Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
condy wrote:Nisam znao da su tako paprene cijene za filter goriva kod Citroena
Orginalni filter 74 KM
Usporedbe radi za VW Golf orginalni košta oko 45 KM.
nije to nista
isti motor
Pa sta je to tako skupo. Ja sam prosle godine za Mazdu 3 kupio orginalni filter nafte za 74 KM. 1,6 hdi 110 ks. Istina dosao je u Fordovoj ambalaži ali to je to isto sranje. Filtere goriva i zraka kupujem kod Škore. Marka Champion i kostaju 10 KM po komadu. Filter klime je oko 20 KM i proizvođač Valeo.
i ja se pitam , medjutim razlikuju se filteri goriva i zraka na tvojoj i mojoj
supercali wrote:Koji ti je uredjaj u tom citroenu rt4 rt5 ili neki drugi
Gdje to da vidim?
P.s. uspio sam da prebacim na engleski.nlako je bilo. Donji tockic na volanu se pritisne se
i malo drzi zi i otvori se Meni i kojem ima select language.
Imam ti ja mape iz druge polovine 2015. Sad sam na odmoru, pa kad se vratim, pošaljem ti link i uputstvo, ako se ranije ne snadjes.
Navigacija je solidna, nije kao iGO ili Navigon, ali može poslužiti.
Dzontra_Volta wrote:Imam ti ja mape iz druge polovine 2015. Sad sam na odmoru, pa kad se vratim, pošaljem ti link i uputstvo, ako se ranije ne snadjes.
Navigacija je solidna, nije kao iGO ili Navigon, ali može poslužiti.
Super, moze, hvala ti puno. Nije zurba 10ak dana. Svakako necu putovati nigdje ovaj period pa mi ni mape nisu nwophodne.
Sad planiram da odem i ugradim neki alarm i zastitu, pa onda dok bude para servis ili obratno. Mislim da cu otici u servis 206 ili unitrade prema preporukama kolega forumasa, a nije iskljucen ni abc servis mada je skuplji.
Pauza wrote:Servis urađen kod Unitrade firme na stupu. Zamjenjeno ulje motora. filter ulja, vazduha i goriva. Cijena ok. Ukupno oko 160,00km. [emoji106]
Seyfo wrote:Ima li neko iskustava sa DS5?
Ima polovnih već oko 30ak hilj. Da li je servisiranje istog sličnih cijena kao c5, budući da su isti HDI motori?
Nemam iskustva sa DS5 ali pročitao sam da DS5 u odnosu na C5 nema hidroaktivni ovjes, tako da je kad je to u pitanju DS5 dosta jeftiniji za održavat. Što se tiče motora, ako su identični onda nema razlike u cijeni održavanja.
DS5 ima obične amortizere, ali me zanimaju iskustva.
Zanimljivo, vidio sam ih po Sarajevu priličan broj ( "priličan"uzimajući u obzir cijene i činjenicu da su morali biti kupljeni novi), a i više ih je nego recimo ds3 i ds4. U narednih par godina će ih biti još više, jer su se počeli uvoziti.
Sad je ds5 poseban brend, kao npr toyota/lexus, honda/accura, ali to za bh.tržište i nije puno bitno, jer će se uvoziti ds5 od godišta 2011 dalje kad je još bio pod kapom citroena.
xamp wrote:12.5 je prejeftino da bi bila cijena sata... Vjerovatno odrade to preko dijelova... 40 je vec realna cijena... Ipak, dok platis PDV, porez i sve to...
Vjerovatno je sat 20KM+PDV, a ovo računaju pola sata ili 35 minuta pa zaokruže tako...
C5 i DS5 nisu na istoj platformi.
Motori su isti kao i na ostalim autima iz grupacije.
Jedino bi karoserisjki dijelovi mogli predstavljati problem,ne daj Boze.
xamp wrote:12.5 je prejeftino da bi bila cijena sata... Vjerovatno odrade to preko dijelova... 40 je vec realna cijena... Ipak, dok platis PDV, porez i sve to...
Vjerovatno je sat 20KM+PDV, a ovo računaju pola sata ili 35 minuta pa zaokruže tako...