BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Litvanija-BiH

Pobjeda Litvanije
20
9%
Nerjeseno
16
8%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
177
83%

Total votes: 213

zavrzlama

#1701 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by zavrzlama »

Sinoc gledam na semafor 23 minuta rezultat 0:0,nasi bezuspjesno pokusavaju da daju gol...i onda za 10 minuta 4 gola i do kraja utakmice niti jedan gol,a htjeli su da daju jos koji..znaci mi 80 minuta ne mozemo da napravimo izradjenu akciju i da damo gol jednom lihtenstajnu :( ....
Razumio bih da smo u prvih 15 minuta dali 2 gola pa se opustili,ali mi ne mozemo da damo go 25 minuta jednom Lihtenstajnu :-)
Imamo ozbiljnih problema sa realizacijom,u litvaniji ako litvanci budu igrali za Grcku i ginuli,opstruirali igru,bice tesko i to pravo tesko...

U nasem timu,Salihovic totalno los,Dzeko nezna primit loptu...susic ne smije igru zasnivati na trazenju Dzeke u svakom napadu,potrosi nam tip 70% vremena i sansi....

Vile ce nas nosati u Litvaniji...ipak se nadam prolazu..
Gandalf

#1702 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Gandalf »

Najviše me brine što Lulić i Salihović imaju centaršut u rangu Vršajevića - ne znam koji je klinac toj dvojici ali iz utakmice u utakmicu potroše 100 lopti dok jednu centriraju kako treba - po prikazanom na terenu nikada ne bih rekao da su prva dvojica prvotimci klubova iz 5-ice.
wickerman

#1703 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by wickerman »

A to je bilo drugacije proslih utakmica,osim Grcke? Ako pogledas cijele kvalifikacije sve je isto,dobijaju se tekme individualnom sposobnoscu igraca u datom tkrenutku tipa glavom Dzeko i Ibisevic,sut Pjanic,brzina Lulic. Tako moze protiv Litvanije,Latvije dok recimo portiv Grcke i Slovacke treba malo vise timske igre sto su nasi i pokazali.
Last edited by wickerman on 12/10/2013 10:23, edited 1 time in total.
soccerfan88

#1704 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by soccerfan88 »

Baltazar_khan wrote:pa eto primili su tricu u zenici lagano
Ja sve kontam kako ono bi u Zenici i sjetih se da je tu Pjana cini mi se ogromnu ulogu odigro. Gol i dvije asistencije. Jel to ta tekma? :D :D
soccerfan88

#1705 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by soccerfan88 »

Bosanski_kralj wrote:U utorak i kada budemo vodili 4:0 ja ću opet drhtati sve do posljednjeg sudijskog zvižduka.
I to sto kazes. Ma da vodimo 7 0 ja miran nemogu. Danas vodimo 41 ja se nerviram, po kuci hodam ko sasav. Veli zena sjedi bolan vidis da su za 80 minuta jednom uspjeli do gola doci. MA neda djavo mira da si Tito. :-D
SaNsEo

#1706 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by SaNsEo »

ja se nadam da ce u ova dva tri dana prije tekme strucni stab i igraci da ozbiljno razrade plan A,B,C,D,E...... i da se taktici posveti VELIKA pozornost,,,jer svi mi se nadamo da cemo da i dobijemo , ali nedo bog sta ako nedamo golove na vrijeme i bude nam potrebna pobjeda na guzove, ili s nekim unapred razradzenim akcijama ,, vazno je imati sistem u koji se vjeruje i koji moze donjeti bar i najminimalniju pobjedu,,, :bih:
shalla

#1707 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by shalla »

saphir_ wrote:

Evropa nam se smije zbog ove slike na BHT-u. Samo jos jermenci i mi pravimo ovakvu vrstu prijenosa. Kao da je 1970 godina :roll:
Jebote kralj, sinoc to (po ko zna koji put) komentarisem, gledam nasu tekmu, oci ispadaju, jedva razaznajem koji su nasi i onda na poluvremenu prebacim na face (imam onaj telemachov hd paket), mozes prebrojati koliko Mitrouglu ima dlacica u bradi...
Sramota, zesca sramota...

Sent from my HTC One
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1708 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Truba »

P308 wrote:
tipico2 wrote:Svi mi hocemo da Bosna pobijedi,sta ako ne pobijedimo, jedno je sigurno u barazu cekaju Francuska, Portugal, Svedska, Hrvatska...
Grci imaju vise srece vec pameti, sve je jos moguce...

...malo me strah, al to je kazu normalno.
Neko na drugoj temi napisa
Nosioci će svakako biti Hrvatska, Portugal, Grčka/BiH, te Švedska ili Engleska ako je zapadne baraž.
Nenosioci su Island/Slovenija, Rumunija/Turska, Ukrajina ako bude u baražu, te Francuska.

Znaci mi cemo Francusku izvuci ako dodje do toga :D ali nece doci :D
ja sanjp pobjeda francuske u baražu

izgleda da se sve polako slaže :cry: :cry: :cry: :cry:
akcid

#1709 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by akcid »

zavrzlama wrote:..Imamo ozbiljnih problema sa realizacijom,u litvaniji ako litvanci budu igrali za Grcku i ginuli,opstruirali igru,bice tesko i to pravo tesko...

U nasem timu,Salihovic totalno los,Dzeko nezna primit loptu...susic ne smije igru zasnivati na trazenju Dzeke u svakom napadu,potrosi nam tip 70% vremena i sansi....

I ja očekujem pomoć vila :D Potpuno se slažem s ocjenom igre Salihovića, bio je manje-više nekoristan na terenu, bez upotrebljive lopte i s mnogo izgubljenih.

Naš napad zasniva se na "spuštanjuu glave pod sebe" i probijanju kroz sredinu, poput ovna koji napada drugog ovna, pa ako prođe. Volio bih gledati brze proboje preko krila i što više nabačaja odatle, milism da nam Stevanović mora biti standardni igrač.
fantom slobode

#1710 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by fantom slobode »

Black swan wrote:

izadji malo iz kuce, pa ce te proci ti tvoji snovi...Hrvatska ce se plasirati na SP. Naravno pod uslovom da Stimca posalju u samostan. A umjesto njega kakvog trenera na klupu.
Itakoto

#1711 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Itakoto »

zavrzlama wrote:Sinoc gledam na semafor 23 minuta rezultat 0:0,nasi bezuspjesno pokusavaju da daju gol...i onda za 10 minuta 4 gola i do kraja utakmice niti jedan gol,a htjeli su da daju jos koji..znaci mi 80 minuta ne mozemo da napravimo izradjenu akciju i da damo gol jednom lihtenstajnu :( ....
Razumio bih da smo u prvih 15 minuta dali 2 gola pa se opustili,ali mi ne mozemo da damo go 25 minuta jednom Lihtenstajnu :-)
Imamo ozbiljnih problema sa realizacijom,u litvaniji ako litvanci budu igrali za Grcku i ginuli,opstruirali igru,bice tesko i to pravo tesko...

I sta kazes? Imamo ozbiljnih problema sa realizacijom? :lol: Sta su po tebi trebali? Jos 7 komada im uvaliti? Onako igraju velike ekipe, sine dragi. Uvalis im jedan, zakucas jos 2-3 dok ne dodju sebi i onda laganini.
Ja ni trenutka jednog ne sumnjam da ce nasi momci dobiti i Litvaniju. Posebno drago ce mi biti sto se mrtvi Grci nece direktno kvalifikovati sa 25 bodova na racunu. Ima (fudbalskog) Boga! :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1712 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Truba »

fantom slobode wrote:
Black swan wrote:

izadji malo iz kuce, pa ce te proci ti tvoji snovi...Hrvatska ce se plasirati na SP. Naravno pod uslovom da Stimca posalju u samostan. A umjesto njega kakvog trenera na klupu.
ne može u samostan jer je razveden :lol: :lol: :lol:

ja sam fino rekao nadam se da griješim
može biti i obrnuto 1:0 protiv francuske
Baltazar_khan

#1713 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Baltazar_khan »

nego šta nego sramota. joj da hoće face tv ili obn otkupiti prava za mundijal u brazilu, pa da ne moramo gledati ove pixele :skoljka:
Iago

#1714 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Iago »

P308 wrote:
tipico2 wrote:Svi mi hocemo da Bosna pobijedi,sta ako ne pobijedimo, jedno je sigurno u barazu cekaju Francuska, Portugal, Svedska, Hrvatska...
Grci imaju vise srece vec pameti, sve je jos moguce...

...malo me strah, al to je kazu normalno.
Neko na drugoj temi napisa
Nosioci će svakako biti Hrvatska, Portugal, Grčka/BiH, te Švedska ili Engleska ako je zapadne baraž.
Nenosioci su Island/Slovenija, Rumunija/Turska, Ukrajina ako bude u baražu, te Francuska.

Znaci mi cemo Francusku izvuci ako dodje do toga :D ali nece doci :D
Evo jedna pesimistična, al' sa poentom:
Ako krene po zlu u utorak, nije svejedno hoćemo li izgubiti ili remizirati. Dakle:
Ako izgubimo, FIFA ranking nam je 852. Ako remiziramo, 876. Kakve to veze ima? Ima, ima...
Francuzi ako dobiju Fince, a hoće, idu na 870. U takvom razvoju događaja (pu, pu,...), mogli bi nas prestići i postati četvrti nosilac za baraž (uz Hrvatsku, Portugal i Švedsku, kojoj remi sa Nijemcima daje 891). A onda Portugal, k'o da gledam...
Eh, što bih volio da sam ovo džaba račun'o
zavrzlama

#1715 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by zavrzlama »

Itakoto wrote:
zavrzlama wrote:Sinoc gledam na semafor 23 minuta rezultat 0:0,nasi bezuspjesno pokusavaju da daju gol...i onda za 10 minuta 4 gola i do kraja utakmice niti jedan gol,a htjeli su da daju jos koji..znaci mi 80 minuta ne mozemo da napravimo izradjenu akciju i da damo gol jednom lihtenstajnu :( ....

I sta kazes? Imamo ozbiljnih problema sa realizacijom? :lol: Sta su po tebi trebali? Jos 7 komada im uvaliti? Onako igraju velike ekipe, sine dragi. Uvalis im jedan, zakucas jos 2-3 dok ne dodju sebi i onda laganini.
Ja ni trenutka jednog ne sumnjam da ce nasi momci dobiti i Litvaniju. Posebno drago ce mi biti sto se mrtvi Grci nece direktno kvalifikovati sa 25 bodova na racunu. Ima (fudbalskog) Boga! :bih:
Hoces reci ,da cu u Litvaniji 80 minuta prolaziti kroz srcane udare :D ...a 10 minuta dobre igre ce mi spasiti zivot :D

Sad ozbiljno...bolje je 90 minuta igrati dobro,organizovano i disciplinovano i pobijediti 2:0,nego 80 minuta igrati nepovezano i sa katastrofalnom realizacijom ,a pobijediti 4:1 i to 4 gola za 10 minuta...to vise govori o igri protivnika nego o nasoj igri...ja se u Litvaniji ne bi oslanjao na losu igru Litvanije ,nego na disciplinovanu,oragnizovanu igru nase repke...danas smo trebali biti u Brazili da smo pobijedili Slovake u Zenici,nego smo pobjedu trazili u njima a ne nama..
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1716 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by un1ted »

Baltazar_khan wrote:nego šta nego sramota. joj da hoće face tv ili obn otkupiti prava za mundijal u brazilu, pa da ne moramo gledati ove pixele :skoljka:
Nece, Javni TV emiteri su otkupili..
dede merdzane

#1717 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by dede merdzane »

Nece. Sinoc su se hvalili kako imaju prava za naredne dvoje kvalifikacije i da se Safet "vise neće zbunjivati zbog različitih novinara"?!

Pored toga sto su voditelji očaj, onaj pominje nekakav island i pojačao svoj mikrofon tako da šapatom može prenositi tekmu, kao da nam je nebitna atmosfera sa stadiona. Vjerovatno ima tu dosta i do ton majstora i mikrofondzija na bht-u. Ali brate ugledajte se na Face ako već ne znate bolje. Ubacite još jednog komentatora, makar je to dzaba.

Tacno mi se place kad pomislim da cu morati trpiti njihove prenose iz Brazila, srcanije ce RTS prenositi naše tekme nego ovi mamlazi.
Itakoto

#1718 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Itakoto »

Hocu reci da cemo rutinski odraditi i tih 90 minuta. 30-40 minuta ce biti dovoljno da im pokazemo ko je gazda na terenu i onda opet laganini. Ukoliko bude trebalo mozemo se mi nadigravati i 90 minuta sa njima ali sam ubjedjen da vise od 30 minuta dobre igre nece biti potrebno. Jos samo tih 90 minuta i onda slavlje. :bih: :bih: :bih:
fantom slobode

#1719 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by fantom slobode »

Black swan wrote:
fantom slobode wrote:
Black swan wrote:

ne može u samostan jer je razveden :lol: :lol: :lol:

ja sam fino rekao nadam se da griješim
može biti i obrnuto 1:0 protiv francuske
E stvarno ne znam sta sa njim onda da se uradi...Mozda ga poslati Alki Vujici na isisavanje?
Ako ostane selektor, izgubice se i u Skotskoj kako je krenulo. Pusti ti te snove, pocni da sanjas umilne i mazne dame...to ti je san, a ne Francuska u barazu protiv Hrvatske....
Herr Flick

#1720 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Herr Flick »

Aaaaaaaaaaa na ovoj FIFA anketi Dzeko jutros imao 24% a sad ima 63 % :lol: :lol:
scooby_dooby_doo

#1721 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by scooby_dooby_doo »

Ne bojim se ko ce igrati u nasem sastavu dovoljno smo kvalitetni da ih dobijemo..nego strah me naseg jebenog mentaliteta :roll:
Djubre_

#1722 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Djubre_ »

Neka prenosi bht koji mozes na zici uhvatiti. Koliko ljudi ima koji prate samo bht i ftv. Nema svako telemach, moja tv itd... sta pucate na tu visoku tehnologiju kad nemamo sta jest. Kad smo najvece prkno u svijetu, u rangu etiopije.. koji hd kolaci bakraci.. kakvi smo, dobro je da imamo u coloru sliku.. prvo treba ljudima obezbjediti radna mjesta, pa kablovsku pa onda zahtjevati nesto vise..

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
wickerman

#1723 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by wickerman »

Gandalf wrote:Najviše me brine što Lulić i Salihović imaju centaršut u rangu Vršajevića - ne znam koji je klinac toj dvojici ali iz utakmice u utakmicu potroše 100 lopti dok jednu centriraju kako treba - po prikazanom na terenu nikada ne bih rekao da su prva dvojica prvotimci klubova iz 5-ice.
Sinoc je vala Vrsajevic imao bolji od obojice,a ruku na srce i protiv Slovaka je bio bolji igrac od Salihovica pa svi njemu hebu znanje. :D :D
Djubre_

#1724 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Djubre_ »

Krivo mi sto salihovic uze loptu da izvede slobodan udarac.. trebao je pustiti izetu. Naigrao se 80 min,vidi da ne ide.. a ovaj tek usao

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
tipico2

#1725 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by tipico2 »

Image
Locked