PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
r_faruk

#1701 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

pretpostavljam da se ne moze nista uraditi bez tog tipa... samo napravi svoj account i halali to para sto si njemu dao, vjerovatni je uvezan account pa se iz nekog razloga mora ukucati password....
Laertes

#1702 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Laertes »

r_faruk wrote:pretpostavljam da se ne moze nista uraditi bez tog tipa... samo napravi svoj account i halali to para sto si njemu dao, vjerovatni je uvezan account pa se iz nekog razloga mora ukucati password....
Jebiga... Ne kontam sto mu je problem ponovo dati Password i ako je uvezan... Jos mu ja pozitivan dojam ostavio na piku... Kako ide ovo preko amazona?
r_faruk

#1703 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

Laertes

#1704 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Laertes »

r_faruk wrote:http://forum.klix.ba/playstation-4-all- ... s1625.html

evo ovdje je neko objasnio !
Hvala, FaruČe.
r_faruk

#1705 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

nema na cemu, i ja sam tako pitao kada sam uzeo PS, pa mi pomogli i to bas na ovoj temi... :-D

a na piku svega ima...
Mustang1

#1706 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ko je ono dodavao karticu direktno na psn hrvatski. Jel moze raifajzen kartica se dodati, hocu da aktiviram ove neke trialse pa da ne pravim acc hrvatski ako ne.moze
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1707 Re: PlayStation 4 - all about

Post by un1ted »

PS4+FIFA17 u UK 150 funti. Jebi me...
AnonymousBIH

#1708 Re: PlayStation 4 - all about

Post by AnonymousBIH »

Mustang1 wrote:Ko je ono dodavao karticu direktno na psn hrvatski. Jel moze raifajzen kartica se dodati, hocu da aktiviram ove neke trialse pa da ne pravim acc hrvatski ako ne.moze
Ja sam dodao prepaid karticu Vakufske banke i aktivirao 14 dana PS+ trial.
PriNc_ba

#1709 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

Laertes wrote:Može li pomoć?
Kupio sinu ps4 u maju. Sad, kako on kaže, ps se updateovo. Problem je sljedeći:
Prije par mjeseci od lika sa pika kupio igricu i ps+. Sad mu traži password (koji ne znamo, lik došao nam kući i sve instalirao), a čovjek se ne javlja.
What should I do?
desilo se sljedece...
nema veze sa updateom, to se samo poklopilo da je u isto vrijeme uradjeno.
ili si ti igrao sve vrijeme s njegovog profila pa nije bio problem jer niste u isto vrijeme bili online uvijek, ili je on aktivirao taj profil opet kao primarni ali nesto mislim da se ne moze nekome ukinuti shareovanje ps+, samo igre se mogu ukinuti.

ako imas drugi profil na plejki, pokreni s njega igru neku i probaj online. trebalo bi da ne bude problema. u suprotnom ti ne gine kupovina novog ps+.
seoBIH

#1710 Re: PlayStation 4 - all about

Post by seoBIH »

Gdje najjeftinije kupiti PS4 digitalnu verziju?
Mustang1

#1711 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Kada kupujete na piku kupujte samo da vi aktivirate primary. Dakle nemojte da morate ulaziti na taj account da bi igrali. I kada dobijete account udjete skinete sve sto ima (ako ima vise igrica), nakon sto aktivirate primary. I onda vas ne moze zajebati jer on ne moze odjaviti vasu konzolu dok ste vi primary. A na taj account vise ne morate ulaziti.
Mustang1

#1712 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

seoBIH wrote:Gdje najjeftinije kupiti PS4 digitalnu verziju?
Sta je digitalna verzija?
typeOnegative

#1713 Re: RE: Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

seoBIH wrote:Gdje najjeftinije kupiti PS4 digitalnu verziju?
Ako misliš na digitalnu verziju igara, na američkom playstoreu..

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
seoBIH

#1714 Re: PlayStation 4 - all about

Post by seoBIH »

Digitalna igrica je prema mom shvatanju igra bez CD-a. Npr lakse mi je imati sve na PS4 nego da moram nositi i CDove sa konzolom.
r_faruk

#1715 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

najvise kupujemo na US store-u
nekada bude kodova i na amazonu...
wolfie

#1716 Re: PlayStation 4 - all about

Post by wolfie »

seoBIH wrote:Digitalna igrica je prema mom shvatanju igra bez CD-a. Npr lakse mi je imati sve na PS4 nego da moram nositi i CDove sa konzolom.
Tacno, puno je prednosti, sve na jednom mjestu, ne vrti disk, prema tome manja buka, minusi su zauzece na hard disku i sto ne mozes prodati nesto sto posjedujes digitalno, no sta je, tu je. Uprati jednom mjesecno na PS Storeu ima Flash Sale s dobrim cijenama igrica, a svaki utorak ima neka tematska rasprodaja, blizi se i Black Friday, pa ce vjerovatno biti skresanih cijena.
PriNc_ba

#1717 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

Mustang1 wrote:Kada kupujete na piku kupujte samo da vi aktivirate primary. Dakle nemojte da morate ulaziti na taj account da bi igrali. I kada dobijete account udjete skinete sve sto ima (ako ima vise igrica), nakon sto aktivirate primary. I onda vas ne moze zajebati jer on ne moze odjaviti vasu konzolu dok ste vi primary. A na taj account vise ne morate ulaziti.
mustanze :D on za 6 mjeseci moze ukinuti kupcu primarni account cisto da ga zajebe. nema nikakve specijalne fajde od toga ali moze. nekim putevima se nekad moze prevariti sistem pa i prije tih 6 mjeseci da vratis svoj profil kao primarni na svojoj konzoli.

svima koji hoce da kupuju digitalne verzije savjetujem sljedece.
kupujte znaci samo od nekog iz vaseg grada ili od osobe znaci kojoj mozete vi doci u radnju/kucu ili koja vama moze doci.
druga i najvaznija stvar... kada aktivirate profil kao primarni i pritisnete download, prvo sto radite nakon toga je da idete u postavke tog profila i mijenjate email koji koristite za logovanje. naravno prije toga vec imate pripremljen mail rezervni neki :) uz to, za jos vece osiguranje trazite mu sifru maila s kojim je prijavljen taj profil koji vam je on dao... ulazite na taj mail i mijenjate sifru tu da on nema vise pristup i stavaljate svoj secret question na tom mailu da vam ne moze resetovati on sifru, i provjerite da li ima postavljen dodatni mail na tom istom mailu ono u slucaju gubitka nekog, kradje maila i slicno... sve to obrisete ako ima i onda ste rahat.

ovo naravno je jedina maksimalna zastita od prevaranata. nema ih nesto puno da varaju ali bolje sprijeciti nego lijeciti :) i onda naravno kad ode prodavac ili kad dodjete kuci, fino uzjasete profil i pregledate ima li jos kakvih igrica koje bi mogli skinuti :D
Mustang1

#1718 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ma nece, ovaj sto masovno prodaje primary accounte je ok. I on ih uzima negdje samo treba naci gdje. Ja sam nasao dosta stranica/foruma gdje ljudi prodaju ali su to vece cijene nego kod ovoga na piku. Treba naci gdje ih i on nalazi :D
raoul duke

#1719 Re: PlayStation 4 - all about

Post by raoul duke »

Uzeo Battlefield Hardline za samo 3.99 $ :lol: :lol: :lol: :lol: Valjda su morali opravdati povecanje PS plus clanarine
MrShadow

#1720 Re: PlayStation 4 - all about

Post by MrShadow »

Pitanje za raju,

kupio sam prije par mj od lika digitalni MGS sa accountom, dodao sam account na svoj PS4 i stavio svoju konzolu kao primarnu.
Sad hocu da obrisem taj account i igru, ali ne mogu obrisati account preko PS4 vec mi trazi da se logujem preko PC na PSN i obrisem ga. Pokusao sam ali ovaj lik je u medjuvremenu promjenio sifru i sad ja nikako ne mogu obrisati njegov account sa svoje konzole.

Moze li on nekako sada sa tog accounta upravljati mojom konzolom, nekako je blokirati isl? U slucaju da se ovo desi ima li PS kakav fabricki restart da sve ponistim?
Mustang1

#1721 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

MrShadow wrote:Pitanje za raju,

kupio sam prije par mj od lika digitalni MGS sa accountom, dodao sam account na svoj PS4 i stavio svoju konzolu kao primarnu.
Sad hocu da obrisem taj account i igru, ali ne mogu obrisati account preko PS4 vec mi trazi da se logujem preko PC na PSN i obrisem ga. Pokusao sam ali ovaj lik je u medjuvremenu promjenio sifru i sad ja nikako ne mogu obrisati njegov account sa svoje konzole.

Moze li on nekako sada sa tog accounta upravljati mojom konzolom, nekako je blokirati isl? U slucaju da se ovo desi ima li PS kakav fabricki restart da sve ponistim?
A sto moras brisati account?
pegazus

#1722 Re: PlayStation 4 - all about

Post by pegazus »

Nov sam na forumu, pozdrav svima!

Zanima me kakva su iskustva sa kupovinama PS4? Planiram kupiti ubrzo, a zanima me vaše trenutno mišljenje o tome ko je najisplativiji i najpouzdaniji u BiH? Ako budem kupovao preko olx-a, na šta da obratim pažnju?
dinao

#1723 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

ako ikako mozes probaj u DE nabaviti. Novi model Neo (ovaj tanji, kako se vec ove) sa FIFA 17 - 299 EUR
MrShadow

#1724 Re: PlayStation 4 - all about

Post by MrShadow »

Mustang1 wrote:
MrShadow wrote:Pitanje za raju,

A sto moras brisati account?
Pa zato sto je vezan sa mojom konzolom i ko god ima pristup tom accountu moze upravljati mojom konzolom preko web interface-a, pretpostavljam ?
Mustang1

#1725 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Kako mislis upravljati? To sto je aktivirano samo znaci da ti mozes igrati igre koje su na tom accountu. Nece ti se nista lose desiti. Ja ih imam aktivirano nekoliko. Nikakvo upravljanje nije moguce.
Post Reply