Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1701 Re: Sarajevski derbi
Smajlagić dao gol iz penala i autogol za 1:1 
-
LSD
#1702 Re: Sarajevski derbi
Dželo Litex je najbolji strijelac derbija i to (ja mislim) svih vremena.
- Baltazar_khan
#1703 Re: Sarajevski derbi
ma obuća je nju prvo zahvatio glavom al eto pripisalo se smailagiću.
džeko litex da nije bilo rata ne bi dalje od unisa doguro`
džeko litex da nije bilo rata ne bi dalje od unisa doguro`
- Charuga
- Globalni moderator
#1704 Re: Sarajevski derbi
A koji bi to sadasnji igrac dogurao negdje? U posljednjih 16 godina, mozes nabrojati na prste igrace koji bi mogli igrati u bivsoj Jugi.Baltazar_khan wrote:džeko litex da nije bilo rata ne bi dalje od unisa doguro`
- Zavatoni
#1705 Re: Sarajevski derbi
Ali Dželo nije na tim prstima...Plavih_11 wrote:A koji bi to sadasnji igrac dogurao negdje? U posljednjih 16 godina, mozes nabrojati na prste igrace koji bi mogli igrati u bivsoj Jugi.Baltazar_khan wrote:džeko litex da nije bilo rata ne bi dalje od unisa doguro`
- ultima_palabra
#1706 Re: Sarajevski derbi
To... ja ne znam kako se neki stari pitar osjeća kad vidi da će nekakav Obuća možda završiti karijeru kao najbolji strijelac FKS, ispred legendarnog HasetaPlavih_11 wrote:A koji bi to sadasnji igrac dogurao negdje? U posljednjih 16 godina, mozes nabrojati na prste igrace koji bi mogli igrati u bivsoj Jugi.Baltazar_khan wrote:džeko litex da nije bilo rata ne bi dalje od unisa doguro`
-
auspuh071
#1707 Re: Sarajevski derbi
doc.dr...pa nije Škoro ...jelteveljaca wrote:Prenisko ....LSD wrote:Smiješno poređenje...necu da sad pljujem po Suljiću jer je mali talentovan igrac, ali Zeba je docent doktor fudbala za ostatak lige (znaci ujedno i za ostatak Željine ekipe, pošto se moraju crtati neke stvari jer se pojedinci odmah upale)
-
LSD
#1708 Re: Sarajevski derbi
Ne brukajte se sa tim pricama...Dželo je vjerovatno najbolji poslijeratni igrac, iako je ološ od covjeka.
-
auspuh071
#1709 Re: Sarajevski derbi
LSD wrote:Ne brukajte se sa tim pricama...Dželo je vjerovatno najbolji poslijeratni igrac, iako je ološ od covjeka.
bolje mu Ekrem igra lopte
-
north
#1710 Re: Sarajevski derbi
E hajmo se malo ne složiti ovaj put.... u čemu je problem, jesu mu možda falsifikovani neki golovi???' Je li nije postigao 89 golova, koliko je najsupješniji Željin igrač od rata na ovamo postigao golova i kakva je njegova statistka?....aposlutno zaslužuje da uđe u istoriju Sarajeva, bez obzira na činjenicu da je to postigao u ligi koja je najlošija otkad Sarajevo kao klub postoji....ultima_palabra wrote:To... ja ne znam kako se neki stari pitar osjeća kad vidi da će nekakav Obuća možda završiti karijeru kao najbolji strijelac FKS, ispred legendarnog HasetaPlavih_11 wrote:A koji bi to sadasnji igrac dogurao negdje? U posljednjih 16 godina, mozes nabrojati na prste igrace koji bi mogli igrati u bivsoj Jugi.Baltazar_khan wrote:džeko litex da nije bilo rata ne bi dalje od unisa doguro`
- Baltazar_khan
#1711 Re: Sarajevski derbi
obuća je najbolji strijelac sarajeva u evropi. sasvim zasluženo stoji rame uz rame ostalim legendama kakav su hase, pape, spenser i ostali
-
auspuh071
#1712 Re: Sarajevski derbi
i Đemicom sa brojem 2Baltazar_khan wrote:obuća je najbolji strijelac sarajeva u evropi. sasvim zasluženo stoji rame uz rame ostalim legendama kakav su hase, pape, spenser i ostali
- ultima_palabra
#1713 Re: Sarajevski derbi
Ne znam, sigurno je Đelo pri vrhu... i meni je to ok jer sam većinu tih golova vidio uživo. Ali vjerovatno to ovi stariji gledaju sa podsmjehomnorth wrote:E hajmo se malo ne složiti ovaj put.... u čemu je problem, jesu mu možda falsifikovani neki golovi???' Je li nije postigao 89 golova, koliko je najsupješniji Željin igrač od rata na ovamo postigao golova i kakva je njegova statistka?....aposlutno zaslužuje da uđe u istoriju Sarajeva, bez obzira na činjenicu da je to postigao u ligi koja je najlošija otkad Sarajevo kao klub postoji....
- nemam_ideje
#1714 Re: Sarajevski derbi
Onda ti je jasno što nemate uspjeha u zadnjih petnaestak godina. Čuj Obuća rame uz rame sa PapetomBaltazar_khan wrote:obuća je najbolji strijelac sarajeva u evropi. sasvim zasluženo stoji rame uz rame ostalim legendama kakav su hase, pape, spenser i ostali
-
LSD
#1715 Re: Sarajevski derbi
Ne kažem da nije istina, ali kako to morbidno zvuciBaltazar_khan wrote:obuća je najbolji strijelac sarajeva u evropi. sasvim zasluženo stoji rame uz rame ostalim legendama kakav su hase, pape, spenser i ostali
To isto ko kad porede Ihtijarevića i Sušića, cak mu i daju njegov nadimak
- JThomas
#1716 Re: Sarajevski derbi
hajmo ba malo ozbiljnosti. ako uzmemo samo kriterij kvantiteta bez kriterija kvaliteta lige - dželo je jedan od najboljih strijelaca evrope ikad, 31 ligaški gol u jednoj sezoni.
a svi znamo da nije.
a svi znamo da nije.
-
auspuh071
#1717 Re: Sarajevski derbi
LSD wrote:Ne kažem da nije istina, ali kako to morbidno zvuciBaltazar_khan wrote:obuća je najbolji strijelac sarajeva u evropi. sasvim zasluženo stoji rame uz rame ostalim legendama kakav su hase, pape, spenser i ostalicuj Obuća rame uz rame sa Hasetom ili Papetom
potpuno nestvarno zvuci.
i Vazda ih je trpao...i da...stariji forumasi umiru od smjeha
al...ih je opet trpao...ha ja
-
north
#1718 Re: Sarajevski derbi
Šefe, po broju golova, po statistici, kontaš? Niko nije rekao da je bolji od Haseta, Papeta..naravno da se to ne može ni su snu zamisliti, i samo lud može to tvrditi...ovdje se radi samo o tome da je on po statistici po broju golova se približio najvećim.....ti opet sa bockanjem? Samo opleti....nemam_ideje wrote:Onda ti je jasno što nemate uspjeha u zadnjih petnaestak godina. Čuj Obuća rame uz rame sa PapetomBaltazar_khan wrote:obuća je najbolji strijelac sarajeva u evropi. sasvim zasluženo stoji rame uz rame ostalim legendama kakav su hase, pape, spenser i ostali
- Zavatoni
#1719 Re: Sarajevski derbi
Iako izuzetno cijenim šta je van Cipelić postigao, moram priznati da su navijači Želje u pravu. Porediti Obuću sa Hasetom i Papetom je jako teško. Nisu ista mjerila u pitanju.
Isto vrijedi kada su pitanju prijeratne i poslijeratne titule...
Isto vrijedi kada su pitanju prijeratne i poslijeratne titule...
Last edited by Zavatoni on 02/11/2011 16:13, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#1720 Re: Sarajevski derbi
bolji ili ne, naravno svako ima svoje misljenje ali jbga brojevi ne lazu
- nemam_ideje
#1721 Re: Sarajevski derbi
Da nije bilo Kusisija možda bih ti povjerovaoZavatoni wrote:Iako izuzetno cijenim šta je van Cipelić postigao, moram priznati da su navijači Želje u pravu. Porediti Obuću sa Hasetom i Papetom je jako teško. Nisu ista mjerila u pitanju.
Isto vrijedi kada su i pitanje prijeratne i poslijeratne titule...
- JThomas
#1722 Re: Sarajevski derbi
ali i ne govore puno.
kad kažeš 31 gol u sezoni - svako će odmah pomisliti da je u najmanju ruku evropski kvalitet napadača...
a liga imala 42 kola te godine, u njoj bili kiseljak, ljubuški, čapljina, troglav, glasinac, mladost gacko, itd., itd...
kad kažeš 31 gol u sezoni - svako će odmah pomisliti da je u najmanju ruku evropski kvalitet napadača...
- nemam_ideje
#1723 Re: Sarajevski derbi
Znači, postigneš 45 golova u Tajlandskoj ligi i najbolji si strijelacnorth wrote:Šefe, po broju golova, po statistici, kontaš? Niko nije rekao da je bolji od Haseta, Papeta..naravno da se to ne može ni su snu zamisliti, i samo lud može to tvrditi...ovdje se radi samo o tome da je on po statistici po broju golova se približio najvećim.....ti opet sa bockanjem? Samo opleti....nemam_ideje wrote:Onda ti je jasno što nemate uspjeha u zadnjih petnaestak godina. Čuj Obuća rame uz rame sa PapetomBaltazar_khan wrote:obuća je najbolji strijelac sarajeva u evropi. sasvim zasluženo stoji rame uz rame ostalim legendama kakav su hase, pape, spenser i ostali
- erik2
#1724 Re: Sarajevski derbi
ja sam stari pitar, bio "bolesnik" do '92, poslije rata otišao na nekoliko derbija, ali više mi se ne daje lova za stres, za derbi se prije živjelo, sad je glavna furka preživjeti derbi.LSD wrote:Ne kažem da nije istina, ali kako to morbidno zvuciBaltazar_khan wrote:obuća je najbolji strijelac sarajeva u evropi. sasvim zasluženo stoji rame uz rame ostalim legendama kakav su hase, pape, spenser i ostalicuj Obuća rame uz rame sa Hasetom ili Papetom
potpuno nestvarno zvuci.
ovo za Haseta, Papeta i Obuću se slažem....ma bježi ba
-
LSD
#1725 Re: Sarajevski derbi
Ali koje lige brojevitodd_smith wrote:bolji ili ne, naravno svako ima svoje misljenje ali jbga brojevi ne lazu