nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
esso_sa

#1701 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

iTo wrote:i da nesto naucite ako se vec lozite na starije modele

kod starih modela na cijenu su oni sa "matching numbers" sto u prevodu znaci da je sve originalno od prve ugradnje..
a stari modeli sa novijim motorima, mjenjacima i unutrasnjoscu ne vrijede ni blizu...

http://classiccars.about.com/od/finding ... bmatch.htm
Ne brkaj oldtimere sa nekim prepravkama, projektima itd... Moze i stari auto sa novim komponentama biti i vise nego dobro, ako se dobro slozi...
I ne znam cemu pridike o tuningu i glupostima... Momak je poginuo... Kakav god da je bio, trkac ili tuner, jedan mladi zivot je ugasen... I ruzno je uopste kako neki ljudi sebi uzimaju za pravo da komentarisu...
vješalica

#1702 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

evo još par kanti,mozda je neko vidio ranije,ali nije bitno,samo poredim sa onom temom gdje ljudi sve i svašta stavljaju,tako da tvrditi da su kante je bezveze,
znači isključivo mrske serije kanti nama dobro poznate :P :P
i dosta od mene::
ps
i taj gore porše izgleda neupotrebljivo papnski po gradu da bi se vozao,pristojno,jer gradska cesta nije namjenjena za utrke :lol:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

cijena sitnica,2000KM max po autu :P :P :P :P :skoljka:
iTo

#1703 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iTo »

esso_sa wrote:
iTo wrote:i da nesto naucite ako se vec lozite na starije modele

kod starih modela na cijenu su oni sa "matching numbers" sto u prevodu znaci da je sve originalno od prve ugradnje..
a stari modeli sa novijim motorima, mjenjacima i unutrasnjoscu ne vrijede ni blizu...

http://classiccars.about.com/od/finding ... bmatch.htm
Ne brkaj oldtimere sa nekim prepravkama, projektima itd... Moze i stari auto sa novim komponentama biti i vise nego dobro, ako se dobro slozi...
I ne znam cemu pridike o tuningu i glupostima... Momak je poginuo... Kakav god da je bio, trkac ili tuner, jedan mladi zivot je ugasen... I ruzno je uopste kako neki ljudi sebi uzimaju za pravo da komentarisu...

kao sto mozes da vidis ne komentarisem njega nego napucavanje starih kanti...

ti projekti ne vrijede kao old timeri o tome je rijec bila
da ne posmile ljudi da golf kec sa motorom iz trice vrijedi vise nego original kec GTI...
iTo

#1704 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iTo »

vješalica wrote:evo još par kanti,mozda je neko vidio ranije,ali nije bitno,samo poredim sa onom temom gdje ljudi sve i svašta stavljaju,tako da tvrditi da su kante je bezveze,
znači isključivo mrske serije kanti nama dobro poznate :P :P
i dosta od mene::
ps
i taj gore porše izgleda neupotrebljivo papnski po gradu da bi se vozao,pristojno,jer gradska cesta nije namjenjena za utrke :lol:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

cijena sitnica,2000KM max po autu :P :P :P :P :skoljka:

evo ti wortersee i divljanje po cesti... zivjeo sam u klagenfurtu i svega se svake godine nagledao...
esso_sa

#1705 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

iTo wrote: kao sto mozes da vidis ne komentarisem njega nego napucavanje starih kanti...

ti projekti ne vrijede kao old timeri o tome je rijec bila
da ne posmile ljudi da golf kec sa motorom iz trice vrijedi vise nego original kec GTI...
Nekome mozda i vrijedi upravo ta obrnuta varijanta... Ali ovo svakako nije tema za takve diskusije... Otvori temu o tuningu pa tamo diskutuj
vješalica

#1706 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

ti stvarno si ograničen ko tepsija :?
ovo su organizovane divljaštine po cesti,to nije isto kao da ja sad sjednem u smeće od poršea sa gornje slike i počnem divljati i u neka doba odnesem tramvajsku stanicu sa 100 ljudi na njoj
i prestani nešto dokazivati i glumiti kad nisi u pravu
i još jednom da ti napomenem ovo gore su skupe igračke da bi skončale u rasvjetnom stubu u jednom sarajevu ili bilo gdje drugo
i dosadni ste,i neću se sa vama ovdje u nedogled raspravljati šta je kanta šta nije,vratimo se na temu,svakako smo je sjebali
iTo

#1707 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iTo »

kolekcionarima sigurno ne :)
to moze tebi imal sentimentalnu vrijednost....
iTo

#1708 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iTo »

vješalica wrote:ti stvarno si ograničen ko tepsija :?
ovo su organizovane divljaštine po cesti,to nije isto kao da ja sad sjednem u smeće od poršea sa gornje slike i počnem divljati i u neka doba odnesem tramvajsku stanicu sa 100 ljudi na njoj
i prestani nešto dokazivati i glumiti kad nisi u pravu
i još jednom da ti napomenem ovo gore su skupe igračke da bi skončale u rasvjetnom stubu u jednom sarajevu ili bilo gdje drugo
i dosadni ste,i neću se sa vama ovdje u nedogled raspravljati šta je kanta šta nije,vratimo se na temu,svakako smo je sjebali

jesi ti normalna ? ovo divljanje je na javnoj cesti i kaznjivo je...
dok traje wortseree treffen policija napalti milione eura kazni

http://www.tt.com/home/4808969-91/mehre ... hersee.csp
tempuser

#1709 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Vezano za stara auta, meni se cini da se ovdje mjesaju 2 kategorije zbog cega su svi djelomicno u pravu. Jedna je stvar kad je stari auto cisto konstrukcija na koju se ugradi upgrade koji vrijedi daleko vise nego sam auto, a sasvim je druga stvar kad su zelje jedno, a mogucnosti drugo pa se taj problem rjesava tako sto se u neku baraku, upitne geometrije i cvrstoce, ugura kakav jak motor, a da nista drugo od mehanike ne prilagodi novoj snazi sto obicno ide u kombinaciji sa divljanjem po cesti (i tragicnim motanjem oko bandere).
The BEN10

#1710 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

tempuser wrote:Vezano za stara auta, meni se cini da se ovdje mjesaju 2 kategorije zbog cega su svi djelomicno u pravu. Jedna je stvar kad je stari auto cisto konstrukcija na koju se ugradi upgrade koji vrijedi daleko vise nego sam auto, a sasvim je druga stvar kad su zelje jedno, a mogucnosti drugo pa se taj problem rjesava tako sto se u neku baraku, upitne geometrije i cvrstoce, ugura kakav jak motor, a da nista drugo od mehanike ne prilagodi novoj snazi sto obicno ide u kombinaciji sa divljanjem po cesti (i tragicnim motanjem oko bandere).
Koja god da je kombinacija u pitanju, svakome onome ko fura po gradu 100+ želim da prođe kao ovaj sa Jettom. Pa da mi je brat rođeni.
Priče o dobrim momcima i sl ostavljam po strani kada je u pitanju sigurnost meni najdražih osoba - djece. Pa da mi je brat rođeni u pitanju!
tempuser

#1711 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Pa tesko da ce neko ko se uvalio u 5-cifren iznos u auto divljati po gradu i sverati iz trake u traku
alenthekiller

#1712 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alenthekiller »

Joj ljudi, eto mi sad drzava sila da kupujemo maseratije i auta od 100k da se foliramo po gradu i trkamo. Ljudi kod nas kupe felge i gume i kazu "nema mi mora ove godine"... Primjer farova za golf 2, reli farovi sami sa svim kostaju negdje i do hiljadu. Krediti se dizu da se uzme auto da se vidi da se ima, gdje to ima u svijetu drugo. Pasteta se jede al' auto se mora imati dobro, ljudi normalnim drzavama rade, voze neka normalna auta, ko voli taj svijet kupi nesto dobro i dere, uzme Lancer Evo pa ga sredi na 1000ks, kod nas neko da to uradi jebali bi mu majku kad bi gas stisno bilo gdje, ma samo kad bi zaturiro "daj sta ti je, idi na autoput pa se trkaj" a ti izadjes na auto put niko ne zna pravila saobracaja, kocis svakih 500 metara jer kad naletis na most na onim prijelazima poletis. U njemackoj izadje snima se na autobanu vozi 300 atrakcija, ti vozis 200 na autoputu objavis klip odma linc, jebu ti majku, policija ti na vrata dolazi, istrage i komentari kako ugrozava saobracaj. Najbolje bi bilo imati pistu samo svoju jedno 20 kilometara, samo tu se trkat, derat v12ke samo tako, al u kurcu, u drzavi gdje se bmwovi vozaci SVI svrstaju u kockaste glave i mafijase, ako si mladji i vozis dobro ti auto odma si babin sin (a onaj sto prica veze gdje i kako ti crnci otac), od zmigavca krenes samo sve je jasno. U Norveskoj sam bio preko zime, mrak padne izadju ĆUNERI norveski u 12 navece, driftaju i nema sta ne rade, ljudi sa prozora gledaju i snimaju, uzivaju, kod nas to da se uradi... Odma bi se zvala murija i jedva docekalo da pohapse nadrkanu omladinu sto ugrozava druge zivote u 12-1 navece... Sta vam je, radite vi pa kupite 911 porsea da vas vidim.
direstraits0078

#1713 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

tempuser wrote:Pa tesko da ce neko ko se uvalio u 5-cifren iznos u auto divljati po gradu i sverati iz trake u traku

Hoce ako je tata platio ceh. Kad sam zaradis, onda gledas da odes na stazu s masinom i da je vratis citavu nakon sto se ispuses.
Drvosjeca iz Dejcica

#1714 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

iTo wrote: najbzi cestovni porsche je "komercijala"
za kuliranja titovom navece iza 20h....
azdralovic wrote: Ovaj bodykit je pogotovo radi komercijale, i sekvencijalni mjenjac isto pretpostavljam itd... :)
Ključna riječ profit, komercijalna firma, *ebiga treba malo šire znanje. Ukucaj u google samo riječ Tuning Porsche Company pa proberi koja ti odgovara. Šta mislite vas dvojica jesu li to komercijalne firme koje radi isključivo radi profita ili iz ljubavi i strasti. :oops: Naravno takve kompanije se nazivaju komercijalnim (pogledati opet na googlu značenje te riječi ako se do sada nije naučilo) jer rade to što radi samo zbog profita. :oops:

Eto obično ljudima naplatim ali vama je ovo predavanje danas bilo gratis iz osnova ekonomije.

Hvala.
iTo

#1715 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iTo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
azdralovic wrote: Ovaj bodykit je pogotovo radi komercijale, i sekvencijalni mjenjac isto pretpostavljam itd... :)
Ključna riječ profit, komercijalna firma, *ebiga treba malo šire znanje. Ukucaj u google samo riječ Tuning Porsche Company pa proberi koja ti odgovara. Šta mislite vas dvojica jesu li to komercijalne firme koje radi isključivo radi profita ili iz ljubavi. :oops:
c c c c c za tvoju informaciju ovaj konkretno prosche nije na prodaju
kljucna rijec rekord na nurnburg ring-u
od toliko silnih tunera i specijalista za porsche ( koje mozes naci na google-u ) ovaj je najbrzi na cestovnim gumama bio
znac nije poeneta bio profit nego postignuto vrijeme na stazi...
Nabucco

#1716 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

alenthekiller wrote:Joj ljudi, eto mi sad drzava sila da kupujemo maseratije i auta od 100k da se foliramo po gradu i trkamo. Ljudi kod nas kupe felge i gume i kazu "nema mi mora ove godine"... Primjer farova za golf 2, reli farovi sami sa svim kostaju negdje i do hiljadu. Krediti se dizu da se uzme auto da se vidi da se ima, gdje to ima u svijetu drugo. Pasteta se jede al' auto se mora imati dobro, ljudi normalnim drzavama rade, voze neka normalna auta, ko voli taj svijet kupi nesto dobro i dere, uzme Lancer Evo pa ga sredi na 1000ks, kod nas neko da to uradi jebali bi mu majku kad bi gas stisno bilo gdje, ma samo kad bi zaturiro "daj sta ti je, idi na autoput pa se trkaj" a ti izadjes na auto put niko ne zna pravila saobracaja, kocis svakih 500 metara jer kad naletis na most na onim prijelazima poletis. U njemackoj izadje snima se na autobanu vozi 300 atrakcija, ti vozis 200 na autoputu objavis klip odma linc, jebu ti majku, policija ti na vrata dolazi, istrage i komentari kako ugrozava saobracaj. Najbolje bi bilo imati pistu samo svoju jedno 20 kilometara, samo tu se trkat, derat v12ke samo tako, al u kurcu, u drzavi gdje se bmwovi vozaci SVI svrstaju u kockaste glave i mafijase, ako si mladji i vozis dobro ti auto odma si babin sin (a onaj sto prica veze gdje i kako ti crnci otac), od zmigavca krenes samo sve je jasno. U Norveskoj sam bio preko zime, mrak padne izadju ĆUNERI norveski u 12 navece, driftaju i nema sta ne rade, ljudi sa prozora gledaju i snimaju, uzivaju, kod nas to da se uradi... Odma bi se zvala murija i jedva docekalo da pohapse nadrkanu omladinu sto ugrozava druge zivote u 12-1 navece... Sta vam je, radite vi pa kupite 911 porsea da vas vidim.

Svaka Čast ! :bih: :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#1717 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

iTo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ključna riječ profit, komercijalna firma, *ebiga treba malo šire znanje. Ukucaj u google samo riječ Tuning Porsche Company pa proberi koja ti odgovara. Šta mislite vas dvojica jesu li to komercijalne firme koje radi isključivo radi profita ili iz ljubavi. :oops:
c c c c c za tvoju informaciju ovaj konkretno prosche nije na prodaju
kljucna rijec rekord na nurnburg ring-u
od toliko silnih tunera i specijalista za porsche ( koje mozes naci na google-u ) ovaj je najbrzi na cestovnim gumama bio
znac nije poeneta bio profit nego postignuto vrijeme na stazi...
Opet neki komercijalni interes PROFIT (postignuto vrijeme = sponzori, donatori, fabrika koja je dizajnirala i napravila dijelove...itd), od drveta ne vidiš šumu. :mrgreen:
iTo

#1718 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iTo »

ko o cemu kurva o postenju
i kokuz o parama...
The BEN10

#1719 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

alenthekiller wrote:U Norveskoj sam bio preko zime, mrak padne izadju ĆUNERI norveski u 12 navece, driftaju i nema sta ne rade, ljudi sa prozora gledaju i snimaju, uzivaju, kod nas to da se uradi... Odma bi se zvala murija i jedva docekalo da pohapse nadrkanu omladinu sto ugrozava druge zivote u 12-1 navece... Sta vam je, radite vi pa kupite 911 porsea da vas vidim.
:-)
Nek drifta ćaći u avliji, inače Boga molim da takvi završe u što čvršćoj banderi. Pa driftao on u pola dana ili pola noći, kada se možda neka sirotinja vraća iz druge smjene i ni kriva ni dužna strada radi KRETENA. Amin. ;-)
Last edited by The BEN10 on 14/04/2015 12:31, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1720 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

iTo wrote:ko o cemu kurva o postenju
i kokuz o parama...
Izvini hadžo nisam te prepozn'o. :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1721 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Nabucco wrote:
alenthekiller wrote:Joj ljudi, eto mi sad drzava sila da kupujemo maseratije i auta od 100k da se foliramo po gradu i trkamo. Ljudi kod nas kupe felge i gume i kazu "nema mi mora ove godine"... Primjer farova za golf 2, reli farovi sami sa svim kostaju negdje i do hiljadu. Krediti se dizu da se uzme auto da se vidi da se ima, gdje to ima u svijetu drugo. Pasteta se jede al' auto se mora imati dobro, ljudi normalnim drzavama rade, voze neka normalna auta, ko voli taj svijet kupi nesto dobro i dere, uzme Lancer Evo pa ga sredi na 1000ks, kod nas neko da to uradi jebali bi mu majku kad bi gas stisno bilo gdje, ma samo kad bi zaturiro "daj sta ti je, idi na autoput pa se trkaj" a ti izadjes na auto put niko ne zna pravila saobracaja, kocis svakih 500 metara jer kad naletis na most na onim prijelazima poletis. :? U njemackoj izadje snima se na autobanu vozi 300 atrakcija, ti vozis 200 na autoputu objavis klip odma linc, jebu ti majku, policija ti na vrata dolazi, istrage i komentari kako ugrozava saobracaj. Najbolje bi bilo imati pistu samo svoju jedno 20 kilometara, samo tu se trkat, derat v12ke samo tako, al u kurcu, u drzavi gdje se bmwovi vozaci SVI svrstaju u kockaste glave i mafijase, ako si mladji i vozis dobro ti auto odma si babin sin (a onaj sto prica veze gdje i kako ti crnci otac), od zmigavca krenes samo sve je jasno. U Norveskoj sam bio preko zime, mrak padne izadju ĆUNERI norveski u 12 navece, driftaju i nema sta ne rade, ljudi sa prozora gledaju i snimaju, uzivaju, kod nas to da se uradi... Odma bi se zvala murija i jedva docekalo da pohapse nadrkanu omladinu sto ugrozava druge zivote u 12-1 navece... Sta vam je, radite vi pa kupite 911 porsea da vas vidim.

Svaka Čast ! :bih: :thumbup:
Ovo mogu samo kockaste glave opravdati i podrzati.
insomnia78

#1722 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

alenthekiller wrote:Joj ljudi, eto mi sad drzava sila da kupujemo maseratije i auta od 100k da se foliramo po gradu i trkamo. Ljudi kod nas kupe felge i gume i kazu "nema mi mora ove godine"... Primjer farova za golf 2, reli farovi sami sa svim kostaju negdje i do hiljadu. Krediti se dizu da se uzme auto da se vidi da se ima, gdje to ima u svijetu drugo. Pasteta se jede al' auto se mora imati dobro, ljudi normalnim drzavama rade, voze neka normalna auta, ko voli taj svijet kupi nesto dobro i dere, uzme Lancer Evo pa ga sredi na 1000ks, kod nas neko da to uradi jebali bi mu majku kad bi gas stisno bilo gdje, ma samo kad bi zaturiro "daj sta ti je, idi na autoput pa se trkaj" a ti izadjes na auto put niko ne zna pravila saobracaja, kocis svakih 500 metara jer kad naletis na most na onim prijelazima poletis. U njemackoj izadje snima se na autobanu vozi 300 atrakcija, ti vozis 200 na autoputu objavis klip odma linc, jebu ti majku, policija ti na vrata dolazi, istrage i komentari kako ugrozava saobracaj. Najbolje bi bilo imati pistu samo svoju jedno 20 kilometara, samo tu se trkat, derat v12ke samo tako, al u kurcu, u drzavi gdje se bmwovi vozaci SVI svrstaju u kockaste glave i mafijase, ako si mladji i vozis dobro ti auto odma si babin sin (a onaj sto prica veze gdje i kako ti crnci otac), od zmigavca krenes samo sve je jasno. U Norveskoj sam bio preko zime, mrak padne izadju ĆUNERI norveski u 12 navece, driftaju i nema sta ne rade, ljudi sa prozora gledaju i snimaju, uzivaju, kod nas to da se uradi... Odma bi se zvala murija i jedva docekalo da pohapse nadrkanu omladinu sto ugrozava druge zivote u 12-1 navece... Sta vam je, radite vi pa kupite 911 porsea da vas vidim.
Kod nas je ogranicenje 130km/h na autoputevima, za razliku od djelova Njemacke
O'zone
Globalni moderator

#1723 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by O'zone »

vješalica wrote: Image
Ja jes dobra brate dragi :shock:
supercali

#1724 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

neke stvari je ubica dobro ubo sa ovim postom
al uporedjivati nas s njemackom je nebuloza da ne moze biti veca
kao sto rece ovaj miteran kod nas je ogranicenje 130 i tolerancija do nekih 150 otprilike i to je to sve preko je opasno i po sebe i po okolinu posebno na autoputu kakav je nas

inace bmw vozaci kod nas su vecinom ili kockaste glave i mafijasi ili oni koji zele to biti a nemaju uslove za to
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1725 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

meni je ovaj bolji....
Image
Post Reply