21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
#1701 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ovaj Konjić je jedna uistinu rijetko viđena konjina.
- P308
#1702 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
pazi šta očekuješ i od koga očekuješ.. jer nikada te ne iznevjere ljudi, iznevjere te samo tvoja vlastita očekivanja 
-
Djuro11
#1703 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
To se nece desiti.Safetu se savez mora zahvaliti na saradnji jos za vreme trajanja SP-a.
Sramota
Zukanovic,Prcic,izmjena,sastav,ostaviti na klupi jednog Kolasinca,samo da mozes ubaciti poslije Tina Svena.Medunjanina koji je zalutao pa Bicakcic je profesor
Spahic nije covjek za velike domete.Obavezno ganjati Arslanagica.I to obavezno.Nabiti Iran ili cemo biti sramota i blamaza
Kostarika je ekipa koja je igrala s mud... nesto sto neki nisu imali.
Sramota.Sramota.Sramota.Nemam rijeci
Nije sramota izgubiti.Sramota je imati onakvog trenera.Misimovic je trebao jos 2010 ici vanka.Ciro je sve skopcao
Fizicka sprema je takodjer bila kljuc svega.
- Idemedosumom
#1704 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ljudi ja sam izgleda pobudalio. Jel se to stvarno jedino meni cini kao da nesto nije ok s ekipom, s igracima? U smislu, da je pukla neka svađa i sl?
Igrali su totalno bezvoljno, neuporedivo s onim izdanjem protiv Argentine (gdje smo bili pod mnogo vecim pritiskom). Cak mi se cinilo kao da namjerno grijese, kao da se pojedini igraci izbjegavaju dodavati itd!?
Pa majka mu stara, nemoguce da su se nasi umorili vec u 25. minuti!?!? Kad napadamo, nema nikog, kad oni nas napadaju, mi se branimo s dvojicom ili trojicom. Nit pravimo presing, nit se vracamo nazad. Gubimo skoro sve duele (kako zracne, tako i one po zemlji). Samo su 2-3 igraca trcala, i to samo kad imaju loptu u svom posjedu.
Kako god, Spahi je vakat da okaci kopacke o klin, a ovog malog Šunjica sam i ja licno ismijavao, a momak se pokazao kao najbolji u nasoj odbrani veceras.
Igrali su totalno bezvoljno, neuporedivo s onim izdanjem protiv Argentine (gdje smo bili pod mnogo vecim pritiskom). Cak mi se cinilo kao da namjerno grijese, kao da se pojedini igraci izbjegavaju dodavati itd!?
Pa majka mu stara, nemoguce da su se nasi umorili vec u 25. minuti!?!? Kad napadamo, nema nikog, kad oni nas napadaju, mi se branimo s dvojicom ili trojicom. Nit pravimo presing, nit se vracamo nazad. Gubimo skoro sve duele (kako zracne, tako i one po zemlji). Samo su 2-3 igraca trcala, i to samo kad imaju loptu u svom posjedu.
Kako god, Spahi je vakat da okaci kopacke o klin, a ovog malog Šunjica sam i ja licno ismijavao, a momak se pokazao kao najbolji u nasoj odbrani veceras.
-
dert
#1705 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
E jabaji ga, jebaji ga , jebaji ga, jebaji ga . Umro sam bio i jedvah ozivih .Sta se stalno zalimo na nesto. Jesmo li zijanili , jesmo.nije zivot stao sa ovim porazom.
Idemo dalje, glavu gore
Remont napraviti i idemo na Evropsko
Tako je to u zivotu . Nekad zijanis , nekad pobijedis .Samo je dobro sto nismo ravnodusni poslije poraza. Dignut cemo se mi opet ko feniks,Idemo Bosno idemo Hercegovino

Idemo dalje, glavu gore
Tako je to u zivotu . Nekad zijanis , nekad pobijedis .Samo je dobro sto nismo ravnodusni poslije poraza. Dignut cemo se mi opet ko feniks,Idemo Bosno idemo Hercegovino
-
palermo
#1706 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
ne,Mustang1 wrote: Je'l u tim podrazumjevas i trenera ?
ali treba ipak papetu reći hvala zato što nas je odveo na svjetsko, golemo je to....i on treba otići......
P.S mada moram reći, ja ću uvijek biti uz tim koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu.....šta ću
- seln
#1707 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Uz tim, ali bez obojice Susica i Spahica.palermo wrote:da potcrtamshake69 wrote: Sta god bilo, pravi navijaci ce ostati u ovaj tim!![]()
-
budza
#1708 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Mali_Vuk wrote:Prilično objektivna analiza![]()
Samo si pogriješio za Lulića, on nije neopravdano zamjenjen nego je sam tražio zamjenu. Valjda povreda neka.
Hajrović i Medunjanin, ovaj drugi pogotovo, ni pod razno nisu smjeli biti zamjenjeni. Al sad, najlakše je pametovati. Treba ovo treba ono. Jbg. Pušmipuli i ćao
Nisam gledao mec do 50. min., tako da i ne znam sta se tacno desavalo. Pratio sam tekstualni i tu niko nije spomenuo Lulica da trazi zamenu. ;D
PS. Mnogo mi je tesko, ne samo zbog ispadanja, vec i zbog dresa koji sam narucio preko neta. Bacio sam pare...
Bio sam ubedjen da Bosna moze uz malo srece jako daleko otici.
-
Mustang1
#1709 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Mi imamo dobar tim ali nemamo autoritet koji ce nekoga otjerati u neku stvar ako se uzdigne sekunde !
- O'zone
- Globalni moderator
#1710 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ne može u ovoj reprezentaciji biti autoritet kad se sve odredjuje na višim nivoima u savezu.
Sad bi legla ona naša: "Bosnom behar probeharao..."
Sad bi legla ona naša: "Bosnom behar probeharao..."
-
Mustang1
#1711 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Je'l ono Kodro otjeran zbog tog autoriteta ? Nesto se ne sjecam sad ali cini mi se da je htio nametnuti nesto i da su ih otjerali .. Ja mislim da je sad vrijeme da u repku ulete Bolic,Barbarez,Kodro...
-
udrch
#1712 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
ja sam jedva dočekao utakmicu, pao mi pritisak, jer od doručka nisam više mogao jesti..skoro sam bio zaspo..palermo wrote:Tražio ti post negdje oko 70 minute da ti se izvinem. Nisam vjerovao da će biti baš kao što ti reče.udrch wrote:
evo završi se..
nema potrebe za izvinjenjem drug..
ali..
Safet je žrtvovao SP da bi mu bratić debitovao..čim je objavio sastav to je bilo očigledno..
nije mi žao što smo ispali..
ko nas jebe kad život svoj dajemo u ruke amaterima..
Žao mi je što smo ispali, zbog ove atmosfere koja je stvorena....
Al, jebaji ga, i ovo svjetsko je korak naprijed......
Pape je usro motku
kad sam vidio sastav odmah sam ustao na noge..
ne mogu vjerovati da mi je Sušić uništio sve moje snove i nadanja..
ja sam sljedećih par mjeseci sjeban..prvenstvo je za mene završeno..
jedan sam od onih koji nikad nisu propustili utakmicu reprezentacije od Grčke 1997. do danas ako sam našao ulaznicu..propustio sam svega tri utakmice i to one kad nisam mogao naći ulaznicu zbog 6.000 Sušićevih dupelizaca koji dobiju kartu džaba, a sad me nazivaju "instant navijačem"...
naša reprezentacija je na ovom prvenstvu sa ovim igračima mogla napraviti čudo, a to neće uraditi samo zbog Sušića..
nijedan od igrača nije kriv..odbrana mora praviti greške kada je svaki prelazak centra protivnika opasna situacija..
a tu taktiku je postavio Sušić..
uostalom Tino je mogao debitovati protiv Irana, rezultat iz te utakmice nam je išao na ruku..
raspoloženje mi može popraviti samo Begić, da mu sutra uruči otkaz, da Rahimić vodi reprezentaciju zadnju utakmicu makar izgubili od Irana 9:0..
-
pravimsefrancuz
#1713 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
I ja sam to primjetio . Koliko smo puta imali sa desne strane da prebacimo igru na slobodnu lijevu stranu ( jer se njihovi igraci nisu vracali nazad zbog zauzetosti preko Spahica)ali igrac pogleda lijevo i onda baca u guzvu . Mislim ono da Miske igra uopce utakmicu od ovakvog znacaja je smijesno . Moro je izbacit Spahica i ubaciti Kolasinca . Ne , nesto nije u redu oko reprezentacije i to je to . I mogu zamisliti sta je ? Iso neko vani pa se pilo i senlucilo a trener ih nije kaznio . Hajrovica mjenjas a ubacujes Salihovica ( i on mi je jak igrac samo tako , malo morgen)Ali bz obzira sta mi pricali mislim da je nesto puklo medju igracima jer je to vise nego ocito . Trebalo je samo gledati poteze Pjanica i Dzeke . Gledali su da sto prije prepuste loptu nekom drugom a da potrce , jok . Pa ni Lulic ni jos neki. Sta ce mu Medunjanin . Meni ne bi nikad bio u reprezentacijiIdemedosumom wrote:Ljudi ja sam izgleda pobudalio. Jel se to stvarno jedino meni cini kao da nesto nije ok s ekipom, s igracima? U smislu, da je pukla neka svađa i sl?
-
player_
#1714 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Mislim da je vrijeme da neki stranac dodje jebo ove nase amatere...
- Mali_Vuk
#1715 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Evo ja sve hoću da odustanem, pa ne mogu nikako
Al stvarno mi nije jasno zašto čovjek ne koristi Višću uopšte. Nevjerovatno. Imali bismo danas barem jednu stranu, barem jedno krilo mobilno i sposobno da probije nigerijsku odbranu i da se nadtrčava s njima. Ovako nam oba krila mrtva i beskorisna... pa yebote led... Problem nije bila sredina. Kao što nam to nikad nije. Problem su krila 
Last edited by Mali_Vuk on 22/06/2014 02:47, edited 1 time in total.
-
hillbill
#1716 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
uci u ovakvu utakmicu bez bekova/??????????????????????????????????????malo neopravdano sikcete na spshu ......pa covjek je morao zatvarati dvije pozicije....ma glupo je ovo i analiziriti ...vjerovatno samo safet zna kako je ovo moglo da funkcionise...zao mi je momaka koji su se trudili ....safet...treba da idesumirprimus wrote:Glavni ijedini krivac je pape....nema na ovom svijetu dovoljjno argumenata za 8vo sto je uradio....ovak8 nas spustit o ledinu....hvala ti dje cuo i ne cuo....idi gdje hoces i ne vracaj se....7povedibratica sa sobom....
- Partijaner
#1717 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ja sam ljudi stvarno skrhan i ne znam sta d kazem. Sramota kako su pristupili tekmi, pa jel se tako bori za grb svetinje, neka pogledaju Iran,Kostariku i Chile kako se igra srcem, sramota je da nisu mogli potrcat vec od 40-te minute, sramota je krenuti bez Kolasinca i Bicakcica, totalno zakazao Susic sa formacijom, a za Dzeku nemam rijeci, glavni igrac onako da pruzi slabasnu igru pa to je za anale.
Nemamo mi taj mentalitet za vece domete , a to je sve kriv Susic zato sto im je usadio luzerski, odmah im na startu da doznanja da ne mogu pobjediti i tako se negativno odrazi igrace i imas ovo veceras.
Nemamo mi taj mentalitet za vece domete , a to je sve kriv Susic zato sto im je usadio luzerski, odmah im na startu da doznanja da ne mogu pobjediti i tako se negativno odrazi igrace i imas ovo veceras.
- dustaban
#1718 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Veceras sam JA POBJEDIO!
Uspio sam se urokati nakon prvog poluvremena, prebaciti sa tekme na Auto magazin i... zaspati.
Sad sam se probudio (a sve sam se potajno nadao da ce me probuditi vreva sa ulice) i onako rastereceno vido sta bi.
NE BI NISTA.
Preletih ove vase komentare (koji su mi vjerodostojniji od svih komentatora) i na nekima od njih zelim da se zahvalim i odam priznanje na objektivnosti.
Kad sve skupa saberemo i oduzmemo bila je ovo ipak fina i KORISNA prica. Mogla je biti i bajka ali bajke se vise ne desavaju.
Jer samo u bajci se moze letiti, u stvarnom zivotu valja trcati.
Ipak, ovu tezu mi rusi ono vizle zvano Messi. Mamu mu njegovu, pokrivaju ga cijelu utakmicu, nema ga nidze ko da ne igra, a onda dobije loptu na sekundu i... rjesava utakmicu. Tek sad vidjeh i uvjerih se u ono sta su drugi govorili.
Nasi momci su... nasi momci. Najbolje sto imamo i nedamo ih nikome. Jebiga i veci su pali.
Nas je medjutim problem sto nikako da shvatimo da smo tolki kolki smo i da konacno moramo prihvacati svjetska pravila i prilagodjavati im se.
A kad je nogomet u pitanju, to pravilo glasi - nogomet je sport, a sport pripada crncima!
Uspio sam se urokati nakon prvog poluvremena, prebaciti sa tekme na Auto magazin i... zaspati.
Sad sam se probudio (a sve sam se potajno nadao da ce me probuditi vreva sa ulice) i onako rastereceno vido sta bi.
NE BI NISTA.
Preletih ove vase komentare (koji su mi vjerodostojniji od svih komentatora) i na nekima od njih zelim da se zahvalim i odam priznanje na objektivnosti.
Kad sve skupa saberemo i oduzmemo bila je ovo ipak fina i KORISNA prica. Mogla je biti i bajka ali bajke se vise ne desavaju.
Jer samo u bajci se moze letiti, u stvarnom zivotu valja trcati.
Ipak, ovu tezu mi rusi ono vizle zvano Messi. Mamu mu njegovu, pokrivaju ga cijelu utakmicu, nema ga nidze ko da ne igra, a onda dobije loptu na sekundu i... rjesava utakmicu. Tek sad vidjeh i uvjerih se u ono sta su drugi govorili.
Nasi momci su... nasi momci. Najbolje sto imamo i nedamo ih nikome. Jebiga i veci su pali.
Nas je medjutim problem sto nikako da shvatimo da smo tolki kolki smo i da konacno moramo prihvacati svjetska pravila i prilagodjavati im se.
A kad je nogomet u pitanju, to pravilo glasi - nogomet je sport, a sport pripada crncima!
-
almir1977
#1719 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ali sta kloc promasi u zadnjim sekundama I mrtav hladan odseta, nevjerovatno
Sent from my GT-I9152 using Tapatalk
Sent from my GT-I9152 using Tapatalk
-
colt
#1720 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
U Vitezu je vatrometom proslavljen poraz zmajeva. Sad smo kvit
http://sportsport.ba/bh_fudbal/vitez-pr ... p-a/134184
http://sportsport.ba/bh_fudbal/vitez-pr ... p-a/134184
- vješalica
#1721 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Bolić?Mustang1 wrote:Je'l ono Kodro otjeran zbog tog autoriteta ? Nesto se ne sjecam sad ali cini mi se da je htio nametnuti nesto i da su ih otjerali .. Ja mislim da je sad vrijeme da u repku ulete Bolic,Barbarez,Kodro...
- vješalica
#1722 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
U pravu si. Nešto su se očito nakofrčili.Idemedosumom wrote:Ljudi ja sam izgleda pobudalio. Jel se to stvarno jedino meni cini kao da nesto nije ok s ekipom, s igracima? U smislu, da je pukla neka svađa i sl?
Ako si gledao izjavu Safeta poslije utakmice,vidi se jedva sklopio par rečenica,usrali su motku.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1723 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Pa dobro sta je tu je....neda se usranom do potoka stici. Nije ovo prvi a vjerovatno ni zadnji put da su nam sudije skrojile kapu. Zasto je Hrvatska razvalila Kamerun??? Vrlo jednostavno rano je povela, Kamerun se skroz otvorio i zabili su im jos 3. Sta je uradila BiH. Isto sto i Hrvatska samo sto jebi ga sudija prvo ponisti cist gol Dzeke a onda ne svira faul nad vbeceras izuzetno losim Spahicem i to je bio kraj price. Nigerija se povukla i 5 Dzeka i Ibisevica tu nisu mogli nista je je Nigerija fizicki 50% jaca i spremnija reprezentacija od nase. To su ljudi koji se trkaju sa lavovima na +50 stepeni celziusa. Ljudi prosle godine sam bio u Emiratima gdje je vlaznost zraka oko 70% minimalno i tu nemas sta da dises a nasi igraci inace nisu takve fizicke spreme da to mogu da podnesu. Da nam je gol priznat mi bi se povukli i fatali kontre i dobili Nigeriju al sta da se radi kad se na nama sudije uce.
Sunjica su prije utakmice svi psovali a decko je odigrao malo reci odlicno. Miske je za nevjerovati prolazio pored njihovih igraca kako hoce ali jeba nas taj zadnji pas, los Dzeko, los Lulic, los Hajrovic ma jebi ga budimo posteni i pogledajmo na miru utakmicu i vidjet cete da su osim Sunjica, Besica, Misketa i donekle Pjanica svi bili podobro losi. Bezbroj pogresnih dodavanja i ni Dzeko ni Ibisevic tu nisu mogli nista. Dzeko je odradio jedno pravo dodavanje i zabio gol, jednu stativu i dvije lose opucane lopte a Ibisevic dvije lose opucane lopte. Ako je po meni veceras neko trebao uci to je onda mali Visca koji moze trcati ko navijen i parirati lavovima. Nejasno je ubacivanje Medunjanina od pocetka koji je bas bio los. Begovic.....ma kralj, brani i iznosi protivnicke igrace sa terena:) Pape pa dobro uradio je ono sto nije niko i doveo nas na SP ali tu trebas biti ipak klasa a on to nije. Sto se mene tice hvala mu i za ovo do sada. Mozda je doslo vrijeme za Vahu ili nekog jos boljeg. Ljudi moji ispala je velika Spanija i velika Engleska a bice vjerovatno jos velikih jer ovdje su cuda svaki dan. Eto kvalifikacija za evropsko sa nekim mladjim igracima i treba sad samo nastaviti kontinuitet. U svemu ovome dobili smo i neke nove momke koji su pokazali da znaju i dalje treba pratiti sve nase talente i dovlacit ih u reprezentaciju. Protiv Argentine smo pokazali da mozemo i sa velikima kao i nasa kosarkaska reprezentacija. Ma nije kraj svijeta nase reprezentacije se bude i pocinjemo redovno sudjelovati na velikim takmicenjima. Ovo je fudbalskoj bilo prvi put i samo u jednoj utakmici pokupili smo pohvale i simpatije cijelog fudbalskog svijeta. Necemo ocajavati nego i dalje biti uz nase Zmajeve jer to zasluzuju.!!!
Sunjica su prije utakmice svi psovali a decko je odigrao malo reci odlicno. Miske je za nevjerovati prolazio pored njihovih igraca kako hoce ali jeba nas taj zadnji pas, los Dzeko, los Lulic, los Hajrovic ma jebi ga budimo posteni i pogledajmo na miru utakmicu i vidjet cete da su osim Sunjica, Besica, Misketa i donekle Pjanica svi bili podobro losi. Bezbroj pogresnih dodavanja i ni Dzeko ni Ibisevic tu nisu mogli nista. Dzeko je odradio jedno pravo dodavanje i zabio gol, jednu stativu i dvije lose opucane lopte a Ibisevic dvije lose opucane lopte. Ako je po meni veceras neko trebao uci to je onda mali Visca koji moze trcati ko navijen i parirati lavovima. Nejasno je ubacivanje Medunjanina od pocetka koji je bas bio los. Begovic.....ma kralj, brani i iznosi protivnicke igrace sa terena:) Pape pa dobro uradio je ono sto nije niko i doveo nas na SP ali tu trebas biti ipak klasa a on to nije. Sto se mene tice hvala mu i za ovo do sada. Mozda je doslo vrijeme za Vahu ili nekog jos boljeg. Ljudi moji ispala je velika Spanija i velika Engleska a bice vjerovatno jos velikih jer ovdje su cuda svaki dan. Eto kvalifikacija za evropsko sa nekim mladjim igracima i treba sad samo nastaviti kontinuitet. U svemu ovome dobili smo i neke nove momke koji su pokazali da znaju i dalje treba pratiti sve nase talente i dovlacit ih u reprezentaciju. Protiv Argentine smo pokazali da mozemo i sa velikima kao i nasa kosarkaska reprezentacija. Ma nije kraj svijeta nase reprezentacije se bude i pocinjemo redovno sudjelovati na velikim takmicenjima. Ovo je fudbalskoj bilo prvi put i samo u jednoj utakmici pokupili smo pohvale i simpatije cijelog fudbalskog svijeta. Necemo ocajavati nego i dalje biti uz nase Zmajeve jer to zasluzuju.!!!
-
Mustang1
#1724 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Da Bolic .. Sta fali Bolicu ? Ne mislim da bude selektor ali da ima neku funkciju u A repki .. Pa i Salihamidzic ali sumnjam da bi on htio ali i on bi mogao pomoci u strucnom stabu
- Mali_Vuk