Kako se znamo selektivno pridržavat' zakona kad nam zatreba...Bloo wrote: Paru.
Koji koliko znam ne moze oformiti bracnu zajednicu.![]()
Ergo ne mogu usvajati.
Interesantno je da diskusija o homoseksualizmu i eventualnim brakovima takvih osoba i usvajanju uvijek kod odredene grupacije povlaci pricu o pedofiliji i incestu...koji su:
A) kaznjivi zakonom
B) nemaju mogucnosti sklapanja bracne zajednice (neka.me neko ispravi ako grijesim) te ne mogu ni doci u priliku da usvajaju. Mogu se razmnozavati u obicnoj vezi. Vanbracnoj, ali nepriznatoj od drzave cak i kao takvoj.
A i znamo kakvi potomci mogu biti.
Homoseksualnost i usvajanje djece
- S4mpion
#1701 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
- Streptokok
#1702 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
I jos se okomile da jame tuđe dijete.
-
samke787
#1703 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Šta misliš kolika je vjerojatnost da će to djete isto postat homo? Šta misliš čega će sve nagledati tjekom svog odrastanja u takvoj zajednici. Ma daj ba budi normalan.Arminovski wrote:Nekad davno bio sam protiv. Sad sam za. Odrastati bez jednog roditelja je jebeno ali bez oba daleko gore. Ovi ostali kvaziargumenti su smijesni.
- mirsek
#1704 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Jest neka homica da nas bude manje na planeti.broj dva wrote:Pozeljno i pozititivno su vec subjektivni stavovi koji zavise od tacke gledista. Recimo sa prespektive previse populacije na planeti homoseksualnot je pozitivna.mirsek wrote:Biologija je rekla da je normalno da ima devijacija, ne da su one pozeljne i pozitivne za odredjenu grupu.broj dva wrote:
Bilogija je odredila da je normalno. Cim se pojavljuje samo od sebe sto bi se reklo.
Drustveni odnosi /norme su promjenjivi. Upravo ih mjenjamo prema homoseksualcima.
Religija neka ide u svoj cosak i nek tamo ostaje, nema se sta petljat u zakone ili moral jer je nekompetentna za takvo sta. NIje srednji vjek...
Za djecu, cim se dokaze da djeca pate pri odrastanju kod dva istospolna roditalja ja cu biti protiv usvajanja djece, do tada nemate argument.
Recimo ne moze biti pozitivno da homoseksualci ne mogu imati djecu jer bi tako bioloski nestali.
Paradoksalno homoseksualce prirodnim putem stvaraju heterosexualni ili u najgorem slucaju bisexualni roditelji sto je opet neki pokazatelj da oni nisu prirodna normalnost.
Homoseksualci nisu neplodni, mogu imati djecu ali ih privlaci seks sa partnerom gdje to nije moguce. Interesantno kako do sada nisu nestali sa lica planete zar ne
Pa da homoseksualci su psihcki devijantni, oni zele istospolne partnere i posto je cijena toga da ne mogu imati djecu prirodnim putem iskljucivo NJIHOVIM IZBOROM, sad zele podici ljestvicu da usvajaju djecu i tako dobiju i jare i pare, sebicno i bolesno.
Ako nije njihov izbor onda ih treba tretirati kao psihicki bolesne osobe u smislu seksualne orijentacije, prirodnih porodicnih odnosa i samim tim ih tako evaluirati kao potencijalne roditelje. Ipak je za njih najbolje da nabave kakvu zivuljku ili vise njih. Neka ih sto dalje od djece.
- S4mpion
#1705 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Uz današnju medicinu, problem potomstva se u potpunosti da riješiti tako da par nema nikakvu mogućnost začeća. Dakle, oni koji podržavaju homoseksualne parove u formiranju bračne zajednice, sa argumentima koje iznose, nemaju niti jedan valjan razlog da istu tu podršku ne pruže i incestuoznim parovima, bili to brat i sestra, otac i kćer, majka i sin.broj dva wrote:Koji su argumenti protiv incesta ?S4mpion wrote: Incest između punoljetnih i uračunljivih osoba.
Problem je realan, jer postoje i takvi ljudi i oni zahtijevaju svoja prava.
Ima samo jedan validan a to je povecana mogucnost genetskih poremecaja kod eventualnih potomaka, mimo toga nema vrijednog argumenta.
Mozes reci "fuj gadi mi se" ili "drustvu to osudjuje" ali to nisu argumenti...
Međutim, veliki broj "otvorenih umova" ovdje zatvara svoja vrata, jer nailaze na granice.
- Rugafet
#1706 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Jos jednom, u svom leglu neka rade sta god hoce, sve dok je dleko od ociju javnosti, na ulici, restoranima, javnim mjestima i sl. ne moze, odvratno je, ne valja, nije u redu i steti zdravom razumu. Istina da me mnoge stvari na ulici nerviraju i smetaju mi, tipa kad neko hrakne, baci papir i tako to i tad okrenem glavu, ali ovdje se radi o sasvim drugacijoj vrsti nerviranja, tacnije bijesa gdje dobijem nagon da im pridjem i gurnem kombinirke u nosbroj dva wrote:
Po kojoj osnovi je nenormalna ? Sta znaci "nenormalno, jos nisi ponudio definiciju ?
Ja sam recimo ucio da sto se psihologije tice pojam "normalno" nema definiciju nego se definise kao "odsustvo abnormalnosti" s tim sto ni "abnormalno" nema jasnu definiciju nego se gleda nekih 10+ kriterija..
Homoseksualnost je normalna po svim osnovama, ukratko :
Nikome ne steti ( to sto tebi steti se ne pika, okreni glavu da ih ne gledas i ti dobar)
Prisutno u prirodi kod gomile zivotinjskoh vrsta ukljucijuci i homo sapiens
Nagon nastaje sam od sebe,ne treba nikakav "nosioc" da te "zarazi" .
Meni steti i smeta vidjeti jebene hipstere pa ja okrnem glavu jer prihvatam njihovo pravo da budu ufurana govna.
Ako ces zivjeti u drustvu sigurno ces vidjeti dosta toga sto te nervira ili sto nije po tvome ukusu i to je normalno jer ne zivimo na Rugafet planeti...
-
broj dva
#1707 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kontrolisi taj nagon Rufgate moj da ne bi bilo belaja sa murijom.Rugafet wrote:Jos jednom, u svom leglu neka rade sta god hoce, sve dok je dleko od ociju javnosti, na ulici, restoranima, javnim mjestima i sl. ne moze, odvratno je, ne valja, nije u redu i steti zdravom razumu. Istina da me mnoge stvari na ulici nerviraju i smetaju mi, tipa kad neko hrakne, baci papir i tako to i tad okrenem glavu, ali ovdje se radi o sasvim drugacijoj vrsti nerviranja, tacnije bijesa gdje dobijem nagon da im pridjem i gurnem kombinirke u nosbroj dva wrote:
Po kojoj osnovi je nenormalna ? Sta znaci "nenormalno, jos nisi ponudio definiciju ?
Ja sam recimo ucio da sto se psihologije tice pojam "normalno" nema definiciju nego se definise kao "odsustvo abnormalnosti" s tim sto ni "abnormalno" nema jasnu definiciju nego se gleda nekih 10+ kriterija..
Homoseksualnost je normalna po svim osnovama, ukratko :
Nikome ne steti ( to sto tebi steti se ne pika, okreni glavu da ih ne gledas i ti dobar)
Prisutno u prirodi kod gomile zivotinjskoh vrsta ukljucijuci i homo sapiens
Nagon nastaje sam od sebe,ne treba nikakav "nosioc" da te "zarazi" .
Meni steti i smeta vidjeti jebene hipstere pa ja okrnem glavu jer prihvatam njihovo pravo da budu ufurana govna.
Ako ces zivjeti u drustvu sigurno ces vidjeti dosta toga sto te nervira ili sto nije po tvome ukusu i to je normalno jer ne zivimo na Rugafet planeti...
A inace - pa po kojoj osnovi cemo mi, osjetljivi pojedinci kojima neke stvari idu na k. zabraniti drugima da ih rade u javnom prostoru ? Da imam svoje kraljevsto pa i nekako ali ovako treba djeliti planetu sa gomilom nekakvih karaktera, od onih sto dozgiraju do onih sto locu pred ulazom u dragstor i svi oni, koliko nama to cudno bilo, imaju jednaka prava kao i mi da svoje furke furamo...
-
zijancer
#1708 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
broj dva wrote:Ne razumijem bas argument (ili protuargument), nisam siguran sta zelis da kazes ?zijancer wrote:broj dva, malo si to s biologijom sfušerio![]()
kad mi misli usmjeriš u tom pravcu, naiđem na ubistvo, svašta nešto što se samo od sebe pojavljuje![]()
de malo temeljitije razmisli
Nesto kao "iako se pojavljuje u priodnom stanju rase ipak je abnormalno jer ljudima je ubijanje prirodno" ili sam te pogresno shvatio ??
Ma hoću reći da biologija/priroda dopušta praktično sve kombinacije, u svim oblastima, pa koji kriterij uzeti za formiranje društvenih normi, i koji raspon flexibilnosti?Bilogija je odredila da je normalno. Cim se pojavljuje samo od sebe sto bi se reklo.
Drustveni odnosi /norme su promjenjivi.
p.s. osim nemogućih (lav-lav)
-
broj dva
#1709 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
zijancer wrote:broj dva wrote:Ne razumijem bas argument (ili protuargument), nisam siguran sta zelis da kazes ?zijancer wrote:broj dva, malo si to s biologijom sfušerio![]()
kad mi misli usmjeriš u tom pravcu, naiđem na ubistvo, svašta nešto što se samo od sebe pojavljuje![]()
de malo temeljitije razmisli
Nesto kao "iako se pojavljuje u priodnom stanju rase ipak je abnormalno jer ljudima je ubijanje prirodno" ili sam te pogresno shvatio ??Ma hoću reći da biologija/priroda dopušta praktično sve kombinacije, u niim oblastima, pa koji kriterij uzeti za formiranje društvenih normi, i koji raspon flexibilnosti?Bilogija je odredila da je normalno. Cim se pojavljuje samo od sebe sto bi se reklo.
Drustveni odnosi /norme su promjenjivi.
p.s. osim nemogućih (lav-lav)
Nema objektivnih kriterija, nisu isto razimiljali u starom Rimu i Indiji, ne razmisljamo isto u BiH i u Bagladesu, ne prihvatamo iste trendove, iste norme, iste vrijednosti tako da to zavisi od gomile faktora prisutih (ili odsutnih) u datom drustvu...
- triconja
#1710 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kace novi rat pa da moremo pokazat muskost zlocinima, ha ja.
(Prosjecan mind set od par forumasa ovdje)
- Bloo
- Globalna šefica
#1711 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Crush your enemies, drive them before you, and hear the lament of their women. — Konantriconja wrote:Kace novi rat pa da moremo pokazat muskost zlocinima, ha ja.![]()
![]()
![]()
-
broj dva
#1712 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Bloo wrote:Crush your enemies, drive them before you, and hear the lament of their women. — Konantriconja wrote:Kace novi rat pa da moremo pokazat muskost zlocinima, ha ja.![]()
![]()
![]()
-
John Cleese
#1713 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
To je ono najljepse sto nam srce poznaje. - Goran BareBloo wrote:Crush your enemies, drive them before you, and hear the lament of their women. - Konan
- Ramzess Veliki
#1714 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Konan je Konan. Da se on pojavi u Igri prijestolja znalo bi se od prvog dana ko sjedi na gvozdenom tronu.broj dva wrote:[youtube]httBloo wrote:Crush your enemies, drive them before you, and hear the lament of their women. — Konantriconja wrote:Kace novi rat pa da moremo pokazat muskost zlocinima, ha ja.![]()
![]()
![]()

-
broj dva
#1715 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Mudro zboriš Mitre mi.
- MarlboroGold
#1716 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Šta će se nagledati? Kako jedan od pozadi obrađuje drugog ili kako jedna sjedi na faci druge? Hvatanje pred djecom?samke787 wrote:Šta misliš kolika je vjerojatnost da će to djete isto postat homo? Šta misliš čega će sve nagledati tjekom svog odrastanja u takvoj zajednici. Ma daj ba budi normalan.Arminovski wrote:Nekad davno bio sam protiv. Sad sam za. Odrastati bez jednog roditelja je jebeno ali bez oba daleko gore. Ovi ostali kvaziargumenti su smijesni.
Poljubac ko poljubac... ništa strašno.
-
broj dva
#1717 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Pade mi na pamet, jedna prednost muških homo brakova je da se nesuglasice u braku mogu komotno rješavat šakom u glavu što i nije opcija ako si u braku sa ženom...
- medvjed23
#1718 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
i ćik fajt je legitiman.. dakle, nasilje je problem jedino u hetero vezi 
- MarlboroGold
-
samke787
#1720 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kako bolan ništa strašno? tata i tata se vode za ručicu i ljube se pred djetom od 5 godina, šta ti jadan ne bio tu nije strašno, horor..... strašno je i to što ti misliš da to nije strašno, a kamoli da... .ma daj bježi tamo, vas se naježi...MarlboroGold wrote:Šta će se nagledati? Kako jedan od pozadi obrađuje drugog ili kako jedna sjedi na faci druge? Hvatanje pred djecom?samke787 wrote:Šta misliš kolika je vjerojatnost da će to djete isto postat homo? Šta misliš čega će sve nagledati tjekom svog odrastanja u takvoj zajednici. Ma daj ba budi normalan.Arminovski wrote:Nekad davno bio sam protiv. Sad sam za. Odrastati bez jednog roditelja je jebeno ali bez oba daleko gore. Ovi ostali kvaziargumenti su smijesni.![]()
Poljubac ko poljubac... ništa strašno.
-
samke787
#1721 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Gdje si ti vidio dva pe... ovaj homa da se svađaju? Mislim ruku na srce jest to prednost...broj dva wrote:Pade mi na pamet, jedna prednost muških homo brakova je da se nesuglasice u braku mogu komotno rješavat šakom u glavu što i nije opcija ako si u braku sa ženom...
- medvjed23
#1722 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
gluho bilo, bože sačuvaj i sakloni, ljudi se ljube, pa još pred djetetom 
-
Heller
#1723 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Mogu ih samo zamislit. Južnjački kreteni. Ima li neko od te djece da je normalno?broj dva wrote:Bloo wrote:Ja sam za to i da se heterosekualcima podvezu jajnici i odsijeku testisi. Previse je djece u domovima. Pogotovo oni neobrazovani siromasni parovi sto imaju po 5 djece, a ne mogu ih prehranjivati. A razmnozavaju se. A tek parovi kojima svo 3 djece ima neki poremecaj, pa budu javne akcije da ijm se šta donira. Jer to je prirodno.
Stoka heteroseksualna samo se prca i puni domove i stvara socijalne slučajeve.
https://en.wikipedia.org/wiki/19_Kids_and_Counting
Vrhunac bezobrazluka...
- MarlboroGold
#1724 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Strašno je tebi jer nisi navikao, a i nisu te učili da to tolerišeš ili da ignorišeš. Zato i razumijem tvoj stav.samke787 wrote: Kako bolan ništa strašno? tata i tata se vode za ručicu i ljube se pred djetom od 5 godina, šta ti jadan ne bio tu nije strašno, horor..... strašno je i to što ti misliš da to nije strašno, a kamoli da... .ma daj bježi tamo, vas se naježi...
Ne možeš znati kako je djetetu. Kad postaviš dobre podloge odgoja i pravilno učiš djecu vezano za toleranciju, apsolutno je nebitno da li iza toga stoje muškarac i žena, dva muškarca ili dvije žene. Dijete će u svim slučajevima biti dobro odgojeno. Identično je i za loš odgoj.
- Rugafet
#1725 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ne znam stvarno po kojoj osnovi, ako te nerviraju takve i slicne stvari koje si naveo a ne nerviraju dva lika koja odgajaju bezgresno dijete ti onda mozda imas neki veci problem. Hocu da kezem da otkud ti uopste ideja da poredis npr. nekog ko sjedi ispred prodavnice i pije pivo sa ovim s. meraklijama sto bi djecu da usvajaju i odgajaju onda ne znam sta bi ti rekaobroj dva wrote:
Kontrolisi taj nagon Rufgate moj da ne bi bilo belaja sa murijom.
A inace - pa po kojoj osnovi cemo mi, osjetljivi pojedinci kojima neke stvari idu na k. zabraniti drugima da ih rade u javnom prostoru ? Da imam svoje kraljevsto pa i nekako ali ovako treba djeliti planetu sa gomilom nekakvih karaktera, od onih sto dozgiraju do onih sto locu pred ulazom u dragstor i svi oni, koliko nama to cudno bilo, imaju jednaka prava kao i mi da svoje furke furamo...