dalmatinka wrote:mmaar wrote:Kitrona wrote:
Nemam ništa protiv da takvi kao ti ne dolaze. Nema veze što to (navodno) donosi manje novca. Stvarno smanjujete kvocijent inteligencije.
Pa i ne pada mi na pamet da dolazim u te vukojebine po Dalmaciji i da za svoj novac trpim bahatost, sovinizam, lopovluk, primitivizam i ustasluk od dalmatinskih seljacina, lopova i fasista, koji su i u bivsoj Jugoslaviji vazili za najpokvarenije ljude. Albanija, albanski turisticki potencijali, kvalitet ponude, usluznost i ljubaznost, cijene, za to dole su jos dugo, dugo nedostizni, a o ozbiljnim turistickim zemljama tipa Turske, Grcke, Spanije, itd. da i ne govorim. To uopste nisu stvari za porediti. Kazem ti, od svih ljudi koje poznajem, ove godine dole isla dva lika, jer su za SFF upoznali dvije cice iz okolice Splita i odlucili se okusati za vikend u seksualnom turizmu. Za utiske nisam pitao. Uostalom, imate sve manje razloga da se kurcite i tim jadom dole, jer vam stranci iz dana u dan, uzimaju i to malo jada.
Ja stvarno ne znam kako ćemo preživjeti bez prisustva jednog tako kulturnog gosta. U ovim našim vukojebinama rijetko se kad čuje tako profinjeno izražavanje. Gospodin i pol.

O da, da, da... pozelje jednom odbaceni i prezreni Hrv... pardon, Jugosloven, Miroslav Krleza da ga se sacuva od...
Nego, na nas Bosancerose, muje, balije, svakako ne trebate ni racunati gospodo uljudbena, sad imate Svabe koji s osmjehom na elitnim turistickim lokacijama kupuju ovo cudo ispod za 30 kuna, kafu placaju 15, a malo toceno 40, uz gratis prostakluk dalmatinskih uljudbenika.

Pored onoga sto nudi Turska, Grcka, Albanija, Spanija, Tunis, Egipat ici u te vukojebine dole, i za veci novac biti ponizavan i odran, to nece ni lud covjek, samo Svabo, jer ipak ste vi zemlja elitnog turizma... Brela, Baska, Makarska, Zaostrog, Tucepi, Drvenik, Omiš, Gradac... neprocjenjivo