frngla wrote:Hoteli u Hrvatskoj su daleko najskuplji u odnosu cijena - usluga... Nazvao sam jednom prilikom hotel na Hvaru gdje je u katalogu stajalo All Inclusive usluga... Nazovem, pitam šta je uračunato u All inclusive

dobijem odgovor citiram:"Jedna kava, te jedan sok dnevno."

Mora da je to neka nova hrvatska All inclusive usluga

Dalje, ljudi griješe uvijek kad porede ljetovanje Hrvatska - neka druga država jer kao reper uzimaju cijene privatnog smještaja

Kada se uporede cijene ispadne da je jeftinije u hotelu sa 5* u Turskoj sa all inclusive usluogom ljetovati nego li u Tučepima u Algi! Isto tako u Grčku se može otići sa prevozom, doduše autobusom u hotel sa 3 zvjezdice koji posjeduje bazen itd. za 400 KM! U Hrvatskoj za te novce se ne može kako treba krevet rentati za te novce i dok platiš autobusku kartu ili gorivo izađe te tu negdje... Dalje, cijene svega u Hrvatskoj (uz plažu) su toliko napuhane da to nije normalno, a u principu ti Hrvatska nema šta ponuditi osim "čiste" vode, "čistih" plaža (punih opušaka, otvarača piva, čepova piva, kesa od sladoleda, štapića od sladoleda itd. da ne nabrajam), i jugoslovenskih hotela od kojih su mnogi skoro pa nikako renovirani u zadnjih 25 godina...
Nemojmo se zavaravati, Hrvatska je jedna od lošijih turističkih destinacija prema sadržaju ljetovanja, osim ako se ne ode u neko ekskluzivnije ljetovalište tipa Dubrovnik ili slično... Druga stvar je što "bošnjo" na to gleda kao na njegovo more, i što je navikao ljetovati u Hrvatskoj, a Boga mi mnogi dalje od Makarske nisu dobacili i drugima sole pamet kako je Hrvatska aman... Toliko...
Zavisi šta ko preferira. Ako netko želi all inclusive , onda Kanarski otoci ili Turska. Tu je švedski stol 24h, na Kanarima i viskija koliko hoćeš. Naravno, da je sračunato u cijenu, da ako danas popiješ litar viskija, sutra ćeš biti na kiseloj

Zato, na Kanarima nemaš hlada, jašeš deve po pijesku, koji ti se zavuče svuda, ako ne podnosiš sunce izgoriš za 10 minuta nemaš se gdje skloniti, kad se tuširaš napraviš u kadi blato od pijeska, pređe na jastuk.. kako netko napisa , kao svinja.
U Turskoj se uglavnom kupaju u bazenima, zato imam Termalnu rivijeru, ne moram čak do Turske. Ja volim Jadran, naravno da nije jedina destinacija, ali imam hlad na skoro svakoj plaži, puno divljih plaža gdje idem sa psom, more je čisto, otoci su puni dobre ribe i jeftine (ako ćemo o menu-ju), nemam provod 24h, niti mi treba. Dakle, pitanje je preferencija, ako netko želi diskoteku 24h da mu u stomak udara o pojačala, Ibiza, naravno

Na Lastovu kupiš malog jastoga za 100 kuna, napraviš ga sebi u apartmanu. NIje baš tako ni u Grčkoj ni Španiji. Najljepši dio španske obale je na sjeveru, ali je more tako puno jakih struja da je nemoguće plivati ili roniti. Skakućeš po onim talasima

Grčka ima ljepih plaža, kako netko napisa, ali tu i ostaje, ima tu i temo neku lijepu plažu. Ima i meduze, koje te ošinu pa sirće stavljaš danima

Već sam napisala da za egzotične destinacije ne znam, vjerovatno je na Mauricijusu ljepše. Ipak, tamo bih se bojala morskih pasa