Ukrajina

Post Reply
Martinez_

#1701 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

japin_mutapi wrote:
Michio Kaku wrote:ah, kako sa merakom ovde navijam za ruse :D posebno kad pogledam kakvi likovi prosipaju demagogiju o rusikim šapama i tobožnjoj borbi za slobodu ovih ukrajinskih genocidaša...

jebote tito i jovanka, ukrajinci igrali na strani hitlera i danas ih nije stid biti nacisti, a rusi prosuli 25 miliona ljudi i još im pride dali krim na tacni, džaba gas, jeftin kredit šta još hoće? ali džaba kad imaš kompleks pa to ti je... bezobrazna đubrad sa kompleksom niže vrijednosti salutira hitleru e vidićemo ko će zadnji da se smije mamicu vam genocidnu.
spravka krivog navoda
nisu sami rusi nego svi narodi i republike SSSR-a

treba da piše "a sovjeti prosuli 25(?) miliona ljudi"
Tačno japine! Beograd su, na primer, oslobodili vojnici slavnog 2. ukrajinskog fronta!

Rusko-ukrajinsko bratstvo u slobodi je neraskidivo :)
Klavikula

#1702 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

pici wrote:...a ovu timošenku bi :izet: UHHHHHH
ti kako hoces, al ja bi radje njenu kcerku :D :D
Prpa.ba

#1703 Re: Ukrajina

Post by Prpa.ba »

insomnia78 wrote:
Prpa.ba wrote:Jasno mi je da nema velike ljubavi prema totalitarnim istocnjacima, ali ovoliko poltronstvo dijela forumasa prema tzv. EU i SAD je zbilja zabrinjavajuce. Cime su vas toliko zaduzili? Embargom? Ignorisanjem genocida? Republikom Srpskom i Dejtonom? Anti-unitarnim rezolucijama tzv. Parlamenta EU? Hajde sto bi svi guze dali da zive u uredjenoj drzavi spram ovog protektorata, ali slaganje sa njihovom globalnom politikom je nevjerovatno. :-)
A cime su nas to tacno Rusi zaduzili, blokiranjem svake moguce rezolucije protiv Srbije?
Zasto me citiras kada tvoj komentar nema nikakve veze sa mojim? :-)
Michio Kaku

#1704 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

japin_mutapi wrote:
Michio Kaku wrote:ah, kako sa merakom ovde navijam za ruse :D posebno kad pogledam kakvi likovi prosipaju demagogiju o rusikim šapama i tobožnjoj borbi za slobodu ovih ukrajinskih genocidaša...

jebote tito i jovanka, ukrajinci igrali na strani hitlera i danas ih nije stid biti nacisti, a rusi prosuli 25 miliona ljudi i još im pride dali krim na tacni, džaba gas, jeftin kredit šta još hoće? ali džaba kad imaš kompleks pa to ti je... bezobrazna đubrad sa kompleksom niže vrijednosti salutira hitleru e vidićemo ko će zadnji da se smije mamicu vam genocidnu.
spravka krivog navoda
nisu sami rusi nego svi narodi i republike SSSR-a

treba da piše "a sovjeti prosuli 25(?) miliona ljudi"
da, neki su bili na strani hitlera i to nisam sabrao. pogledaj pod ratnim stradanjima wermahta. ali ja pričam o onima koji su bili protiv hitlera, odnosno rusima.
It_is_a_Leclerc

#1705 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Divno je vidjeti kako su se slobodni Ukrajinci dali u potragu za snajperistima. Jednog su danas uhvatili i doveli ga da klekne pred kovčeg sa žrtvama. Bila je čak i slika na twitteru...

Vidim, i ovdje imamo euroskeptike i rusofile u koaliciji sa komunjarama - svi ujedinjeni u tome da se ugrožavanje pozicije "majlice Rusije" prikaže kao grozan zločin, da se kompormituju demonstranti i slobodni Ukrajinci na svaki mogući način... Čime li su vas Rusi samo zadužili toliko ?! Onim jedinicama na Jevrejskom groblju ?!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1706 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Julija Timošenko apelovala je da protivnici predsjednika Viktora Janukoviča ne prekidaju sa protestima u centru Kijeva
:? neko je žedan krvi kolko vidim :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1707 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

JoseMujica wrote:
Julija Timošenko apelovala je da protivnici predsjednika Viktora Janukoviča ne prekidaju sa protestima u centru Kijeva
Jok ba, borba za ulazak u EU, inače pravo jaku i prosperitetnu uniju, ima da cvjetaju ruže u Ukrajini. :mrgreen:
Lakat Jebić

#1708 Re: Ukrajina

Post by Lakat Jebić »

It_is_a_Leclerc wrote:Divno je vidjeti kako su se slobodni Ukrajinci dali u potragu za snajperistima. Jednog su danas uhvatili i doveli ga da klekne pred kovčeg sa žrtvama. Bila je čak i slika na twitteru...

Vidim, i ovdje imamo euroskeptike i rusofile u koaliciji sa komunjarama - svi ujedinjeni u tome da se ugrožavanje pozicije "majlice Rusije" prikaže kao grozan zločin, da se kompormituju demonstranti i slobodni Ukrajinci na svaki mogući način... Čime li su vas Rusi samo zadužili toliko ?! Onim jedinicama na Jevrejskom groblju ?!
to ona jedinica dobrovoljaca, nesto slicno ko ukrajinski dobrovoljci, na istom mjestu?
Last edited by Lakat Jebić on 22/02/2014 22:22, edited 1 time in total.
Klavikula

#1709 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

It_is_a_Leclerc wrote:Divno je vidjeti kako su se slobodni Ukrajinci dali u potragu za snajperistima. Jednog su danas uhvatili i doveli ga da klekne pred kovčeg sa žrtvama. Bila je čak i slika na twitteru...

sami su se kompromitovali
Image
danasnja slika parlamenta ukrajine

pristupas navijacki, kao i vecina. nije stvar koga neko voli ili ne voli, vec sta je realno a sta nije.
Martinez_

#1710 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Čime li su vas Rusi samo zadužili toliko ?!
:lol:

Gagarin?

Mendeljejev?

Žukov?

Tolstoj?

Putin?
kanocale

#1711 Re: Ukrajina

Post by kanocale »

JoseMujica wrote:
ovo se zahuktava, tesko da ce proci bez krvi...... :cry:
JoseMujica

#1712 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Woole Triwunovich wrote:
JoseMujica wrote:
Jok ba, borba za ulazak u EU, inače pravo jaku i prosperitetnu uniju, ima da cvjetaju ruže u Ukrajini. :mrgreen:
ma njima što je cvjetalo cvjetalo je nakon 100 mrtvih...sad je svejedno đe će završiti, al me čudi da neko nema pameti da stane na loptu, taktizira itd. ili jednostavno ne želi :-)

kada krene pravna država od ponedeljka obrali su bostan :roll:
It_is_a_Leclerc

#1713 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Lakat Jebić wrote:

to ona jedinica dobrovoljaca, nesto slicno ko ukrajinski dobrovoljci, na istom mjestu?
To su rusofilni Ukrajinci.
Takvih još ima istočno od Dnjipra.

Rusofilstvo je široko rasprostranjena bolest. Naročito su njome pogođene naše istočne komšije, a vidim ni mi nismo ostali imunu. Samo nek je protiv Amerike, pa makar i balvane jedu...

S obzirom da ne želim više dolaziti na ovu temu, samo ću još potcrtati svoj stav - Što slabija i nesretnija Rusija i Rusi, to sretnija ja, moja domovina i slobodni svijet u cjelosti. Ako će pobjeda ukrajinskih patriota oslabiti Ruse, pa makar za pedalj, onda ih se isplati podržati.
Martinez_

#1714 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

It_is_a_Leclerc wrote:
Lakat Jebić wrote:

To su rusofilni Ukrajinci.
Takvih još ima istočno od Dnjipra.

Rusofilstvo je široko rasprostranjena bolest. Naročito su njome pogođene naše istočne komšije, a vidim ni mi nismo ostali imunu. Samo nek je protiv Amerike, pa makar i balvane jedu...

S obzirom da ne želim više dolaziti na ovu temu, samo ću još potcrtati svoj stav - Što slabija i nesretnija Rusija i Rusi, to sretnija ja, moja domovina i slobodni svijet u cjelosti. Ako će pobjeda ukrajinskih patriota oslabiti Ruse, pa makar za pedalj, onda ih se isplati podržati.

To ti dovoljno govori. Mnogo više je danas rusofila u Bosni i na zapadu nego amerikanfila na istoku :)
cyprus

#1715 Re: Ukrajina

Post by cyprus »

Da vas pitam ljudi: kako se vama tako lako svrstat na neku stranu... Meni je prilično evidentno da maslo niti jedne niti druge strane nije za Ramazana...

:-) :-)
kanocale

#1716 Re: Ukrajina

Post by kanocale »

pici wrote:
kanocale wrote:http://www.ustream.tv/channel/nirti-live

strim uzivo iz harkova. tamo je navodno janukovic. nesto se dogada.

jel ovo putinovoj pudlici pale slike...ako ako treba govno da odgova ra za preko 80 mrtvih...il da bježi u moskvu...nedje proćitah da mu nisu dozvolili avionom da odleti za Moskvu...bjeeeežiiii govno
da,sibicnuse ga.
Lakat Jebić

#1717 Re: Ukrajina

Post by Lakat Jebić »

cyprus wrote:Da vas pitam ljudi: kako se vama tako lako svrstat na neku stranu... Meni je prilično evidentno da maslo niti jedne niti druge strane nije za Ramazana...

:-) :-)
to je otprilike trebala bit poenta ono gore moje opaske. al eto, jebajiga, valjda sam glup il nemam dovoljno informacija, nisam anketirao 93. ukrajince na zlatistu, jesu li rusofili ili pro-EU. ko me jebe kad sam bio mlad :D
Last edited by Lakat Jebić on 22/02/2014 22:30, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1718 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

JoseMujica wrote:
Woole Triwunovich wrote:
ma njima što je cvjetalo cvjetalo je nakon 100 mrtvih...sad je svejedno đe će završiti, al me čudi da neko nema pameti da stane na loptu, taktizira itd. ili jednostavno ne želi :-)

rekao bih da ne neko ne želi..

inače mi je smiješno što ljudi misle da je EU neka vrsta Dženneta. ima li neko da nas ubijedi zašto je ta džennetska EU bolja od Rusije? :zoka: 100 mrtvih ljudi da bi ova pričala o suncu i nebu.. bič pliz.
Last edited by Velkoski on 22/02/2014 22:30, edited 1 time in total.
vivaldi

#1719 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

JoseMujica wrote:kada krene pravna država od ponedeljka obrali su bostan
:lol: :lol: :lol:

kaze julija sad ce brzo u eu, ko da nije bila u zatvoru vec na sda diplomatkoj akademiji :D
JoseMujica

#1720 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Woole Triwunovich wrote:
JoseMujica wrote:
Woole Triwunovich wrote:

rekao bih da ne neko ne želi..

inače mi je smiješno što ljudi misle da je EU neka vrsta Dženneta. ima li neko da nas ubijedi zašto je ta džennetska EU bolja od Rusije? :zoka: 100 mrtvih ljudi da bi ova pričala o suncu i nebu.. bič pliz.
jesi se naklatio na EU ko da su ti svu familiju pobili :roll: nešto ne vidim da se emigranti kreću prema Rusiji nego prema EU i SAD...a oni obično ne idu na gore

ako imaš bolji prijedlog ...bujrum...rado slušam
radostan dan

#1721 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

It_is_a_Leclerc wrote:
S obzirom da ne želim više dolaziti na ovu temu, samo ću još potcrtati svoj stav - Što slabija i nesretnija Rusija i Rusi, to sretnija ja, moja domovina ...
da te podsjetim da mirovni ugovor i ustavno uređenje tvoje domovine nisu rađeni i potpisani u rostovu nego u dejtonu... :wink:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1722 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

:lol:

jbg, halali što ne vidim ništa pametno u eu :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1723 Re: Ukrajina

Post by pici »

radostan dan wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
S obzirom da ne želim više dolaziti na ovu temu, samo ću još potcrtati svoj stav - Što slabija i nesretnija Rusija i Rusi, to sretnija ja, moja domovina ...
da te podsjetim da mirovni ugovor i ustavno uređenje tvoje domovine nisu rađeni i potpisani u rostovu nego u dejtonu... :wink:
Za Mirjanom Marković, srpske vlasti raspisale su potjernicu. Ona se trenutno nalazi u Rusiji, gdje je sa svojim sinom Markom dobila politički azil.
a zato je zloBina udoviCa zbrisala s šĆenetom u rusiju a ne u Hameriku ;-)
kanocale

#1724 Re: Ukrajina

Post by kanocale »

radostan dan wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
nije shvatio,al nema veze. :lol:
celava_dlaka

#1725 Re: Ukrajina

Post by celava_dlaka »

Znas li koliko u Rusiji ima nacista? Haman sve velike navijacke skupine su nacisticki orijentirane :-)
Post Reply