Iz svake tvoje riječi zavist progovaraBanksy wrote:Gledam nekidan kako su prostrili stolove po onim pločama oko centra, ''bašte'' šta li ... ni podesta, ni žardinjere, ni zelenila, ni tende, ni ograde, ničega, nabacali 'nako plastičnih stolova, k'o livada, a seljačići se guraju za stolicu ... Strašno je to, na šta danas liči Sarajevo.
Sarajevo City Center
-
VjecitiStudent
#1701 Re: Sarajevo City Center
- Banksy
#1702 Re: Sarajevo City Center
VjecitiStudent wrote:Iz svake tvoje riječi zavist progovaraBanksy wrote:Gledam nekidan kako su prostrili stolove po onim pločama oko centra, ''bašte'' šta li ... ni podesta, ni žardinjere, ni zelenila, ni tende, ni ograde, ničega, nabacali 'nako plastičnih stolova, k'o livada, a seljačići se guraju za stolicu ... Strašno je to, na šta danas liči Sarajevo.
- Hajvan
#1703 Re: Sarajevo City Center
koji plastični stolovi?
gdje?
naziv lokala?
prostrli na vlasništvu SSC-a (privatno vlasništvo) ili na javnoj površini (javno dobro)?
ovaj:

ili ovaj:

npr, onaj turski lanac što je jedan red stolova izbacio ispred stubova (slika 1) je prijavljen općini jer pretpostavljam da je to javna površina a ne privatno vlasništvo… fino napisah da mi smeta kad prolazim…
gdje?
naziv lokala?
prostrli na vlasništvu SSC-a (privatno vlasništvo) ili na javnoj površini (javno dobro)?
ovaj:

ili ovaj:

npr, onaj turski lanac što je jedan red stolova izbacio ispred stubova (slika 1) je prijavljen općini jer pretpostavljam da je to javna površina a ne privatno vlasništvo… fino napisah da mi smeta kad prolazim…
-
VjecitiStudent
#1704 Re: Sarajevo City Center
Ama ja ti samo 'prejudiciram' tradicionalne fraze ...Banksy wrote:VjecitiStudent wrote:Iz svake tvoje riječi zavist progovaraBanksy wrote:Gledam nekidan kako su prostrili stolove po onim pločama oko centra, ''bašte'' šta li ... ni podesta, ni žardinjere, ni zelenila, ni tende, ni ograde, ničega, nabacali 'nako plastičnih stolova, k'o livada, a seljačići se guraju za stolicu ... Strašno je to, na šta danas liči Sarajevo.
- Queen_of_hearts
#1705 Re: Sarajevo City Center
Haj mogu i da shvatim ove sto se guraju za stolove koji su na cesti po Ferhadiji i setnicama,tu ipak nema saobracaja,svakom svoje veselje.....al wtf ,automobili,tramvaj,nikakve biljne/vjestacke ograde ,semafor na jako prometnoj cesti...
kafa s aromom kerozina
umirem od zavisti naprosto
- agent_zero
#1706 Re: Sarajevo City Center
Nisam stigao ranije da prokomentarišem, ali evo sad ću.
Zgrada je odvratna, u arhitektonskom i svakom dizanjerskom smislu. Pogotovo odvratna u onom ambijentu marindvora. Ispred nikakvog dekorativnog zelenila, fontane ili sl. Sve samo sivilo i beton.
Unutrašnjost isto odvratna, tamna, crna, nikakva...
Dalje, wc-a nigdje to zadnjeg sprata, klupa ili nečeg sličnog za malo sjesti i predahnuti u onim prolazima po spratovima isto nigdje... katastrofa. Za mene definitivno jedna od najgorih i najružnijih zgrada ikad sagrađenih u sarajevu.
Zgrada je odvratna, u arhitektonskom i svakom dizanjerskom smislu. Pogotovo odvratna u onom ambijentu marindvora. Ispred nikakvog dekorativnog zelenila, fontane ili sl. Sve samo sivilo i beton.
Dalje, wc-a nigdje to zadnjeg sprata, klupa ili nečeg sličnog za malo sjesti i predahnuti u onim prolazima po spratovima isto nigdje... katastrofa. Za mene definitivno jedna od najgorih i najružnijih zgrada ikad sagrađenih u sarajevu.
-
VjecitiStudent
#1707 Re: Sarajevo City Center
Već viđeno u Titovoj, stajling posjetilaca Metropolisa to može izdržatiQueen_of_hearts wrote:Haj mogu i da shvatim ove sto se guraju za stolove koji su na cesti po Ferhadiji i setnicama,tu ipak nema saobracaja,svakom svoje veselje.....al wtf ,automobili,tramvaj,nikakve biljne/vjestacke ograde ,semafor na jako prometnoj cesti...kafa s aromom kerozina
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#1708 Re: Sarajevo City Center
U ovome se moram složiti.agent_zero wrote:Nisam stigao ranije da prokomentarišem, ali evo sad ću.
Izgleda ko željeznička stanica.
- iz dna duše
#1709 Re: Sarajevo City Center
Za Centar sam rekla, meni se ne svidja...al' hajd' to, ali kakav je ćeif sjediti na ovim "terasama" ispred centra u najfrekventnijoj ulici?! Tramvaj, vozila... Sjedi li iko tamo uopšte?
-
Ujedam
#1710 Re: Sarajevo City Center
iz dna duše wrote:Za Centar sam rekla, meni se ne svidja...al' hajd' to, ali kakav je ćeif sjediti na ovim "terasama" ispred centra u najfrekventnijoj ulici?! Tramvaj, vozila... Sjedi li iko tamo uopšte?
Poplava.. prođe auto i sve ih okupa, i njih i kafu
btw vazda krcato, puno puncato.. to ti je fazon biti viđen i tačka
- zubi
#1711 Re: Sarajevo City Center
VjecitiStudent wrote:Već viđeno u Titovoj, stajling posjetilaca Metropolisa to može izdržatiQueen_of_hearts wrote:Haj mogu i da shvatim ove sto se guraju za stolove koji su na cesti po Ferhadiji i setnicama,tu ipak nema saobracaja,svakom svoje veselje.....al wtf ,automobili,tramvaj,nikakve biljne/vjestacke ograde ,semafor na jako prometnoj cesti...kafa s aromom kerozina
![]()
- iz dna duše
#1712 Re: Sarajevo City Center
Ujedam wrote:iz dna duše wrote:Za Centar sam rekla, meni se ne svidja...al' hajd' to, ali kakav je ćeif sjediti na ovim "terasama" ispred centra u najfrekventnijoj ulici?! Tramvaj, vozila... Sjedi li iko tamo uopšte?
Poplava.. prođe auto i sve ih okupa, i njih i kafu![]()
![]()
btw vazda krcato, puno puncato.. to ti je fazon biti viđen i tačka
- MissGump
#1713 Re: Sarajevo City Center
Dje to ima Laser tagCossack wrote:Nema boljeg treninga od Laser taga!Mustang1 wrote:Ajjjjjj bio danas na Laser tag .. Koja je ono ludnica majke mi .. Steta sto nas je samo troje bilo one djevojke sto rade ne smiju.. Mi smo mokri bili nakon 14 minuta onog pucanja i letanja
Bas se uzivis
- karanana
#1715 Re: Sarajevo City Center
jel moras svoju ekipu dovesti ili te ubace u ekipu ako ima mjesta?
-
StupskaBitanga
#1716 Re: Sarajevo City Center
kad SCC sad miljacka uđe u parking a oni objekat nisu ni završili
-
SSemir
#1717 Re: Sarajevo City Center
agent_zero wrote:Nisam stigao ranije da prokomentarišem, ali evo sad ću.
- basicm
#1718 Re: Sarajevo City Center
Meni smeta onaj naziv na turskom one kafane sto je na ulici. Nesto kahvesi. Koja invazija u pm.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
co211
#1719 Re: Sarajevo City Center
Jel' to izbačena kafana na onaj plato?
- O'zone
- Globalni moderator
#1720 Re: Sarajevo City Center
Metropolis ima pravo dobre outdoor zvuCnjake u onoj ko basti.
Motorola Moto G
Motorola Moto G
- azurna_obala
#1721 Re: Sarajevo City Center
basicm wrote:Meni smeta onaj naziv na turskom one kafane sto je na ulici. Nesto kahvesi. Koja invazija u pm.
neki dan uđem tu prvi put, a vjerovatno i zadnji...jbt cijena
cjenovnik na turskom i bosanskom
unutra...skoro svi Turci
- Hajvan
#1722 Re: Sarajevo City Center
vidi multi-kulti multi-vitaministi….
- azurna_obala
#1723 Re: Sarajevo City Center
ne kontam što se mi ovako džematile čudimo ovolikom broju Turaka ovdje ili Arapa...nije ni bitno Kineza..itd...
zamislite kako je to u SAD-u...ili Francuskoj gdje je ovaj kulturni mix još izraženiji...pa svi imaju svoje kafane, kvartove, ulice....
za par godina nećemo ni primjećivati pored koga sjedimo ili hodamo na ulici...
samo dok se naviknemo
zamislite kako je to u SAD-u...ili Francuskoj gdje je ovaj kulturni mix još izraženiji...pa svi imaju svoje kafane, kvartove, ulice....
za par godina nećemo ni primjećivati pored koga sjedimo ili hodamo na ulici...
samo dok se naviknemo
- Hajvan
-
sarajlija_11
#1725 Re: Sarajevo City Center
basicm wrote:Meni smeta onaj naziv na turskom one kafane sto je na ulici. Nesto kahvesi. Koja invazija u pm.
Eee al tu ti je kafica skromnih 4,00KM