Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hemel

#1701 Re: Wizz air

Post by Hemel »

sale07 wrote:
Edin H. wrote:

Pa zar se ne mozes ulogovati u svoj account sa tom pogresnom emaik adresom?
Mogu, ali nigdje ne vidim opciju da imam skinuti karte, let je tek za neka dva mjeseca, jel moguce da ce se pojaviti tek za odredjeno vrijeme tipa mjesec dana pred let ili slicno ?
Pa sta si onda digao paniku.
Ako si kupio sjedista mozes mjesec dana ranije chekirati a ako nisi 48 sati prije leta.
U profilu ti stoji ''tvoje rezervacije'' i tamo ti stoje svi podaci ali ti otvaraju mogucnost skidanja karte kao sto sam naveo gore.
sale07

#1702 Re: Wizz air

Post by sale07 »

Hemel wrote:
sale07 wrote:Ljudi mozel pomoc, pri registraciji accounta pogresan sam -emmail uradio a vec placene tri karte nekad za januar. Sta da radim, kako sam skontao karte bi mi trebale stici na mail, pousavam naci neki support mail al jedino sto sam nasao neki call centri, jel mi to jedina opcija ili mogu negdje na web-u skinuti karte ?

I jos jedno pitanje, kako djecija kolica idu na ovim letovima, uzeo sam karte ovu srednju opciju s prtljagom od 20kg.
Probaj skinuti Wizz app na telefon i tamo isto mozes pronaci sve pa i karte.
Za bebe od 14 dana do 2 godine trebalo bi biti besplatno ako je karta skuplja od 27 eura a sa kolicima dolazis do stepenica gdje ih osoblje preuzima i smjesta u brzi prtljaznik(cekaju te odmah nakon izlaska iz aviona).

Nije mi jasno kako si mogao pogresan email dati. Sta tu ima pogresno?
Posto sam kupova karte za suprugu, i na njen mail stavio jer automatski povlaci podatke registrovanog korisnika, i greskom dodao tacku umjesto [email protected] ja stavio [email protected]..
A sto se tice bebe, mladja je od dvije godine, i samo tamo kad sam kupovao karte sam izabrao dvije odrasle osobe i beba, e sad kako mi je zaracunalo cijenu to nemam pojma.
sale07

#1703 Re: Wizz air

Post by sale07 »

Hemel wrote:
sale07 wrote:
Edin H. wrote:

Pa zar se ne mozes ulogovati u svoj account sa tom pogresnom emaik adresom?
Mogu, ali nigdje ne vidim opciju da imam skinuti karte, let je tek za neka dva mjeseca, jel moguce da ce se pojaviti tek za odredjeno vrijeme tipa mjesec dana pred let ili slicno ?
Pa sta si onda digao paniku.
Ako si kupio sjedista mozes mjesec dana ranije chekirati a ako nisi 48 sati prije leta.
U profilu ti stoji ''tvoje rezervacije'' i tamo ti stoje svi podaci ali ti otvaraju mogucnost skidanja karte kao sto sam naveo gore.
Ma neko mi je rekao da karte dobije na mail, a posto taj mail ne postoji a ja kada se logujem ne vidim opciju igdje za download karte iz tog razloga pitam.
Hemel

#1704 Re: Wizz air

Post by Hemel »

sale07 wrote:
Ma neko mi je rekao da karte dobije na mail, a posto taj mail ne postoji a ja kada se logujem ne vidim opciju igdje za download karte iz tog razloga pitam.
Procitaj jos jednom sta sam gore napisao, uloguj se na profil, tamo imas moje rezervacije, otvoris i vidis sve sto si rezervisao, kliknes na prvu rezervaciju i imas sve podatke izuzev pdf ili html ili mob. mogucnost za skidanje karte. Ako si kupio sjedista onda 30 dana prije leta mozes vidjeti i mogucnost skidanja karte a ako nisi moras cekati 48 sati prije leta pa uci na profil i tamo te ceka karta u tvojoj rezervaciji(koju moras prije toga chekirati) i odmah printati.
U svakom slucaju nije pozeljno ranije chekirati jer su bilo kakve izmjene skuplje ako su karte chekirane.
vjesticanametli

#1705 Re: Wizz air

Post by vjesticanametli »

On prica o mailu a ti o wizz acc :D
drndalo

#1706 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Ako moze otvoriti Wizz account, e-mail mu ne treba ni za sta...
Hemel

#1707 Re: Wizz air

Post by Hemel »

on se totalno pogubio.
plasim se da ne ode tamo negdje za rumuniju. :D
TAFKAP

#1708 Re: Wizz air

Post by TAFKAP »

@sale07: A da napravis mail account sa [email protected]. ako nije vec u upotrebi.

Inace, delte account i pravi novi sa taconem email adresom.
ColdWar

#1709 Re: Wizz air

Post by ColdWar »

Pozdrav svima,
interesuje me da li je iko putovao sa ruksakom malo vecih dimenzija od kad su pocela ova nova pravila, 1.11. Imam ruksak 47x35x18cm dok je po ovom novom dozvoljeno 40X30X20. Posto nikada ne nosim toliko stvari sa sobom , sta mislite da li bi ga mogao oblijepiti (stegnuti) selotejpom, pa da, posto nikada ne nosim nosim toliko stvari da ruksak ne bi mogao stati ispred sjedista, prodjem na carini.
Inace imam wizz discount ali mi sa ovim promjenama nista ne znaci ako moram posebno placati dodatni prtljag zbog par centimetara.
Hvala unaprijed.
Last edited by ColdWar on 30/11/2018 14:30, edited 1 time in total.
Vitezanin

#1710 Re: Wizz air

Post by Vitezanin »

ColdWar wrote:Pozdrav svima,
interesuje me da li je oko putovao sa ruksakom malo vecih dimenzija od kad su pocela ova nova pravila, 1.11. Imam ruksak 47x35x18cm dok je po ovom novom dozvoljeno 40X30X20. Posto nikada ne nosim toliko stvari sa sobom , sta mislite da li bi ga mogao oblijepiti (stegnuti) seltotejpom, pa da, posto nikada ne nosim nosim toliko stvari da ruksak ne bi mogao stati ispred sjedista, prodjem na carini.
Inace imam wizz discount ali mi sa ovim promjenama nista ne znaci ako moram posebno placati dodatni prtljag zbog par centimetara.
Hvala unaprijed.
Ovako, ja sam prije nekoliko mjeseci putovao s povećim ruksakom, ali sam ga nekako stisnuo i "ugurao" u ono gdje se mjeri prtljag. :D Ruksak je dakako bio većih dimenzija od propisanih, ali je prošlo. Ali su zato svima gledali imaju li neku dodatnu torbicu pa makar onu skroz mini i morali su to staviti u ruksak.

Nekad je stvar sreće, a nekad bogme budu cjepidlače.
ColdWar

#1711 Re: Wizz air

Post by ColdWar »

Vitezanin wrote:
interesuje me da li je oko putovao sa ruksakom malo vecih dimenzija od kad su pocela ova nova pravila, 1.11. Imam ruksak 47x35x18cm dok je po ovom novom dozvoljeno 40X30X20. Posto nikada ne nosim toliko stvari sa sobom , sta mislite da li bi ga mogao oblijepiti (stegnuti) selototejpom, pa da, posto nikada ne nosim nosim toliko stvari da ruksak ne bi mogao stati ispred sjedista, prodjem na carini.
Hvala unaprijed.
Ovako, ja sam prije nekoliko mjeseci putovao s povećim ruksakom, ali sam ga nekako stisnuo i "ugurao" u ono gdje se mjeri prtljag. :D Ruksak je dakako bio većih dimenzija od propisanih, ali je prošlo. Ali su zato svima gledali imaju li neku dodatnu torbicu pa makar onu skroz mini i morali su to staviti u ruksak.

Nekad je stvar sreće, a nekad bogme budu cjepidlače.
Do Budimpeste je lako, ali kontam poslije...
Maraschino

#1712 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

interesuje me da li je iko putovao sa ruksakom malo vecih dimenzija od kad su pocela ova nova pravila, 1.11. Imam ruksak 47x35x18cm dok je po ovom novom dozvoljeno 40X30X20. Posto nikada ne nosim toliko stvari sa sobom , sta mislite da li bi ga mogao oblijepiti (stegnuti) selotejpom, pa da, posto nikada ne nosim nosim toliko stvari da ruksak ne bi mogao stati ispred sjedista, prodjem na carini.
Hvala unaprijed.
Zasto rizikujes?

Sta ce ti veliki ruksak ako ga moras selotejpom lijepiti da ga smanjis. Imas manjih ruksaka i nisu skupi.
Svaki ruksak mora stati u kalup(u slucaju kontrole).
Thorgerson

#1713 Re: Wizz air

Post by Thorgerson »

Pa ako je u pitanju ruksak, i ako se može ugurati u onaj kalup, šta ćeš ga lijepiti. Mislim ako neće biti pun. Poenta je valjda da se može ugurati u ono.

Sa koferom je već teže jer je kabast i ne presavija se. I dovoljno je 1cm da imaš viška i ne možeš ga uglaviti nikako u kalup.
ColdWar

#1714 Re: Wizz air

Post by ColdWar »

delete..
Maraschino

#1715 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

SmoLe

#1716 Re: Wizz air

Post by SmoLe »

Sutra aBd putujem za Keln, nisam letio nikad iz Tuzle, kakva je situacija, može li neko objaniti 8-)
Nadzorna_ploca

#1717 Re: Wizz air

Post by Nadzorna_ploca »

SmoLe wrote:Sutra aBd putujem za Keln, nisam letio nikad iz Tuzle, kakva je situacija, može li neko objaniti 8-)
Sta te zanima konkretno?
Budi sat i po ranije na aerodromu, sad je terminal skoro pa zavrsen tako da mislim da nece biti guzve prevelike. Kartu si vjerovatno cekirao ili imas mobilnu aplikaciju. Ne zaboravi i ova nova pravila oko prtljaga.
SmoLe

#1718 Re: Wizz air

Post by SmoLe »

Nadzorna_ploca wrote:
SmoLe wrote:Sutra aBd putujem za Keln, nisam letio nikad iz Tuzle, kakva je situacija, može li neko objaniti 8-)
Sta te zanima konkretno?
Budi sat i po ranije na aerodromu, sad je terminal skoro pa zavrsen tako da mislim da nece biti guzve prevelike. Kartu si vjerovatno cekirao ili imas mobilnu aplikaciju. Ne zaboravi i ova nova pravila oko prtljaga.
Kad sam kupio kartu, dobio sam sliku koju sam isprintao koja ce mi sluziti kao karta?
btw let je u 12:40 a pise da u 10:10 budem na aerodromu, jel moram tad biti ili samo suplja :D
Nadzorna_ploca

#1719 Re: Wizz air

Post by Nadzorna_ploca »

SmoLe wrote:
Nadzorna_ploca wrote:
Sta te zanima konkretno?
Kad sam kupio kartu, dobio sam sliku koju sam isprintao koja ce mi sluziti kao karta?
btw let je u 12:40 a pise da u 10:10 budem na aerodromu, jel moram tad biti ili samo suplja :D
Morao si se cekirati svakako sa svojim podacima. Ovako nekako ti ta karta izgleda.
https://cdn-images-1.medium.com/max/160 ... lcvSSw.png

Ne moras biti tada, to je ona prednja granica dolaska..mislim da ti je ok da budes u 11 na aerodromu.
drndalo

#1720 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Unutar 48 sati od leta, morao si dobiti e-mail za check-in, dakle ne samo kupovina karte. Ako to ne odradis on-line ili aplikacijom, naplatice ti to masno na aerodromu. Check in je potvrda da letis i da ces se pojaviti na avionu, na tom koraku dobijas i broj sjedista koje ces koristiti.

2.5 sata ranije je malo prerano, ali bolje ranije nego kasnije. 2 sata su ti taman. Ne cekaj zadnji minut...
Maraschino

#1721 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

drndalo wrote:Unutar 48 sati od leta, morao si dobiti e-mail za check-in, dakle ne samo kupovina karte. Ako to ne odradis on-line ili aplikacijom, naplatice ti to masno na aerodromu. Check in je potvrda da letis i da ces se pojaviti na avionu, na tom koraku dobijas i broj sjedista koje ces koristiti.

2.5 sata ranije je malo prerano, ali bolje ranije nego kasnije. 2 sata su ti taman. Ne cekaj zadnji minut...
Ne mora dobijati email da bi se chekirao nego moze jednostavno uci na njihovu stranicu, ulogovat se i tamo ga ceka njegov broj leta i kada klikne uradi mislim 7-8 poteza i na kraju dobije kartu na vis enacina(html, pdf ili app).

Ja imam pitanje, zna li neko po novome, mogu li ja rucni prtljag do 10 kg predati?
Kazu da je i to nesto novo. Imam wizz prioritet ali bi taj kofer do 10 kg bacio dole.
SmoLe

#1722 Re: Wizz air

Post by SmoLe »

uradio sam taj check in, i na kraju dobio PDF, nego jel ima neki limit kilograma ona besplatna torba/ruksak
Nadzorna_ploca

#1723 Re: Wizz air

Post by Nadzorna_ploca »

@maraschino.A ne vidim razloga da ne moze. To je bas zanimljiva ituacija.
@smole. 10kg. Ali u taj ranac svakako i tesko moze nesto teze da stane.
Maraschino

#1724 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

Nadzorna_ploca wrote:@maraschino.A ne vidim razloga da ne moze. To je bas zanimljiva ituacija.
@smole. 10kg. Ali u taj ranac svakako i tesko moze nesto teze da stane.
Od skora su uveli i tu mogucnost da se preda 10,20, 30 kg ali ne znam da li se za 10kg placa sta dodatno kao za ove vece.

Provjerim oko 22 decembra. :D
Sapna_TZ

#1725 Re: Wizz air

Post by Sapna_TZ »

Ja imam kartu za njemacku 12.01
kad se dodje na aerodrom kako se vrsi predaja kofera? Prvi put putujem avionom
Ja bih ponio onaj ruksak veliki sto nose ljudi koji putuju kao backpakeri. Tu bi stavio svoju odjecu, vrecu za spavanje, i cipele
mislim da je duzine preko 1,5 m, ne znam koliko ce biti tezina
Moze li mi neko reci koliko se onda placa unos takvog kofera?
Je li istina da je 20 eura ili je manje
Post Reply