Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Hafis

#1701 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Tietje24322 wrote: Interesantno je sto Turska gradi balisticke rakete. Zasto ce Turskoj balisticke rakete ako ne zeli nabaviti nuklearno naoruzanje?
Odgovor leži u staroj argentinskoj poslovici: ''tko ima masla i muda maže s njim'' :)
Tietje24322

#1702 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Nikakva Otomanska imperija u tom smislu nece postojati. Vec vise uticaj Turske kao sto postoji uticaj SAD-a nad Juznom Korejom. Za takvo nesto vas Hrvate Turci takodjer spremaju. Odgfajaju vamn djecu sa sapunicama poput Sulejmana Velicanstvenog. Ta djeca ce njihovu djecu uciti o pleminitoj Turskoj kulturi.
Paranoid

#1703 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Hafis wrote:
Tietje24322 wrote: Interesantno je sto Turska gradi balisticke rakete. Zasto ce Turskoj balisticke rakete ako ne zeli nabaviti nuklearno naoruzanje?
Odgovor leži u staroj argentinskoj poslovici: ''tko ima masla i muda maže s njim'' :)
zoljaM80

#1704 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Tietje24322 wrote:
Interesantno je sto Turska gradi balisticke rakete. Zasto ce Turskoj balisticke rakete ako ne zeli nabaviti nuklearno naoruzanje?
možda hoće gađati Beograd ali samo ovim, što bi se reklo, običnim, konvencionalnim tj općeprihvaćenim raketama :D
Martinez_

#1705 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Lele evo ih već pod Bečom. Za dve strane i na Marsu.
Hafis

#1706 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Tietje24322 wrote:Nikakva Otomanska imperija u tom smislu nece postojati. Vec vise uticaj Turske kao sto postoji uticaj SAD-a nad Juznom Korejom. Za takvo nesto vas Hrvate Turci takodjer spremaju. Odgfajaju vamn djecu sa sapunicama poput Sulejmana Velicanstvenog. Ta djeca ce njihovu djecu uciti o pleminitoj Turskoj kulturi.
Eh, jake kulture: tv saFunice i pečalba u Njemačku.
A gdje je rokenrol, vaterpolo, smučanje, kršćanske vrijednosti?
Hafis

#1707 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

zoljaM80 wrote:
Tietje24322 wrote:
Interesantno je sto Turska gradi balisticke rakete. Zasto ce Turskoj balisticke rakete ako ne zeli nabaviti nuklearno naoruzanje?
možda hoće gađati Beograd ali samo ovim, što bi se reklo, običnim, konvencionalnim tj općeprihvaćenim raketama :D
Ne vidim gdje bi ih drugo mogli upotrijebiti. Na Irak ne smiju, Iran također, Bugarsku, Grčku ni u snu, čak i na Siriju, o Izraelu da ne govorimo.
Nema druge nego na Beograd, to ti ga je ziher.
Last edited by Hafis on 26/12/2013 17:05, edited 1 time in total.
zoljaM80

#1708 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Martinez_ wrote:Lele evo ih već pod Bečom. Za dve strane i na Marsu.
pošto i gore,jel tako znamo, da ima Srba i Srpkinja, sigurno će otići i na Mars. :D
Paranoid

#1709 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Martinez_ wrote:Lele evo ih već pod Bečom. Za dve strane i na Marsu.
Kaže se QQlele..
zoljaM80

#1710 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Hafis wrote:
Ne vidim gdje bi ih drugo mogli upotrijebiti. Na Irak ne smiju, Iran također, Bugarsku, Grčku ni u snu, čak i na Siriju, o Izraelu da ne govorimo.
Grčka je uvijek bila velesila, naročito sada..samo trista Grka sa kakvim novim Leonidom bilo bi dovoljno da satre Turkiju sve do Dijabekira. :lol:
istina malo bi ih mučila glad, ali u ratu valja malo i kajš pritegnut. :D
Last edited by zoljaM80 on 26/12/2013 17:21, edited 1 time in total.
Paranoid

#1711 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

zoljaM80 wrote:
Hafis wrote:
Grčka je uvijek bila velesila, naročito sada..samo trista Grka sa kakvim novim Leonidom bilo bi dovoljno da satre Turkiju sve do Dijarbekira. :lol:
istina malo bi ih mučila glad, ali u ratu valja malo i kajš pritegnut. :D
Iako nije tema, ali bih da dodam da nakon Turske kupovine 4 hiddrocentrale u albaniji.. Grčka bi mogla da ostane u mraku..

Tako da...
Hafis

#1712 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Ja znam da su ih Srbi razbijali u prvom balkanskom k'o djete zvečku po Kumanovu, Debru, Bitoli. Hoću reći imaju bolji skor u zadnjih 100 godina :)
zoljaM80

#1713 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Paranoid wrote:
Iako nije tema, ali bih da dodam da nakon Turske kupovine 4 hiddrocentrale u albaniji.. Grčka bi mogla da ostane u mraku..

Tako da
nikakav problem, palili bi grčku vatru, a u ostalom i što će im struja, valja to plaćat.
Paranoid

#1714 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Hafis wrote:Ja znam da su ih Srbi razbijali u prvom balkanskom k'o djete zvečku po Kumanovu, Debru, Bitoli. Hoću reći imaju bolji skor u zadnjih 100 godina :)
Igraj na hendikep...pare bez lopate. Believe me..
zoljaM80

#1715 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Hafis wrote:Ja znam da su ih Srbi razbijali u prvom balkanskom k'o djete zvečku po Kumanovu, Debru, Bitoli. Hoću reći imaju bolji skor u zadnjih 100 godina :)
bravo, na Srbe sam potpuno zaboravio..zamisli koja bi to sila bila, 300 Grka sa Leonidom i 'iljade Srba sa Lazarom:
nezaustavljivo..
Image
Hafis

#1716 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Reko' li ja danas: ode tema s vojnoredarstvene akcije zdrženih patrijotskih snaga na priču o majci :?
Martinez_

#1717 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Hafis wrote:Reko' li ja danas: ode tema s vojnoredarstvene akcije zdrženih patrijotskih snaga na priču o majci :?
Pa majka treba to da odradi u tome je i poenta očigledno. :)
Tietje24322

#1718 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

zoljaM80 wrote:
bravo, na Srbe sam potpuno zaboravio..zamisli koja bi to sila bila, 300 Grka sa Leonidom i 'iljade Srba sa Lazarom:
nezaustavljivo..
Image
Vrhunska tehnologija.... :D

Ovakve cepice sam i ja stavljao sa mamom na novo kupljenu ivericu dok sam imao 4 godine. Ove cepice za sharafe mislim. :lol:
Tietje24322

#1719 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Martinez_ wrote:
Hafis wrote:Reko' li ja danas: ode tema s vojnoredarstvene akcije zdrženih patrijotskih snaga na priču o majci :?
Sta se sada bunite. Kao da vi niste imali matice. :D
Hafis

#1720 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Martinez_ wrote:
Pa ima likova ovdje koji kažu da su 1992. bili upalili motore tenkova i turirali avione čekajući na odobrenje Amera, koje na žalost nije došlo. I šlag na tortu: to su isto čekali i Iranci. A kum Tietje24322 ima informacije da bi NATo štab koordinirao patrijotskim formacijama na terenu (nešto kao za što je koordinirao HV za vrijeme Oluje)
Lako ti je ratovati kada te svatko voli. Čudi me da sutra ne gru'ne :D
Blek Stena

#1721 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Blek Stena »

Sto bi drug Branko reko: "tatatiraa"!.
Martinez_

#1722 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Hafis wrote:
Martinez_ wrote:
Pa ima likova ovdje koji kažu da su 1992. bili upalili motore tenkova i turirali avione čekajući na odobrenje Amera, koje na žalost nije došlo. I šlag na tortu: to su isto čekali i Iranci. A kum Tietje24322 ima informacije da bi NATo štab koordinirao patrijotskim formacijama na terenu (nešto kao za što je koordinirao HV za vrijeme Oluje)
Lako ti je ratovati kada te svatko voli. Čudi me da sutra ne gru'ne :D
:mrgreen: Pa tad su ipak oči uprte bile u Ameriku a i Turska se podosta promenila od tada budimo realni. Sad Amerika gleda malo da se izvuče sa Balkana a ključeve mira i (ne)stabilnosti predaje Turskoj. Ne shvataju samo ljudi svemirsku razliku simboličkog značaja američkog i turskog prisustva, prvi mogu naći saveznike u svakoj od država, drugi ne mogu naročito dok ih predvodi AKP. To je kao da neko ponudi Hrvatu i Bošnjaku hoće li kod Tita ili kod Draže :mrgreen: Kratkovidi planovi koji sad u prvom redu Grčku i Kipar upućuju na Putina, finansijski a zatim i vojno. No dobro Turci će i Ruse jednoga dana :izet:
Tietje24322

#1723 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Martinez_ wrote:
:mrgreen: Pa tad su ipak oči uprte bile u Ameriku a i Turska se podosta promenila od tada budimo realni. Sad Amerika gleda malo da se izvuče sa Balkana a ključeve mira i (ne)stabilnosti predaje Turskoj. Ne shvataju samo ljudi svemirsku razliku simboličkog značaja američkog i turskog prisustva, prvi mogu naći saveznike u svakoj od država, drugi ne mogu naročito dok ih predvodi AKP.
Amerika nije mogla naci saveznika u Srbiji. Zato ih je bombardovala. Amerika prepusta kljuceve Turskoj ali Turska se netreba sprijateljiti sa Srbijom uopste.
To je kao da neko ponudi Hrvatu i Bošnjaku hoće li kod Tita ili kod Draže :mrgreen: Kratkovidi planovi koji sad u prvom redu Grčku i Kipar upućuju na Putina, finansijski a zatim i vojno. No dobro Turci će i Ruse jednoga dana :izet:
Zasto bi Turci nesto nudili Srbima? Srbi su u geopolitickom smislu izolirano ostrvo u moru NATO zemalja. Nemogu mrdnuti. Da su Turci duzni voditi racuna sa Srbima i da Srbi predstavljaju neki faktor nebi Turci vodili tako ostru retoriku. Nebi Erdogan na Kosovu rekaomrtvo hladno:"Ovo je jedna Turska zemlja." :D

Sta moze Srbija uraditi da pomsrsi Turskoj racune? Rusija i Turska su vec podiejlili karte manje vise. Srbi su tu ostali na cjedilju i tacka.
Martinez_

#1724 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Aferim Tietje, sretna ti nova 1463. :mrgreen: Bilo duže i berićetnije ovaj put
Tietje24322

#1725 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Martinez_ wrote:Aferim Tietje, sretna ti nova 1463. :mrgreen: Bilo duže i berićetnije ovaj put
:lol:

Mada mozda ce Turci ipak voditi racuna sa vama. Nije krv voda.
Locked