Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The BEN10

#1701 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

Na kojem addonu se to BBC može pratiti?
irac300

#1702 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

The BEN10 wrote:Na kojem addonu se to BBC može pratiti?
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-xbmc/

Unutar UK Live Tv sekcije su BBC kanali.
The BEN10

#1703 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

irac300 wrote:
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-xbmc/

Unutar UK Live Tv sekcije su BBC kanali.
Hvala, funkcioniše. :)
dr sanjo

#1704 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dr sanjo »

Ljudi zna li iko može li se gdje skinut IPTV lista sa funkcionalnim hrt 2 ubise me naši sa olimpijadom preko Croatia on demand i hrti- mi ne radi
jarobot

#1705 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

Imaš i Live Mix asom na kom ima gomila Britanskih kanala tu su i Skype sport i Skype Mobil gotovo svi

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
irac300

#1706 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dr sanjo wrote:Ljudi zna li iko može li se gdje skinut IPTV lista sa funkcionalnim hrt 2 ubise me naši sa olimpijadom preko Croatia on demand i hrti- mi ne radi
Jedino da kupis, ima na olxu prodaju. Tesko je naci neku pouzdanu besplatnu, jer danas ce raditi, sutra nece.
The BEN10

#1707 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

jarobot wrote:
Imaš i Live Mix asom na kom ima gomila Britanskih kanala tu su i Skype sport i Skype Mobil gotovo svi

Mislio si Sky sport?
jarobot

#1708 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

The BEN10 wrote:
jarobot wrote:

Mislio si Sky sport?
Ma jašta al sa mobitela pisao.
Znači SKY sport, SKY movie , BBC svi kanali i gomila drugih britanskih kanala . Uglavnom skoro svi rade i redovno se Ažuriraju i da tu su i ARENA sport kanali.
:D :D :D
dr sanjo

#1709 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dr sanjo »

irac300 wrote:
dr sanjo wrote:Ljudi zna li iko može li se gdje skinut IPTV lista sa funkcionalnim hrt 2 ubise me naši sa olimpijadom preko Croatia on demand i hrti- mi ne radi
Jedino da kupis, ima na olxu prodaju. Tesko je naci neku pouzdanu besplatnu, jer danas ce raditi, sutra nece.
Ma ja i ja sam to skonto. Hvala ti
erotica

#1710 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

evo ko koristi mojaweb tv stavili su zip file na stranicu i sad sam probao u kodiu i sve radi kako treba. Za regisitraciju desni klik na mojatv ikonu i u postavkama se ukuca user i pass.

sve pohvale :thumbup:
Officer Crabtree

#1711 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Officer Crabtree »

jel ima neko savjet koji je najbolji način za stream Seria A utakmica, ali za stariju osobu koja baš ne zna otići na stranicu pa kopirati ID i slično.. dakle u kodiju ako ima neki kvalitetan addon sa dobrom slikom i sl...
irac300

#1712 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

.
irac300

#1713 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

https://seo-michael.co.uk/how-to-install-vidtime-kodi/

Iznenadjujuce dobar addon za live tv. Ima hrpu tv kanala, americkih, britanskih, sport, muzika...
kakavdanakneiskustvu

#1714 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

irac300 wrote:https://seo-michael.co.uk/how-to-install-vidtime-kodi/

Iznenadjujuce dobar addon za live tv. Ima hrpu tv kanala, americkih, britanskih, sport, muzika...
:thumbup:
chockad

#1715 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by chockad »

Od jutros petljam sa Kodijem, prvi put cackam. Uspio sam uraditi postavke jwzika, subtitla, i pokrenuo sam Genesis (mada filmovi slabo rade).
E sad, ubacii sam i nekw addone za live tv, dobio i listu programa, ali od njih 40-ak radi samo par, npr al jazeera balkans, sky isl. Ostalo ni habera...
Moze li mi neko reci gdje skinuti addone da rade, ili te listw programa, i ima li neko kakav dobar tutorial kako se to sve steluje?
vicious

#1716 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

chockad wrote:Od jutros petljam sa Kodijem, prvi put cackam. Uspio sam uraditi postavke jwzika, subtitla, i pokrenuo sam Genesis (mada filmovi slabo rade).
E sad, ubacii sam i nekw addone za live tv, dobio i listu programa, ali od njih 40-ak radi samo par, npr al jazeera balkans, sky isl. Ostalo ni habera...
Moze li mi neko reci gdje skinuti addone da rade, ili te listw programa, i ima li neko kakav dobar tutorial kako se to sve steluje?
Zaboravi Genesis, instaliraj Exodus i SALTS. Prelistaj malo temu unazad, imaju preporuke za addone i linkovi.
brazzo19

#1717 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Hajd molim vas provjerite na croatia on demand jel vam se sta popravilo, cini mi se da vise od pola linkova na addonu ne radi, vec sam vam pisao da ne radi onaj movitex za serije turske al evo gledam sinoc da ni oni folderi sa stranim serijama nece da otvori i izbacuje neki log error dok i dosta tv kanala ne rade linkovi, ostali addoni svi uredno rade, da li ga je natko "malo zapustio" ili sta, vidim ne radi mu dosta linkova i onih foldera sa filmovima sa serijama dok je prije nekih mjesec dva sve islo bezprijekorno ????
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#1718 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Prije neki dan pokrenem u exodusu epizodu serije The Night Of (2016) koja je btw extra dobra, ali ono što mi je upalo u oči odmah da mi je pokrenuo link na koje je epizoda bila sa već zalijepljenim našim titlovima i to sa HBO u HD verziji. Kad sam završio gledanje htio sam opet da pokrenem isti izvor ali mi je ponudio neki sasvim drugi snimak koji je isto bio u HD-u ali ni blizu ovoga. Na kraju epizode pisalo je nešto ex-yu titlovi ovo ono, baš se i ne sjećam.

Da li postoji neki način da se odabere neki izvor koji bi davao takve streamove ako je moguće? Hvala.

Edit: uspio sam naletiti opet na snimak sa HBO-a ali nema nažalost još prevoda jer je epizoda tek izašla danas.
Image
shiljak

#1719 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shiljak »

Kakko okinuti reklamu koja traži da se ode na link prije gledanja?

Image
moke_31

#1720 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

shiljak wrote:Kakko okinuti reklamu koja traži da se ode na link prije gledanja?

Image
Odeš na tu stranicu preko PC-ja ili mobitela i film se odmah pokrene. Vrlo jednostavno :D
SARAJEVO pitam

#1721 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by SARAJEVO pitam »

Raja pozdrav (srdačan :-D )

Čitao sam dosta o vašim upustvima vezano za ACE Stream, ali nažalost nisam riješio problem.

Dakle, imam instliran i Plexus i ACE i sve druge potrebne fajlove. SOPCAST prijenosi mi rade bez problema, ali ACE Stream ne radi.

Imam box priključen na TV i shvatio sam da trebam ući u dodatke (ADD ONS) i tu prije gledanja kliknuti dugme "POKRENI" na dodatku ACE STREAM. Nažalost to ne pomaže i opet se kada kliknem na ACE prijenos vrti ona poruka kako ne može naći torrent.

Negdje čitam da trebam izaći iz Kodija i dodatno pokrenuti ACE STREAM. Ja jednostavno tu opciju nemam, jer kad daljinskim dođem do ikonice za izlaz imam samo gašenje i restart cijelog uređaja.

Nisam prvo došao da pitam, nego sam poprilično se sam namučio, ali nema rješenja, zato HELP HELP HELP!!!

:sax: :bih:
sabanss

#1722 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

SARAJEVO pitam wrote:Raja pozdrav (srdačan :-D )

Čitao sam dosta o vašim upustvima vezano za ACE Stream, ali nažalost nisam riješio problem.

Dakle, imam instliran i Plexus i ACE i sve druge potrebne fajlove. SOPCAST prijenosi mi rade bez problema, ali ACE Stream ne radi.

Imam box priključen na TV i shvatio sam da trebam ući u dodatke (ADD ONS) i tu prije gledanja kliknuti dugme "POKRENI" na dodatku ACE STREAM. Nažalost to ne pomaže i opet se kada kliknem na ACE prijenos vrti ona poruka kako ne može naći torrent.

Negdje čitam da trebam izaći iz Kodija i dodatno pokrenuti ACE STREAM. Ja jednostavno tu opciju nemam, jer kad daljinskim dođem do ikonice za izlaz imam samo gašenje i restart cijelog uređaja.

Nisam prvo došao da pitam, nego sam poprilično se sam namučio, ali nema rješenja, zato HELP HELP HELP!!!

:sax: :bih:
Pa pritisnes home tipku na daljinskom, pokrenes acestream i vratis se u Kodi? Pocisti sve instance Acestreama koje imas, nstaliraj ga nanovo, registruj se, pokreni ga kao samostalnu aplikaciju i potom pokreni Kodi.

Meni isto nije htio raditi sa nekom starijom verzijom, i koliko se sjecam ne treba ti player vec engine.
irac300

#1723 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Može i player i engine, ovisno o boxu. Meni prije na starijoj verziji engine nije htio, a player jeste, sada od kako se mora registrovati rade oba. Uglavnom, uradi ovako kako ti @sabanass napisa. Možeš nakon instalacije acestream pokrenuti isti, pa onda upaliti Kodi, uglavnom engine ili player moraju raditi u pozadini boxa, da ga Plexus može prepoznati.
shiljak

#1724 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shiljak »

moke_31 wrote:
shiljak wrote:Kakko okinuti reklamu koja traži da se ode na link prije gledanja?

Image
Odeš na tu stranicu preko PC-ja ili mobitela i film se odmah pokrene. Vrlo jednostavno :D
Znam da može tako, problem je što na androidu ne možeš kliknuti link nego možeš jedino prepisati ručno u browser što je sci-fi :D Inače ne bude tako jednostavan url nego bude nešto tipa fasdfa/df53453adf :D
moke_31

#1725 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

shiljak wrote:
moke_31 wrote:

Image
Znam da može tako, problem je što na androidu ne možeš kliknuti link nego možeš jedino prepisati ručno u browser što je sci-fi :D Inače ne bude tako jednostavan url nego bude nešto tipa fasdfa/df53453adf :D
Ma kakvo klikanje na androidu ili korištenje browsera na boxu, obično pored sebe imaš mobitel i samo na brzinu ukucaš adresu i to je to.

I koliko se sjećam ne bude baš previše slova za ukucati, onaj prvi dio adrese se kod mene uvijek ponavlja i onda ide / i tih nekoliko novih slova. Meni čas posla :D
Post Reply