sherbett wrote:A ova teorija da je Srbija prirodni saveznik Makedoniji.. prvo, grohotom se smijem.. podsjetilo me na jednu zgodu kada sam sam putovala sa Kosova u Bg.. nadjem se s jednim prijateljima.. dugo se nismo vidjeli.. pa pitaju odakle dolazim.. reko evo .. bila sam u vasoj bivsoj juznoj pokrajini.. i posto znam da ih boli, fino se iskezim.. kazu oni meni.. ajel? Pa sta si radila u Makedoniji?
Lele al mi se kez naglo ispravio![]()
Osim sto nisu prebolili balkanske ratove, Srbima je koliko sam ja stekla dojam, trn u oku i odvajanje makedosnke pravoslavne crkve.
Kako sam shvatila, Srbi ih ni ne prihvacaju kao narod.. kazu.. izmisljena nacija.. znaci.. kad putujes tako Balkanom i pricas s ljudima, zapravo shvatis kako tu svak svakog, a ponajvise sebe, izetuje u mozak.
Pustolovina samo takva.. kakav Pariz, Bec i Rim! Umirem od dosade.. Balkan rules!!
Makedonija
- Connaisseur Karlin
#1701 Re: Makedonija
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1702 Re: Makedonija
Banned user for reason “”
» Denijaz1254
» Denijaz1254
-
KENJAC
#1703 Re: Makedonija
Kaze lik u svom postu, citiram : nadjem se s jednim prijateljima .......posto znam da ih to boli , fino se iskezim (zavrsen citat)sherbett wrote:A ova teorija da je Srbija prirodni saveznik Makedoniji.. prvo, grohotom se smijem.. podsjetilo me na jednu zgodu kada sam sam putovala sa Kosova u Bg.. nadjem se s jednim prijateljima.. dugo se nismo vidjeli.. pa pitaju odakle dolazim.. reko evo .. bila sam u vasoj bivsoj juznoj pokrajini.. i posto znam da ih boli, fino se iskezim.. kazu oni meni.. ajel? Pa sta si radila u Makedoniji?
Osim sto nisu prebolili balkanske ratove, Srbima je koliko sam ja stekla dojam, trn u oku i odvajanje makedosnke pravoslavne crkve.
Kako sam shvatila, Srbi ih ni ne prihvacaju kao narod.. kazu.. izmisljena nacija.. znaci.. kad putujes tako Balkanom i pricas s ljudima, zapravo shvatis kako tu svak svakog, a ponajvise sebe, izetuje u mozak.
Pustolovina samo takva.. kakav Pariz, Bec i Rim! Umirem od dosade.. Balkan rules!!
Ljudino moja. Ako ti tako sa prijateljima , zapitaj se malo ! Jebo Makedoniju, Kosovo, Srbiju... Imas ti prečih problema !
- AleksoMKD
#1704 Re: Makedonija
Hvala na pitanju, sve je OK za sada.Connaisseur Karlin wrote:AleksaMKD, kako siAleksoMKD wrote:sto se konkretno desava kod tebe
Zdravlje me sluzi, malo opustenije na poslu kao i svugde jer je sve usporilo dok se ceka nova vlada. Veorvatno zbog toga sto je previse ljudi na budzetu zaposlena pa cekaju da vide dali ce ostati na poslu, bas se oseti da stede, svi privatni biznisi osecaju.
- Grean
#1705 Re: Makedonija
Sto? Sto njih 25% hoce manje prava nego vas 15% u BiH.animals wrote:Albanci se previse usklincili..
da ne dobiju po usima..
Nisam ni na cijoj strani ali malo realnosti u stavovima nije na odmet.
- cyprus
#1706 Re: Makedonija
http://www.6yka.com/novost/123559/maked ... policijom-
Koji Q?
Doduše, ono je Aleksandra Karađorđevića roknuo VMRO u saradnji sa ustašama?
Stotine kombinacija na Balkanu 
Koji Q?
Doduše, ono je Aleksandra Karađorđevića roknuo VMRO u saradnji sa ustašama?
- animals
#1707 Re: Makedonija
BiH, je specificna, i dok god su SDAi HDZ, na vlasti nema napredka..Grean wrote:Sto? Sto njih 25% hoce manje prava nego vas 15% u BiH.animals wrote:Albanci se previse usklincili..
da ne dobiju po usima..
ne biram ih ja..ja bi prava za sve gradjane ista..
Albanci su uzeli Kosovo, sad bi i Makedoniju, pa onda i Nis..
da im se ne obije sve o glavu..
previse je to za njih..
- cyprus
- rajv0sa
#1709 Re: Makedonija
Ustaša drži zastavu sloboda ili smrt kontra albanca, a Rahim Ademi,Bekim Berisha,Esad Čollaku,Agim Çeku,Amir Muharemi sve poznati bojovnici HV-a. Genijalno 
-
Bodkin
#1710 Re: Makedonija
Puske u ruke i nek izbore. Kao hrvatiGrean wrote:Sto? Sto njih 25% hoce manje prava nego vas 15% u BiH.animals wrote:Albanci se previse usklincili..
da ne dobiju po usima..
- Grean
#1711 Re: Makedonija
Nista nije specificno, pa ni BiH, samo su je napravili specificnom.
25% je 25%, mozes ih voljeti, ne voljeti ali im moras dati prava.
I ne mislim to samo za Albance, iste stavove imam i za Ruse u Estoniji, Litvaniji, Latviji. Ne mozes imati 30% stanovnistva i tretirati ih kao nekakve uljeze, ne dozvoliti dvojezicne natpise, skolovanje isl. Ne volim Putina ni rusku politiku ali u slucaju ovih baltickih zemalja volio bih da im se ta bahatost obije o glavu.
Sto se Albanaca u Makedoniji tice, realno je najmanje 25% vlasti, dvojezicni natpisi, albanski jezik na drzavnoj TV, skolama a mozda i kantonizacija. Kao sto kazu, rodilo se i valja ga ljuljati.
25% je 25%, mozes ih voljeti, ne voljeti ali im moras dati prava.
I ne mislim to samo za Albance, iste stavove imam i za Ruse u Estoniji, Litvaniji, Latviji. Ne mozes imati 30% stanovnistva i tretirati ih kao nekakve uljeze, ne dozvoliti dvojezicne natpise, skolovanje isl. Ne volim Putina ni rusku politiku ali u slucaju ovih baltickih zemalja volio bih da im se ta bahatost obije o glavu.
Sto se Albanaca u Makedoniji tice, realno je najmanje 25% vlasti, dvojezicni natpisi, albanski jezik na drzavnoj TV, skolama a mozda i kantonizacija. Kao sto kazu, rodilo se i valja ga ljuljati.
- Kikibombona
#1712 Re: Makedonija
Nece Albanci 'manje prava', hoce 'sva prava' i 'hoce maksimum' u datom trenutku. Nacionalisticka politika nema granice. I Makedonci isto hoce sve, najradije bi da Albanaca nema. I Hrvati hoce sve. Trenutno hoce 'izborni zakon', ali granice zahtjevima nema, sve do drzave. I Bosnjaci isto, Srbi... To je nacionalizam. A nacionalizam caruje Balkanom.Grean wrote:Sto? Sto njih 25% hoce manje prava nego vas 15% u BiH.animals wrote:Albanci se previse usklincili..
da ne dobiju po usima..
Nece se sada desiti nista, ali hoce u narednih par decenija sasvim sigurno, ako balknaski narodi ne odbace nacionalizam i vjerski fanatizam/vjersku netrepeljivost.
- Grean
#1713 Re: Makedonija
Estonci nisu Balkanci pa hoce sve i ne daju nista.
Nije to vezano samo za Balkan.
- Kikibombona
#1714 Re: Makedonija
Naravno da nije. Nacionalizam je svugdje isti. Nema granice, hoce sve.Grean wrote:Estonci nisu Balkanci pa hoce sve i ne daju nista.
- arzuhal
#1715 Re: Makedonija
Momčino, ti pravo krky pa zezaš ljude i za prvomajski uranak? I što pišeš u ž. rodu?sherbett wrote:Jes to nervozan jer ce kisa za 1. Maj?KENJAC wrote:Kaze lik u svom postu, citiram : nadjem se s jednim prijateljima .......posto znam da ih to boli , fino se iskezim (zavrsen citat)sherbett wrote:A ova teorija da je Srbija prirodni saveznik Makedoniji.. prvo, grohotom se smijem.. podsjetilo me na jednu zgodu kada sam sam putovala sa Kosova u Bg.. nadjem se s jednim prijateljima.. dugo se nismo vidjeli.. pa pitaju odakle dolazim.. reko evo .. bila sam u vasoj bivsoj juznoj pokrajini.. i posto znam da ih boli, fino se iskezim.. kazu oni meni.. ajel? Pa sta si radila u Makedoniji?
Ljudino moja. Ako ti tako sa prijateljima , zapitaj se malo ! Jebo Makedoniju, Kosovo, Srbiju... Imas ti prečih problema !
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1716 Re: Makedonija
Zato sto je zensko. Sad vam i to smeta u pm ,
- Sara03
#1717 Re: Makedonija
Da, dati im etnički čistu jedinicu i onda pravac put "Velike Albanije".Grean wrote: Sto se Albanaca u Makedoniji tice, realno je najmanje 25% vlasti, dvojezicni natpisi, albanski jezik na drzavnoj TV, skolama a mozda i kantonizacija. Kao sto kazu, rodilo se i valja ga ljuljati.
Albanci su generalno najveći nacionalisti na Balkanu, veći i od samih Srba. Njima je nacija na prvom mjestu i učinit će sve da ostvare svoj cilj: okupljanja svih Albanca unutar jedne države...
- ljevoruki
#1718 Re: Makedonija
Srpska matrica vec vijekovima, puskom cemo rijesavati sve probleme a Srbija sve manja i manja.Bodkin wrote: Puske u ruke i nek izbore. Kao hrvati
-
Bandit88
#1719 Re: Makedonija
Sherbett najsmesniji lik sa lovackim pricama o navodnim putovanjima i prijateljima po srbiji,makedoniji,kosovu,plutonu itd.
A sto se arnauta tice,u ekspanziji su i tolerise im se sve,bas sve. Do kada videcemo. Za sada im je US baza na kosovu najveci zalog .
A sto se arnauta tice,u ekspanziji su i tolerise im se sve,bas sve. Do kada videcemo. Za sada im je US baza na kosovu najveci zalog .
Last edited by Bandit88 on 29/04/2017 16:42, edited 1 time in total.
- cyprus
#1720 Re: Makedonija
Pa ima nacionalizma i mimo BalkanaGrean wrote:Estonci nisu Balkanci pa hoce sve i ne daju nista.
Pošteno gledajući, Makedonci jedu govna tretirajući Albance kao nepoželjno tkivo u svojoj zemlji, dok Albanci jedu govna zato što hoće veliku Albaniju... Racionalno rješenje bi bilo dati Albancima u Makedoniji više političkih i društvenih prava, a oni bi zauzvrat trebali odustati od separatističkih primsli... Al hajd ti nacionalistima pričaj o racionalnom
- Challenger__
#1721 Re: Makedonija
Šerbbet je djevojka, porijeklom sa Kosova (Janjevka), nastanjena u Hrvatskoj i mislim da ne laže.Bandit88 wrote:Sherbett najsmesniji lik sa lovackim pricama o navodnim putovanjima i prijateljima po srbiji,makedoniji,kosovu,plutonu itd.
- Challenger__
#1722 Re: Makedonija
A kada je u pitanju strani faktor u vezi krize u Makedoniji, zatovorićemo oba oka. Je li tako druže.cyprus wrote:Pošteno gledajući, Makedonci jedu govna tretirajući Albance kao nepoželjno tkivo u svojoj zemlji, dok Albanci jedu govna zato što hoće veliku Albaniju... Racionalno rješenje bi bilo dati Albancima u Makedoniji više političkih i društvenih prava, a oni bi zauzvrat trebali odustati od separatističkih primsli... Al hajd ti nacionalistima pričaj o racionalnomBolje da zidu pričaš...
- insomnia78
#1724 Re: Makedonija
Vidi nje. Nema teKatarinaKosaca wrote:Zato sto je zensko. Sad vam i to smeta u pm ,
I Arzo se zajebava a nije ni dijaspora. Popusti malo
-
Bandit88
#1725 Re: Makedonija
Video sam jedan post sa pricom o makedoniji,za ostalo izvini iako svakako mislim da ulepsavas te svoje pricice o prijateljima,braci i kumovima. Pozdrav