Umjetnichka sloboda shto se veli.
Medo nek' si joj rekNo.
Jes' chula
Moderator: Chloe
Šta ću, ''satjerana u kut'' nisam imala izbora pa upotrijebih najjače ''oružje''.NeenaSa wrote:E nek' si me potrefila u sridu.![]()
Umjetnichka sloboda shto se veli.![]()
Medo nek' si joj rekNo.Kako da obrazujemo , kad ni sami se ne pridrzhavamo.
![]()
Jes' chula![]()
medvjed23 wrote:bilo je naivno očekivati od tog izvora svih zala da prekine sa radnjama usmjerenim ka onepismenjavanju naše omlatine.. no dobro, vrijedilo je pokušati..
Smrt i ljubav - dvije najznačajnije pjesničke muze. Spada tu i samoća, s tim da se ona može podvesti pod ljubav, odnosno odsustvo iste.
I smrt će biti sasma nešto ljudsko
Na ležaju se tijelo s nečim nevidljivim rve
i hropti
i smalaksava i stenje
i onda stane.
Ko kad mašina stane. I stoji. Ni makac.
I ljudi u to što se zbilo gledaju ko u neki svršen poso
i podižu se kao kad se podižu od stola
i sluškinje se uprav tad najviše uzrade
Mati će živinski kriknuti
otac zaćutati
i buljiti nijemo cijelog dana.
Ima ovdje mjesec dana čitanja, samo krenesš od početka.eluna wrote:vraga mu ......... kakav god da je anslov svaka je tema chat
hahahahah
medvjed23 wrote:zašto stati na filmskoj umjetnosti.. zašto ne objediniti filmsku, likovnu i muzičku umjetnost, sve uz dašak kulinarstva..
da ne dužim.. klip govori više od hiljadu mojih riječi..
nikad neću biti na tom leveluAlternativu pojedinačnoj umjetničkoj praksi pronalazi u dijaloškom modelu stvaranja, promičući fluidno organizirana, privremena zajedništva koja nam u ogledalu vraćaju stara pitanja o potresima u strukturi identiteta, poziciji umjetnika unutar umjetničkog sustava i pomahnitalog diktata kulturne ekonomije.
Upravo zato što dijalog ne smjera k rješavanju univerzalnih načela, nego probijanju brana specifičnog konteksta, Tarwuk može započeti uvijek iznova. U provizorno sastavljenom kolektivu-autoru

Jel'ovo Al Pačino na slici?medvjed23 wrote:zašto stati na filmskoj umjetnosti.. zašto ne objediniti filmsku, likovnu i muzičku umjetnost, sve uz dašak kulinarstva..
da ne dužim.. klip govori više od hiljadu mojih riječi..
Ma to je manje bitno, nek' je nešto onako umjetnički, npr. kao neko umjetničko djelo otprilike!¤ jelena ¤ wrote:
možda je Fata mislila, tj. mislio na neki film sa ovogodišnjeg SFF-a...
fatamorgana wrote:Ma to je manje bitno, nek' je nešto onako umjetnički, npr. kao neko umjetničko djelo otprilike!¤ jelena ¤ wrote:
možda je Fata mislila, tj. mislio na neki film sa ovogodišnjeg SFF-a...
Ma hoćeš, medo, samo skupiš raju s onog tvog sajta o poeziji, ili privatno, i napišete dramumedvjed23 wrote:joj.. čitao sam i ja to.. i odustao sam nakon ovog dijela:
nikad neću biti na tom leveluAlternativu pojedinačnoj umjetničkoj praksi pronalazi u dijaloškom modelu stvaranja, promičući fluidno organizirana, privremena zajedništva koja nam u ogledalu vraćaju stara pitanja o potresima u strukturi identiteta, poziciji umjetnika unutar umjetničkog sustava i pomahnitalog diktata kulturne ekonomije.
Upravo zato što dijalog ne smjera k rješavanju univerzalnih načela, nego probijanju brana specifičnog konteksta, Tarwuk može započeti uvijek iznova. U provizorno sastavljenom kolektivu-autoru![]()
Bjezhi, bjezhi,¤ jelena ¤ wrote:Tačno, Fato, sedmu umjetnost smo skroz zapostavili, .............
Ukratko - zato sto tu ne moras punih sest minuta slusati najnepodnosljiviji od svih postojecih tonskih intervala¤ jelena ¤ wrote:ne da šejtan mira...opet kliknuh.John Cleese wrote:¤ jelena ¤ wrote:jah Bah...ovo ono...jok jok....ja u ovo ne klikćem.![]()
![]()
![]()
A zašto je ovo podnošljivo i nije neka drastiĆna razlika, kao kod Queena?![]()
Samo da se zna, zahtijevam ozbiljno i stručno objašnjenje, iako to možda tako ne izgleda.Fala.
Ako je vama sedma meni je vala prva, al' najviše volim kad neko prepričava film!NeenaSa wrote:Bjezhi, bjezhi,¤ jelena ¤ wrote:Tačno, Fato, sedmu umjetnost smo skroz zapostavili, .............nisi upratila.
![]()
Bilo je i sedme![]()
Zato kina i propadaju što je nekima sedma ....NeenaSa wrote:Oficijelno je sedma.![]()
E sad, tvoje zhelje ...