti se ukrug, sve ovo si isto pričao pod svojim prijašnjim inkarnacijama poput KotromanichII , Chagalj, cackalica83 , ljudi ti objasne fino, pa se onda ušutiš s tim i kad procijeniš da se prašina dovoljno slegla opet dolaziš sa istim stvarima.

S obzirom da si poznat ovdje po intelektualnom kukavičluku jer konstantno bježiš od neugodnih pitanja koja pokazuju rupe u tvojoj ideologiji, može se zaključiti da tebi uopšte nije bitna istina koliko proguravanje vehabijske ideologije.
mousstapha

#1712 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

Ma pitanje je da li je ovo ikakva ideologija. Ovo je suspenzija razuma žestoka.
Smrcak15

#1713 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote: S obzirom da si poznat ovdje po intelektualnom kukavičluku jer konstantno bježiš od neugodnih pitanja koja pokazuju rupe u tvojoj ideologiji, može se zaključiti da tebi uopšte nije bitna istina koliko proguravanje vehabijske ideologije.
ja sam spreman se suociti sa tvojim pitanjima u svako doba i noci, niti bjezim od njih, neznam na osnovu cega si zakljucio da se bojim tvojim pitanja, pa ti si razlog covjce sto sam ja na ovom forumu da se suocavam sa takvim pitanjima a nisam dosao da bi bjezao, nego sam bas dosao kako bi odgovarao na tvoja pitanja i tebi slicnih.
AleksoMKD

#1714 Re: Svijet bez religija

Post by AleksoMKD »

Smrcak15 wrote: i ne samo to, nego pogledajte glavu pijavice i embrija, kakva slicnost
Image
Istini za volju ovo nije glava embriona.

Kod ljudskih embriona prvo nesto sto se razvije je anus (narodski shupak) sto mozda i objasnjava neke stvari :D
Lopov-eliminator

#1715 Re: Svijet bez religija

mousstapha wrote:Ma pitanje je da li je ovo ikakva ideologija. Ovo je suspenzija razuma žestoka.
Ovakve ideologije se i zasnivaju na suspenziji razuma tj. uzimanje razuma za ručicu i vodajući kuda ekstremizam hoće.

@smrcak15 prestani lagati, pobjegao si od pitanja logike, logickih zakljucaka, znanja, elitiziranja, kršenja pravila i mnogih drugih. Više ću o tome u mom dužem odgovoru koji ćeš dobiti.
Dozer

#1716 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: to ja nevjerujem da je dusa teska 21 g. to su gluposti

sa dusom ide i memorija

nauka je dokazala kroz razna iskustva bliske smrti da pamcenje i svjesnost ide Zajedno sa dusom

New Research Confirms Consciousness Survives the Death of the Body
http://themindunleashed.org/2015/08/new ... -body.html

“The evidence thus far suggests that in the first few minutes after death, consciousness is not annihilated. Whether it fades away afterwards, we do not know, but right after death, consciousness is not lost. We know the brain can’t function when the heart has stopped beating. But in this case conscious awareness appears to have continued for up to three minutes into the period when the heart wasn’t beating, even though the brain typically shuts down within 20-30 seconds after the heart has stopped. This is significant, since it has often been assumed that experiences in relation to death are likely hallucinations or illusions, occurring either before the heart stops or after the heart has been successfully restarted. but not an experience corresponding with ‘real’ events when the heart isn’t beating. Furthermore, the detailed recollections of visual awareness in this case were consistent with verified events”.
To sta ti vjerujes ili ne vjerujes nema nikakve veze s ovim o cemu ti ja pricah. A nema nikakve veze ni s ovim sta si ti postavio.
Mislim...kakve veze ima funkcionisanje mozga i nasa svijest/svjesnost nakon prestanka rada srca s gubitkom mase od 21 g. nakon sto smo umrli...?
Kakve veze ima masa sa svijescu? :D
Smrcak15

#1717 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

AleksoMKD wrote:
Smrcak15 wrote: i ne samo to, nego pogledajte glavu pijavice i embrija, kakva slicnost
Image
Istini za volju ovo nije glava embriona.

Kod ljudskih embriona prvo nesto sto se razvije je anus (narodski shupak) sto mozda i objasnjava neke stvari :D
jeste glava vidis da je mozak tu samo sto je otvorena glava i nije sastavljena

embrio, otvrena glava otvor odpozadi
Image
Image

Pijavica
Image
Image

cak je i profesor Robert Winston sporedio embrio sa pijavicom
Image
Smrcak15

#1718 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:
mousstapha wrote:Ma pitanje je da li je ovo ikakva ideologija. Ovo je suspenzija razuma žestoka.
Ovakve ideologije se i zasnivaju na suspenziji razuma tj. uzimanje razuma za ručicu i vodajući kuda ekstremizam hoće.

@smrcak15 prestani lagati, pobjegao si od pitanja logike, logickih zakljucaka, znanja, elitiziranja, kršenja pravila i mnogih drugih. Više ću o tome u mom dužem odgovoru koji ćeš dobiti.
stvarno si smijesan lik, rekao sam ti da neznam dati strucnu definiciju logike ali znam sta je logika

i onda si se uhvatio tog pitanja ko pijan plota , imas li kakvih drugih pametnijih pitanja osim to za logiku????
tj. uzimanje razuma za ručicu i vodajući kuda ekstremizam hoće
ja sam spreman sa svima vama ateistima ovdje voditi diskusiju pozovi svoje najvjestije naglabatore pa cemo vidjeti ko ima jace dokaze za svoja uvjerenja
MyTao

#1719 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

:lol: :lol: :lol:

Nema nista gore nego kada glup covjek ima samopozdanje i dosta slobodnog vremena.
Lopov-eliminator

#1720 Re: Svijet bez religija

MyTao wrote::lol: :lol: :lol:

Nema nista gore nego kada glup covjek ima samopozdanje i dosta slobodnog vremena.
:thumbup:
Smrcak15

#1721 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

MyTao wrote::lol: :lol: :lol:

pokazi strucno da sam glup, sa jasnim dokazima referencama gdje svako moze da provjeri da sam pogrijesio

nema smisla optuzivati me za nesto a ne donosis dokaz, Ovako na suho mogu i ja mlatarati bez dokaza, ali ko sto svako moze da se vujeri da barem malo ipak zavucem rukave i pridonesem dokaze na forum da nebi neko mislio da Vadim informacije iz naftalina.

ja znam u sta vjerujem i sa kakvim dokazima raspolazem, i stojim iz toga 100% pa makar svi glavom udarali od zid na forumu od muke

ti mene mozes jedino promijeniti jasnim i logickim argumentima i dokazima , a da me promijenis vrijedjanjem tesko da ce proci ;-)
Lopov-eliminator

#1722 Re: Svijet bez religija

Smrcak15 wrote:
Lopov-eliminator wrote:

stvarno si smijesan lik, rekao sam ti da neznam dati strucnu definiciju logike ali znam sta je logika

i onda si se uhvatio tog pitanja ko pijan plota , imas li kakvih drugih pametnijih pitanja osim to za logiku????
Opet petljas i pravis se lud, ispade da sam te pitao samo jedno pitanje, da das strucnu definiciju logike i jos pitas imam li kakvih drugih pametnijih pitanja osim za logiku a u dijelu koji si sam citirao su jos cak 4 pitanja, a i uopste te nisam ni pitao za strucnu definiciju logike. Eto do koje mjere tvoje mucke idu, da si spreman slagati kao reci "dobar dan".

Sreca pa na internetu svasta ostaje zapisano pa se i pored toga opet usudis bestidno slagati, strah me je i pomisliti na sta si sve spreman u realnom zivotu.
Smrcak15

#1723 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote: Opet petljas i pravis se lud, ispade da sam te pitao samo jedno pitanje, da das strucnu definiciju logike i jos pitas imam li kakvih drugih pametnijih pitanja osim za logiku a u dijelu koji si sam citirao su jos cak 4 pitanja, a i uopste te nisam ni pitao za strucnu definiciju logike. Eto do koje mjere tvoje mucke idu, da si spreman slagati kao reci "dobar dan".

Sreca pa na internetu svasta ostaje zapisano pa se i pored toga opet usudis bestidno slagati, strah me je i pomisliti na sta si sve spreman u realnom zivotu.
postavi ovdje jasno naznacena pitanja bez palamudjenja da se suocim vise sa njima da me ne proganjas :D
MyTao

#1724 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

Ma ko ce u to ulaziti... prvo bi te morao nauciti da to sto ti nudis nisu dokazi. Drugo, ti nudis dokaze da je Kur'an tacan, sto i da je tacno (a nije) nije dokaz da postoji bog. Morao bi te nauciti osnovne stvari iz biologije, fizike, historije da bi mogli voditi raspravu, sto zahtjeva jako puno vremena... Zato ja nisam tu da te ucim i ispravljam tvoje greske, ja podrzavam sve sto kazes :thumbup:

Saberi sve ove komentare u jednu knjigu i bio bi ozbiljan kandidat za nobelovu nagradu :)
Lopov-eliminator

#1725 Re: Svijet bez religija

@smrcak15 pa bolan postavljao sam ti pitanja ali si od njih bjezao, postavicu ti neka od njih ponovo u duzem odgovoru.
Locked