Odgovor leži u staroj argentinskoj poslovici: ''tko ima masla i muda maže s njim''Tietje24322 wrote: Interesantno je sto Turska gradi balisticke rakete. Zasto ce Turskoj balisticke rakete ako ne zeli nabaviti nuklearno naoruzanje?
Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
-
Hafis
#1701 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
-
Tietje24322
#1702 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nikakva Otomanska imperija u tom smislu nece postojati. Vec vise uticaj Turske kao sto postoji uticaj SAD-a nad Juznom Korejom. Za takvo nesto vas Hrvate Turci takodjer spremaju. Odgfajaju vamn djecu sa sapunicama poput Sulejmana Velicanstvenog. Ta djeca ce njihovu djecu uciti o pleminitoj Turskoj kulturi.
- Paranoid
#1703 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Hafis wrote:Odgovor leži u staroj argentinskoj poslovici: ''tko ima masla i muda maže s njim''Tietje24322 wrote: Interesantno je sto Turska gradi balisticke rakete. Zasto ce Turskoj balisticke rakete ako ne zeli nabaviti nuklearno naoruzanje?
-
zoljaM80
#1704 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
možda hoće gađati Beograd ali samo ovim, što bi se reklo, običnim, konvencionalnim tj općeprihvaćenim raketamaTietje24322 wrote:Interesantno je sto Turska gradi balisticke rakete. Zasto ce Turskoj balisticke rakete ako ne zeli nabaviti nuklearno naoruzanje?
-
Martinez_
#1705 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Lele evo ih već pod Bečom. Za dve strane i na Marsu.
-
Hafis
#1706 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Eh, jake kulture: tv saFunice i pečalba u Njemačku.Tietje24322 wrote:Nikakva Otomanska imperija u tom smislu nece postojati. Vec vise uticaj Turske kao sto postoji uticaj SAD-a nad Juznom Korejom. Za takvo nesto vas Hrvate Turci takodjer spremaju. Odgfajaju vamn djecu sa sapunicama poput Sulejmana Velicanstvenog. Ta djeca ce njihovu djecu uciti o pleminitoj Turskoj kulturi.
A gdje je rokenrol, vaterpolo, smučanje, kršćanske vrijednosti?
-
Hafis
#1707 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ne vidim gdje bi ih drugo mogli upotrijebiti. Na Irak ne smiju, Iran također, Bugarsku, Grčku ni u snu, čak i na Siriju, o Izraelu da ne govorimo.zoljaM80 wrote:možda hoće gađati Beograd ali samo ovim, što bi se reklo, običnim, konvencionalnim tj općeprihvaćenim raketamaTietje24322 wrote:Interesantno je sto Turska gradi balisticke rakete. Zasto ce Turskoj balisticke rakete ako ne zeli nabaviti nuklearno naoruzanje?
Nema druge nego na Beograd, to ti ga je ziher.
Last edited by Hafis on 26/12/2013 17:05, edited 1 time in total.
-
zoljaM80
#1708 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
pošto i gore,jel tako znamo, da ima Srba i Srpkinja, sigurno će otići i na Mars.Martinez_ wrote:Lele evo ih već pod Bečom. Za dve strane i na Marsu.
- Paranoid
#1709 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Kaže se QQlele..Martinez_ wrote:Lele evo ih već pod Bečom. Za dve strane i na Marsu.
-
zoljaM80
#1710 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Grčka je uvijek bila velesila, naročito sada..samo trista Grka sa kakvim novim Leonidom bilo bi dovoljno da satre Turkiju sve do Dijabekira.Hafis wrote:Ne vidim gdje bi ih drugo mogli upotrijebiti. Na Irak ne smiju, Iran također, Bugarsku, Grčku ni u snu, čak i na Siriju, o Izraelu da ne govorimo.
Nema druge nego na Beograd, to ti ga je ziher.
istina malo bi ih mučila glad, ali u ratu valja malo i kajš pritegnut.
Last edited by zoljaM80 on 26/12/2013 17:21, edited 1 time in total.
- Paranoid
#1711 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Iako nije tema, ali bih da dodam da nakon Turske kupovine 4 hiddrocentrale u albaniji.. Grčka bi mogla da ostane u mraku..zoljaM80 wrote:Grčka je uvijek bila velesila, naročito sada..samo trista Grka sa kakvim novim Leonidom bilo bi dovoljno da satre Turkiju sve do Dijarbekira.Hafis wrote:Ne vidim gdje bi ih drugo mogli upotrijebiti. Na Irak ne smiju, Iran također, Bugarsku, Grčku ni u snu, čak i na Siriju, o Izraelu da ne govorimo.
Nema druge nego na Beograd, to ti ga je ziher.![]()
istina malo bi ih mučila glad, ali u ratu valja malo i kajš pritegnut.
Tako da...
-
Hafis
#1712 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ja znam da su ih Srbi razbijali u prvom balkanskom k'o djete zvečku po Kumanovu, Debru, Bitoli. Hoću reći imaju bolji skor u zadnjih 100 godina 
-
zoljaM80
#1713 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
nikakav problem, palili bi grčku vatru, a u ostalom i što će im struja, valja to plaćat.Paranoid wrote:Iako nije tema, ali bih da dodam da nakon Turske kupovine 4 hiddrocentrale u albaniji.. Grčka bi mogla da ostane u mraku..
Tako da
- Paranoid
#1714 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Igraj na hendikep...pare bez lopate. Believe me..Hafis wrote:Ja znam da su ih Srbi razbijali u prvom balkanskom k'o djete zvečku po Kumanovu, Debru, Bitoli. Hoću reći imaju bolji skor u zadnjih 100 godina
-
zoljaM80
#1715 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
bravo, na Srbe sam potpuno zaboravio..zamisli koja bi to sila bila, 300 Grka sa Leonidom i 'iljade Srba sa Lazarom:Hafis wrote:Ja znam da su ih Srbi razbijali u prvom balkanskom k'o djete zvečku po Kumanovu, Debru, Bitoli. Hoću reći imaju bolji skor u zadnjih 100 godina
nezaustavljivo..
-
Hafis
#1716 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Reko' li ja danas: ode tema s vojnoredarstvene akcije zdrženih patrijotskih snaga na priču o majci 
-
Martinez_
#1717 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa majka treba to da odradi u tome je i poenta očigledno.Hafis wrote:Reko' li ja danas: ode tema s vojnoredarstvene akcije zdrženih patrijotskih snaga na priču o majci
-
Tietje24322
#1718 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Vrhunska tehnologija....zoljaM80 wrote:bravo, na Srbe sam potpuno zaboravio..zamisli koja bi to sila bila, 300 Grka sa Leonidom i 'iljade Srba sa Lazarom:Hafis wrote:Ja znam da su ih Srbi razbijali u prvom balkanskom k'o djete zvečku po Kumanovu, Debru, Bitoli. Hoću reći imaju bolji skor u zadnjih 100 godina
nezaustavljivo..
Ovakve cepice sam i ja stavljao sa mamom na novo kupljenu ivericu dok sam imao 4 godine. Ove cepice za sharafe mislim.
-
Tietje24322
#1719 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Sta se sada bunite. Kao da vi niste imali matice.Martinez_ wrote:Pa majka treba to da odradi u tome je i poenta očigledno.Hafis wrote:Reko' li ja danas: ode tema s vojnoredarstvene akcije zdrženih patrijotskih snaga na priču o majci
-
Hafis
#1720 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa ima likova ovdje koji kažu da su 1992. bili upalili motore tenkova i turirali avione čekajući na odobrenje Amera, koje na žalost nije došlo. I šlag na tortu: to su isto čekali i Iranci. A kum Tietje24322 ima informacije da bi NATo štab koordinirao patrijotskim formacijama na terenu (nešto kao za što je koordinirao HV za vrijeme Oluje)Martinez_ wrote:Pa majka treba to da odradi u tome je i poenta očigledno.Hafis wrote:Reko' li ja danas: ode tema s vojnoredarstvene akcije zdrženih patrijotskih snaga na priču o majci
Lako ti je ratovati kada te svatko voli. Čudi me da sutra ne gru'ne
- Blek Stena
#1721 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Sto bi drug Branko reko: "tatatiraa"!.
-
Martinez_
#1722 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Hafis wrote:Pa ima likova ovdje koji kažu da su 1992. bili upalili motore tenkova i turirali avione čekajući na odobrenje Amera, koje na žalost nije došlo. I šlag na tortu: to su isto čekali i Iranci. A kum Tietje24322 ima informacije da bi NATo štab koordinirao patrijotskim formacijama na terenu (nešto kao za što je koordinirao HV za vrijeme Oluje)Martinez_ wrote:Pa majka treba to da odradi u tome je i poenta očigledno.Hafis wrote:Reko' li ja danas: ode tema s vojnoredarstvene akcije zdrženih patrijotskih snaga na priču o majci
Lako ti je ratovati kada te svatko voli. Čudi me da sutra ne gru'ne
-
Tietje24322
#1723 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Amerika nije mogla naci saveznika u Srbiji. Zato ih je bombardovala. Amerika prepusta kljuceve Turskoj ali Turska se netreba sprijateljiti sa Srbijom uopste.Martinez_ wrote:
Pa tad su ipak oči uprte bile u Ameriku a i Turska se podosta promenila od tada budimo realni. Sad Amerika gleda malo da se izvuče sa Balkana a ključeve mira i (ne)stabilnosti predaje Turskoj. Ne shvataju samo ljudi svemirsku razliku simboličkog značaja američkog i turskog prisustva, prvi mogu naći saveznike u svakoj od država, drugi ne mogu naročito dok ih predvodi AKP.
Zasto bi Turci nesto nudili Srbima? Srbi su u geopolitickom smislu izolirano ostrvo u moru NATO zemalja. Nemogu mrdnuti. Da su Turci duzni voditi racuna sa Srbima i da Srbi predstavljaju neki faktor nebi Turci vodili tako ostru retoriku. Nebi Erdogan na Kosovu rekaomrtvo hladno:"Ovo je jedna Turska zemlja."To je kao da neko ponudi Hrvatu i Bošnjaku hoće li kod Tita ili kod DražeKratkovidi planovi koji sad u prvom redu Grčku i Kipar upućuju na Putina, finansijski a zatim i vojno. No dobro Turci će i Ruse jednoga dana
Sta moze Srbija uraditi da pomsrsi Turskoj racune? Rusija i Turska su vec podiejlili karte manje vise. Srbi su tu ostali na cjedilju i tacka.
-
Martinez_
#1724 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Aferim Tietje, sretna ti nova 1463.
Bilo duže i berićetnije ovaj put
-
Tietje24322
#1725 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Martinez_ wrote:Aferim Tietje, sretna ti nova 1463.Bilo duže i berićetnije ovaj put
Mada mozda ce Turci ipak voditi racuna sa vama. Nije krv voda.