Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1701 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by odesveuhonduras »

Krushna mrva wrote:
Dr_dre wrote:
Strogo da se zna da ja nisam od onih koji će se sekularistima uvlačiti u pakaš sa pričom "ne volim ja ove, ne volim ja one".

Volim ja svakog muslimana više nego vas da se na kineskom zidu poredate
:thumbup:
To je ta klica nasilja i klica problema opcenito
"Kome ba mi da se prilagodjavamo?"
Nikome jarane, nikome. Tako mi Allaha Uzvišenog.
Roland_Of_Gilead

#1702 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Roland_Of_Gilead »

salle_eh1986 wrote:O da, problem je islam, itekako je problem.
Sad me pokušaj i ubijediti da je u periodu 92-95 vođen rat u BiH onako a ne da se istrijebe muslimani
A zašto je vođen rat u Hrvatskoj?

Zašto je vođen drugi svjetski rat??? Jeli i taj rat imao za cilj istrebljenje muslimana? Je li Iransko-Irački rat imao za cilj istrebljenje muslimana.

Rat u BiH je vođen zato jer su Srbi htjeli živjeti u istoj državi. Da je BiH ostala u toj krnjoj Jugoslaviji ne bi nikakvoga rata niti bilo.

A to da je cilj bio istrebljenje muslimana je čista glupost, jer da je tako , zašto su muslimani u Sandžaku bili pošteđeni?
A opće je poznato da je jedan Sefer Halilović bio iz Sandžaka.
Kikibombona

#1703 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

semirizsvemira wrote:Drzi se teme a krizarskio ratovi zavrsili , jasta su malo sutra

Evo kako muslimani pale crkve https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Zivi stit oko crkve . Ponosim se sto sam musliman
Ljudi vrijedni postovanja :thumbup: .
Krushna mrva

#1704 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

odesveuhonduras wrote:
Krushna mrva wrote: To je ta klica nasilja i klica problema opcenito
I onda se nadje neko da upita sto je Bosna tu gdje jeste... :(
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1705 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Krushna mrva wrote:
odesveuhonduras wrote:
Srceparajuće, zaista..
Roland_Of_Gilead

#1706 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Krushna mrva wrote:
odesveuhonduras wrote:
Neka je. Što je više islamista u Bošnjačkom korpusu to će biti više bijede i jada unutar tog istog korpusa.
salle_eh1986

#1707 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

Roland_Of_Gilead wrote:
salle_eh1986 wrote:O da, problem je islam, itekako je problem.
Sad me pokušaj i ubijediti da je u periodu 92-95 vođen rat u BiH onako a ne da se istrijebe muslimani
A zašto je vođen rat u Hrvatskoj?

Zašto je vođen drugi svjetski rat??? Jeli i taj rat imao za cilj istrebljenje muslimana? Je li Iransko-Irački rat imao za cilj istrebljenje muslimana.

Rat u BiH je vođen zato jer su Srbi htjeli živjeti u istoj državi. Da je BiH ostala u toj krnjoj Jugoslaviji ne bi nikakvoga rata niti bilo.

A to da je cilj bio istrebljenje muslimana je čista glupost, jer da je tako , zašto su muslimani u Sandžaku bili pošteđeni?
A opće je poznato da je jedan Sefer Halilović bio iz Sandžaka.
zato su vjerovatno i džamije paljene, zato je vjerovatno i genocid u srebrenici nastao, zato se i mladić osvetio turcima...
jok, upravu si ti, niko nije gledao zoveš li se muhamed ili slobodan
Ponosan

#1708 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Ponosan »

Narodu Egipta nanosi se velika nepravda od strane zapadnih mocnika,koji su navodno htjeli demorkatiju u tim arapskim zemljama i kad je ona dosla,sad im se ne svidjaju lideri koje je narod izabrao.... pa daj poubijaj ih ,maltretiraj ih,pucaj na njih dok ne izaberu vodju po ukusu Zapada! onog istog Zapada koji je zazmirio na masakr Vojne hunte koja je svrgnula demokratski izabranog predsjednika,one iste Hunte koja ubija vlastiti narod na najsvirepiji nacin,pa dokle vise!? na zapadu ako se ubije jedan neduzni covjek svi se dignu,a krvoprolice u Egipte od strane Vojne Hunte ili ti ga miljenika Zapada se desava na ocigled svih i niko nista.... cudno vrijeme doslo,nepravde je sve vise,a "tragaci" za pravdom ce ici na sve ili nista,preuzeti stvari u svoje ruke,jer druge opcije nemaju,a zna se koliko je to opasno po svjetski mir... Molim Boga da pomogne narodu Egipta a sve najgore za zlikovce i ubice kao i one koji nista nisu ucinili da sprjece ubijanje neduznih ljudi koji zele demokratiju kao svugdje u svijetu ,svemu ce doci kraj pa i ovoj nepravdi od strane dusmana Islama i demokratije koja nije po volji sijaca nereda na zemlji! mir i sabur narodu Egipta i da sto prije docekaju slobodu i pravdu!
odesveuhonduras

#1709 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Hehe, kako se karte otvoriše fino. MašaAllah, mašaAllah. :-D
Krushna mrva

#1710 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

odesveuhonduras wrote: Srceparajuće, zaista..
Sta da ti kazem, nastavi voljeti dlake iz vehabijskih brada. Takav senzibilitet ne znam da ima razumijevanja za nesto izvan tih okvira
odesveuhonduras

#1711 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Krushna mrva wrote:
odesveuhonduras wrote: Srceparajuće, zaista..
Sta da ti kazem, nastavi voljeti dlake iz vehabijskih brada. Takav senzibilitet ne znam da ima razumijevanja za nesto izvan tih okvira
Jok, tebe ću voljet, i ovog ti jarana četnika rolanda
Roland_Of_Gilead

#1712 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Ponosan wrote:Narodu Egipta nanosi se velika nepravda od strane zapadnih mocnika,koji su navodno htjeli demorkatiju u tim arapskim zemljama i kad je ona dosla,sad im se ne svidjaju lideri koje je narod izabrao.... pa daj poubijaj ih ,maltretiraj ih,pucaj na njih dok ne izaberu vodju po ukusu Zapada! onog istog Zapada koji je zazmirio na masakr Vojne hunte koja je svrgnula demokratski izabranog predsjednika,one iste Hunte koja ubija vlastiti narod na najsvirepiji nacin,pa dokle vise!? na zapadu ako se ubije jedan neduzni covjek svi se dignu,a krvoprolice u Egipte od strane Vojne Hunte ili ti ga miljenika Zapada se desava na ocigled svih i niko nista.... cudno vrijeme doslo,nepravde je sve vise,a "tragaci" za pravdom ce ici na sve ili nista,preuzeti stvari u svoje ruke,jer druge opcije nemaju,a zna se koliko je to opasno po svjetski mir... Molim Boga da pomogne narodu Egipta a sve najgore za zlikovce i ubice kao i one koji nista nisu ucinili da sprjece ubijanje neduznih ljudi koji zele demokratiju kao svugdje u svijetu ,svemu ce doci kraj pa i ovoj nepravdi od strane dusmana Islama i demokratije koja nije po volji sijaca nereda na zemlji! mir i sabur narodu Egipta i da sto prije docekaju slobodu i pravdu!
Ajde se više odlučite.
Jedni islamisti na forumu govore da prosvjednini u Egiptu podržavaju demokraciju , drugi govore da se islam protivi svakom vidu demokracije. I jedni i drugi podržavaju Mursija.

Koliko sam ja shvatio , što je veći musliman u pitanju , to je i mržnja prema demokraciji veća.
Krushna mrva

#1713 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

odesveuhonduras wrote: Jok, tebe ću voljet, i ovog ti jarana četnika rolanda
Cetnik ako jeste je najbolji vehabijin jaran. Tako to ide
odesveuhonduras

#1714 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Krushna mrva wrote:
tvoj, tvoj.. jedan drugom dudlate čitav dan, ista ste vi govna :wink:
rasuta_riza

#1715 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by rasuta_riza »

odesveuhonduras wrote:
Kikibombona wrote:
odesveuhonduras wrote:
Ne, nije dobar za mene niti me je iko pitao oko toga pa nije ni kompromis. Za mene je dobar samo Šerijat, sve ostalo je šaša i zulum.
Serijat mozes dobiti samo ratom. A ako rat izgubis, dobit ces radikalni ateizam, jer je to suprotnost serijatu. U radikalnom ateizmu si gradjanin drugog reda ako ides u dzamiju, zene se ne smiju pokrivati, ukida se ezan itd itd...

Sekularizam je garant mira, a serijat i radikalni ateizam avantura sa uzasnim posljedicama.
Tačno. Šerijat se može dobiti samo ratom, i tako će se i dobiti. MB su živjeli u iluziji da postoje i mirne metode ali sad su i oni, i cijeli Ummet, vidjeli da od tog nema ništa.

I jedno, i drugo zahtijeva sabur i vrijeme al da sumnjam u konačni ishod moRe biti da bih, gluho bilo i sekularist bio. Možda ga je i ne doživim, vjerovatno i neću, ali elhamdulillah, bitno je da ugradim makar kap znoja u njegove temelje.

Ti MB su gomila idiota i koliko god su krivi za smrt krvnici iz represivnog aparata zvani vojska i policija, toliko su krivi ako ne i više upravo ti lideri MB koji ljude direktno šalju u smrt! MB i žive od iluzije, za njih je kao i za sve vjerske fanatike pojam realnosti nepoznanica.
Krushna mrva

#1716 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

odesveuhonduras wrote:
Krushna mrva wrote:
tvoj, tvoj.. jedan drugom dudlate čitav dan, ista ste vi govna :wink:
:-) dosta si vala rekao
rasuta_riza

#1717 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by rasuta_riza »

Roland_Of_Gilead wrote:
Kikibombona wrote:Roland_Of_Gilead

Dobro, malo pretjerujes, mada nije malo onih koji se uklapaju u opisani profil. Nista nije crno - bijelo, ima tu svega. Mada, u konacnici se slazem da su Arapi u dobroj mjeri nazadni. Nismo ni mi puno bolji, istina :mrgreen: .

Meni smeta nesto drugo...

'Vi sekularisti...'... Pa covjece, sekularisti su tolerantni i otvoreni ljudi. U takvim treba traziti prijatelja.

Ako kazes, 'Mi islamisti, mi hocemo serijat'... Kod sekulariste se mogu probuditi najnize strasti, pa da se iz jedne plemenite ideologije transformise u negativnu i radikalnu. Ako ti mene hoces *ebati i nametnuti mi svoj vrijednosti, uhvatit cemo se za vratove, pa da vidimo ko ce koga. Kao sto vjerski zakoni mogu ugroziti zivot nevjernika, tako mogu i ateisticki vjernika.

Al zasto to, zasto ratovati kada se sekularizam pokazao kao najbolje rjesenje?

Jesam li ja tebi malo prije napisao kakav profil ljud glasuje za MB i slične organizacije?

To ne zna za najbolja i najgora riješenja. To zna samo za jedino rješenje. Ono koje im nameće hodža u džamiji.
Nema se smisla raspravljat sa njima sličnima. Nećeš ih ništa uvjeriti.
Jer svi su se urotili protiv njih, cijela Europa mrzi muslimane i radi protiv muslimana, cijeli svijet radi protiv muslimana.
To što ti isti muslimani bježe iz muslimanskoga raja u kjafirski pakao i tamo traže nafaku to im ništa ne znači.

Takvi se nikada ne zapitaju: Zašto nitko ne mrzi Hinduse, Kineze, Japance, Sikhe , Amiše....
Ima i njih svugdje.
Kineza 4 milijuna u Americi , pa ih nitko u toj rasističkoj zemlji ne mrzi, a ni oni sami se nešto ne žale.

Nego uvijek problem sa muslimanima gdje god se nalazili.
Jeli se takvi ikada zapitaju , da nije možda u nama muslimanima problem?

Ne zapitaju se, jer naravno da je u muslimanima problem. Vidiš samo na ovome forumu, dalje da ne idemo; ovi koji navijaju za MB i slične furke, na pr. mene ili tebe će prozvati sekularistima, što znači da nismo muslimani, i po takvima bismo bili legitimna meta. To što imam muslimansko ime i tu i tamo prakticiram islam, to nije relevatno za iste jer nisam musliman po mjeri takvih. Da takvi ovdje uzjašu na vlast vidio bi torture, pun bi pritvor bio onih koji piju pivu, žene bi morale biti zabrađene i sl. Razlika između sekularista muslimana i islamista, je ta, što sekularistima ne smeta što je žena pokrivena ili nije, isto ga dođe, što neko pije pivu a drugi klanja 5 vakata, e islamistima mora biti svaka pokrivena, ne smije se piti piva, mora se ovo, ne smije se ono i dalje da ne nabrajam.
Pa u Egiptu su skoro svi muslimani! I MB i oni s druge strane. I svako za sebe tvrdi da je bolji musliman od onog drugog, tako je i u Siriji i Libanu, a vidim da ni mi nismo predaleko od toga.
To je ona "kome ba da se mi prilagođavamo"? Hajmo ljudi na dan bijesa da popušimo još metaka, bude više mrtvih i bogalja, ma sranje na kvadrat! Daleko od toga da podržavam ovu vlast koja katilski ubija svoj narod, ali za ovaj pokolj su u velikoj mjeri krivi MB koja koristi narod kao topovsko meso!
HM 2011

#1718 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Roland_Of_Gilead wrote:
salle_eh1986 wrote:
Roland_Of_Gilead wrote:Nego uvijek problem sa muslimanima gdje god se nalazili.
Jeli se takvi ikada zapitaju , da nije možda u nama muslimanima problem?
jel bio problem u muslimanima i kad su se vodili krstaški ratovi?
oduvijek je problem u muslimanima, ali problem je ustvari u tome što islam kao vjera ne dozvoljava većinu stvari koje današnje društvo nameće kao normalne (homoseksualci, alkohol i sl.)
da li je uredu vidjeti curicu od 15-16 godina polugolu na ulici, da li se njoj može desiti nešto loše zato što se tako oblači?
u islamskom svijetu i ideologiji to je nemoguće, na zapadu je to haman pa pod moranje, jer sex sve prodaje danas
Križarski ratovi su nastali tako što je Bizantski car zatražio pomoć u obrani od Turaka Seldžuka koji su ,vidi vraga, bili muslimani.
Onda su se križari sjetili da bi mogli krenuti na Jeruzalem. Taj isti Jeruzalem je bio dio Istočnog Rimskoga Carstva , koje je bilo kršćansko u to vrijeme , kojeg su vidi vraga isto osvojili muslimani.

Konstantinopol , iz kojeg je Bizantski car pozvao pomoć zapada , su 2 puta prije toga opsjedali upravo muslimani.
Ne bi ni na balkanu bilo muslimana da Turci nisu ovdje išli u džihad.

Prema tome, da , bio je problem u muslimanima.

Čak i da nije.... Križarski ratovi su završili PRIJE 800 godina!!!!

Nije u redu vidjeti curicu polugolu. To da joj se nešto loše može desiti je točno. Ali smatram da još gore može desiti onoj zamotanoj koju sa 12 godina prodaju njenom mužu negdje u Jemenu. Ali , curica ovdje ima izbora, a tamo nema.

Kažeš da islam zabranjuje mnogo toga što se u današnjem svijetu smatra normalnim.
Tako je. Zabranjuje i slobodu govora, i demokraciju , i pravo na kritiziranje religije, i muziku i druženje muškaraca i žena koji nisu u rodu....
U principu , islam je tiranija. Jer kako drugačije definirati neku vrstu vlasti sa toliko zabrana. Koja ti se mješa u svaku sferu života i određuje ti kako ćeš se ponašati, oblačiti , što jesti , sve u ime knjige pisane prije 1400 godina.

Tako da nije problem u Europi , nego u muslimanima.
Ako je problem samo u Europi , onda mi objasni kako to da Hindusi, Kinezi , Japanci, Meksikanci nemaju nikakvih problema niti ih oni nekome prave. A nemaju veze sa Europom.

Ja vidim jednu dobru stvar u svemu ovome:

Nije u redu vidjeti curicu polugolu. To da joj se nešto loše može desiti je točno. Ali smatram da još gore može desiti onoj zamotanoj koju sa 12 godina prodaju njenom mužu negdje u Jemenu. Ali , curica ovdje ima izbora, a tamo nema.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moj zaključak je - Zamotana - ni ne mora biti preko lica - ali bi trebala da ima pravo izbora ????? Jel to win - win ?
Eh sad kako urediti pravo izbora - a da ne dođe do kršenja prava, koje glasi - da samo ljudi u braku mogu razmjenjivati nježnosti ????
salle_eh1986

#1719 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

E vidiš, proble3m je upravo u tome što protestanti na ulicama protestvuju protiv nametnute vlasti, ne protiv legalno izabrane.
Zašto tebi u BiH smeta to što neko želi da živi na način koji je on to odabrao, slagao se ti sa tim ili ne.
Hoće ljudi MB i ono čemu oni teže, većina tako hoće i nek bude, najpoštenije.
Vazda je bilo da većina odlučuje o sudbini sem ako se nije šta promjenilo :D
HM 2011

#1720 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Krushna mrva wrote:
Roland_Of_Gilead wrote: U principu , islam je tiranija.
Poveca mrva istine
U principu - izjava glasi:

Bog je tiranin ?

Drugačije se ne može tumačiti ?

Izjava se može gledati iz bezbroj perspektiva:

Krišćanstvo je tiranija, Isa A.S., je bio tiranin, Judaizam je tiranija, Musa A.S. je bio tiranin......

Jednom riječi - svi ljudi sa vlasti u rukama su nevini - Bog je kriv....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiranija je despotska vladavina u državi ili društvu a jednako je moguća i u drugim oblicima zajednica, organizacija i udruženja. Ovakav oblik vladavine nije zasnovan na sistemu zakona ili pravde već na arbitrarnom ispoljavanju moći tiranina.

Pojam tiranin označava pojedinca koji ima apsolutnu vlast u državi ili organizaciji. Riječ vodi porijeklo od latinskog tyrannus odosno grčkog τύραννος. Tiranin primjenjuje svoju vlast i moć putem nasilja. Despot i diktator su srodni pojmovi.

Pojava tiranije[uredi]

Tiranija kao politička kategorija i oblik vladavine su prvi put opisani kroz snažnu kritiku u radovima filozofa Platona.

U Staroj Grčkoj tiranin je bio onaj koji se proglašavao gospodarom jednog grada, preuzimajući svu vlast, i vojnu i civilnu. Inače, korijen riječi "tiranin" vuče porijeklo iz Male Azije i doslovno zači "gospodar". No, već u IV stoljeću pojam se odnosi na vlast koja se ispoljava bez odobravanja građana.

Uzrok pojave tiranina i tiranije još se povezuje i sa čestim sukobima bogatih porodica u antičkoj Grčkoj koji su bili glavni povod za krize i dekadenciju kod grčkih aristokrata. Tiranije su donekle bile uspješne jer su njeni predstavnici znali iskoristiti društvena previranja i dio stanovništva nezadovoljnog, na primjer, raspodjelom zemlje.

Ostalo[uredi]

Uopšteno govoreći, iako se vlast u tiraniji izvršava samovoljom i nasiljem, pojedinac (koji će kasnije postati tiranin) može biti prvobitno biti izabran kao vladar na legitiman način, bilo putem demokratskih izbora ili po nasljednom pravu. Vlast u tiraniji se vrši isključivo u interesu vlastodršca i otpor prema takvoj vlasti se silom i često na brutalan način uništava. Sila i brutalnost su sredstva pomoću kojih je tiranija jedino moguća a istovremeno je i određuju kao takvu.

Kada govorimo o tiraniji u državi, antički filozofi Platon i Aristotel su je karakterisali kao "pokvaren oblik države".

Historijski izvori navode nekolicinu tirana koji su vladali dijelovima Starog svijeta; u antičkoj Grčkoj i njenim kolonijama, Starom Rimu i drugdje. U proširenom smislu riječi može se reći da se u društveno-političkim sistemima poput robovlasništva i feudalizma vladalo i ratovalo ognjem i mačem i da su, u značajanom broju, tadašnje vođe bili tirani, despoti ili diktatori na više ili manje očigledan način.

I u historiji savremenog doba često se javljaju ličnosti koje su vladale na sličan način. Pri opisivanju njihove vladavine u upotrebi je još i termin režim.

U prenesenom značenju pojam tiranija se može primijeniti na bilo koji sistem ili oblik ljudskog udruživanja: "direktor škole je zaveo tiraniju", "majka se odnosila kao tiranin prema svojoj djeci", "poglavica je poput tiranina sprovodio svoju samovolju u plemenu".

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Najgore od svega je što vi sebe smatrate obrazovanim ljudima - i što vas okolina smatra vrijednim vodstva ?

Zapitam se ponekad............ Kad vidim da jedan kaže tešku riječ koja veze sa istinom nema, a drugi mu aplaudira i govori da je to istina - zapitam se - kako ovu planetu nije stid ko sve hodi po njoj ?

Al da nema Vas dvojice ni ja se ne bi imao oko čega zapitati....

Jeste Vas dvojica nadrogirani, drogirate li se, linije neke ušmrkavate ili
možda veći obim pića udario u glavu ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo Vam jedan svjež historijski primjer odnosa čovjeka i boga u borbi protiv tiranije - bog se obratio čovjeku:

http://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

George Bush: 'God told me to end the tyranny in Iraq'
President told Palestinians God also talked to him about Middle East peace

The Guardian, Friday 7 October 2005
George Bush believes he is on a mission from God, according to the politician Nabil Shaath. Photograph: Charles Dharapak/AP
George Bush believes he is on a mission from God, according to the politician Nabil Shaath. Photograph: Charles Dharapak/AP
George Bush has claimed he was on a mission from God when he launched the invasions of Afghanistan and Iraq, according to a senior Palestinian politician in an interview to be broadcast by the BBC later this month.
Mr Bush revealed the extent of his religious fervour when he met a Palestinian delegation during the Israeli-Palestinian summit at the Egpytian resort of Sharm el-Sheikh, four months after the US-led invasion of Iraq in 2003.

One of the delegates, Nabil Shaath, who was Palestinian foreign minister at the time, said: "President Bush said to all of us: 'I am driven with a mission from God'. God would tell me, 'George go and fight these terrorists in Afghanistan'. And I did. And then God would tell me 'George, go and end the tyranny in Iraq'. And I did."

Mr Bush went on: "And now, again, I feel God's words coming to me, 'Go get the Palestinians their state and get the Israelis their security, and get peace in the Middle East'. And, by God, I'm gonna do it."

Mr Bush, who became a born-again Christian at 40, is one of the most overtly religious leaders to occupy the White House, a fact which brings him much support in middle America.

Soon after, the Israeli daily newspaper Haaretz carried a Palestinian transcript of the meeting, containing a version of Mr Bush's remarks. But the Palestinian delegation was reluctant publicly to acknowledge its authenticity.

The BBC persuaded Mr Shaath to go on the record for the first time for a three-part series on Israeli-Palestinian diplomacy: Elusive Peace, which begins on Monday.

Religion also surfaced as an issue when Mr Bush and Tony Blair were reported to have prayed together in 2002 at his ranch at Crawford, Texas - the summit at which the invasion of Iraq was agreed in principle. Mr Blair has consistently refused to admit or deny the claim.

Mahmoud Abbas, the Palestinian prime minister, who was also part of the delegation at Sharm el-Sheikh, told the BBC programme that Mr Bush had said: "I have a moral and religious obligation. I must get you a Palestinian state. And I will."

Mr Shaath's comments came as Mr Bush delivered a speech yesterday aimed at bolstering US support for the Iraq war.

He revealed that the US and its partners had disrupted at least 10 serious al-Qaida plots since September 11, including three planned attacks in the US. "Because of this steady progress, the enemy is wounded - but the enemy is still capable of global operations," he said. He added that Islamic radicals had used a series of excuses to justify their attacks, from conflict with the Israelis to the Crusades 1,000 years ago.

"We're facing a radical ideology with unalterable objectives: to enslave whole nations and intimidate the world," he said.

He conceded that al-Qaida, led in Iraq by Abu Musab al-Zarqawi, and other insurgents had gained ground in Iraq but the US would not leave until security had been established. "Some observers also claim that America would be better off by cutting our losses and leaving Iraq now. This is a dangerous illusion, refuted with a simple question: Would the United States and other free nations be more safe, or less safe, with Zarqawi and Bin Laden in control of Iraq, its people, and its resources?" Mr Bush asked.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jastuk1

#1721 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

rasuta_riza wrote:
Ne zapitaju se, jer naravno da je u muslimanima problem. Vidiš samo na ovome forumu, dalje da ne idemo; ovi koji navijaju za MB i slične furke, na pr. mene ili tebe će prozvati sekularistima, što znači da nismo muslimani, i po takvima bismo bili legitimna meta. To što imam muslimansko ime i tu i tamo prakticiram islam, to nije relevatno za iste jer nisam musliman po mjeri takvih. Da takvi ovdje uzjašu na vlast vidio bi torture, pun bi pritvor bio onih koji piju pivu, žene bi morale biti zabrađene i sl. Razlika između sekularista muslimana i islamista, je ta, što sekularistima ne smeta što je žena pokrivena ili nije, isto ga dođe, što neko pije pivu a drugi klanja 5 vakata, e islamistima mora biti svaka pokrivena, ne smije se piti piva, mora se ovo, ne smije se ono i dalje da ne nabrajam.
Pa u Egiptu su skoro svi muslimani! I MB i oni s druge strane. I svako za sebe tvrdi da je bolji musliman od onog drugog, tako je i u Siriji i Libanu, a vidim da ni mi nismo predaleko od toga.
To je ona "kome ba da se mi prilagođavamo"? Hajmo ljudi na dan bijesa da popušimo još metaka, bude više mrtvih i bogalja, ma sranje na kvadrat! Daleko od toga da podržavam ovu vlast koja katilski ubija svoj narod, ali za ovaj pokolj su u velikoj mjeri krivi MB koja koristi narod kao topovsko meso!

Ti se skroz naskroz isprosipa kao ta rasuta riža. Ništa nisčim, veze s vezom...Počneš kako treba i u analizi obradiš jedno 50, 60 posto ok ali onda ne ideš više dublje nego tu staneš, mrsko ti ići u suštinu i zato plitki zaključci. Zašto i čemu takva površnost?

Btw, mnogim sekularistima itekako, itekako smeta pokrivanje i klanjanje.

Na twiteru povampirena Egipaksta srednja klasda se utrkuje ko će izmislit veću laž protiv MB-a. Neka, neka, doće njima selafije Nur stranka na vlast pa će onda plakat za MB-om. Ohola, arogantna generacija, ništa drugo za svoju netoleranciju i odmetanje prema MB-u ni ne zaslužuje već da ih Nur stranka uvodi u tor i nameće im svoje moralne vrijednosti. Kakve će to biti ljušture od ljudi kad sad ovako brane pokolj nad MB, a budu se morali povinovat pravilima selafija. Biće pravi prazni vampiri.
Challenger__

#1722 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

U kom pravcu će ići Egipat, to niko ne zna.
rasuta_riza

#1723 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by rasuta_riza »

jastuk1 wrote:
rasuta_riza wrote:

Ti se skroz naskroz isprosipa kao ta rasuta riža. Ništa nisčim, veze s vezom...Počneš kako treba i u analizi obradiš jedno 50, 60 posto ok ali onda ne ideš više dublje nego tu staneš, mrsko ti ići u suštinu i zato plitki zaključci. Zašto i čemu takva površnost?

Btw, mnogim sekularistima itekako, itekako smeta pokrivanje i klanjanje.

Na twiteru povampirena Egipaksta srednja klasda se utrkuje ko će izmislit veću laž protiv MB-a. Neka, neka, doće njima selafije Nur stranka na vlast pa će onda plakat za MB-om. Ohola, arogantna generacija, ništa drugo za svoju netoleranciju i odmetanje prema MB-u ni ne zaslužuje već da ih Nur stranka uvodi u tor i nameće im svoje moralne vrijednosti. Kakve će to biti ljušture od ljudi kad sad ovako brane pokolj nad MB, a budu se morali povinovat pravilima selafija. Biće pravi prazni vampiri.
Hajde recimo da prihvatam dio tvoje kritike, nešto mi se baš ne da previše ići u dubinu, sekularisti u pojmu koji sam ja naveo nisu ateisti, oni sebe također smatraju vjernicima mada su manje praktikanti ali se u najdaljem slučaju ako već i nisu vjernici praktikanti smatraju ako ičim dijelom vjersko-kulturnog kruga, i takvima sigurno ( i oni su u većini ) ne smeta pokrivanje i klanjanje,ali im smeta insistiranje i nametanje istoga, oni su u suštini demokratski i politički manje ili više centru orijentirani. Ima tu i agresivnih ateista,agnostika koji sebe također smatraju sekularistima, u principu je to jedan širi konglomerat.
MB jeste na izborima dobio,ali je isto tako ogromna većina egipatskog društva bila nezadovoljna Mursijem i njegovom nesposobnošću da se izbori sa nagomilanim problemima, istina malo ko bi ih i mogao za kratko vrijeme izvesti iz toga.
E sada, to što popriličan broj egipćana više nije želio da čeka kraj njegovog mandata, tražili su od istog da napusti. Da je Mursi bio pravi mumin, džentlenski bi se zahvalio na ukazanom povjerenju i i predao mandat, i rekao im da si nađu boljega ako znaju. Vojska je izašla upravo po zahtjevu velikog broja naroda, mada ne zbog njihovog interesa već svoga.
Ovo što MB radi, je zaista ludost, od lošeg stanja uporno guraju ka gorem, a gore od goreg uvijek može i to će se na žalost i desiti. Stradalnici će biti oni jadnici koje poubijaše kao pse, prodavajući priču narodnim masama da su šehidi, a to što će mnogi ostati trajni bogalji na teret sebi i drugima? Pa jebo ga i Mursi više,jel treba građanski i bratoubilački rat da se desi, a arapi su inače veoma revnosni u međusobnom istrebljenju do kraja. Nije da ne znaju kako će se stvari odvijati pozivajući na marševe i sukobe sa naoružanim protivnikom, zar je to smisleno, gurati običan svijet u smrt iz fotelja i i mindera.
Egipćani se neće utjerati u selefijski tor, jer Egipat ima nešto svjesniju prirodu nego selefijske zemlje, oni su bili okosnica borbe protiv Izraela, bez obzira na krajnje loš ishod ratova, Egipat je bio i ostaće upamćen po tome, po legendarnom forsiranju Sueca i blickriga koji je šokirao mitski nepobjedivi Izrael. Takav Egipat koji se krvio sa Izraelom, koji je napravio Asuan branu i snabdio zemlju strujom, omasovio opismenjavanje stanovništva svih spolova i vjere, pokrenuo domaću proizvodnju (što je rijtkost među arapima) je poveo sekularni-Naser. On i Sadat su udariili temelj modernom egipatskom društvu koje ne želi selefijsku šapu,uostalom tu živi i značajan broj kopta kojima to također nije prihvatljiva opcija.
Challenger__

#1724 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

- Da nije tragično, bilo bi komično: Obama zove Sisija sa ciljem da mu kaže da odstupi, ovaj neće da primi telefonski poziv, nego ga upućuje na v.d. Predsjednika Egipta :lol: :lol: :lol: ;
- Ne znam da li ova jevrejska gospoda pišu istinu, ali ovo je "božanstvena komedija", ahahahahah....... :lol: :lol: :lol: ;

VIDI OVO

Egipćani, Saudijci, Izraelci na vezi sa Kremljom, vozaju Obamu. Koji cirkus!!

Da nema smrti, ovo bi bila komedija milenijuma!!
Challenger__

#1725 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

U čemu je, u stvari, trik? Trik je u tome da svijet više nije jednosmjerna ulica.

Ni manje, ni više.
Post Reply