Republika Turska

Post Reply
Opetja033

#1701 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:Pa kada narod od 40 miliona bude do zuba naoruzan, kurac ce ih susjedi napasti.
Noch ist Polen nicht verloren
karanana

#1702 Re: Republika Turska

Post by karanana »

poostar wrote:
karanana wrote:kontam kakva su ovo sirene po sarajevu sada. ko se zeni u ponoc....
Jel ti ovo ozbiljno ? :run:
Majke mi mi na prvu nije doslo da se slavi.
Opetja033

#1703 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Co0l wrote:Upravu je Kiki.Sva ova desavanja kod Kurda jacaju nacionalizam.I to onaj turski.Zato je i porastao broj glasova za AKP od junskih izbora a pao za HDP.Dobar dio Kurda vidi Tursku kao svoju drzavu i garant opstanka te su shvatili gdje ih vodi zlocinacka politika teroristickog PKK-a.
20% buducih parlamentaraca AKP-a su Kurdi.
@Kiki moze sada svoju suplju prosipati osobama sa poteskocama u razvoju. Sasvim je jasno da su Kurdi jedno a PKK i @Kiki drugo. Sasvim je jasno da @Kiki nije glasnogovornik Kurda nego telal teroristicke PKK.

Kurdi su prepoznali prljavu igru proteroristickog HDP-a i sukladno tome su kaznjeni. Veliki broj njihovih glasova se vratio AKP-u. Apsolutna vecina Kurda u Turskoj ne razmislja o nekakvom imaginarnom "kurdistanu", autonomiji ili samostalnosti. Oni su lojalni gradjani Republike Turske.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1704 Re: Republika Turska

Post by Truba »

vidim turci glasuju i u BiH

a za 7 dana će smetati što hrvtaski državljani u bih glasuju na hrvatskim izborima u RH

koji licimuri
Opetja033

#1705 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Black swan wrote:vidim turci glasuju i u BiH

a za 7 dana će smetati što hrvtaski državljani u bih glasuju na hrvatskim izborima u RH

koji licimuri
Evo kao neko kome puca k.... na kojim ce Hrvati izborima glasati i kako:

Kada Hrvati odluce da li zele biti konstitutivan narod u BiH ili da se vode kao dijaspora - onda nece biti problem.

Porediti glasanje Turaka u BiH na jucerasnjim izborima sa glasanjem Hrvata na izborima u Hrvatskoj je umobolno.
jefff

#1706 Re: Republika Turska

Post by jefff »

AKP ipak ispod 50%
Grean

#1707 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Grean »

hrasno38 wrote:
Hoces i to da ti kazem ko nam je poslao najvise metaka......Iran, Saudijska Arabija, Malezija, Bruneji i Pakistan te ponesto iz Argentine i Madjarske i sve to uglavnom preko Hrvatske!!! Pricas sa cikom koji puno toga zna i puno toga je pretovario preko ledja:) Ah da, dogovor o isporuci je napravio Alija kada je bio u posjeti Teheranu negdje u jesen 1992 godine i to da ta isporuka ide preko Hrvatske....Naravno da su ameri znali za te krijumcarske kanale a pravili se blesavi te po koji put reagovali i trazili od Hrvata da se to oruzje zaplijeni na Plesu.
Opet kazem Turci jesu zaista prijateljski nastrojeni prema BiH ali ipak treba postovati vrijednosti i kolicine te ljubavi mada u principu i u globalu u ekonomiji nema ljubavi nego samo cisti interes.
Dobro ciko, ne vjerujem da si preturio vise preko ledja ali to nije tema emisije.

Uglavnom, kao sto rekoh u jednom od uvodnih postova na temi upravo u tome i jeste problem, ona TADASNJA Turska je bila qurac od ovce i tako se i odnosila prema BiH pa je zato najmanje oruzja dolazilo od njih. Kao sto je Jeljcinova Rusija bila qurac od ovce pa je NATO moga bombardovati Srbiju (hajde neka probaju danas sa Putinom na celu).

Zadovoljstvo zbog pobjede Erdogana je cisto stvar interesa u mom slucaju jer je to neko ko je stabilizovao nama prijateljsku zemlju a ta prijateljska zemlja moze nam zatrebati. Kao sto rekoh, ne zavaravam se da Turska ima tezinu jedne Rusije, Engleske ili Amerika u medjunarodnim okvirima ali jebi ga, ne mogu ja birati ko mi je prijatelj, oni biraju nas i bolje je imati ikakvog nego nikakvog.

Ja znam da ima ljudi koji tesko shvataju, ponekad nekima treba crtati jer se ponavljaju kao pokvarena ploca. Opet da kazem, radi se o interesu jer zelimo dobro jednom od rijetkih prijatelja (govorim o Bosnjacima, ne o BiH u cijelini, mada od tog prijateljstva imaju koristi i ostali).
asurbanipal

#1708 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

:mrgreen:

Image
asurbanipal

#1709 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

skupljac_zeljeza wrote:
Saul Alvarez wrote:
skupljac_zeljeza wrote: "Zar se može porediti mudrost Kur'ana, s jedne, i sve pameti svijeta da saberete na jedno mjesto, s druge strane?
:lol:
Pazi da se ne zagrcneš pa onda zakašlješ pa ti presjedne. :mrgreen:

Klizi k'o niz Vratnik

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1710 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by _BataZiv_0809 »

@mba wrote:sudeci po komentarima neki ce veceras imati nocne more jer je BRKO opet pobijedio, ja da sam na njihovom mjestu nebi vise ni u istanbul isao iz protesta, u tursku na ljetovanje nikako, pashteta paradajz i pravac lijepa nasa na odmor! :D
A majke ti sto se ti toliko lozis? Kad ce izbori u Svicarskoj?
kamen spoticanja

#1711 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

Black swan wrote:vidim turci glasuju i u BiH

koji licimuri
:-)
:lol:
sve puklo
Juliuscezar

#1712 Re: Republika Turska

Post by Juliuscezar »

Opetja033 wrote:
Co0l wrote:Upravu je Kiki.Sva ova desavanja kod Kurda jacaju nacionalizam.I to onaj turski.Zato je i porastao broj glasova za AKP od junskih izbora a pao za HDP.Dobar dio Kurda vidi Tursku kao svoju drzavu i garant opstanka te su shvatili gdje ih vodi zlocinacka politika teroristickog PKK-a.
20% buducih parlamentaraca AKP-a su Kurdi.
@Kiki moze sada svoju suplju prosipati osobama sa poteskocama u razvoju. Sasvim je jasno da su Kurdi jedno a PKK i @Kiki drugo. Sasvim je jasno da @Kiki nije glasnogovornik Kurda nego telal teroristicke PKK.

Kurdi su prepoznali prljavu igru proteroristickog HDP-a i sukladno tome su kaznjeni. Veliki broj njihovih glasova se vratio AKP-u. Apsolutna vecina Kurda u Turskoj ne razmislja o nekakvom imaginarnom "kurdistanu", autonomiji ili samostalnosti. Oni su lojalni gradjani Republike Turske.
"Erdoganovi Kurdi" :mrgreen: :mrgreen:
Banksy

#1713 Re: Republika Turska

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Na stranu forumska podjebavanja i turcenje/antiturcenje, moze li mi neko od kolega koji slave veceras objasniti koje konkretne koristi imamo od Erdoganove Turske? Pretpostavljam da imamo neki preferencirani rezim za izvoz odredjenih kolicina domacih proizvoda, kulturnu razmjenu, padne i poneka donacija GRAS-u, tu su i uvijek kontroverzna masovna sunecenja i "dani turskog djeteta", ali sve ovo skupa nije nista posebno ni znacajno cisto racionalno gledajuci. Sta mi promice?
Ludzak

#1714 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Ludzak »

Grean wrote:
hrasno38 wrote:
Hoces i to da ti kazem ko nam je poslao najvise metaka......Iran, Saudijska Arabija, Malezija, Bruneji i Pakistan te ponesto iz Argentine i Madjarske i sve to uglavnom preko Hrvatske!!! Pricas sa cikom koji puno toga zna i puno toga je pretovario preko ledja:) Ah da, dogovor o isporuci je napravio Alija kada je bio u posjeti Teheranu negdje u jesen 1992 godine i to da ta isporuka ide preko Hrvatske....Naravno da su ameri znali za te krijumcarske kanale a pravili se blesavi te po koji put reagovali i trazili od Hrvata da se to oruzje zaplijeni na Plesu.
Opet kazem Turci jesu zaista prijateljski nastrojeni prema BiH ali ipak treba postovati vrijednosti i kolicine te ljubavi mada u principu i u globalu u ekonomiji nema ljubavi nego samo cisti interes.
Dobro ciko, ne vjerujem da si preturio vise preko ledja ali to nije tema emisije.

Uglavnom, kao sto rekoh u jednom od uvodnih postova na temi upravo u tome i jeste problem, ona TADASNJA Turska je bila qurac od ovce i tako se i odnosila prema BiH pa je zato najmanje oruzja dolazilo od njih. Kao sto je Jeljcinova Rusija bila qurac od ovce pa je NATO moga bombardovati Srbiju (hajde neka probaju danas sa Putinom na celu).

Zadovoljstvo zbog pobjede Erdogana je cisto stvar interesa u mom slucaju jer je to neko ko je stabilizovao nama prijateljsku zemlju a ta prijateljska zemlja moze nam zatrebati. Kao sto rekoh, ne zavaravam se da Turska ima tezinu jedne Rusije, Engleske ili Amerika u medjunarodnim okvirima ali jebi ga, ne mogu ja birati ko mi je prijatelj, oni biraju nas i bolje je imati ikakvog nego nikakvog.

Ja znam da ima ljudi koji tesko shvataju, ponekad nekima treba crtati jer se ponavljaju kao pokvarena ploca. Opet da kazem, radi se o interesu jer zelimo dobro jednom od rijetkih prijatelja (govorim o Bosnjacima, ne o BiH u cijelini, mada od tog prijateljstva imaju koristi i ostali).
Nema prijateljstava između država. Zar niste već jednom to naučili? Turska je prijatelj samo SDA-u, ne Bosni i Bošnjacima.
dezurni_ucenik

#1715 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
@mba wrote:sudeci po komentarima neki ce veceras imati nocne more jer je BRKO opet pobijedio, ja da sam na njihovom mjestu nebi vise ni u istanbul isao iz protesta, u tursku na ljetovanje nikako, pashteta paradajz i pravac lijepa nasa na odmor! :D
A majke ti sto se ti toliko lozis? Kad ce izbori u Svicarskoj?

Ma pusti ih. Vidis da ni sami ne znaju sto se toliko loze. Pitao par puta kakve koristi imamo, poceli neko meso spominjati i Mirka Sarovica. Koje meso, sta gdje kako, to ni oni sami ne znaju.
jastuk1

#1716 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:
Na stranu forumska podjebavanja i turcenje/antiturcenje, moze li mi neko od kolega koji slave veceras objasniti koje konkretne koristi imamo od Erdoganove Turske? Pretpostavljam da imamo neki preferencirani rezim za izvoz odredjenih kolicina domacih proizvoda, kulturnu razmjenu, padne i poneka donacija GRAS-u, tu su i uvijek kontroverzna masovna sunecenja i "dani turskog djeteta", ali sve ovo skupa nije nista posebno ni znacajno cisto racionalno gledajuci. Sta mi promice?
Objašnjeno je na stranicama prije! Šta se praviš pametna!?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1717 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro ovo na fotkama su evidentno turski studenti.
Banksy

#1718 Re: Republika Turska

Post by Banksy »

jastuk1 wrote:
Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:
Objašnjeno je na stranicama prije! Šta se praviš pametna!?
Smiri živce i skini te uskličnike da ne pomislim da vičeš. :wink:
trcicu trceci

#1719 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

sve su to Turci, njihovi studenti koji su ovdje i tako dalje
semsasuljakovic

#1720 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by semsasuljakovic »

Pa šta ako su slavili i Bošnjaci?
Svaki Bošnjak musliman turke smatra svojom braćom, a Tursku kao bratsku državu. Kamo sreće da i mi imamo jednu AKP i jednog Erdogana.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1721 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:

Ma pusti ih. Vidis da ni sami ne znaju sto se toliko loze. Pitao par puta kakve koristi imamo, poceli neko meso spominjati i Mirka Sarovica. Koje meso, sta gdje kako, to ni oni sami ne znaju.
Ma sve okej, ali ovaj lik kojeg sam citirao, zivi u svicarskoj jbt :facepalm:
dezurni_ucenik

#1722 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Ma sve okej, ali ovaj lik kojeg sam citirao, zivi u svicarskoj jbt :facepalm:

Sto si dalje od drzave veci si kmet pardon patriJota.
Ludzak

#1723 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Ludzak »

Zašto se Bošnjaci ljute kada ih neko nazove poturicama ili Turcima ?
Kako da Srbi i Hrvati vole ovu državu ?
zvizdan

#1724 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by zvizdan »

Umjesto da se raspravlja zasto, naprimjer, na trgu pred Skupstinom BiH, ili barem negdje u glavnom gradu drzave Bosne i Hercegovine, nema kakvog pristojnog spomenika kralju Tvrtku ili Kulinu banu, dobre Bosnje se plaho sekiraju ko ce pobjediti na izborima u Turskoj. Klasika.
arzuhal

#1725 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

asurbanipal wrote: Klizi k'o niz Vratnik

Image
To su ba bektašije sebi otvorile, ti njih voliš :mrgreen:
Post Reply