Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
prof.

#1701 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by prof. »

A kako majke ti da stoje lose? Zapadna Hercegovina nije vidjela rata, nije pretrpjela nikakvu stetu, a domobrani iz Skutorije su se nakupili love pljackanjem bosnjacke imovine po Mostaru, Capljini, Stocu te ratnim profiterstvom. Zivjeli su sve ove godine dobro jer su radili na crno, nisu drzavi placali porez, ali otkako ih je porezna zadnjih godina pritisla tako su i oni poceli propadati pa je sada ta ista Skutorija prisiljena iseljavati za Njemacku.
[/quote]

Pa i ljuti krajišnici su popljačkali hrvatske izbjeglice pa su došli do prosjačkog štapa. Ovi se nešto drže.[/quote]

držao bih se i ja da sam u ratu bio na dobroj lokaciji i skidao s kamiona što mi se svidi a onda prodavao po desetostrukoj cijeni. zaštekalo se fino ali kad-tad potroši se. a da ne ogvorimo o istjeranim radnicima aluminija i svim drugim oji nisu bili odgovarajući
dalmatinka

#1702 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dalmatinka »

prof. wrote:ok, ustanovili smo da je kitrona iz hrvatske, sad je valjda i logično zašto je protiv bojkota :D još samo klavirdžija da prestane da glumi i da zatvaramo temu, samo još on pruža neracionalni otpor domaćoj privredi pravdajući se balinlukom, ne računam naravno dalmatinku, ona naravno kupuje svoje domaće proizvode - još samo da i nama da isto pravo, ili su hrvati pametni kad kupuju svoje a mi smo zatucane balije i saudijski igrači :-)
Nisi me pratio do sada izgleda. Ja vas podržavam u kupovini vaših proizvoda. A tko sam ja da bih nekome nešto dozvoljavala ili uskraćivala. Slobodni smo ljudi, zar ne? :-)
Kitrona

#1703 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

prof. wrote:ok, ustanovili smo da je kitrona iz hrvatske, sad je valjda i logično zašto je protiv bojkota :D još samo klavirdžija da prestane da glumi i da zatvaramo temu, samo još on pruža neracionalni otpor domaćoj privredi pravdajući se balinlukom, ne računam naravno dalmatinku, ona naravno kupuje svoje domaće proizvode - još samo da i nama da isto pravo, ili su hrvati pametni kad kupuju svoje a mi smo zatucane balije i saudijski igrači :-)

Iskreno, pomalo mi se i hebe za tom "Hrvatskom". Nit sam odvjetnik politicarskih sranja, niti ja sta izvozim u BiH, niti mi posao zavisi od toga a nemam bas ni nesto visoko misljenje o inteligenciji prosjecnog vulgaris Hrvata.

U biti ne znam ni zasto sam se upetljo u ovu pricu osim da malo napakostim ovoj histeriji u kojoj se nije cula ni jedna rijec protiv. Kao odvjetnik koji brani onog kojeg optuzuju za visestruka ubojstva i koji prkosi bijesu javnosti koja ga je unaprijed osudila, pokusavam i sam vidjeti da li je taj covjek stvarno napravio to sto mu se stavlja na teret.

Prica defintitvno nije crno-bijela iako bi je ovi koji podgrijavaju histeriju htjeli takvom predstaviti.
Bosnjak333

#1704 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Kitrona wrote:

Pa i ljuti krajišnici su popljačkali hrvatske izbjeglice pa su došli do prosjačkog štapa. Ovi se nešto drže.
To rekao Mato Boban? U ovom ratu nije bilo casnije brigade od 17. Krajiske to ti moze potvrditi svaki travnicki, ali pazi "travnicki" Hrvat, a ne Skutor. Travnicki Hrvati za vrijeme rata su vise voljeli Krajisnike nego travnicke Bosnjake jer su se ovi deset puta bolje ophodili prema njima ako zelis vise informacija sto se ovoga tice javi mi se na pp pa cu ti pojasniti neke stvari uz dokaze, a ne mlacenjem prazne slame i pricama rekla-kazala.
prof.

#1705 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by prof. »

dalmatinka wrote:
Nisi me pratio do sada izgleda. Ja vas podržavam u kupovini vaših proizvoda. A tko sam ja da bih nekome nešto dozvoljavala ili uskraćivala. Slobodni smo ljudi, zar ne? :-)
pa azto sam i napisao 'ne računam dalmatinku', ja poštujem tvoj stav i nikada hrvata koji kupuje hrvatski proizvod ne bih nazvao pogrdnim imenom a to je ono što rade kitrona i klavirdžija. jedino mi se kod tebe nije svidjelo što si rekla da ti bosna nema baš ništa ponuditi. ja priznajem da mi tek pokrećemo iznova svoju industriju ali ima se tu itekako šta probrati, nije to baš sve tako loše :thumbup:
Kitrona

#1706 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

prof. wrote: držao bih se i ja da sam u ratu bio na dobroj lokaciji i skidao s kamiona što mi se svidi a onda prodavao po desetostrukoj cijeni. zaštekalo se fino ali kad-tad potroši se. a da ne ogvorimo o istjeranim radnicima aluminija i svim drugim oji nisu bili odgovarajući

Dobro, koliko im ti još daješ?
klavirdžija

#1707 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by klavirdžija »

Ako ništa, dobro je da je ogoljen ovaj fašizoidni kretenoidni gnoj, koji pokazuje da fol "bojkot" nema stvarne veze ni sa mlijekom ni sa kiselim krastavcima. Da sam optimista, rekao bih da su ovakvi za liječenje, ali čini se da baš toliko daleko psihofarmakologija ipak nije stigla.
Kitrona

#1708 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:

Pa i ljuti krajišnici su popljačkali hrvatske izbjeglice pa su došli do prosjačkog štapa. Ovi se nešto drže.
To rekao Mato Boban? U ovom ratu nije bilo casnije brigade od 17. Krajiske to ti moze potvrditi svaki travnicki, ali pazi "travnicki" Hrvat, a ne Skutor. Travnicki Hrvati za vrijeme rata su vise voljeli Krajisnike nego travnicke Bosnjake jer su se ovi deset puta bolje ophodili prema njima ako zelis vise informacija sto se ovoga tice javi mi se na pp pa cu ti pojasniti neke stvari uz dokaze, a ne mlacenjem prazne slame i pricama rekla-kazala.
Nisam mislio na bosanske krajišnike nego na krajišnike iz RSK.

I meni su OK bihaćki krajišnici. Uglavnom sam upoznao dobričine i zajebante koji hoće i popit i pojest ne robujući dogmama. Slično meni :D
Bosnjak333

#1709 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Kitrona wrote:
Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:

I meni su OK bihaćki krajišnici. Uglavnom sam upoznao dobričine i zajebante koji hoće i popit i pojest ne robujući dogmama. Slično meni :D
Ti onda ne znas razlikovati pojmove jedno su Ljuti Krajisnici, a drugo Krajisnici iz RSK. Zna se dobro sta je Ljuta Krajina, a to oni preko granice sigurno nisu i ako kazes da Ljuti Krajisnici popljackase hrvatske izbjeglice onda mislis i na te svoje jarane iz Bihaca jer oni pripadaju Ljutoj Krajini.
Last edited by Bosnjak333 on 05/09/2015 20:59, edited 1 time in total.
mmaar

#1710 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

dalmatinka wrote:
mmaar wrote:
Kitrona wrote:
Nemam ništa protiv da takvi kao ti ne dolaze. Nema veze što to (navodno) donosi manje novca. Stvarno smanjujete kvocijent inteligencije.
Pa i ne pada mi na pamet da dolazim u te vukojebine po Dalmaciji i da za svoj novac trpim bahatost, sovinizam, lopovluk, primitivizam i ustasluk od dalmatinskih seljacina, lopova i fasista, koji su i u bivsoj Jugoslaviji vazili za najpokvarenije ljude. Albanija, albanski turisticki potencijali, kvalitet ponude, usluznost i ljubaznost, cijene, za to dole su jos dugo, dugo nedostizni, a o ozbiljnim turistickim zemljama tipa Turske, Grcke, Spanije, itd. da i ne govorim. To uopste nisu stvari za porediti. Kazem ti, od svih ljudi koje poznajem, ove godine dole isla dva lika, jer su za SFF upoznali dvije cice iz okolice Splita i odlucili se okusati za vikend u seksualnom turizmu. Za utiske nisam pitao. Uostalom, imate sve manje razloga da se kurcite i tim jadom dole, jer vam stranci iz dana u dan, uzimaju i to malo jada.
Ja stvarno ne znam kako ćemo preživjeti bez prisustva jednog tako kulturnog gosta. U ovim našim vukojebinama rijetko se kad čuje tako profinjeno izražavanje. Gospodin i pol. :lol:
O da, da, da... pozelje jednom odbaceni i prezreni Hrv... pardon, Jugosloven, Miroslav Krleza da ga se sacuva od...
Nego, na nas Bosancerose, muje, balije, svakako ne trebate ni racunati gospodo uljudbena, sad imate Svabe koji s osmjehom na elitnim turistickim lokacijama kupuju ovo cudo ispod za 30 kuna, kafu placaju 15, a malo toceno 40, uz gratis prostakluk dalmatinskih uljudbenika. :D

Image
Pored onoga sto nudi Turska, Grcka, Albanija, Spanija, Tunis, Egipat ici u te vukojebine dole, i za veci novac biti ponizavan i odran, to nece ni lud covjek, samo Svabo, jer ipak ste vi zemlja elitnog turizma... Brela, Baska, Makarska, Zaostrog, Tucepi, Drvenik, Omiš, Gradac... neprocjenjivo :D
Last edited by mmaar on 05/09/2015 21:02, edited 1 time in total.
Kitrona

#1711 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

prof. wrote:
dalmatinka wrote:
pa azto sam i napisao 'ne računam dalmatinku', ja poštujem tvoj stav i nikada hrvata koji kupuje hrvatski proizvod ne bih nazvao pogrdnim imenom a to je ono što rade kitrona i klavirdžija. jedino mi se kod tebe nije svidjelo što si rekla da ti bosna nema baš ništa ponuditi. ja priznajem da mi tek pokrećemo iznova svoju industriju ali ima se tu itekako šta probrati, nije to baš sve tako loše :thumbup:
Ne bih rekao da je klavirdžija iz Hrvatske. Prije bih rekao da čovjek kontrira ovoj histeriji u kojoj nije dozvoljeno imati drugačije mišljenje ili si proglašen izdajicom.

Siguran sam da bi on prvi stao u obranu bošnjačkih interesa da i sam osjeti nepravdu. Ne bih volio takvom čovjeku učiniti nepravdu.

Čuvaj se gnjeva poštenog čovjeka, kaže poslovica(ili tako nekako).

A za vas vulgaris prosječnjake nemam lijepe riječi. Svi ste se utopili u masovnu histeriju "zaštite nacionalnih interesa".
mmaar

#1712 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

klavirdžija wrote:Ako ništa, dobro je da je ogoljen ovaj fašizoidni kretenoidni gnoj, koji pokazuje da fol "bojkot" nema stvarne veze ni sa mlijekom ni sa kiselim krastavcima. Da sam optimista, rekao bih da su ovakvi za liječenje, ali čini se da baš toliko daleko psihofarmakologija ipak nije stigla.
To, to, maske su pale, a ispod go crnokošuljaš :D :lol: :lol: :lol:
prof.

#1713 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by prof. »

Kitrona wrote:
prof. wrote: držao bih se i ja da sam u ratu bio na dobroj lokaciji i skidao s kamiona što mi se svidi a onda prodavao po desetostrukoj cijeni. zaštekalo se fino ali kad-tad potroši se. a da ne ogvorimo o istjeranim radnicima aluminija i svim drugim oji nisu bili odgovarajući

ja im želim sve najbolje, koliko god su sposobni da zarade poštenim radom
ja im želim još toliko, nemam ja ništa protiv hercegovaca niti hrvata, pa jedan od najboljig drugova mi je hrvat - ali kad sjednemo da nešto popijemo obojica naručujemo tuzlansko jer je naše i želimo da se od naših para prave naše bolnice, škole i vrtići a ne da pare šaljemo ljudima koji nas ne cijene i misle da smo dobri samo za uzimanje para :thumbup:
Kitrona

#1714 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:
Bosnjak333 wrote:To rekao Mato Boban? U ovom ratu nije bilo casnije brigade od 17. Krajiske to ti moze potvrditi svaki travnicki, ali pazi "travnicki" Hrvat, a ne Skutor. Travnicki Hrvati za vrijeme rata su vise voljeli Krajisnike nego travnicke Bosnjake jer su se ovi deset puta bolje ophodili prema njima ako zelis vise informacija sto se ovoga tice javi mi se na pp pa cu ti pojasniti neke stvari uz dokaze, a ne mlacenjem prazne slame i pricama rekla-kazala.

Ti onda ne znas razlikovati pojmove jedno su Ljuti Krajisnici, a drugo Krajisnici iz RSK. Zna se dobro sta je Ljuta Krajina, a to oni preko granice sigurno nisu i ako kazes da Ljuti Krajisnici popljackase hrvatske izbjeglice onda mislis i na te svoje jarane iz Bihaca jer oni pripadaju Ljutoj Krajini.
OK, onda sam pogriješio u terminima. Nisam znao da se pridjev "ljuta" koristi za onu stranu granice.

Negdje sam čuo taj pridjev, pa sam više htio ismijati njihovu "ljutinu" zbog bijega.
Bosnjak333

#1715 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Kitrona wrote: OK, onda sam pogriješio u terminima. Nisam znao da se pridjev "ljuta" koristi za onu stranu granice.

Negdje sam čuo taj pridjev, pa sam više htio ismijati njihovu "ljutinu" zbog bijega.
Ljuta Krajina je iskljucivo Bihac, Buzim, Bosanska Krupa, Cazin i Velika Kladusa.
Kitrona

#1716 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

prof. wrote:
Kitrona wrote:

ja im želim sve najbolje, koliko god su sposobni da zarade poštenim radom
ja im želim još toliko, nemam ja ništa protiv hercegovaca niti hrvata, pa jedan od najboljig drugova mi je hrvat - ali kad sjednemo da nešto popijemo obojica naručujemo tuzlansko jer je naše i želimo da se od naših para prave naše bolnice, škole i vrtići a ne da pare šaljemo ljudima koji nas ne cijene i misle da smo dobri samo za uzimanje para :thumbup:

Kao što sam rekao - mislim da je to pametno. To čuva radna mjesta u vašoj okolini. I sam sam ponekad takav iako se počastim i "tudjim" proizvodima. U svemu treba imati mjeru a ako kvaliteta po mom ukusu nije na mjestu, može mi biti bratovo ali ga ne uzimam.
dalmatinka

#1717 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dalmatinka »

Poštovani gospodine @mmaar, a zašto govorite u ime svih građana BiH? Jeste li dobili njihov glas da to smijete? Ja ću vas sada srdačno pozdraviti i - pustiti vodu za Vama. :perverzna: :perverzna:
Kitrona

#1718 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote: OK, onda sam pogriješio u terminima. Nisam znao da se pridjev "ljuta" koristi za onu stranu granice.

Ljuta Krajina je iskljucivo Bihac, Buzim, Bosanska Krupa, Cazin i Velika Kladusa.

Stvarno nisam imao pojma.
prof.

#1719 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by prof. »

a po čemu sam ja to vulgaran?
hajde, molim te vrati se i nađi jedan moj post gdje sam nekoga uvrijedio po bilo kojoj osnovi. a što se tiče klavirdžije, on je zadnji koji ima pravo da priča o kulturi izražavanja, svako ko je pratio njegove postove zna o kakvom se mentalnom sklopu radi, koliko je je samo puta bez ikakvog argumenta spominjao balinluk a onda se neko javlja da priča o padanju maski :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1720 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bobi »

mmaar out 7 dana ..ovo onako od srca :D
klavirdžija

#1721 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by klavirdžija »

Naravno, mada ti naravno nisi kadar da shvatiš da baliluk i baljanderi najviše i mogu smetati upravo normalnim Bošnjacima. Sa svojom mentalnom subraćiom u drugim nacijama će takvi puno lakše naći zajednički jezik, što je do sada milion puta i dokazano.

Tu naravno nema ništa čudno, isti insektoidni mentalni sklop gdje je samo etnička etiketa drugačija, IQ jednak broju cipela i to je to -- više vam ni ne treba.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1722 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bobi »

klavirdžija pratnja mmara 7 dana :D
prof.

#1723 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by prof. »

klavirdžija wrote:Naravno, mada ti naravno nisi kadar da shvatiš da baliluk i baljanderi najviše i mogu smetati upravo normalnim Bošnjacima. Sa svojom mentalnom subraći u drugim nacijama će puno lakše naći zajednički jezik, što je do sada milion puta i dokazano.

Tu naravno nema ništa čudno, isti insektoidni mentalni sklop gdje je samo etnička etiketa drugačija, IQ jednak broju cipela i to je to -- više vam ni ne treba.
pa ima li većeg baliluka od takvog pričanja o svojim sunarodnjacima? kakvi god da su, ja ih poštujem. ima takvih a i puno gorih i među hrvatima i srbima pa se oni međusobno ne vrijeđaju i ne dijele. na kraju krajeva, termin balijander i jeste za one koji se stige svog naroda i misle da će se uvlačenjem u guzicu susjedima predstaviti kao neki urbani i napredni sloj a u stvari su za žaljenja.
s@mson

#1724 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by s@mson »

klavirdžija wrote:Naravno, mada ti naravno nisi kadar da shvatiš da baliluk i baljanderi najviše i mogu smetati upravo normalnim Bošnjacima. Sa svojom mentalnom subraćiom u drugim nacijama će takvi puno lakše naći zajednički jezik, što je do sada milion puta i dokazano.

Recimo da je ovo rezime svega ovoga prepucavanja po forumu i da se slazem u potpunosti sa ovim stavom i misljenjem...
Ali, da ipak budemo ljudi koji drze do svojega, pa makar bilo malo kao jezgra ljesnjaka, izbjegavam kupovati hrvatske proizvode, do kada ne znam, vidjecemo...
Kitrona

#1725 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

prof. wrote:a po čemu sam ja to vulgaran?
hajde, molim te vrati se i nađi jedan moj post gdje sam nekoga uvrijedio po bilo kojoj osnovi. a što se tiče klavirdžije, on je zadnji koji ima pravo da priča o kulturi izražavanja, svako ko je pratio njegove postove zna o kakvom se mentalnom sklopu radi, koliko je je samo puta bez ikakvog argumenta spominjao balinluk a onda se neko javlja da priča o padanju maski :lol:

Istina, nisi bio vulgaran ali si jednostran jer ne prihvaćaš kontraargument niti dozvoljavaš da se fokus rasprave barem i privremeno premjesti na argumente druge strane.

Zbog toga si potencijalno efikasniji i u biti razorniji od psovača jer su takvi inteligentniji i najčešće su ideolozi kampanja o kojima "laju" psovači.

Riječi imaju razornu snagu. Mogu nas rastužiti, razbjesniti, učiniti nesretnim. Zato je klaviržija pretjerao i sa svoje strane mu preporučam da razmisli o upotrebi uvredljivih riječi.

No ne mogu si pomoći da ne kažem da u njegovom uvredama ne prepoznajem simbole i sebe u trenucima kad svi trube u istu trubu da se popišam na tu masovnu histeriju. Radi takvih ljudi ja bih dao BiH i više nego što traži i pristao čak i na nepovoljnije uvjete po "moju" stranu jer mislim da čovjek jednostavno prirodno uvažava i interese one druge strane i svjestan je i da i oni postoje.
Post Reply