Shvatio sam ja tebe u potpunosti, ne brini.
Ali, vidis, upravo je u ovome "navlacim na neku vanzmelajsku pricu" sustina svega ovoga. Ne navlacim ja, nego svi mi, ako ne svjesno, a podsvjesno sigurno imamo taj neki veliki

za sve ovo o cemu pricamo.
Kazes:
Ti kazes evo dokazi, ja kazem ne vjerujem dok se vanzemaljci javno ne pocnu pokazivati. Nema razloga da se kriju, pogotovo ako su superiorni (ako uzmemo za referencu svih pretpostavki o njima). Vidjeli smo NLO, ali ne i one koji upravljaju njim?! Zasto??
Tacno. I upravo je ovo ono sto maloprije rekoh - nije tu stvar vjerovanja, nego licnog shvatanja i (ne)prihvatanja.
I, ne bih se bas slozio da nema razloga da se kriju...
Recimo to ovako - ako su miroljubivi, sto vjerovatno jesu inace mi odavno ne bismo bili ovdje, a istovremeno gledaju nasu nasilnu prirodu koju prosipamo na sve strane vec hiljadama godina, iskreno - ni ja se ne bih takvima tek tako pokazao.
Stavi se u njihovu poziciju. Tehnicki, tehnoloski i inteligencijom si superioran u odnosu na nekoga, recimo Kromanjonce. Svjestan si svega vezano za njih, njihovog intelekta, vjerovanja, naravi, znanja, mogucnosti. Da li bi im se, iskreno i realno, tek tako prikazao? Iskreno, ja ne bih.
Ne radi straha, jer si sigurno daleko jaci u smislu svojih tehnickih mogucnosti vezanih za nekakvu odbranu ili napad, tj. borbu, nego radi toga sto im ne zelis nauditi, a velika je vjerovatnoca da bi oni iz straha od nepoznatog pokusali nauditi tebi. To bi onda povuklo da se moras braniti, a ta odbrana, pa ma kakva da je, na neki nacin bi ih sigurno dodatno prepala. Tipa, izvuces pistolj i ranis ga ili ih u nogu/e, da te ne bi proboli kopljem, ili cime vec. Zamisli tu scenu... Pucanj, buka, dim, rupa na nozi i krv od necega sto nisu vidjeli, urlici...
(Odlican primjer ovoga je ono nedavno otkriveno pleme negdje u Amazonu. Iznad grupice njih helic iz kojeg ih snimaju, a oni odozdo uperili koplja)
Sta bi im bio sutradan? Neprijatelj sigurno. Ali - i bojali bi te se i vise ne bi prilazili, ali bi te 100% smatrali bogom. Onda bi ti postepeno njima prilazio, pokusavao komunicirati, davao im mozda po nesto za njih WOW, tipa cokolade. I oni bi ti postepeno poceli vjerovati, shvatili bi da im ne zelis nauditi. Onda bi im ti tu i tamo pokazao ponesto, tipa kako da izbuse stijenu, naprave strehu da se sakriju od kise, i sl., a oni bi to onda postepeno nadogradjivali jer bi kroz sve to ucili i razvijali vlastiti intelekt. Ali, to je jedna grupa, ili 10 njih, ali nisu svi na planeti.
I dok te jedni donekle kontaju, ta manjina, ostali za tebe uopste ne znaju.
Da li bi na tebe reagovali isto kao i ovi u pocetku?
Ako bismo to sada pretocili u nasu sadasnjicu, u kojoj postoji par milijardi raznoraznih religijskih vjernika kojima je, na vecinskom individualnom nivou, i sama ideja vanzemaljca sejtanski/djavolji posao...nije tesko pretpostaviti kako bi se stvari razvijale. Cak ni s ateistima nije nasigurno kako bi reagovali, ako nista drugo, a ono radi straha.
Dovoljno bi bilo da se nadje par usijanih glava koje bi povele mase "da se brane"...
Eh, upravo zato
JA MISLIM da postoji prikrivena agenda najmocnijih vlada svijeta kojom se, na razne nacine, covjecanstvo priprema za taj trenutak suocenja s istinom. A ona ce glasiti - ne da nismo sami u svemiru, nego su druge inteligente vrste odavno s nama.
Za ostalo, vezano za nas postanak ovdje, o religijama, itd., o tom po tom.