Treba biti optimistaNovak20 wrote:OK. Jasno. Razumijem. Hvala na odgovoru.......... Samo gdje nas sve ovo vodi?
Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
- Skijaš
#1701 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
- cyprus
#1702 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Frajer pod punim imenom i prezimenom podržava i pravda terorizam
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=55550
Nisam znao na koju bih temu, ova je najbliža...
-
Hafis
#1703 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
NepravomoćnoSkijaš wrote:Iza "drugih" su ostali genocid i udruženi zločinački poduhvat.sinuhe wrote:A nezgodna situacija. Danas imamo vehabije ali zaista nema ovih drugih. Kud bi, sta bi
-
Hafis
#1704 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Znači OHR-ova odluka o otvaranju dviju škola pod jednim krovom i zvonik od 100 metara su ustašstvoSkijaš wrote:Hafis wrote:Koje crne ustaše?
Pa dobro, kolega vjerovatno i ne misli na ekipu poput Francetića nego na profil ljudi koji su završili u Haagu. I ja kad kažem četnici ne mislim na bradate spodobe iz partizanskih filmova nego na umivenog Dodika i taj soj. Tako i u ovom slučaju, ne treba ti crna uniforma pored segregacije u školama, onolikog zvonika itd.
E da znaš samo koje sam fašističko lazanje danas ručao u jednom ustaškom restoranu četničkog imena....i dao sam nacističku napojnicu....nije ni ova loša
- Skijaš
#1705 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
U ulici Mile Budaka blizu ulice Vokića i Lorkovića ?Hafis wrote:Znači OHR-ova odluka o otvaranju dviju škola pod jednim krovom i zvonik od 100 metara su ustašstvoSkijaš wrote:Hafis wrote:Koje crne ustaše?
Pa dobro, kolega vjerovatno i ne misli na ekipu poput Francetića nego na profil ljudi koji su završili u Haagu. I ja kad kažem četnici ne mislim na bradate spodobe iz partizanskih filmova nego na umivenog Dodika i taj soj. Tako i u ovom slučaju, ne treba ti crna uniforma pored segregacije u školama, onolikog zvonika itd.Ma ja....treba te imenovati za predavača malim patrijotima, da se tradicija ispiranja mozga mladih naraštaja kojim slučajem ne ugasi. E da znaš samo koje sam fašističko lazanje danas ručao u jednom ustaškom restoranu četničkog imena....i dao sam nacističku napojnicu....nije ni ova loša
-
Kat
#1706 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Hvala na linku, a iz ovog teksta je možda najznačajnije ovo:cyprus wrote:Frajer pod punim imenom i prezimenom podržava i pravda terorizam![]()
A za vehabije kojima su trn u oko derviši nek poslušaju ovo predavanje od rahmetli Abdullaha ef. Čelebića iz 1991,"Zašto je Država dozvolila da jetim Nerdin Ibrić bude nezaposleni i nezbrinuti povratnik u rodni Zvornik, a da u tom istom gradu i drugim gradovima manjeg bh entiteta javni red uspostavljaju učesnici genocida u Srebrenici i drugim gradovima Bosne i Hercegovine i zašto su Bošnjaci povratnici za mnoge političare samo brojke i zašto im trebaju samo za izbore?
- sinuhe
#1707 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Bilo prije 20 godina. Ili mislis da neki cetnik ili ustasa planira napad na policijsku stanicu danas 2015.Skijaš wrote:Iza "drugih" su ostali genocid i udruženi zločinački poduhvat.sinuhe wrote:A nezgodna situacija. Danas imamo vehabije ali zaista nema ovih drugih. Kud bi, sta bi
- asurbanipal
#1708 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
insomnia78 wrote:Islam, kao i ostale monoteisticke religije, nije liberalan i nema mjesta a ni osnove za nadogradnju
Imas Kur'an, imas hadise i sunet poslanika i podtupaj po tome
Sva odstupanja od istih nisu islam
Niti jedna religija se "ne uklapa" u danasnji nacin zivota
Netačno !
Sve zavisi od tumačenja.
- asurbanipal
#1709 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Kikibombona wrote: Treba promovirati ateizam!
Svima nama u BiH bi bilo bolje da narod ne praktikuje semitske religije.
Promoviranje bilo kakve religije, pa i ateizma ničemu ne vodi. Čak šta više.
Treba promovirati humanističke i univerzalne ljudske vrijednosti.
Nije nikakav problem u praktikovanju religija, niti bilo čega. Problem je u njihovom tumačenju u odnosu prema drugima
- Tesla10
#1710 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Da, od tumačenja Kur'ana i hadisaasurbanipal wrote:insomnia78 wrote:Islam, kao i ostale monoteisticke religije, nije liberalan i nema mjesta a ni osnove za nadogradnju
Netačno !
Sve zavisi od tumačenja.
Znači evo recimo one gluposti o bacanju ljudi u pakao, o tome kako će se narodi patiti u vatri samo zato što su imali drugačije mišljenje ne oni "odabrani" bi trebalo izbaciti za sva vremena. Da li će se to desiti ne znam, ali znam da bi bilo dobro od ovoga početi.
Lijep pozdrav.
- Towelie
#1711 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Vi ako imate jos kakvih zahteva sta se iz Islama treba izbaciti, a sta ubaciti, slobodno recite.
- Skijaš
#1712 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Pa ista je politika na snazi, nije bilo genocida, nije bilo udruženog zločinačkog poduhvata, sve su to laži i rezultat zavjere. Takav stav nije distanciranje od zločina i udruženog zločinačkog poduhvata, naprotiv. Ako se nameće srpski jezik kao maternji djeci u školi u kojoj nema srpske djece, ako predsjednik entiteta kaže da bosanski jezik ne postoji, ako imamo nametanje krsnih slava školama, opštinama, policiji itd. očigledno je da imamo kontinuitet iste politike.sinuhe wrote:Bilo prije 20 godina. Ili mislis da neki cetnik ili ustasa planira napad na policijsku stanicu danas 2015.Skijaš wrote:Iza "drugih" su ostali genocid i udruženi zločinački poduhvat.sinuhe wrote:A nezgodna situacija. Danas imamo vehabije ali zaista nema ovih drugih. Kud bi, sta bi
- insomnia78
#1713 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
U to se imamo prlliku uvjeriti svaki dan na BIasurbanipal wrote:insomnia78 wrote:Islam, kao i ostale monoteisticke religije, nije liberalan i nema mjesta a ni osnove za nadogradnju
Netačno !
Sve zavisi od tumačenja.
Tumaci svako po svome
Al niko ne moze ici "ispod ili iznad"
- insomnia78
#1714 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ne, to govori @skijasTesla10 wrote:Da, od tumačenja Kur'ana i hadisaasurbanipal wrote:insomnia78 wrote:Islam, kao i ostale monoteisticke religije, nije liberalan i nema mjesta a ni osnove za nadogradnju
Netačno !
Sve zavisi od tumačenja.. Insomnia78 govori o potrebnim reformama u ovim velikim religijama. Potrebno je da te religije otvore svoja vrata i drugim filozofijama i drugim tumačenjima svijeta koji nas okružuje. Ne možeš se samo temeljno ograničiti na jednu knjigu i nju pratiti. Poštujem Kur'an, Bibliju, Toru i druge svete tekstove, ali oni nisu dovoljni! Nisu dovoljni. Vrijeme njihovog uticaja polako prolazi. Zato i kažem, ako ove velike religije žele da opstanu, potrebne su reforme. Reforme iz temelja.
Znači evo recimo one gluposti o bacanju ljudi u pakao, o tome kako će se narodi patiti u vatri samo zato što su imali drugačije mišljenje ne oni "odabrani" bi trebalo izbaciti za sva vremena. Da li će se to desiti ne znam, ali znam da bi bilo dobro od ovoga početi.
Lijep pozdrav.
Ja znam da se islam ne moze mjenjati jer je to protivno svemu cemu Knjiga uci
- Fantassin
#1715 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Prilagoditi vremenu i razumiti bolje a ne kao ovan udarati u zid
, mozda si na to mislio? 
- zateznistub
#1716 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Bradate spodobe, bilo koje fele mi se gade...
- Thorgerson
#1717 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Muslimani mogu spasiti islam u BiH samo borbom protiv ovih spodoba.
Relativiziranjem stvari samo kontraefekat se pravi.
Cemu pravdanje svega? Evo ovo u Zvorniku, jebote komentari to ovaj nerdin heroj, sehid, junak.
I sta onda ljudi da misle, kad vide takve komentare.
Mi nismo svi braca, i kad muslimani shvate da postoje i dobri i losi muslimani, proci ce drugo vremena. Jer nasem hajvanu je dovoljno da je neko musliman, odmah mu je brat, prijatelj...
Relativiziranjem stvari samo kontraefekat se pravi.
Cemu pravdanje svega? Evo ovo u Zvorniku, jebote komentari to ovaj nerdin heroj, sehid, junak.
Mi nismo svi braca, i kad muslimani shvate da postoje i dobri i losi muslimani, proci ce drugo vremena. Jer nasem hajvanu je dovoljno da je neko musliman, odmah mu je brat, prijatelj...
-
statixx
#1718 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Katolicka crkva zbog svoje birokratske prirode bila je mnogo laksa "meta", ali islam je difuzna religija - hiljade strucnjaka i autoriteta. Niko nikoga ne benda.
Mozda ovo moze biti i prednost, jer reforme mogu krenuti iz jedne drzave i onda se preliti na ostale, mada sumnjam, jer previse su zauzeti sitsko-sunitskim tenzijama i sukobima.
Mozda ovo moze biti i prednost, jer reforme mogu krenuti iz jedne drzave i onda se preliti na ostale, mada sumnjam, jer previse su zauzeti sitsko-sunitskim tenzijama i sukobima.
- insomnia78
#1719 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Vi stvarno izgleda nemate veze o islamu
Maltene prvi "argument" koji naucis je to da je Kur'an nepromjenjen od same objave i da ga Allah cuva od izmjena i dopuna
Svi muslilani moraju slijediti Kur'an i sunet poslanika i ne znam gdje vi tu vidite mjesto za neke promjene
Maltene prvi "argument" koji naucis je to da je Kur'an nepromjenjen od same objave i da ga Allah cuva od izmjena i dopuna
Svi muslilani moraju slijediti Kur'an i sunet poslanika i ne znam gdje vi tu vidite mjesto za neke promjene
-
budza
#1720 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
1. srbocetnici (damaci secesionisti i teroristi).
2. hrvatoustase (domaci secesionisti i teroristi).
3 srb/hrvatska.
to su tri realne pretnje bosni. juce. danas. sutra.
svako ko masta o vehabijama kao pretnji i problemu bosne, on ima debelih mentalnih problema.
3 srb/hrvatska.
svako ko masta o vehabijama kao pretnji i problemu bosne, on ima debelih mentalnih problema.
- drug_profi
#1721 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Kad ovdasnji muslimani shvate da vehabije najcrnje zlo prvo njima spremaju prestace ih zvati bracom. Valjda ce skontati prije nego bude kasno.
- GAU8
#1722 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
da bog da bio upravubudza wrote:1. srbocetnici (damaci secesionisti i teroristi).
3 srb/hrvatska.
- JohnnyS
#1723 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
budza wrote:1. srbocetnici (damaci secesionisti i teroristi).
3 srb/hrvatska.
S obzirom na ekavicu iz tvojih upisa, ti si, pretpostavljam, iz treće skupine prIJEtnji po opstojnost tebi susjedne Bosne i Hercegovine.
-
Hafis
#1724 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ti mi iz Srbije znaš što su pretnje za BiHbudza wrote:1. srbocetnici (damaci secesionisti i teroristi).
3 srb/hrvatska.
I malo dijete ovdje zna da su to vehabije i njihova veza s međunarodnim islamskim terorizmom.
Eno su danas dvojicu srokali u Dallasu. Zrno po zrno pogača
- notsure
#1725 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Novak20 wrote:Zabrinut sam jer nigdje ne vidjeh reakciju, nekakav zahtjev, peticiju da se nešto ovako, po meni morbidno i prijeteče, makne sa interneta a kamo li da je policija ili neka vjerska zajednica prijavila, pokušala da ukine ili ukinula ovu i slične stranice bez obzira kome pripadaju.
@Skijaš. Pogledaj malo ovo pa ako nije OK da pokrenemo kakvu inicijativu za donošenje ili provođenje zakona o preforsiranoj propagandi...... Ako je OK onda zaboravi....
18+
http://puthilafeta.blogspot.com/
http://puthilafeta.blogspot.com/2015/03 ... asima.html
http://puthilafeta.blogspot.com/2014/07 ... imske.html
Evo ja prijavih.
Ovo su bolesnici, ne dam da ovo rade u moje ime.
Facebook:
We reviewed your report of Put hilafeta
We reviewed the Page you reported for containing hate speech or symbols. Since it violated our Community Standards, we removed it. Thanks for your report. We let Put hilafeta know that their Page has been removed, but not who reported it.