Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#1701 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dječak sa šibicama »

Ne razumijem od kojih to iluzija zivi pola svijeta, Austrija zivi od skijaskog turizma uzmimo za primjer, gdje je tu iluzija?

Sve normalne drzave zive od opipljivog, niko ne zivi od legendi jer od toga se ne moze zivjeti. Diznilend je samo zabavni park za malu i veliku djecu, i profit donosi njegovim vlasnicima i nikome vise.

A i to bolje da je napravljeno u Visokom, to bi bar neki profit donijelo. Problem sa Semirom je u tome sto je usisao gomilu novaca, brdo para je ulozeno u njegova "istrazivanja", cisto sumnjam da je iko pa i taj BH Telecom, dao pare da bi on hodao po svijetu i pricao gluposti o svemircima koji slijecu i grade piramide.
Cijela prica je pocela sa piramidama, godinama je uzimao pare na pricu "dokazacemo i otkopacemo piramidu", a onda kad vise nije imao ubleha koje ce prodavati, okrenuo se "naucnim predavanjima" o svemircima i ljudima zabama, odnosno ko zna sta on vise lupeta jer ja zaista ne pratim njegove gluposti.

Tu nikada nije ni bilo namjere za opcu dobit, Semir je od pocetka do dana danasnjeg gledao samo licnu dobit i kako da on profitira. To se mora shvatiti. A pricati kako smo eto mi mogli nekoga zajebat, naopraviti svjetsku turisticku atrakciju na osnovu ublehe, smijesno je. Niko nije ludih gljiva jeo, pa da dodje trositi pare u Visoko, hodati po brdima i slusati price o vanzemaljcima. Odose ljudi na more, na skijanje, baviti se pametnijim stvarima.
A i nama bi bilo pametnije, da je sav taj novac ulozen u par skijaskih staza, bar bi skijasi dolazili u Visoko da se talizaju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1702 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by pici »

IMA BOSNE A BOGUMI I PIRAMIDA U NJOJ !!! :bih:
Drinski

#1703 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

Ko je ulozio brdo para? Da smo mi ulozili brdo para, sad bi imali planinu para. Ja to vise puta kazem, nas direktor muzeja udara daske na vrata a Dejvid Ajk koji prica gluposti ima milion prodatih primjeraka. Niko ne spori niti stručnost direktora, niti Ajkovu iluziju, ali se vidi ko jeste a ko nije menadzer.
AmirBaa

#1704 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by AmirBaa »

Drinski wrote:Ma lijepo ja velim...zavist i pokusaj da se ispadne pametan. Pola svijeta zivi od legendi i iluzija al ovdje smo bolji od njih. Ima kod Copica u Orlovi rano lete, dio kako su ucili lugara o narodnim pjesmama. Veli on, kako se ne zna ko je to napisao, ja bih odmqh uzeo na saslusanje guslara i kazuj.. Mada, vjerovatno ima i sege, recimo dio nasih kolega veli da bi legalizacija droge vodila porastu budzeta a za ovo ni da cuju.
jao pa jesi ti svjestan sta ti pises :-) :-) http://www.index.hr/vijesti/clanak/tisu ... 96168.aspx ovo je DOKAZ, PODATAK sta se moze dobiti legalizacijom (prvi si spomenuo eto). A gdje DOKAZ sta se moze dobiti IZMISLJENOM piramidom koju i sam nazivas legendom i iluzijom :-) :-) :-)
greatful_and_dead

#1705 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by greatful_and_dead »

AmirBaa wrote:
Drinski wrote:Ma lijepo ja velim...zavist i pokusaj da se ispadne pametan. Pola svijeta zivi od legendi i iluzija al ovdje smo bolji od njih. Ima kod Copica u Orlovi rano lete, dio kako su ucili lugara o narodnim pjesmama. Veli on, kako se ne zna ko je to napisao, ja bih odmqh uzeo na saslusanje guslara i kazuj.. Mada, vjerovatno ima i sege, recimo dio nasih kolega veli da bi legalizacija droge vodila porastu budzeta a za ovo ni da cuju.
jao pa jesi ti svjestan sta ti pises :-) :-) http://www.index.hr/vijesti/clanak/tisu ... 96168.aspx ovo je DOKAZ, PODATAK sta se moze dobiti legalizacijom (prvi si spomenuo eto). A gdje DOKAZ sta se moze dobiti IZMISLJENOM piramidom koju i sam nazivas legendom i iluzijom :-) :-) :-)
Sve što se može dobiti je da kad u google upišeš Bosanske piramide, jedan od prvih ponuđenih rezultata je "Bosanske piramide vicevi".

Ovde na temi se o toj glposti pisalo kao o ozbiljnom izvoru zarade, koji se svodio na prodaju sokića i suvenira naivcima koji tamo dođu (parafraziram, ali su otprilike ovo pisali ljubitelji one budaletine).

To je taj naš mentalitet na sitno, daj ti meni sad da te klepim po ušima za 100KM, a što ću zauvijek izgubiti obraz nema veze.

I još imaju obraza porediti sa Las Vegasom :lol: :lol: :lol: Pa i da je prevara (a nije, nego je grad zabave i tako ga se predstavlja) barem obrće milijarde decenijama. Kod nas je Sam mazno nešto sitno, raskopo brdo, izblamirao nas i eno sad priča o ljudima žabama.

Ma strategija mrak.
Drinski

#1706 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

pa naravno, vi negirate piramide, a očekujete finansijski rezultat. ne mozete isto raditi a traziti drugi ishod.
greatful_and_dead

#1707 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by greatful_and_dead »

Ne negiramo mi, negiraju svi, osim Sama i vas par ovde.
Drinski

#1708 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

greatful_and_dead wrote:Ne negiramo mi, negiraju svi, osim Sama i vas par ovde.
vrtimo se u krug, sad bih ja opet da potegnem Gospu, Romea, duhove po španskim dvorcima, kockarske iluzije, Djeda mraza i njegovo postojanje i praćenje njegova puta putem računarske aplikacije...a onda cete vi kazati da je to sve potvrđeno egzaktno a ovo nije egazktno potvrđeno itd.
Ukratko: ne mozete isto raditi a traziti drugi ishod.
Patriotska_Liga

#1709 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Patriotska_Liga »

Džaba pričaš, vole ljudi da prosipaju kvazipamet nego da uzmu pare.
broj dva

#1710 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by broj dva »

Patriotska_Liga wrote:Džaba pričaš, vole ljudi da prosipaju kvazipamet nego da uzmu pare.
-----
Ako je ista "kvazi" u prici onda su to piramide. A kako god to nevjerovatno zvucalo ima ih i sto ne vole prevare i prodavace magle.
I nemojte molim vas porediti duhovno (gospa) sa materijalnim (piramida), duhovno je pitanje vjere a ne dokaza dok je materijalno pitanje dokaza a ne vjere - piramide ili ima ili nema, nema potrebe vjerovati ili nevjerovati.
Drinski

#1711 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

broj dva wrote:
Patriotska_Liga wrote:Džaba pričaš, vole ljudi da prosipaju kvazipamet nego da uzmu pare.
-----
Ako je ista "kvazi" u prici onda su to piramide. A kako god to nevjerovatno zvucalo ima ih i sto ne vole prevare i prodavace magle.
I nemojte molim vas porediti duhovno (gospa) sa materijalnim (piramida), duhovno je pitanje vjere a ne dokaza dok je materijalno pitanje dokaza a ne vjere - piramide ili ima ili nema, nema potrebe vjerovati ili nevjerovati.
jel materijalni dokaz Djed mraz i ostalo pobrojano?
Invincible

#1712 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Invincible »

Stvarno ne razumijem koliko teško može biti shvatiti da nema j.ebene piramide i da ne možeš ubijediti nekoga da je tu materijalna građevina koje nema, osim ako taj neko nije krajnje poremećen.

Niko Semiru ne brani da priča o ljudima žabama, drevnim civilizacijama iz drugih galaksija i slične gluposti, može pričati i da postoje neke čudne piramide koje su vanzemaljci prekrili posebnom zaštitom i samo je on zna otključati, dobija instrukcije, ali mu treba vremena i uzimati pare ako neki debil nasjedne, prodavati maglu, ali tvrditi da postoji nešto materijalno, što ne postoji, nije genijalna biznis ideja, nego idiotizam i kao takvo ne može dobiti podršku naučne zajednice, osim one psihijatrijske, da ulože pare i proučavaju Semira i njegove sljedbenike.

Gospa, Fatima, i slične prikaze su stvar vjerovanja, da on kaže da se Muhamed ukazao i prodaje to naivnim budalama, imao bi više šanse, niko zdrav ne vjeruje ni da je Ajvaz dedo razdvojio brdo molitvom, ali to je svejedno hodočasničko mjesto.

Zar je toliko teško to shvatiti?
Drinski

#1713 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

Invincible wrote:Stvarno ne razumijem koliko teško može biti shvatiti da nema j.ebene piramide i da ne možeš ubijediti nekoga da je tu materijalna građevina koje nema, osim ako taj neko nije krajnje poremećen.

Niko Semiru ne brani da priča o ljudima žabama, drevnim civilizacijama iz drugih galaksija i slične gluposti, može pričati i da postoje neke čudne piramide koje su vanzemaljci prekrili posebnom zaštitom i samo je on zna otključati, dobija instrukcije, ali mu treba vremena i uzimati pare ako neki debil nasjedne, prodavati maglu, ali tvrditi da postoji nešto materijalno, što ne postoji, nije genijalna biznis ideja, nego idiotizam i kao takvo ne može dobiti podršku naučne zajednice, osim one psihijatrijske, da ulože pare i proučavaju Semira i njegove sljedbenike.

Gospa, Fatima, i slične prikaze su stvar vjerovanja, da on kaže da se Muhamed ukazao i prodaje to naivnim budalama, imao bi više šanse, niko zdrav ne vjeruje ni da je Ajvaz dedo razdvojio brdo molitvom, ali to je svejedno hodočasničko mjesto.

de, nemoj se praviti pametniji nego sto jesi, ja nemam pojma sta je to, da li ima piramida ili su to vrata u 18 dimenziju, govori ti se o nečemu drugom, o tome da ce uvijek biti onih koji to zanima.
dječak sa šibicama

#1714 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Invincible wrote:Stvarno ne razumijem koliko teško može biti shvatiti da nema j.ebene piramide i da ne možeš ubijediti nekoga da je tu materijalna građevina koje nema, osim ako taj neko nije krajnje poremećen.

Ocito je pojedinima tesko sabrati 2 i 2. Tu pomoci nema.

Mi smo krivi, sto nije uspjela ubleha sa piramidama, svi mi "nevjernici u piramide". Nikako Semir i ljudi zabe.

Bjezi bolan.
Drinski

#1715 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

dječak sa šibicama wrote:

Ocito je pojedinima tesko sabrati 2 i 2. Tu pomoci nema.

Mi smo krivi, sto nije uspjela ubleha sa piramidama, svi mi "nevjernici u piramide". Nikako Semir i ljudi zabe.

Bjezi bolan.
drz se ti Gospe i iluzije dobitka kod kladionica, to je onako jako materijalno potvrđeno...

kolega, lopov lopovu svaki pokret zna...
dezurni_ucenik

#1716 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dezurni_ucenik »

2006.godine je krenula sa otkopavanjima. Danas 2016.godina, nigdje nista. Ako to nekom nije dokaz da tamo nema nista, onda ne znam. Jedino za sta se koristi je za nekakve new age sekte koje njeguju kult sunca.
Invincible

#1717 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Invincible »

Od tebe sam drastično pametniji, to nije teško zaključiti iz priloženog, ali sada pričamo o nečem drugom, a ne intelektualnoj nadmoći, sve i jedan ozbiljan naučnik je ismijao Svemirkove tvrdnje, možda ne znamo šta jest, ali znamo šta nije, nije piramida, zar stvarno nisi u stanju tako jednostavnu stvar da razumiješ?

Da se priča razvija u drugom pravcu, postoje ostaci ljudskog djelovanja, pa se istraži o čemu se radi, moglo bi čak postati i arheološki lokalitet, stvoriti uslove za razvoj turizma, ova budala je krenula s bombastičnom tvrdnjom i sad je samo nadograđuje, na kraju će se još sve ono samo urušiti i neko će glavu izgubiti.

I ovim završavam diskusiju s tobom, ili si trol ili stvarno nemaš kapacitet da razumiješ napisano, što opet nije moja krivica, bukvalno sam nacrtao i obojio.
MyTao

#1718 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by MyTao »

Covjek hladno poredi brdo u Visokom sa Vegasom i Disneylandom :-)

Disneyland i Vegas su ljudi napravili svojim rukama i radom i trudom... tu ti niko ne prodaje maglu. Bosanci bi sve nesto na guzove, svi bi pare na lahak nacin... Mislis prevarit ces Amera sa brdom i prodati ga kao piramidu, njima, koji su jos prje 50 godina isli na mjesec...

Svi bi pare a niko guzicom da mrdne...
dezurni_ucenik

#1719 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dezurni_ucenik »

Kad politicari kradu i varaju onda se jebu majke, kad dodje stranac e onda ispliva ona "e hajmo ga zajebat, koga jebe ba"
dječak sa šibicama

#1720 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

To je ono kad se bosanac ufura da moze Francuzu, Englezu i Amerikancu prodavati muda pod bubrege.

Bolje da su pare koje su ulupali u "piramidu", ulozili u sta opipljivo.
Drinski

#1721 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

MyTao wrote:Covjek hladno poredi brdo u Visokom sa Vegasom i Disneylandom :-)

Disneyland i Vegas su ljudi napravili svojim rukama i radom i trudom... tu ti niko ne prodaje maglu. Bosanci bi sve nesto na guzove, svi bi pare na lahak nacin... Mislis prevarit ces Amera sa brdom i prodati ga kao piramidu, njima, koji su jos prje 50 godina isli na mjesec...

pa dobro, ovi Semirovi ce kazati da je izmisljeno slijetanje na Mjesecu :D

no, slazem se da treba izmisliti, uloziti i raditi, neko izmisli Romea i JUliju, a drugi je uložio i sad zarađuje. posve se slazem sa zadnjom recenicom.
Invincible wrote:Od tebe sam drastično pametniji, to nije teško zaključiti iz priloženog, ali sada pričamo o nečem drugom, a ne intelektualnoj nadmoći...
da, vjerovatno ti zato treba vise puta ponoviti, da ja zaista ne znam sta je to i nista ne tvrdim u pravcu (ne)postojanja.
dezurni_ucenik wrote:2006.godine je krenula sa otkopavanjima. Danas 2016.godina, nigdje nista. Ako to nekom nije dokaz da tamo nema nista, onda ne znam. Jedino za sta se koristi je za nekakve new age sekte koje njeguju kult sunca.
Ma, ako cemo pravo, samo je minijaturni dio obrađen.
Drinski

#1722 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

Boga mi, kod da vi imate nesto lično u cijeloj priči.
Ajd sad, za ovog šibicara, znamo sta je, to dođe neka konkurencija, sta li, ali kod ostalih valjda proradila zavist, sta li.
dezurni_ucenik

#1723 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dezurni_ucenik »

Drinski wrote:Boga mi, kod da vi imate nesto lično u cijeloj priči.
Ajd sad, za ovog šibicara, znamo sta je, to dođe neka konkurencija, sta li, ali kod ostalih valjda proradila zavist, sta li.

Zavist prema cemu?
Patriotska_Liga

#1724 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Patriotska_Liga »

Inače svi Amerikanci su izuzetno pametni, zato će od dva republikanska kandidata u trku za Predsjednika onaj koji bolje citira Bibliju i koji bolje pljune po muslimanima. Svi pametni, niko nikad nije nasjeo ni na kakvu foru.
dezurni_ucenik

#1725 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dezurni_ucenik »

Drinski wrote:
MyTao wrote:Covjek hladno poredi brdo u Visokom sa Vegasom i Disneylandom :-)

pa dobro, ovi Semirovi ce kazati da je izmisljeno slijetanje na Mjesecu :D

no, slazem se da treba izmisliti, uloziti i raditi, neko izmisli Romea i JUliju, a drugi je uložio i sad zarađuje. posve se slazem sa zadnjom recenicom.
Invincible wrote:Od tebe sam drastično pametniji, to nije teško zaključiti iz priloženog, ali sada pričamo o nečem drugom, a ne intelektualnoj nadmoći...
da, vjerovatno ti zato treba vise puta ponoviti, da ja zaista ne znam sta je to i nista ne tvrdim u pravcu (ne)postojanja.
dezurni_ucenik wrote:2006.godine je krenula sa otkopavanjima. Danas 2016.godina, nigdje nista. Ako to nekom nije dokaz da tamo nema nista, onda ne znam. Jedino za sta se koristi je za nekakve new age sekte koje njeguju kult sunca.
Ma, ako cemo pravo, samo je minijaturni dio obrađen.

Drugim rijecima - nista. :-)
Post Reply