Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
iTo wrote:i da nesto naucite ako se vec lozite na starije modele
kod starih modela na cijenu su oni sa "matching numbers" sto u prevodu znaci da je sve originalno od prve ugradnje..
a stari modeli sa novijim motorima, mjenjacima i unutrasnjoscu ne vrijede ni blizu...
Ne brkaj oldtimere sa nekim prepravkama, projektima itd... Moze i stari auto sa novim komponentama biti i vise nego dobro, ako se dobro slozi...
I ne znam cemu pridike o tuningu i glupostima... Momak je poginuo... Kakav god da je bio, trkac ili tuner, jedan mladi zivot je ugasen... I ruzno je uopste kako neki ljudi sebi uzimaju za pravo da komentarisu...
evo još par kanti,mozda je neko vidio ranije,ali nije bitno,samo poredim sa onom temom gdje ljudi sve i svašta stavljaju,tako da tvrditi da su kante je bezveze,
znači isključivo mrske serije kanti nama dobro poznate
i dosta od mene::
ps
i taj gore porše izgleda neupotrebljivo papnski po gradu da bi se vozao,pristojno,jer gradska cesta nije namjenjena za utrke
iTo wrote:i da nesto naucite ako se vec lozite na starije modele
kod starih modela na cijenu su oni sa "matching numbers" sto u prevodu znaci da je sve originalno od prve ugradnje..
a stari modeli sa novijim motorima, mjenjacima i unutrasnjoscu ne vrijede ni blizu...
Ne brkaj oldtimere sa nekim prepravkama, projektima itd... Moze i stari auto sa novim komponentama biti i vise nego dobro, ako se dobro slozi...
I ne znam cemu pridike o tuningu i glupostima... Momak je poginuo... Kakav god da je bio, trkac ili tuner, jedan mladi zivot je ugasen... I ruzno je uopste kako neki ljudi sebi uzimaju za pravo da komentarisu...
kao sto mozes da vidis ne komentarisem njega nego napucavanje starih kanti...
ti projekti ne vrijede kao old timeri o tome je rijec bila
da ne posmile ljudi da golf kec sa motorom iz trice vrijedi vise nego original kec GTI...
vješalica wrote:evo još par kanti,mozda je neko vidio ranije,ali nije bitno,samo poredim sa onom temom gdje ljudi sve i svašta stavljaju,tako da tvrditi da su kante je bezveze,
znači isključivo mrske serije kanti nama dobro poznate
i dosta od mene::
ps
i taj gore porše izgleda neupotrebljivo papnski po gradu da bi se vozao,pristojno,jer gradska cesta nije namjenjena za utrke
cijena sitnica,2000KM max po autu
evo ti wortersee i divljanje po cesti... zivjeo sam u klagenfurtu i svega se svake godine nagledao...
ti stvarno si ograničen ko tepsija
ovo su organizovane divljaštine po cesti,to nije isto kao da ja sad sjednem u smeće od poršea sa gornje slike i počnem divljati i u neka doba odnesem tramvajsku stanicu sa 100 ljudi na njoj
i prestani nešto dokazivati i glumiti kad nisi u pravu
i još jednom da ti napomenem ovo gore su skupe igračke da bi skončale u rasvjetnom stubu u jednom sarajevu ili bilo gdje drugo
i dosadni ste,i neću se sa vama ovdje u nedogled raspravljati šta je kanta šta nije,vratimo se na temu,svakako smo je sjebali
vješalica wrote:ti stvarno si ograničen ko tepsija
ovo su organizovane divljaštine po cesti,to nije isto kao da ja sad sjednem u smeće od poršea sa gornje slike i počnem divljati i u neka doba odnesem tramvajsku stanicu sa 100 ljudi na njoj
i prestani nešto dokazivati i glumiti kad nisi u pravu
i još jednom da ti napomenem ovo gore su skupe igračke da bi skončale u rasvjetnom stubu u jednom sarajevu ili bilo gdje drugo
i dosadni ste,i neću se sa vama ovdje u nedogled raspravljati šta je kanta šta nije,vratimo se na temu,svakako smo je sjebali
jesi ti normalna ? ovo divljanje je na javnoj cesti i kaznjivo je...
dok traje wortseree treffen policija napalti milione eura kazni
Vezano za stara auta, meni se cini da se ovdje mjesaju 2 kategorije zbog cega su svi djelomicno u pravu. Jedna je stvar kad je stari auto cisto konstrukcija na koju se ugradi upgrade koji vrijedi daleko vise nego sam auto, a sasvim je druga stvar kad su zelje jedno, a mogucnosti drugo pa se taj problem rjesava tako sto se u neku baraku, upitne geometrije i cvrstoce, ugura kakav jak motor, a da nista drugo od mehanike ne prilagodi novoj snazi sto obicno ide u kombinaciji sa divljanjem po cesti (i tragicnim motanjem oko bandere).
tempuser wrote:Vezano za stara auta, meni se cini da se ovdje mjesaju 2 kategorije zbog cega su svi djelomicno u pravu. Jedna je stvar kad je stari auto cisto konstrukcija na koju se ugradi upgrade koji vrijedi daleko vise nego sam auto, a sasvim je druga stvar kad su zelje jedno, a mogucnosti drugo pa se taj problem rjesava tako sto se u neku baraku, upitne geometrije i cvrstoce, ugura kakav jak motor, a da nista drugo od mehanike ne prilagodi novoj snazi sto obicno ide u kombinaciji sa divljanjem po cesti (i tragicnim motanjem oko bandere).
Koja god da je kombinacija u pitanju, svakome onome ko fura po gradu 100+ želim da prođe kao ovaj sa Jettom. Pa da mi je brat rođeni.
Priče o dobrim momcima i sl ostavljam po strani kada je u pitanju sigurnost meni najdražih osoba - djece. Pa da mi je brat rođeni u pitanju!
Joj ljudi, eto mi sad drzava sila da kupujemo maseratije i auta od 100k da se foliramo po gradu i trkamo. Ljudi kod nas kupe felge i gume i kazu "nema mi mora ove godine"... Primjer farova za golf 2, reli farovi sami sa svim kostaju negdje i do hiljadu. Krediti se dizu da se uzme auto da se vidi da se ima, gdje to ima u svijetu drugo. Pasteta se jede al' auto se mora imati dobro, ljudi normalnim drzavama rade, voze neka normalna auta, ko voli taj svijet kupi nesto dobro i dere, uzme Lancer Evo pa ga sredi na 1000ks, kod nas neko da to uradi jebali bi mu majku kad bi gas stisno bilo gdje, ma samo kad bi zaturiro "daj sta ti je, idi na autoput pa se trkaj" a ti izadjes na auto put niko ne zna pravila saobracaja, kocis svakih 500 metara jer kad naletis na most na onim prijelazima poletis. U njemackoj izadje snima se na autobanu vozi 300 atrakcija, ti vozis 200 na autoputu objavis klip odma linc, jebu ti majku, policija ti na vrata dolazi, istrage i komentari kako ugrozava saobracaj. Najbolje bi bilo imati pistu samo svoju jedno 20 kilometara, samo tu se trkat, derat v12ke samo tako, al u kurcu, u drzavi gdje se bmwovi vozaci SVI svrstaju u kockaste glave i mafijase, ako si mladji i vozis dobro ti auto odma si babin sin (a onaj sto prica veze gdje i kako ti crnci otac), od zmigavca krenes samo sve je jasno. U Norveskoj sam bio preko zime, mrak padne izadju ĆUNERI norveski u 12 navece, driftaju i nema sta ne rade, ljudi sa prozora gledaju i snimaju, uzivaju, kod nas to da se uradi... Odma bi se zvala murija i jedva docekalo da pohapse nadrkanu omladinu sto ugrozava druge zivote u 12-1 navece... Sta vam je, radite vi pa kupite 911 porsea da vas vidim.
iTo wrote:
najbzi cestovni porsche je "komercijala"
za kuliranja titovom navece iza 20h....
azdralovic wrote:
Ovaj bodykit je pogotovo radi komercijale, i sekvencijalni mjenjac isto pretpostavljam itd...
Ključna riječ profit, komercijalna firma, *ebiga treba malo šire znanje. Ukucaj u google samo riječ Tuning Porsche Company pa proberi koja ti odgovara. Šta mislite vas dvojica jesu li to komercijalne firme koje radi isključivo radi profita ili iz ljubavi i strasti. Naravno takve kompanije se nazivaju komercijalnim (pogledati opet na googlu značenje te riječi ako se do sada nije naučilo) jer rade to što radi samo zbog profita.
Eto obično ljudima naplatim ali vama je ovo predavanje danas bilo gratis iz osnova ekonomije.
iTo wrote:
azdralovic wrote:
Ovaj bodykit je pogotovo radi komercijale, i sekvencijalni mjenjac isto pretpostavljam itd...
Ključna riječ profit, komercijalna firma, *ebiga treba malo šire znanje. Ukucaj u google samo riječ Tuning Porsche Company pa proberi koja ti odgovara. Šta mislite vas dvojica jesu li to komercijalne firme koje radi isključivo radi profita ili iz ljubavi.
c c c c c za tvoju informaciju ovaj konkretno prosche nije na prodaju
kljucna rijec rekord na nurnburg ring-u
od toliko silnih tunera i specijalista za porsche ( koje mozes naci na google-u ) ovaj je najbrzi na cestovnim gumama bio
znac nije poeneta bio profit nego postignuto vrijeme na stazi...
alenthekiller wrote:Joj ljudi, eto mi sad drzava sila da kupujemo maseratije i auta od 100k da se foliramo po gradu i trkamo. Ljudi kod nas kupe felge i gume i kazu "nema mi mora ove godine"... Primjer farova za golf 2, reli farovi sami sa svim kostaju negdje i do hiljadu. Krediti se dizu da se uzme auto da se vidi da se ima, gdje to ima u svijetu drugo. Pasteta se jede al' auto se mora imati dobro, ljudi normalnim drzavama rade, voze neka normalna auta, ko voli taj svijet kupi nesto dobro i dere, uzme Lancer Evo pa ga sredi na 1000ks, kod nas neko da to uradi jebali bi mu majku kad bi gas stisno bilo gdje, ma samo kad bi zaturiro "daj sta ti je, idi na autoput pa se trkaj" a ti izadjes na auto put niko ne zna pravila saobracaja, kocis svakih 500 metara jer kad naletis na most na onim prijelazima poletis. U njemackoj izadje snima se na autobanu vozi 300 atrakcija, ti vozis 200 na autoputu objavis klip odma linc, jebu ti majku, policija ti na vrata dolazi, istrage i komentari kako ugrozava saobracaj. Najbolje bi bilo imati pistu samo svoju jedno 20 kilometara, samo tu se trkat, derat v12ke samo tako, al u kurcu, u drzavi gdje se bmwovi vozaci SVI svrstaju u kockaste glave i mafijase, ako si mladji i vozis dobro ti auto odma si babin sin (a onaj sto prica veze gdje i kako ti crnci otac), od zmigavca krenes samo sve je jasno. U Norveskoj sam bio preko zime, mrak padne izadju ĆUNERI norveski u 12 navece, driftaju i nema sta ne rade, ljudi sa prozora gledaju i snimaju, uzivaju, kod nas to da se uradi... Odma bi se zvala murija i jedva docekalo da pohapse nadrkanu omladinu sto ugrozava druge zivote u 12-1 navece... Sta vam je, radite vi pa kupite 911 porsea da vas vidim.
iTo wrote:
azdralovic wrote:
Ključna riječ profit, komercijalna firma, *ebiga treba malo šire znanje. Ukucaj u google samo riječ Tuning Porsche Company pa proberi koja ti odgovara. Šta mislite vas dvojica jesu li to komercijalne firme koje radi isključivo radi profita ili iz ljubavi.
c c c c c za tvoju informaciju ovaj konkretno prosche nije na prodaju
kljucna rijec rekord na nurnburg ring-u
od toliko silnih tunera i specijalista za porsche ( koje mozes naci na google-u ) ovaj je najbrzi na cestovnim gumama bio
znac nije poeneta bio profit nego postignuto vrijeme na stazi...
Opet neki komercijalni interesPROFIT (postignuto vrijeme = sponzori, donatori, fabrika koja je dizajnirala i napravila dijelove...itd), od drveta ne vidiš šumu.
alenthekiller wrote:U Norveskoj sam bio preko zime, mrak padne izadju ĆUNERI norveski u 12 navece, driftaju i nema sta ne rade, ljudi sa prozora gledaju i snimaju, uzivaju, kod nas to da se uradi... Odma bi se zvala murija i jedva docekalo da pohapse nadrkanu omladinu sto ugrozava druge zivote u 12-1 navece... Sta vam je, radite vi pa kupite 911 porsea da vas vidim.
Nek drifta ćaći u avliji, inače Boga molim da takvi završe u što čvršćoj banderi. Pa driftao on u pola dana ili pola noći, kada se možda neka sirotinja vraća iz druge smjene i ni kriva ni dužna strada radi KRETENA. Amin.
Last edited by The BEN10 on 14/04/2015 12:31, edited 1 time in total.
alenthekiller wrote:Joj ljudi, eto mi sad drzava sila da kupujemo maseratije i auta od 100k da se foliramo po gradu i trkamo. Ljudi kod nas kupe felge i gume i kazu "nema mi mora ove godine"... Primjer farova za golf 2, reli farovi sami sa svim kostaju negdje i do hiljadu. Krediti se dizu da se uzme auto da se vidi da se ima, gdje to ima u svijetu drugo. Pasteta se jede al' auto se mora imati dobro, ljudi normalnim drzavama rade, voze neka normalna auta, ko voli taj svijet kupi nesto dobro i dere, uzme Lancer Evo pa ga sredi na 1000ks, kod nas neko da to uradi jebali bi mu majku kad bi gas stisno bilo gdje, ma samo kad bi zaturiro "daj sta ti je, idi na autoput pa se trkaj" a ti izadjes na auto put niko ne zna pravila saobracaja, kocis svakih 500 metara jer kad naletis na most na onim prijelazima poletis. U njemackoj izadje snima se na autobanu vozi 300 atrakcija, ti vozis 200 na autoputu objavis klip odma linc, jebu ti majku, policija ti na vrata dolazi, istrage i komentari kako ugrozava saobracaj. Najbolje bi bilo imati pistu samo svoju jedno 20 kilometara, samo tu se trkat, derat v12ke samo tako, al u kurcu, u drzavi gdje se bmwovi vozaci SVI svrstaju u kockaste glave i mafijase, ako si mladji i vozis dobro ti auto odma si babin sin (a onaj sto prica veze gdje i kako ti crnci otac), od zmigavca krenes samo sve je jasno. U Norveskoj sam bio preko zime, mrak padne izadju ĆUNERI norveski u 12 navece, driftaju i nema sta ne rade, ljudi sa prozora gledaju i snimaju, uzivaju, kod nas to da se uradi... Odma bi se zvala murija i jedva docekalo da pohapse nadrkanu omladinu sto ugrozava druge zivote u 12-1 navece... Sta vam je, radite vi pa kupite 911 porsea da vas vidim.
Svaka Čast !
Ovo mogu samo kockaste glave opravdati i podrzati.
Kod nas je ogranicenje 130km/h na autoputevima, za razliku od djelova Njemacke
neke stvari je ubica dobro ubo sa ovim postom
al uporedjivati nas s njemackom je nebuloza da ne moze biti veca
kao sto rece ovaj miteran kod nas je ogranicenje 130 i tolerancija do nekih 150 otprilike i to je to sve preko je opasno i po sebe i po okolinu posebno na autoputu kakav je nas
inace bmw vozaci kod nas su vecinom ili kockaste glave i mafijasi ili oni koji zele to biti a nemaju uslove za to