Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zipoo

#1701 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by zipoo »

superiska wrote:[qote="zipoo"][qote="duminjo"][qute="MarlboroGold"]Bitno je ponuditi se... mi bismo ipak trebali prvi. Već poslije 2-3 puta i kad to "krene", onda treba malo popustiti jer drugoj strani zna često biti neugodno.
Ključno je i to da li su obje osobe zaposlene ili jedna jeste druga nije ili nijedna nije... ako ja radim i imam super platu, a ona nezaposlena, logično je da bi ja trebao u 95% slučajeva platiti... ako ne u svim. Kad/ako se u međuvremenu zaposli i to bi se promijenilo.
Ja sam ko sandzaklija. Volim platit i jebiga. Možda glupo, al bi mi bilo bezveze da ne platim. Možda ne valja tako, al sta cu.[/qote]

:hm:[/qute]

:shock:[/quoe]

I mi smo ljudi :skoljka:
duminjo

#1702 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by duminjo »

annoy wrote:Po meni trebaju placat oboje, u skladu sa svojim financijskim mogucnostima. Tko vise zarađuje cesce ce placat. U određenim situacijamaa onaj tko poziva na spoj bi trebao platit, npr. ako pozoves nekog u neki određeni restoran na veceru, ti vjerojatno znas kakve su tamo cijene, pa je logicno da platis.
Na prvom spoju mi je lijepo kad musko plati.

Najgore mi je kad placa svatko sebi, kao da smo tinejdzeri
Pozovi me :mrgreen:
zipoo

#1703 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by zipoo »

duminjo wrote:
annoy wrote:Po meni trebaju placat oboje, u skladu sa svojim financijskim mogucnostima. Tko vise zarađuje cesce ce placat. U određenim situacijamaa onaj tko poziva na spoj bi trebao platit, npr. ako pozoves nekog u neki određeni restoran na veceru, ti vjerojatno znas kakve su tamo cijene, pa je logicno da platis.

Odabi :mrgreen:
djkurt

#1704 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by djkurt »

Ludzak wrote:
djkurt wrote: Nemoj izlazit sa muškarcima kojima je problem da žena plaća. Pa danas su žene ekonomski mnogo nezavisnije i sasvim je normalno da žena plati kafu, večeru, izlazak.
Jest, pa te onda proglase škrtim i odjebe te prije nego što kafu pihne.
Ta što će te odjebat i nije bila za tebe, tako da si riješio problem odmah. Ljudi se boje odbijanja te iz tog razloga neke važnije stvari zanemare na počtku veze, još ako se u međuvremenu zaljube, eto ti recepta za jednog finog papučara.
djkurt

#1705 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by djkurt »

Vidiš, na zapadu bi dobila sasvim drugi odgovor za tp plaćanje svako sebi. Tačno se tu vidi koliko kulturološke odrednice mijenjaju svijest o normalnosti ili nenormalnosti određene pojave ili objekta.
MarlboroGold

#1706 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

duminjo wrote:
MarlboroGold wrote: Društvo najviše voli takve :lol:
A Vidis.. Upozno par forumaša i to bolan zä vratove ko će platit. Bio na jednoj kafi i jeo i pio.. Krenuli, kaže konobar sve Placeno. Sve ti je kako ubodes :lol:
:lol:
zipoo

#1707 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by zipoo »

Taj zapad bi mogao svasta nesto nauciti od nas.
beni-bu-man

#1708 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

MarlboroGold wrote:
duminjo wrote:
MarlboroGold wrote: Društvo najviše voli takve :lol:
A Vidis.. Upozno par forumaša i to bolan zä vratove ko će platit. Bio na jednoj kafi i jeo i pio.. Krenuli, kaže konobar sve Placeno. Sve ti je kako ubodes :lol:
:lol:
ko je platio dumi, ja nisam :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#1709 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Ima stvari koje bi mogli naučiti... kako recimo propuh iskrivi usta.
djkurt

#1710 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by djkurt »

zipoo wrote:Taj zapad bi mogao svasta nesto nauciti od nas.
mogo bi slažem se a i mi od zapada, mislim da one dobre stvari a ne loše. :)
duminjo

#1711 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by duminjo »

beni-bu-man wrote: ko je platio dumi, ja nisam :lol: :lol: :lol:
Nisam znao da su Toma i amidja onako brzi :lol:

zipoo wrote:
duminjo wrote:

Odabi :mrgreen:
Prijatelju, imam i ja dusu :mrgreen:
Najveca greska forumanja joj je što se metla :lol:
zipoo

#1712 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by zipoo »

MarlboroGold wrote:Ima stvari koje bi mogli naučiti... kako recimo propuh iskrivi usta.

Ja sam ozbiljan. O tim nekim medjuljudski, komsijskim, humanim odnosima. Ibretim se kad vidim nekad "dijasporu" i njihovo ponasanje i ona sebicnost. No dobro i oni se ibrete kad kupis cokoladicu, komad pice, sta vec... i das im pola.
beni-bu-man

#1713 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

duminjo wrote:
beni-bu-man wrote: ko je platio dumi, ja nisam :lol: :lol: :lol:
Nisam znao da su Toma i amidja onako brzi :lol:
Ja tek doso na kafu umjesto da me pita konobar "stas popit" kaze "placeno je" :lol: :lol: :lol:
annoy

#1714 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

djkurt wrote: Vidiš, na zapadu bi dobila sasvim drugi odgovor za tp plaćanje svako sebi. Tačno se tu vidi koliko kulturološke odrednice mijenjaju svijest o normalnosti ili nenormalnosti određene pojave ili objekta.
Mozda je do mene, mene to asocira na srednjoskolske kave kad svatko vadi i broji sicu za svoju kavu
Ne idem s nekim na pice ako nemam za platit za oboje
Nedavno je bila glupa scena, isla s dvije kolegice na kavu i treba platit, i sad svaka vadi pare, nijedna nema tocno, one hoce dat svaka posebno, znaci da bi konobar trebao svakoj posebno vracat, na kraju sam ja platila sve jer mi je to idiotski...ne znam, ima ljudi kojima je normalno bas nikad ne platit ni okrenut rundu u drustvu, znam jednog koji uvijek strateski ode u wc nakon sto se naruci pice samo da ne plati :D
S druge strane, meni moj coek ide na zivce jer se uvijek gura da prvi plati rundu kad sjedimo s nekim na picu, a nije da zaraduje najvise u drustvu i puno puta druge runde ni ne bude i ispadne da on uvijek placa, pa mu kazem jel se ti bas uvijek moras nudit prvi :lol: dok se drugi hvataju za novcanik on to vec rijesi :-)
MarlboroGold

#1715 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

zipoo wrote:
MarlboroGold wrote:Ima stvari koje bi mogli naučiti... kako recimo propuh iskrivi usta.

Ja sam ozbiljan. O tim nekim medjuljudski, komsijskim, humanim odnosima. Ibretim se kad vidim nekad "dijasporu" i njihovo ponasanje i ona sebicnost. No dobro i oni se ibrete kad kupis cokoladicu, komad pice, sta vec... i das im pola.
Slažem se. Evo ti primjer za švabe... kod njih nema neke posebne povezanosti u familiji. Postaneš punoljetan, napustiš kuću roditelja, formiraš svoj život, čuješ se jednom mjesečno s roditeljima a nekad ni toliko... svi kao vukovi samotnjaci. Kad su praznici tad se okupe i opet isto. Kad umru otac ili mati kao da su umrli stranci... sve nekakav hladan pristup. Pored svega navedenog oni sve gledaju kroz pare.

Ja ako se ne javim roditeljima makar jednom u 5-6 dana hoće da me se odreknu. Ono naprijed navedeno definitivno ne valja... a i dijaspora se nekako prilagodila tome pa su izgleda i oni sve više takvi kako koja generacija dolazi.
duminjo

#1716 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by duminjo »

MarlboroGold wrote:
zipoo wrote:

Slažem se. Evo ti primjer za švabe... kod njih nema neke posebne povezanosti u familiji. Postaneš punoljetan, napustiš kuću roditelja, formiraš svoj život, čuješ se jednom mjesečno s roditeljima a nekad ni toliko... svi kao vukovi samotnjaci. Kad su praznici tad se okupe i opet isto. Kad umru otac ili mati kao da su umrli stranci... sve nekakav hladan pristup. Pored svega navedenog oni sve gledaju kroz pare.

Ja ako se ne javim roditeljima makar jednom u 5-6 dana hoće da me se odreknu. Ono naprijed navedeno definitivno ne valja... a i dijaspora se nekako prilagodila tome pa su izgleda i oni sve više takvi kako koja generacija dolazi.
Ovo što ih ja znam, nije bas ovako. Vise je to ona izvikana "švabo hladan". Al hajd.. Sve od čovjeka Do čovjeka, od familije Do familije.

Zipoo druze gledaj što nas kolegica ne jebe :lol:
annoy

#1717 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

duminjo wrote:
Znam ja da vi to mozete podnijeti :D
Xavier1

#1718 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

Muskarac treba da placa.
djkurt

#1719 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by djkurt »

annoy wrote:
djkurt wrote: Vidiš, na zapadu bi dobila sasvim drugi odgovor za tp plaćanje svako sebi. Tačno se tu vidi koliko kulturološke odrednice mijenjaju svijest o normalnosti ili nenormalnosti određene pojave ili objekta.
Mozda je do mene, mene to asocira na srednjoskolske kave kad svatko vadi i broji sicu za svoju kavu
Ne idem s nekim na pice ako nemam za platit za oboje
Nedavno je bila glupa scena, isla s dvije kolegice na kavu i treba platit, i sad svaka vadi pare, nijedna nema tocno, one hoce dat svaka posebno, znaci da bi konobar trebao svakoj posebno vracat, na kraju sam ja platila sve jer mi je to idiotski...ne znam, ima ljudi kojima je normalno bas nikad ne platit ni okrenut rundu u drustvu, znam jednog koji uvijek strateski ode u wc nakon sto se naruci pice samo da ne plati :D
S druge strane, meni moj coek ide na zivce jer se uvijek gura da prvi plati rundu kad sjedimo s nekim na picu, a nije da zaraduje najvise u drustvu i puno puta druge runde ni ne bude i ispadne da on uvijek placa, pa mu kazem jel se ti bas uvijek moras nudit prvi :lol: dok se drugi hvataju za novcanik on to vec rijesi :-)
Meni je normalno da svako sebi plati, ako sam u društvu kojemu takvo što odgovara, ako nisam onda se snalazim kako znam i umijem. :)
zipoo

#1720 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by zipoo »

duminjo wrote:[qote="MarlboroGold"][qute="zipoo"][qute="MarlboroGold"]Ima stvari koje bi mogli naučiti... kako recimo propuh iskrivi usta.

Ja sam ozbiljan. O tim nekim medjuljudski, komsijskim, humanim odnosima. Ibretim se kad vidim nekad "dijasporu" i njihovo ponasanje i ona sebicnost. No dobro i oni se ibrete kad kupis cokoladicu, komad pice, sta vec... i das im pola.[/uote]

Ja ako se ne javim roditeljima makar jednom u 5-6 dana hoće da me se odreknu. Ono naprijed navedeno definitivno ne valja... a i dijaspora se nekako prilagodila tome pa su izgleda i oni sve više takvi kako koja generacija dolazi.[/qote]

Ovo što ih ja znam, nije bas ovako. Vise je to ona izvikana "švabo hladan". Al hajd.. Sve od čovjeka Do čovjeka, od familije Do familije.

Zipoo druze gledaj što nas kolegica ne jebe :lol:[/quote]

nema odustajanja :mrgreen:
duminjo

#1721 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by duminjo »

Gdje ces odustati.. Prije se pobit i batine dobit, ako treba :lol:
zipoo

#1722 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by zipoo »

duminjo wrote:Gdje ces odustati.. Prije se pobit i batine dobit, ako treba :lol:
spreman i kroz vatru :mrgreen:
duminjo

#1723 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by duminjo »

zipoo wrote:
duminjo wrote:Gdje ces odustati.. Prije se pobit i batine dobit, ako treba :lol:
Šta ti misliš Imal ona dusu? Da ne popijem batine bezveze :lol:
djkurt

#1724 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by djkurt »

zipoo wrote:
duminjo wrote:[qote="MarlboroGold"][qute="zipoo"][qute="MarlboroGold"]Ima stvari koje bi mogli naučiti... kako recimo propuh iskrivi usta.

Ja sam ozbiljan. O tim nekim medjuljudski, komsijskim, humanim odnosima. Ibretim se kad vidim nekad "dijasporu" i njihovo ponasanje i ona sebicnost. No dobro i oni se ibrete kad kupis cokoladicu, komad pice, sta vec... i das im pola.[/uote]

Ja ako se ne javim roditeljima makar jednom u 5-6 dana hoće da me se odreknu. Ono naprijed navedeno definitivno ne valja... a i dijaspora se nekako prilagodila tome pa su izgleda i oni sve više takvi kako koja generacija dolazi.[/qote]

nema odustajanja :mrgreen:[/quote]
Jel to ona, ne jebe lijep i zgodan već uporan? :)
zipoo

#1725 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by zipoo »

duminjo wrote:
zipoo wrote:
Šta ti misliš Imal ona dusu? Da ne popijem batine bezveze :lol:
odustani ti odmah, nemoj rizikovati, bit ce cura :lol:
Post Reply