Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post Reply
moa

#1701 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by moa »

Jaha TZ wrote:
moa wrote:
Jaha TZ wrote:ne znam da li je bilo u ovih 60 i kusur stanica, ko će sve čitat
ali ta "ratna zastava" kako je naziva srpsko-četnička propaganda je postala zvanična zastava bošnjačkog naroda
dakle egal šahovnici ili zastavi sa četiri S kojom su baš oni mahali kao ratnom zastavom a i dan danas sa njom drkaju gdje god stignu
dakle, u čemu je problem četnika, da mašu svojim govnetom sa 4S a da ne daju drugom narodu da maše svojom zastavom
eh ko četnike ne zna....
Grijesis, pod tom zastavom su su se borili i ne bosnjaci, dakle to nije nikakva bosnjacka zastava, vec zastava republike BiH. Oni i zele da simboliziraju ljiljane kao Bosnjacke, ali to nije istina. Ma to su dupli arsini, ali bosnjacki pravoslavci i katolici su jedino tako i naucili.
Propustio si ti toga dosta
Za mene je ona DANAS zastava mog bošnjačkog naroda

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mustafa- ... /121229069

Mustafa ef. Cerić predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa
Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK) je Mustafa ef. Cerić, odlučeno je danas u Sarajevu na izbornoj skupštini SBK-a.

U toku zasjedanja imenovana su i tri potpredsjednika SBK-a, a to su Haris Hromić, Mirza Šabić i Mevlida Serdarević.

Za predsjednika Izvršnog vijeća izabran je Mirsad Čaušević, a imenovano je i 30 članova Senata SBK-a, među kojima su Muamer Zukorlić, Muhamed Filipović, Ejup Ganić, Dževad Jahić, Mehmed Akšamija, itd.

Za nacionalnu zastavu svih Bošnjaka svijeta izabrana je bijela zastava s ljiljanima.
Period 92-95 nije bila Bosnjacka.
Danguba

#1702 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Danguba »

Jaha TZ wrote: Propustio si ti toga dosta

Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK) je Mustafa ef. Cerić, odlučeno je danas u Sarajevu na izbornoj skupštini SBK-a.

U toku zasjedanja imenovana su i tri potpredsjednika SBK-a, a to su Haris Hromić, Mirza Šabić i Mevlida Serdarević.

Za predsjednika Izvršnog vijeća izabran je Mirsad Čaušević, a imenovano je i 30 članova Senata SBK-a, među kojima su Muamer Zukorlić, Muhamed Filipović, Ejup Ganić, Dževad Jahić, Mehmed Akšamija, itd.

Za nacionalnu zastavu svih Bošnjaka svijeta izabrana je bijela zastava s ljiljanima.
Kakav ba Cerke? Kasni godinama. Ja jos 1996. god. izabrao tu zastavu za sebe i on nema nikakvo pravo da je prisvaja za neko udruzenje senilnih staraca.
vivaldi

#1703 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by vivaldi »

StupskaBitanga wrote:Nije to nikakva teorija zavjere vec čisto skretanje pažnje sa bitnih stvari. Koja litra krvi je takvima nista samo da se prava pitanja ne postavljaju i ne otkrivaju mahinacije
ali to su pojedinacne slucajevi iza kojih bas ne stoji drzava pa da kazes da se skrece paznja
Jaha TZ

#1704 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Jaha TZ »

Danguba wrote:
Jaha TZ wrote: Propustio si ti toga dosta

Kakav ba Cerke? Kasni godinama. Ja jos 1996. god. izabrao tu zastavu za sebe i on nema nikakvo pravo da je prisvaja za neko udruzenje senilnih staraca.
Meni ne treba cerić a vjerujem ni vecini Bosnjaka da nesto kongresom odlucuje
Link sam stavio reda radi kao zvanični informaciju
A ljiljani i ta zastava je oduvjek bila simbol Bosne i bošnjačkog naroda još od srednjeg vijeka kada su i nastale, u novije vrijeme su samo revitalizirani
Last edited by Jaha TZ on 30/05/2015 22:53, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#1705 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by VjecitiStudent »

Jaha TZ wrote:Nisu džaba dobili batine sigurno
Provocirali i kenjali milion posto
sa druge teme, o istom događaju
muha_sa wrote:1oo% ništa--bio sam prisutan kad su došli, parkirali motorei sišli niz čaršiju--stali i slikali se kraj sebilja i produžili--valjda na cevape.
jedini "grijeh" po mom mišljenju je što su imali kožne jakne na kojima je pisalo Srbija i Čačak.

živimo u jednoj vukojebini :(
Danguba

#1706 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Danguba »

Jaha TZ wrote:
Meni ne treba cerić a vjerujem ni vecini Bosnjaka da nesto kongresom odlucujem
Link sam stavio reda radi kao zvanični informaciju
A ljiljani i ta zastava je oduvjek ba simbol Bosne i bošnjačkog naroda još od srednjeg vijeka kada su i nastale, u novije vrijeme su samo revitalizirani
...stim sto je ljubav prema istoj malo izblijedila kod nekih.

volit ce je ko je voli a ko ne, zabole me cose za njih. :bih:
General War

#1707 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by General War »

VjecitiStudent wrote:
Jaha TZ wrote:Nisu džaba dobili batine sigurno
Provocirali i kenjali milion posto
sa druge teme, o istom događaju
muha_sa wrote:1oo% ništa--bio sam prisutan kad su došli, parkirali motorei sišli niz čaršiju--stali i slikali se kraj sebilja i produžili--valjda na cevape.
jedini "grijeh" po mom mišljenju je što su imali kožne jakne na kojima je pisalo Srbija i Čačak.

živimo u jednoj vukojebini :(
...I sta kaze murija, ako ovaj sto su ga isprepucali se pozali onda ce napraviti istragu? :-) :lol:
VjecitiStudent

#1708 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by VjecitiStudent »

Tema se ubila za izučavanje dvostrukih standarda kod forumske populacije.
vivaldi

#1709 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by vivaldi »

VjecitiStudent wrote:Tema se ubila za izučavanje dvostrukih standarda kod forumske populacije.
ma naravno, bio je rat, masa ljudi nosi licnu tragediju, a to je emotivna kategorija..ne moze se o tome racionalno raspravljati jer je svakome njegova ruka, da ne kazem glava vaznija od cijelog svijeta i to se onda prenosi na kolektivitet.

kad "moji" naprave sranje trazi se 19 nezavisnih istraga, kad tvji naprave sranje dovoljna je necija "rijec".niko nikome ne vjeruje

i to ce tako biti jako jako jako dugo
Moenx

#1710 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Moenx »

A kako onda u svijetlu ovog dogadjaja sagledati i vijest da su pri doceku pape izvjesene u njegovu cast zastave Vatikana Hrvatske ali ne i BIH
General War

#1711 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by General War »

vivaldi wrote:
VjecitiStudent wrote:Tema se ubila za izučavanje dvostrukih standarda kod forumske populacije.
ma naravno, bio je rat, masa ljudi nosi licnu tragediju, a to je emotivna kategorija..ne moze se o tome racionalno raspravljati jer je svakome njegova ruka, da ne kazem glava vaznija od cijelog svijeta i to se onda prenosi na kolektivitet.

kad "moji" naprave sranje trazi se 19 nezavisnih istraga, kad tvji naprave sranje dovoljna je necija "rijec".niko nikome ne vjeruje

i to ce tako biti jako jako jako dugo
:thumbup:
...ali jako je opasno takvo ponasanje tolerisati, bombardovanje gostiju u po sarajeva (pod uslovom da je sve bilo da su samo imali natpis srbija bla bla bla) i da policija nista ne poduzme a vis a vis koliko se ekplatise to preseravanje Tokica da svako zna i osudjuje (ne) rad policije PC, i onda ovo u Sarajevu jos prema strancima koji nema veze sa unutrasnjim porkusurivanjem dovodi do zakljucka da su sve to isti racku samo mu daj povoda.
General War

#1712 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by General War »

Moenx wrote:A kako onda u svijetlu ovog dogadjaja sagledati i vijest da su pri doceku pape izvjesene u njegovu cast zastave Vatikana Hrvatske ali ne i BIH
'Apsi Papu :D provocira
vivaldi

#1713 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by vivaldi »

General War wrote:ali jako je opasno takvo ponasanje tolerisati
ma slazem se ali je to nemoguce iskontrolisati...ni ove motordzije mi nisu jasne..nije bitno sta u zakonu pise jer ako te neko kamenom zvekne ( a velika je sansa) koga boli kurac sta pise u zakonu!??? isto vazi i za tokica..

nije ni zeljina zastava zabranjena, ali da je danas neko s njom otisao na sjever koseva, zavrsio bi u bolnici na duzi period..i svima je to jasno..i ne mozes sad samo svalit pa reci murija je kriva..
General War

#1714 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:ali jako je opasno takvo ponasanje tolerisati
ma slazem se ali je to nemoguce iskontrolisati...ni ove motordzije mi nisu jasne..nije bitno sta u zakonu pise jer ako te neko kamenom zvekne ( a velika je sansa) koga boli kurac sta pise u zakonu!??? isto vazi i za tokica..

nije ni zeljina zastava zabranjena, ali da je danas neko s njom otisao na sjever koseva, zavrsio bi u bolnici na duzi period..i svima je to jasno..i ne mozes sad samo svalit pa reci murija je kriva..
Pa po zakonu duzna je da sankcionise takvo ponasanje:

POGLAVLJE II. PREKRŠAJI PROTIV JAVNOG REDA I
MIRA I PREKRŠAJNE SANKCIJE
Član 8.
(Prekršaji i novčane kazne za fizička lica)
a) ko na javnom mjestu narušava javni red i mir učestvovanjem u tuči, fizičkim napadom ili zlostavljanjem
drugog ili ko izazove tuču, odnosno zlostavljanje ili fizički napad na drugog,

A Apropo ovih zastava...cak je i to definisano pa kaze:

POGLAVLJE II. PREKRŠAJI PROTIV JAVNOG REDA I
MIRA I PREKRŠAJNE SANKCIJE
Član 8.
(Prekršaji i novčane kazne za fizička lica

e) ko pod vidom zastave ili grba Bosne i Hercegovine ili Federacije Bosne i Hercegovine ili Kantona ističe
zastavu ili grb koji ne sadrže obilježja propisana Ustavom i zakonom Bosne i Hercegovine ili Federacije
Bosne i Hercegovine ili Kantona,
vivaldi

#1715 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by vivaldi »

ok, ali sve je ovo malo rastegljivo i nedoreceno. svaki advokat tu moze naci hrpu rupa...

ima kod nas neuporedivo vecih cuda od (ne)djelovanja murije u ovih par spar aktuelnih situacija
General War

#1716 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by General War »

vivaldi wrote:ok, ali sve je ovo malo rastegljivo i nedoreceno. svaki advokat tu moze naci hrpu rupa...

ima kod nas neuporedivo vecih cuda od (ne)djelovanja murije u ovih par spar aktuelnih situacija
Uh naravno...nego bezze aktuelna tema u kakvim smo govnima ovakve gluposti nam najmanje trebaju, ali "nekome" drugom (politicki) zivot znace :|
vivaldi

#1717 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by vivaldi »

General War wrote:
vivaldi wrote:ok, ali sve je ovo malo rastegljivo i nedoreceno. svaki advokat tu moze naci hrpu rupa...

Uh naravno...nego bezze aktuelna tema u kakvim smo govnima ovakve gluposti nam najmanje trebaju, ali "nekome" drugom (politicki) zivot znace :|
pa po meni, bez obzira sto su u pitanju sranja i belaji, najvaznija je stvar je sto, bar ja, ne vidim ovdje neku smisljenju namjeru drzave/entiteta.

e to bi vec bio problem i opasnost.
General War

#1718 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:

pa po meni, bez obzira sto su u pitanju sranja i belaji, najvaznija je stvar je sto, bar ja, ne vidim ovdje neku smisljenju namjeru drzave/entiteta.

e to bi vec bio problem i opasnost.
Slazem se, ma nemamo mi ni drzavu niti entitet vec interesne grupe i mantre koje se ciklicno ponavljaju pa ako upali dobro i jeste...
vivaldi

#1719 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by vivaldi »

General War wrote:Slazem se, ma nemamo mi ni drzavu niti entitet vec interesne grupe i mantre koje se ciklicno ponavljaju pa ako upali dobro i jeste...
na stranu kirminal, kojeg nista manje ima i u drzavam bez entiteta i kantona, u bosni sva tri naroda imaju i nacionane ciljeve koje sprovode u skladu sa okolnostima i mogucnostima, a pritom se naravno ne podudaraju. u to nema nikakve sumnje
General War

#1720 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:Slazem se, ma nemamo mi ni drzavu niti entitet vec interesne grupe i mantre koje se ciklicno ponavljaju pa ako upali dobro i jeste...
na stranu kirminal, kojeg nista manje ima i u drzavam bez entiteta i kantona, u bosni sva tri naroda imaju i nacionane ciljeve koje sprovode u skladu sa okolnostima i mogucnostima, a pritom se naravno ne podudaraju. u to nema nikakve sumnje
Nije problem kriminal, nacionalizam, marisanje...vec sto kako sam kazes zakon kakav je napisan ili kako se "tumaci" ne sluzi svrsi ili se primjenjuje selektivno i niko ni mukajeta...evo sto si pomenuo gore neko nosi zastavu FK Sarajevo i moze zaraditi marisanu od navijaca od Zelje...ali u krugu stadiona gdje se stadion ne tretira kao javno mjesto u zakonu (drugacija je definicija cini mi se)...van stadiona je javni prostor i nijedna zastava osim zakonom predvidjenih nebi trebala da bude izvjesena,nosana i eto manje problema...karikiram zakon koji sam citirao...
AkHolic

#1721 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by AkHolic »

Sarajevska policija deporitarala srbijanske turiste ne u Srbiju no u manji entitet :?:
vivaldi

#1722 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by vivaldi »

General War wrote:
vivaldi wrote:
Nije problem kriminal, nacionalizam, marisanje...vec sto kako sam kazes zakon kakav je napisan ili kako se "tumaci" ne sluzi svrsi ili se primjenjuje selektivno i niko ni mukajeta...evo sto si pomenuo gore neko nosi zastavu FK Sarajevo i moze zaraditi marisanu od navijaca od Zelje...ali u krugu stadiona gdje se stadion ne tretira kao javno mjesto u zakonu (drugacija je definicija cini mi se)...van stadiona je javni prostor i nijedna zastava osim zakonom predvidjenih nebi trebala da bude izvjesena,nosana i eto manje problema...karikiram zakon koji sam citirao...
svakako, jebo zastave, to je najmanji problem, najbitnija stvar bi bila da se zakoni u potpunsoti provodi, ali to je vrzino kolo. dosljednja primjena zakona bi podrazumjevala da kompletna politicka elita, sva tri naroda i to i vlast i opozicija (jer je i opozicija nekad bila na vlasti) zavrsi i za resetaka, a to je jednostavno nemoguce.

u svakom drugom slucaju opet imas problem. od tih faca jedino se covic voda po sudovima, ali ni njega ne smiju osuditi jer bi to onda bila selektivna pravda i imao bi masovne proteste, blokade puteva i boga pitaj kakva jos sranja i to bilo s punim pravom jer od toliko lopova zasto bi samo jedan (covic) zavrsio u muriji!? ne moze pravna drzava pocet i zavrsit s njim. jedino neka kolektivna optuznica od 100-njak imena, ali to je kako sam vec rekao nemoguce i nerealno.
General War

#1723 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by General War »

vivaldi wrote: svakako, jebo zastave, to je najmanji problem, najbitnija stvar bi bila da se zakoni u potpunsoti provodi, ali to je vrzino kolo. dosljednja primjena zakona bi podrazumjevala da kompletna politicka elita, sva tri naroda i to i vlast i opozicija (jer je i opozicija nekad bila na vlasti) zavrsi i za resetaka, a to je jednostavno nemoguce.

u svakom drugom slucaju opet imas problem. od tih faca jedino se covic voda po sudovima, ali ni njega ne smiju osuditi jer bi to onda bila selektivna pravda i imao bi masovne proteste, blokade puteva i boga pitaj kakva jos sranja i to bilo s punim pravom jer od toliko lopova zasto bi samo jedan (covic) zavrsio u muriji!? ne moze pravna drzava pocet i zavrsit s njim. jedino neka kolektivna optuznica od 100-njak imena, ali to je kako sam vec rekao nemoguce i nerealno.
...Na zalost u pravu si, zato sam i uvjek podrzavao tezu da BiH mora nazad u protektorat jedno pet do deset godina sve do opstinskog nivoa vlasti...kako bi se mogli zabaviti unutrasnjim pitanjima o kojim i govoris, neka ovi sto su predlagali dejtone i kantone se bakcu oko vodjenja drzave. (mislim naravno na strance)
Patriotska_Liga

#1724 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Patriotska_Liga »

AkHolic wrote:Sarajevska policija deporitarala srbijanske turiste ne u Srbiju no u manji entitet :?:
Ta policija ne smije da operativno djeluje u manjem entitetu bez posebne dozvole. Uradili su najbolje što su mogli kako bi ovi bili sigurni.

Nemam informacije zbog čega su ta petorica napadnuta ali ako je to zaista isključivo zbog nekog srpskog grba na majici onda osuđujem takvo ponašanje. Neprihvatljivo je da bilo ko napada bilo koga zbog toga što nosi neko obilježje. Ukoliko je to bilo neko četničko obilježje onda je trebalo zvati policiju da im to oduzme jer to je fašističko obilježje i ne smije se javno pokazivati. U svakom slučaju napad na bilo koga je neprihvatljivo ponašanje i to mora prestati.

Neko je takođe spomenuo klupska obilježja. Neprihvatljivo je i to da neko bude u opasnosti zbog toga što na ovom ili onom mjestu nosi obilježja nekog kluba. To više ne može da se toleriše i krajnje je vrijeme da se počne djelovati protiv takvog ponašanja. Niko nema pravo da ugrožava sigurnost osobe koja nosi neko navijačko obilježje ma gdje to bilo.
exliberal-ex

#1725 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by exliberal-ex »

Patriotska_Liga wrote:
AkHolic wrote:Sarajevska policija deporitarala srbijanske turiste ne u Srbiju no u manji entitet :?:
Ta policija ne smije da operativno djeluje u manjem entitetu bez posebne dozvole. Uradili su najbolje što su mogli kako bi ovi bili sigurni.

Nemam informacije zbog čega su ta petorica napadnuta ali ako je to zaista isključivo zbog nekog srpskog grba na majici onda osuđujem takvo ponašanje. Neprihvatljivo je da bilo ko napada bilo koga zbog toga što nosi neko obilježje. Ukoliko je to bilo neko četničko obilježje onda je trebalo zvati policiju da im to oduzme jer to je fašističko obilježje i ne smije se javno pokazivati. U svakom slučaju napad na bilo koga je neprihvatljivo ponašanje i to mora prestati.

Neko je takođe spomenuo klupska obilježja. Neprihvatljivo je i to da neko bude u opasnosti zbog toga što na ovom ili onom mjestu nosi obilježja nekog kluba. To više ne može da se toleriše i krajnje je vrijeme da se počne djelovati protiv takvog ponašanja. Niko nema pravo da ugrožava sigurnost osobe koja nosi neko navijačko obilježje ma gdje to bilo.
ma uskoro ocekujem izjave to su djela neodgovornih pojedinaca.... :wink: I da policija radi na rasvjetljavanju slucaja....naravno
Post Reply