hrvatska-more

Post Reply
Warashii

#1701 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Ma znam, nas malo zeza ono razmisljanje od nekad kad je hrana bila jeftinija kod nas nego li u Hrv. medjutim mi smo s cijenama otisli u vraga pa nam skoro ni jedna EU zemlja nije nesto pretjerano skupa jer imamo njihove cijene a nase plate, uzas.
Mi nosimo samo cigarete jer tu jos jedino osjetimo neku razliku ( meni ne trebaju :) ) .
Nije mi jasno sto je raja inace toliku frku digla na Hrv. , jesmo li toliko zavidni il nam je nesto krivo zbog EU ni sam ne znam. Znam da su zamjerali za licne i pasose al to je toliko suludo da ne mogu o tome vise ni da komentarisem, uostalom kome smeta nek se zali Bruxelles-u.
Ne kazem da je sve bajno ali uvijek ovisi o tome kako ko gleda na odmor i to sam rekao zilion puta, ja ga volim po istilahu, penzionerski i ne zamaram se jel kugla sladoleda 20 il 6 kuna ( a ima i 6 i 20 ), jel ima Avaza il nema, jel ima diskoteka i jel pivo u njima 8 il 25 kuna.
Ko je otisao na odmor jbno mu je svejedno hocel platit to pivo po ovoj ili onoj cijeni.
kremali

#1702 Re: hrvatska-more

Post by kremali »

Hrvatsku kao turisticku destinaciju mogu razumijeti samo u slucaju Hercegovaca, onih rijetkih koji imaju jahte pa se otisnu na krstarenje otocima, ili siromasne viseclane porodice koje se autom spuste na par dana do Podaca...
Ko putuje sam, s djevojkom, ili s drustvom neuporedivo je bolje otici u Spaniju koja nije vise toliko skupa, Grcku ili Tursku
More lijepo kao I Jadran ali zato ljudi, hrana I usluga neuporedivo kvalitetnija
lazni liberal

#1703 Re: hrvatska-more

Post by lazni liberal »

kremali wrote:Hrvatsku kao turisticku destinaciju mogu razumijeti samo u slucaju Hercegovaca, onih rijetkih koji imaju jahte pa se otisnu na krstarenje otocima, ili siromasne viseclane porodice koje se autom spuste na par dana do Podaca...
Ko putuje sam, s djevojkom, ili s drustvom neuporedivo je bolje otici u Spaniju koja nije vise toliko skupa, Grcku ili Tursku
More lijepo kao I Jadran ali zato ljudi, hrana I usluga neuporedivo kvalitetnija
:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1704 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

Baš da je ljepše more u Španji ili Grčkoj, ili isto, nije ali nikako :roll:
Warashii

#1705 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

kremali wrote:Hrvatsku kao turisticku destinaciju mogu razumijeti samo u slucaju Hercegovaca, onih rijetkih koji imaju jahte pa se otisnu na krstarenje otocima, ili siromasne viseclane porodice koje se autom spuste na par dana do Podaca...
Sto se Spanije tice, ali i ostalih destinacija, ima jedan problem. Mi vecinom vidimo cijene HOTELSKIH smjestaja a stvarno rijetko mozemo vidjeti neke druge smjestaje u ponudi, ja zapravo ne znam i ima li ih, a hotelski smjestaji su svugdje skupi pa i u Hrvatskoj.
Tako ja ne mogu da tvrdim dal je ovo ili ono skupo jer nemam bas hrabrosti da se pokupim, recimo eto u Spaniju, sa suprugom pa kud nabasamo. Tako da mislim da je osnovni problem nepoznavanje cijena smjestaja, jer ja ni u Hrv. nisam u hotelu nego smjestaj placam 40KM po danu :) . A opet je i podaleko ali ja takodje djelim misljenje donekle sa tobom, ako neko ima nekih novaca, ide na more sa djevojkom a oboje su nekako raspolozeni za takvo nesto onda sto da ne, nece Hrv. nigdje pobjeci, osim toga sve dok negdje ne odes i ne znas kako je jbga.
Warashii

#1706 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

lamudan wrote:ja takodje mislim da onaj ko planira potrositi 1000 eura ili vise na odmor ne treba ici u hrvatsku,u turskoj za 1000e dobijes all inclusive,hrvatska je po meni ono kad zelis na odmor a da ti ode do max 500eura za sve,jer sa 500eura nemas sta trazit u turskoj spaniji grckoj itd
Da ali po osobi 1000 ojra ;) . Ja sam odprilike na tom trosku ali za 2 sobe 15 dana sa svim troskovima :) na Jadranu .
Gdje god da se ukaze i najmanja prilika treba ici i sto je moguce vise obici destinacija u zivotu.
kremali

#1707 Re: hrvatska-more

Post by kremali »

KatarinaKosaca wrote:Baš da je ljepše more u Španji ili Grčkoj, ili isto, nije ali nikako :roll:
Doduse u Spaniji, osim na ekskurziji, nisam bio mada ono sto sam video na slikama, pocevsi od Kanarskih otoka, Tenerifa, balearskih ostrva, citave andaluzijske I katalanske obale je prelijepo.
U Grckoj sam bio, ima svakakvih tipova plaza a i more nije svuda isto, U svakom slucaju jednako lijepo a u nekim dijelovima I ljepse od Jadranskog. Izbor otoka, uvala, plaza veci neko na Jadranu
Warashii

#1708 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

lamudan wrote: moj kolega je prosle godine bio u turskoj sa zenom 7 dana platio ukupno 1000eura za oboje,ali perverzija,hotel odlican,privatna plaza,lezaljke suncobrani,bazen,jelo pice voce deserti sve ali bas sve u to uracunato,prevoz avionom itd,ukupno dao 1000e za 7 dana,to sam bio planirao ove godine ali nisam mogao zbog malog,pa se nadam iducih godina tamo
Heh pa to je onda extra mada mi je to malo novca za AI al sve je moguce jbga, ko voli taj nacin odmora to je stvarno super, prst u uho i lagano, hotelski smjestaj zna isto da bude odmor, jest da nije ona vrsta koju ja preferiram ali opet.
A vjerujem da cu i ja nekad uraditi nest tak ako bude takvih cijena.
NNNN

#1709 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

lamudan wrote:
NNNN wrote:
lamudan wrote:Evo sad dosao s plaze u puli voda je bila tako topla da mi je zao bilo u stan,sezona nije bas kao prethodnih godina,mrvu je manje raje :-),ali taman ima mjesta idealno,sto se skupoce tice glupo bi bilo nesto nosit iz bosne jer ovdje ima cak i jeftinijih stvari vise manje sve je tu slicno,luxuz je poskup kao i uvijek kao i svuda,ali ne moras luxuzijat svaki dan,neko ne mora nikad,sve u svemu kolko ste navikali da je lose meni je ova sezona nema dalje,pozdrav
vidi se da novčanik nije kod tebe nego ti kod žene. :roll:

cijene su 50-300% skuplje, barem ovdje na moru.
tek sad sam dosao kuci pa nisam vidio da si me citirao,ajd sto si me citirao nego lazes ljude,i pokusavas svakom loncu bit poklopac,ne znam u cemuje fazon ali ti imas ozbiljnih problema,pokusaj to rijesit sam sa sobom.
a sto se tice hrvatske nista nisam nosio iz bosne,sve sam tamo kupovao i nista mi nije bilo skuplje nego u bosni,ama bas nista cak neke stvari sam tamo imao jeftinije,glupost bi bilo da sam nosio odavdje,i nema potrebe niko nikog ubjedjivat ni u sta,ja sam bio u puli,najcesce smo kupovali u lidlu,kauflandu,plodinama,slucajno getro ili billa,to svako moze provjerit na netu,mlijeko u bosni ja vec dugo za svoju bebu ne mogu kupit za 4,50 kn,ili hljeb 700g za 4,5 kune,da ne idem dalje
Pokusavam razumjet ovakve ljude ali ne uspijem nikako,zasto pricati svima nesto o cemu pojma nemas,kad jednostavno mozes ukucat http://www.lidl.hr samo jedan od primjera,cudne sorte ljudi postoje :-)
eha, povuci ručnu, saberi se, okupaj se i malo osvježi

http://www.youtube.com/watch?v=rFoVx1TmA5I
IlijaLadin

#1710 Re: hrvatska-more

Post by IlijaLadin »

Cres. Konzum, obicni upaljac 6,5kn. Paradajz, najjeftiniji 13kn, breskva 25, sladoled 7, u kafeu cola 0,25 je 14, kafa 9...

Cijene u odnosu na Tz su dobrano vise, ali ko voli nek izvoli. Ne treba prosipati ni suplju o istim cijenama nit pretjerivati i ocekivati da su nize. Hrv je vazda imala vise cijene hrane
NNNN

#1711 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

IlijaLadin wrote:Cres. Konzum, obicni upaljac 6,5kn. Paradajz, najjeftiniji 13kn, breskva 25, sladoled 7, u kafeu cola 0,25 je 14, kafa 9...

Cijene u odnosu na Tz su dobrano vise, ali ko voli nek izvoli. Ne treba prosipati ni suplju o istim cijenama nit pretjerivati i ocekivati da su nize. Hrv je vazda imala vise cijene hrane
haj ti to sad objasni jednom ćutuku
Edin H.

#1712 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:Baš da je ljepše more u Španji ili Grčkoj, ili isto, nije ali nikako :roll:
Pricaju napamet!
palermo

#1713 Re: hrvatska-more

Post by palermo »

U Grčkoj ima divnih plaža. I mjesta. Npr, Mykonos.

Iako su plaže u Hrvatskoj jako lijepe, ipak je samo mit da nigdje nema plaža kao u njih. Recimo Egipat, njihove plaže i more su, za mene barem, fantastični.
kremali

#1714 Re: hrvatska-more

Post by kremali »

bas suprotno, ljudi koji nisu makli dalje od Hrvatske govore da je to najljepse more. To isto kad ovi nasi kazu ma nema ove ljepote nigdje ili da je Sarajevo najljepsi grad na svijetu :-) U ljudskoj je prirodi da jednostavno ne mogu izraziti svoje divljenje prema nekoj ljepoti, bilo to ljepota zene, rijeke , mora ili grada a da ne odlutaju u superlative I pretjerivanja...

Svijet je toliko velik, lijep I sarolik da je smijesno reci I za jedan Pariz ili Rim da su najljepsi gradovi na svijetu a kamoli to tvrditi za more.
Warashii

#1715 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

kremali wrote:bas suprotno, ljudi koji nisu makli dalje od Hrvatske govore da je to najljepse more. To isto kad ovi nasi kazu ma nema ove ljepote nigdje ili da je Sarajevo najljepsi grad na svijetu :-) U ljudskoj je prirodi da jednostavno ne mogu izraziti svoje divljenje prema nekoj ljepoti, bilo to ljepota zene, rijeke , mora ili grada a da ne odlutaju u superlative I pretjerivanja...

Svijet je toliko velik, lijep I sarolik da je smijesno reci I za jedan Pariz ili Rim da su najljepsi gradovi na svijetu a kamoli to tvrditi za more.
Tako ti je to nekako :) .
Ja fakat nisam ljetovao nigdje sem u Hrvatskoj i bilo bi smjesno da kazem da je tamo najljepse na svijetu, ono meni sad jest extra dobro ali sto je dobro meni ne mora da znaci da je i nekom drugom :) .
Nadam se da cu nekad, ako Bog da, imati vise vremena i novaca za experimentisanje jer do se ne proba vecina tog bezveze je bilo sta pricati.
miki.ba

#1717 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Pricao sam sa ljudima u Trpnju i Dubrovniku, kažu da je sezona dosta lošija od prošle.
Hoteli su u glavnom puni ali privatni smještaji rade na 50%.
U Dubrovniku to nema veze sa bosancima dok u Trpnju zavise od nas i može se reci da su izuzetno nezadovoljni.
AmirBaa

#1718 Re: hrvatska-more

Post by AmirBaa »

lazni liberal wrote:
:thumbup:
A druze znas li koliko je karta avionska do Spanija, ili koliko te dodje autom ? Za te pare mozes ljetovati u Hrvatskoj :) Malo ti je cudno poredjenje, isto kao sto kazes sto idu ljudi u Hrvatsku, na Havajima je bolje puno :-)
LEDA

#1719 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

Svuda ima lijepih plaža i mora . Nije samo Jadran more. Međutim,za ono što pružaju hrvatski ugostitelji -jako skupo. U hotelima ,hrana veoma loša,restorani preskupi. kada idem na odmor želim da se odmorim ,a ne da ganjam jeftinije supermarkete i sniženja. Ljetovala sam na raznim destinacijama i najbolje se odmorila u Turskoj i Egiptu. hrana odlična ,usluga vrhunska ,ljudi ljubazni i cijene gosta. Hrvatska baš i nije takva.
frngla

#1720 Re: hrvatska-more

Post by frngla »

Hoteli u Hrvatskoj su daleko najskuplji u odnosu cijena - usluga... Nazvao sam jednom prilikom hotel na Hvaru gdje je u katalogu stajalo All Inclusive usluga... Nazovem, pitam šta je uračunato u All inclusive :lol: dobijem odgovor citiram:"Jedna kava, te jedan sok dnevno." :lol: Mora da je to neka nova hrvatska All inclusive usluga :D
Dalje, ljudi griješe uvijek kad porede ljetovanje Hrvatska - neka druga država jer kao reper uzimaju cijene privatnog smještaja :!: Kada se uporede cijene ispadne da je jeftinije u hotelu sa 5* u Turskoj sa all inclusive usluogom ljetovati nego li u Tučepima u Algi! Isto tako u Grčku se može otići sa prevozom, doduše autobusom u hotel sa 3 zvjezdice koji posjeduje bazen itd. za 400 KM! U Hrvatskoj za te novce se ne može kako treba krevet rentati za te novce i dok platiš autobusku kartu ili gorivo izađe te tu negdje... Dalje, cijene svega u Hrvatskoj (uz plažu) su toliko napuhane da to nije normalno, a u principu ti Hrvatska nema šta ponuditi osim "čiste" vode, "čistih" plaža (punih opušaka, otvarača piva, čepova piva, kesa od sladoleda, štapića od sladoleda itd. da ne nabrajam), i jugoslovenskih hotela od kojih su mnogi skoro pa nikako renovirani u zadnjih 25 godina...
Nemojmo se zavaravati, Hrvatska je jedna od lošijih turističkih destinacija prema sadržaju ljetovanja, osim ako se ne ode u neko ekskluzivnije ljetovalište tipa Dubrovnik ili slično... Druga stvar je što "bošnjo" na to gleda kao na njegovo more, i što je navikao ljetovati u Hrvatskoj, a Boga mi mnogi dalje od Makarske nisu dobacili i drugima sole pamet kako je Hrvatska aman... Toliko...
KatarinaKosaca

#1721 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

frngla wrote:Hoteli u Hrvatskoj su daleko najskuplji u odnosu cijena - usluga... Nazvao sam jednom prilikom hotel na Hvaru gdje je u katalogu stajalo All Inclusive usluga... Nazovem, pitam šta je uračunato u All inclusive :lol: dobijem odgovor citiram:"Jedna kava, te jedan sok dnevno." :lol: Mora da je to neka nova hrvatska All inclusive usluga :D
Dalje, ljudi griješe uvijek kad porede ljetovanje Hrvatska - neka druga država jer kao reper uzimaju cijene privatnog smještaja :!: Kada se uporede cijene ispadne da je jeftinije u hotelu sa 5* u Turskoj sa all inclusive usluogom ljetovati nego li u Tučepima u Algi! Isto tako u Grčku se može otići sa prevozom, doduše autobusom u hotel sa 3 zvjezdice koji posjeduje bazen itd. za 400 KM! U Hrvatskoj za te novce se ne može kako treba krevet rentati za te novce i dok platiš autobusku kartu ili gorivo izađe te tu negdje... Dalje, cijene svega u Hrvatskoj (uz plažu) su toliko napuhane da to nije normalno, a u principu ti Hrvatska nema šta ponuditi osim "čiste" vode, "čistih" plaža (punih opušaka, otvarača piva, čepova piva, kesa od sladoleda, štapića od sladoleda itd. da ne nabrajam), i jugoslovenskih hotela od kojih su mnogi skoro pa nikako renovirani u zadnjih 25 godina...
Nemojmo se zavaravati, Hrvatska je jedna od lošijih turističkih destinacija prema sadržaju ljetovanja, osim ako se ne ode u neko ekskluzivnije ljetovalište tipa Dubrovnik ili slično... Druga stvar je što "bošnjo" na to gleda kao na njegovo more, i što je navikao ljetovati u Hrvatskoj, a Boga mi mnogi dalje od Makarske nisu dobacili i drugima sole pamet kako je Hrvatska aman... Toliko...
Zavisi šta ko preferira. Ako netko želi all inclusive , onda Kanarski otoci ili Turska. Tu je švedski stol 24h, na Kanarima i viskija koliko hoćeš. Naravno, da je sračunato u cijenu, da ako danas popiješ litar viskija, sutra ćeš biti na kiseloj :D Zato, na Kanarima nemaš hlada, jašeš deve po pijesku, koji ti se zavuče svuda, ako ne podnosiš sunce izgoriš za 10 minuta nemaš se gdje skloniti, kad se tuširaš napraviš u kadi blato od pijeska, pređe na jastuk.. kako netko napisa , kao svinja.
U Turskoj se uglavnom kupaju u bazenima, zato imam Termalnu rivijeru, ne moram čak do Turske. Ja volim Jadran, naravno da nije jedina destinacija, ali imam hlad na skoro svakoj plaži, puno divljih plaža gdje idem sa psom, more je čisto, otoci su puni dobre ribe i jeftine (ako ćemo o menu-ju), nemam provod 24h, niti mi treba. Dakle, pitanje je preferencija, ako netko želi diskoteku 24h da mu u stomak udara o pojačala, Ibiza, naravno :D Na Lastovu kupiš malog jastoga za 100 kuna, napraviš ga sebi u apartmanu. NIje baš tako ni u Grčkoj ni Španiji. Najljepši dio španske obale je na sjeveru, ali je more tako puno jakih struja da je nemoguće plivati ili roniti. Skakućeš po onim talasima :D Grčka ima ljepih plaža, kako netko napisa, ali tu i ostaje, ima tu i temo neku lijepu plažu. Ima i meduze, koje te ošinu pa sirće stavljaš danima :-? Već sam napisala da za egzotične destinacije ne znam, vjerovatno je na Mauricijusu ljepše. Ipak, tamo bih se bojala morskih pasa :D
frngla

#1722 Re: hrvatska-more

Post by frngla »

Kada odem na odmor idem da se odmorim, a ne da kuham zastoga od 25 keka u apartmanu... Ja sam u postu iznad govorio o hotelskim uslugama i smještaju hotelskom... I to naprđivanje za taj čuveni hlad u hrvatskoj, pobogu ljudi, ja ne znam gdje vi ljetujete, a da nemate mogućnost da iznajmite ležaljku i suncobran :!:
KatarinaKosaca

#1723 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

frngla wrote:Kada odem na odmor idem da se odmorim, a ne da kuham zastoga od 25 keka u apartmanu... Ja sam u postu iznad govorio o hotelskim uslugama i smještaju hotelskom... I to naprđivanje za taj čuveni hlad u hrvatskoj, pobogu ljudi, ja ne znam gdje vi ljetujete, a da nemate mogućnost da iznajmite ležaljku i suncobran :!:
Opet stvar preferencije i izbora šta je kome odmor. Meni prežderavanje na švedskom stolu nije. Nego da uzmem masku, vadim školjke, plivam, skačem itd. Pod suncobranom mi je kao pod sačem.
Havatar

#1724 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

frngla wrote:Kada odem na odmor idem da se odmorim, a ne da kuham zastoga od 25 keka u apartmanu... Ja sam u postu iznad govorio o hotelskim uslugama i smještaju hotelskom... I to naprđivanje za taj čuveni hlad u hrvatskoj, pobogu ljudi, ja ne znam gdje vi ljetujete, a da nemate mogućnost da iznajmite ležaljku i suncobran :!:
Suncobran ne moraju da iznajme mogu i da ponesu od kuce ako imaju a hlada ima i u Crnoj Gori a nema ovih negativnih stvari kojih ima u Hrvatskoj.
LEDA

#1725 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

Često odem u Tursku i ne kupam se u bazenu. I tamo je Sredozemno more ,čisto i divne boje . Ima i hladovine ,zavisi gdje odeš.Meni je čak ljepše na Egejskom. Za ono što platiš u Hrvatskoj + svi ostali troškovi , možeš u TR ....odeš avionom ,titraju ti,jedeš dobru hranu,biraš ,ako želiš na izlet ,doplatiš ( kao u i HR) .....imaš za obići more historijskih lokacija .....noćni život -za svakoga po nešto.Restorani nisu bezobrazno skupi ,tj.ima za svačiji džep .....ma kakva HR ,smučila mi se njihova neljubaznost ,osim u Istri -tamo je drugačije ,ali i neuporedivo skuplje.
Post Reply