BAKIRE ODLAZI
-
wolf07
#1701 Re: BAKIRE ODLAZI
"Kada bi Bakir htio, izvrsio bi promjenu spola kako bi mogao imati njegovo djete, no on je previse konzervativan da uzvrati moju neogranicenu ljubav."
Majko moja ko sve hoce da se bavi logikom, i jos pretenduje da kaze nekom drugom da je glup, kako ne razumije i sl.
Evo ova podvucena recenica je remek djelo naseg Madnera, dezurnog oficira logike na forumu. I kad ga ja priupitam za neke relacije u ovoj recenici on tvrdi kako se ovo odnosi na mene! Ja u cijeloj recenici nigdje ne vidim ni "tebe" ni "ti" kojom se u nasim jezicima oznacava drugo lice jednine, niti "vama" ili "vam" što je drugo lice množine, a koristimo ga kad se obracamo nekoj osobi s postovanjem.
Medjutim, ono sto ima (osim treceg lica jednine) - to je prvo lice jednine "moju neogranicenu ljubav"!!! E ja bi sad volio da mi neko objasni kako se u ovako nakaradno srocenoj recenici bilo sta moze odnositi na nekog ko nije pisac recenice (prvo lice jednine) ili Bakir I.(trece lice jednine)?
Majko moja ko sve hoce da se bavi logikom, i jos pretenduje da kaze nekom drugom da je glup, kako ne razumije i sl.
Evo ova podvucena recenica je remek djelo naseg Madnera, dezurnog oficira logike na forumu. I kad ga ja priupitam za neke relacije u ovoj recenici on tvrdi kako se ovo odnosi na mene! Ja u cijeloj recenici nigdje ne vidim ni "tebe" ni "ti" kojom se u nasim jezicima oznacava drugo lice jednine, niti "vama" ili "vam" što je drugo lice množine, a koristimo ga kad se obracamo nekoj osobi s postovanjem.
Medjutim, ono sto ima (osim treceg lica jednine) - to je prvo lice jednine "moju neogranicenu ljubav"!!! E ja bi sad volio da mi neko objasni kako se u ovako nakaradno srocenoj recenici bilo sta moze odnositi na nekog ko nije pisac recenice (prvo lice jednine) ili Bakir I.(trece lice jednine)?
-
RahatHurmašica
#1702 Re: BAKIRE ODLAZI
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:02, edited 1 time in total.
-
wolf07
#1703 Re: BAKIRE ODLAZI
Davno! Samo nije to problem, nije on ni prvi ni zadnji kome se to desilo. Problem je sto on tvrdi da se to desilo drugima, a on tumaci logiku!!!RahatHurmašica wrote:debeli je puko ko petarda.wolf07 wrote:"Kada bi Bakir htio, izvrsio bi promjenu spola kako bi mogao imati njegovo djete, no on je previse konzervativan da uzvrati moju neogranicenu ljubav."
-
RahatHurmašica
#1704 Re: BAKIRE ODLAZI
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:02, edited 1 time in total.
- jon_jovi
#1705 Re: BAKIRE ODLAZI

S Bakirom nikog viđenijeg iz SDA. Ovo je u Novom Travniku a to je rejon Halida Genjca. Jel neko vidi Genjca?
-
RahatHurmašica
#1706 Re: BAKIRE ODLAZI
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:01, edited 1 time in total.
- madner
#1707 Re: BAKIRE ODLAZI
Savrseno mi je jasno zasto si zbunjen, zamjena lica je nesto sto se uci tek oko sestog razreda i shodno tome rijetko ko sa tvojim nivom to savlada do kraja skolovanja. Pokusat cu da ti objasnim u sto kracim crtama, ako ti neka rijec bude nepoznata konsultuj se sa kolegom rahattackicom pa skupa nadjite neko djete koje je oko srednje skole.wolf07 wrote:"Kada bi Bakir htio, izvrsio bi promjenu spola kako bi mogao imati njegovo djete, no on je previse konzervativan da uzvrati moju neogranicenu ljubav."
Dakle polazimo od zadnje recenice tvoga posta.madner wrote:Naravno da cu rado prevesti i ovaj uredak i svesti ga na sustinu:wolf07 wrote:Vidim i sad se mantra oko Bakirove zene koja vozi mercedesa i koja je direktorica bolnice, Poljine, trezor.... ah, odavno nije bila ona turbo-folk ploca koju je snimio S.Avdic & "Juzni vetar" koja se prodala u dijamantskom tirazu, zvala se - "Zlatne kasike" ! Mislim, gdje vam je masta? Yebo ga mercedes vise, ja ih svaki dan vidim hiljadu i sad mi treba bit cudo sto Predsjednik drzave ima jedan. Sta bi trebalo, da mu zena kupi nekog "Varburga" ili "pezejca" na nekoj rasprodaji automobilskih antikviteta pa da mozete onda ovdje da balite kako mu je zena toliko nepsosobna da nije k'o drugi doktori uspjela kupit sebi barem "Oktaviju" ili Reno "Lagunu". Dajte nesto frisko, nesto kao one nebuloze tipa "cerka mu kupuje zvake i placa novcanicom od 500 eura"!?!?!? Jeste li to skontali da tako pravite vecu reklamu Bakiru kad izvalite takvu glupost ili sta?
P.S.
Sa posebnim nestrpljenjem ocekujem kriticki osvrt dezurnog oficira logike na ovoj temi - @Madnera! Budite ljubazni, prosvijetlite nas! Mozda cemo i mi, postepeno, krecuci sa avatarom Z.L. evoluirati do nedostiznih "DF - Komsic" visina. Ipak treba cijeniti taj rezultat, ko se sjeca filma "Kuduz" morao je zapamtiti onu recenicu kod Andje u kafani - "Zabranjeno sjedit nako"! Eh da znate, kod Andje u kafani ne moze, ali u Predsjednistvu BiH - moze, i to ne sat ili dva vec osam godina! Pod uslovom da ste Zeljko Komsic! Sad,posto vise ne moze da se kandiduje on licno nudi nam autora bestselera o Zlatku Lagumdziji da radi isto (dakle da sjedi nako u Predsjednistvu) u narednih cetiri godine. Ja ne kontam koja je logika u izboru tog tipa al' evo ne sumnjam da ce nam @Madner objasniti. Covjek mi svaki put rastumaci sta sam JA htio da kazem u SVOM postu, pa valjda moze i ovo.
Posto ne mogu nista odbraniti od ovoga sto se Bakiru prebacuje, bilo bi stvarno ljepo da predjemo na druga pitanja. To sto su kupili u tri godine auta u vecoj vrijednosti od zvanicnih primanja je sasvim normalno i korupcija meni opste ne smeta.
Kada bi Bakir htio, izvrsio bi promjenu spola kako bi mogao imati njegovo djete, no on je previse konzervativan da uzvrati moju neogranicenu ljubav.
Gdje si me zamolio da tvoje skrabotine prevedem u nesto sto ce vecina procitati bez da se izgubi znacaj tvojih dosta dugih ali pritom izrazito plitkih recenica.woflie wrote:Covjek mi svaki put rastumaci sta sam JA htio da kazem u SVOM postu, pa valjda moze i ovo
Nakon toga je kljucna recenica ova
Gdje dupla tacka znaci da je sve poslje zapravo sinteza tvojih misli.madner wrote:Naravno da cu rado prevesti i ovaj uredak i svesti ga na sustinu:
Kao sto rekoh, ova tehnika se primjenjuje tek od sestog razreda i ja se stvarno duboko izvinjavam sto sam je iskoristio i tebe tako zbunio. Sa pozitivne strane, kazu da Bakiru laska tvoje zalaganje i sto nemas nikakvih moralnih nacela u pokusaju da ga odbranis. Tako da imas sansu.
-
RahatHurmašica
#1708 Re: BAKIRE ODLAZI
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:01, edited 1 time in total.
- madner
#1709 Re: BAKIRE ODLAZI
Nista od tackica?
Onako je bar izgledalo da imas nesto pametno reci ali neces.
-
wolf07
#1710 Re: BAKIRE ODLAZI
Necu ja reci da se ti ne trudis, jedini nedostatak tvog truda je taj sto se ne moze uspostaviti nikakva veza )pogotovo nikakva logicna veza) izmedju onog sto ja napisem i onog sto ti, kao bajagi, razjasnjavas. Inace, vidi se da si ti marljiv, a to je jako lijepa osobina! Samo treba da poradis na tim baksuznim vezama izmedju premisa i konkluzije, tu si jaaaako tanak. Sjedi, 1+!
- madner
#1711 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma sve mi jasno, ako ti nije jasna zamjena lica, onda ces tek imati problema sa stilskim figurama kao sto je hiperbola. Rekoh vec da se izvinjavam, jednostavno nije bilo fer prema tebi da se ponasam kao da si bio u stanju procitati lektiru.
Drago mi je da si uzeo malo knjigu logike, treba poceti od osnova i nikad nije kasno da se nauci ono sto si propustio u mladosti.
Drago mi je da si uzeo malo knjigu logike, treba poceti od osnova i nikad nije kasno da se nauci ono sto si propustio u mladosti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1712 Re: BAKIRE ODLAZI
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» RahatHurmašica, Paranoid
7 dana
» RahatHurmašica, Paranoid
7 dana
- vivaldi
#1713 Re: BAKIRE ODLAZI
@Chmoljac
na koliko si banovo lijanovice
na koliko si banovo lijanovice
-
wolf07
#1714 Re: BAKIRE ODLAZI
A zar nije lakse i jednostavnije kazati da si ti napisao recenicu koja nema blage veze ni sa logikom, ni sa mojim tekstom! U najkracem, to nas narod opisuje izrekom - to pas s maslom ne bi pojeo. I to sve u nekom bezveznom pokusaju da budes jako pametan i da meni odrzis jos jednu lekciju iz logike! Moje skromno misljenje je da kad covjek pogrijesi najbolji i najjeftiniji je onaj najkraci put - priznaj da si pogrijesio. Manje te kosta u svakom pogledu. Ti si se poceo razmetati logikom na najpogresnijem mjestu (dok smo raspravljali o Suljagicevom angazmanu kao ministra obrazovanja u SA kantonu). I onda, da bude jos veci belaj, upecas se na nacin kako ne treba, i na mjestu gdje ne treba, na moj izazov da opet drzis casove iz logike. Drgim rijecima, da bi tvoj post bio kakav-takav odgovor na ono sto ja pisem on mora biti u nekoj vezi s mojim pisanjem. Tvoja ujdurma s promjenom pola, dobijanjem djece... i ko zna sta si ti jos zamislio da ces reci, jednostavno nisu u vezi ni s cim! Ali, to te nije sprijecilo da i dalje pokusavas igrati ulogu intelektualno superiornog diskutanta. Ego je jako zahebana stvar.madner wrote:Ma sve mi jasno, ako ti nije jasna zamjena lica, onda ces tek imati problema sa stilskim figurama kao sto je hiperbola. Rekoh vec da se izvinjavam, jednostavno nije bilo fer prema tebi da se ponasam kao da si bio u stanju procitati lektiru.
A sad nastavi da se vadis sa zamjenama lica i slicnim opravdanjima. Hajmo na sljedecu gresku. Neko ko se poziva na stilske figure, zamjenu lica i gramatiku generalno trebalo bi da zna razliku izmedju "opste" i "uopste". Pogledaj opet svoj famozni post pa mi sad opet reci da nisam u pravu i da si ti na pravom mjestu upotrijebio pravu rijec jer tebi se ni greska u kucanju ne moze omaknuti, jel' tako?
- Chef_Sale
#1716 Re: BAKIRE ODLAZI
Zašto bi Bakir otišao? Sada kada je Tihić shrvan bolešću, logično je da se traži nasljednik koji će upravljati Strankom.
Bakir je prepoznatljiv, ima (pozitivno) nasljeđe svoga oca, ima iskustva u unitrašnjoj i vanjskoj politici...
Ne kažem da je savršen, ali trenutno ne vidim jaču figuru od njega unutar SDA.
Bakir je prepoznatljiv, ima (pozitivno) nasljeđe svoga oca, ima iskustva u unitrašnjoj i vanjskoj politici...
-
weredsf
#1717 Re: BAKIRE ODLAZI
To pitaj ove iz SDP-a i DF-a, oni uglavnom traze njegov odlazakChef_Sale wrote:Zašto bi Bakir otišao? Sada kada je Tihić shrvan bolešću, logično je da se traži nasljednik koji će upravljati Strankom.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1718 Re: BAKIRE ODLAZI
Što bi rekao drot Mugdim iz filma Gori vatra, Po mojim saznanjima nisu ga nikad izglasali ni članovi SDA. Pobijedio je Tihić, a unutarstranačkim dogovorom bez glasanja je Bakir bio kandidat na prošlim izborima. A bila sam prva na forumu koja je pohvalila unutarstranačke izbore kao pravi festival demokracije. Čak ni to nije ispoštovao, svoje članove.weredsf wrote:To pitaj ove iz SDP-a i DF-a, oni uglavnom traze njegov odlazakChef_Sale wrote:Zašto bi Bakir otišao? Sada kada je Tihić shrvan bolešću, logično je da se traži nasljednik koji će upravljati Strankom.
Plaću prima od svih građana ove zemlje, pa je više tvoje guslanje o nekakvom pravu kritike na osnovu glasa ne samo neosnovano nego već i dosadno.
-
weredsf
#1719 Re: BAKIRE ODLAZI
Malo si se presla, ne traze oni odlazak Bakira kao podpredsjenika SDA nego Bakira Bosnjackog clana predsjednistva...Što bi rekao drot Mugdim iz filma Gori vatra, Po mojim saznanjima nisu ga nikad izglasali ni članovi SDA. Pobijedio je Tihić, a unutarstranačkim dogovorom bez glasanja je Bakir bio kandidat na prošlim izborima. A bila sam prva na forumu koja je pohvalila unutarstranačke izbore kao pravi festival demokracije. Čak ni to nije ispoštovao, svoje članove.
Plaću prima od svih građana ove zemlje, pa je više tvoje guslanje o nekakvom pravu kritike na osnovu glasa ne samo neosnovano nego već i dosadno.
Nemam ja nista protiv da oni traze njegov odlazak, mene zanima vasa selektivnost i zasto ne trazite Komsicev odlazak, nije valjda da ste zadovoljni njegovim osmogodisnjim parazitiranjem u predsjednistvu????..
Logicno je da si razocaran sa onim ljudima za koje si glasao i da trazis njihov odlazak ali eto trazite vi i dalje...
- Chef_Sale
#1720 Re: BAKIRE ODLAZI
Zašto bi Bakir smetao SDP-u ili DF-u? Pa on im nije konkurencija. Konkurencija SDP-u je DF i obrnuto.weredsf wrote: To pitaj ove iz SDP-a i DF-a, oni uglavnom traze njegov odlazak
Bakir će prihvatiti SDP kao koalicijskog partnera. I DF također jer zna da mora formirati vlast, a sam to ne može. Neće valjda ići sa Radončićem koji mu konkurira kod istog biračkog tijela?
Bakir smeta SBB-u i nekim članovima unuar SDA.
Zašto?
Zato što im je on konukrencija.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1721 Re: BAKIRE ODLAZI
Da, ja sam poznata SDP-ovka.weredsf wrote:Malo si se presla, ne traze oni odlazak Bakira kao podpredsjenika SDA nego Bakira Bosnjackog clana predsjednistva...Što bi rekao drot Mugdim iz filma Gori vatra, Po mojim saznanjima nisu ga nikad izglasali ni članovi SDA. Pobijedio je Tihić, a unutarstranačkim dogovorom bez glasanja je Bakir bio kandidat na prošlim izborima. A bila sam prva na forumu koja je pohvalila unutarstranačke izbore kao pravi festival demokracije. Čak ni to nije ispoštovao, svoje članove.
Nemam ja nista protiv da oni traze njegov odlazak, mene zanima vasa selektivnost i zasto ne trazite Komsicev odlazak, nije valjda da ste zadovoljni njegovim osmogodisnjim parazitiranjem u predsjednistvu????..
Logicno je da si razocaran sa onim ljudima za koje si glasao i da trazis njihov odlazak ali eto trazite vi i dalje...
-
gepard_
#1722 Re: BAKIRE ODLAZI
prije ces cetnicku zastavu vidjeti nego ljiljane na SDA skupovima . Hrak pljuc za izdajnike i smetljare R BiH . Mrzim SDA zato sto volim BOSNU . Onaj ko voli BOSNU mora mrziti izdajnicki SDA . Mora ! to je logika .jon_jovi wrote:
S Bakirom nikog viđenijeg iz SDA. Ovo je u Novom Travniku a to je rejon Halida Genjca. Jel neko vidi Genjca?
- ilkbahar
#1723 Re: BAKIRE ODLAZI
istinu zboris... prepoznatljiv jeste, ima pozitivno naslijedje od svog oca ali to je i jedino pozitivno sto ima, a o iskustvu i to kriminalnom u unutrasnjoj i vanjskoj politici mislim da je sve receno.Chef_Sale wrote:Zašto bi Bakir otišao? Sada kada je Tihić shrvan bolešću, logično je da se traži nasljednik koji će upravljati Strankom.
mene stid ispred njega...
-
wolf07
#1724 Re: BAKIRE ODLAZI
Evo ga jos jedan koji tumaci logiku!!!!gepard_ wrote:prije ces cetnicku zastavu vidjeti nego ljiljane na SDA skupovima . Hrak pljuc za izdajnike i smetljare R BiH . Mrzim SDA zato sto volim BOSNU . Onaj ko voli BOSNU mora mrziti izdajnicki SDA . Mora ! to je logika .jon_jovi wrote:
Nije nam te bilo, ja se uplasio da ti se nije sta desilo. De mi samo reci jesi li na casove logike isao kod @Madnera, ili si sam svoj majstor! I kad smo vec tu, kod te jadne logike, ako nesto "MORA" onda to obicno nije logika vec sila.
Kad smo vec kod logike, hajde ako ti nije mrsko pogledaj na temi "SDP" kako je vrli SDP kadar Damir Hadzic sa Radeljasem okrenuo milion maraka od tebe, mene i svih ostalih na ovom forumu pa cemo onda razmatrati te krupne rijeci "izdajnik", "smetljar"... !
- madner
#1725 Re: BAKIRE ODLAZI
Rekoh vec da mi je sasvim jasno da nisi mogao shvatiti tekst jer prevazilazi tvoje mentalne mogucnosti te da mi je zao sto sam te tako brutalno uveo u svijet srednje skole.wolf07 wrote:A zar nije lakse i jednostavnije kazati da si ti napisao recenicu koja nema blage veze ni sa logikom, ni sa mojim tekstom! U najkracem, to nas narod opisuje izrekom - to pas s maslom ne bi pojeo. I to sve u nekom bezveznom pokusaju da budes jako pametan i da meni odrzis jos jednu lekciju iz logike! Moje skromno misljenje je da kad covjek pogrijesi najbolji i najjeftiniji je onaj najkraci put - priznaj da si pogrijesio. Manje te kosta u svakom pogledu. Ti si se poceo razmetati logikom na najpogresnijem mjestu (dok smo raspravljali o Suljagicevom angazmanu kao ministra obrazovanja u SA kantonu). I onda, da bude jos veci belaj, upecas se na nacin kako ne treba, i na mjestu gdje ne treba, na moj izazov da opet drzis casove iz logike. Drgim rijecima, da bi tvoj post bio kakav-takav odgovor na ono sto ja pisem on mora biti u nekoj vezi s mojim pisanjem. Tvoja ujdurma s promjenom pola, dobijanjem djece... i ko zna sta si ti jos zamislio da ces reci, jednostavno nisu u vezi ni s cim! Ali, to te nije sprijecilo da i dalje pokusavas igrati ulogu intelektualno superiornog diskutanta. Ego je jako zahebana stvar.madner wrote:Ma sve mi jasno, ako ti nije jasna zamjena lica, onda ces tek imati problema sa stilskim figurama kao sto je hiperbola. Rekoh vec da se izvinjavam, jednostavno nije bilo fer prema tebi da se ponasam kao da si bio u stanju procitati lektiru.
A sad nastavi da se vadis sa zamjenama lica i slicnim opravdanjima. Hajmo na sljedecu gresku. Neko ko se poziva na stilske figure, zamjenu lica i gramatiku generalno trebalo bi da zna razliku izmedju "opste" i "uopste". Pogledaj opet svoj famozni post pa mi sad opet reci da nisam u pravu i da si ti na pravom mjestu upotrijebio pravu rijec jer tebi se ni greska u kucanju ne moze omaknuti, jel' tako?
Ta da ti pojasnim kratko i lagano sa kratkim recenicama:
Prvi dio parafrafrazira tvoje recenice, gdje molis da nadjemo nesto drugo jer nije dovoljno sokantno sto su za tri godine kupili dva nova dzipa u vrijednosti od 200 000, te shodno tome zapravo kazes da ti korupcija ne smeta. Jer posto su automobili nesto sto gubi na vrijednosti, jasno je da je to placeno iz tekucih sredstava i njima ne predstavlja nikakvu investiciju. Time zapravo kazes da si spreman zazmiriti na lazi Bakira I., cak i kada je dokaz preko 4 metra dug.Posto ne mogu nista odbraniti od ovoga sto se Bakiru prebacuje, bilo bi stvarno ljepo da predjemo na druga pitanja. To sto su kupili u tri godine auta u vecoj vrijednosti od zvanicnih primanja je sasvim normalno i korupcija meni opste ne smeta.
Kada bi Bakir htio, izvrsio bi promjenu spola kako bi mogao imati njegovo djete, no on je previse konzervativan da uzvrati moju neogranicenu ljubav.
To dovodi do toga da koristim hiperbolu te poznatu pjesmu velikog umjetnika sa ovog prostora, gdje opisuje beskrajnu ljubav naroda prema diktatorima i zelju da im se udovolji. Naravno, posto nisi cuo za pjesmu, te ne razumijes da si opravdao sve sto Bakir radi, nije ti ni jasno kako je to ono sto si rekao.
No nema veze, publika je razumila, a ti ispao tragicar koji ne konta.