Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Skyfox
#1701 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
A tek onaj haos kod buvlje pijace na Otoci... Auti samo stoje eventualno mile. Naravno niko ne ulazi u unutrasnji dio toka.
- woodman
#1702 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
u velesicima deset kruznih tokova ne moze smanjiti guzvu. jedino rijesenje je da se zatvori put prema kosevu kroz tunel ili da se pocne graditi prva transferzala 
-
calculator
#1703 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
O'zone wrote:Jebem ja onoga ko je rekao da će kružni tok u Velešićima smanjiti gužvu. Kolona je od Penny marketa pa do izlaska u kružni pa onda dalje prema Željezničkoj. Sinoć je bilo isto i prošle sedmice je bilo isto
Gužva na velešićkom "kružnom" nastaje zbog loše rješenog semafora na početku Halida Kajtaza, kod USA ambasadewoodman wrote:u velesicima deset kruznih tokova ne moze smanjiti guzvu. jedino rijesenje je da se zatvori put prema kosevu kroz tunel ili da se pocne graditi prva transferzala
- johntra
#1704 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije se nikad ta cesta radila poslije rata, osim kad se kopala ta kanalizacija...urađen je samo prvi sloj, pa je onda sve stalo, jer su se nešto zakačili sa izvođačem...inače, poslije rata je rađena Kralja Tomislava, odnosno donji dio ulice Koševo, koji je vrlo brzo propao...rekonstrukcija je rađena prije sedam ili osam godina, ali loše, a danak ulici je uzeo sav saobraćaj koji se preusmjeravao iz Alipašine, kada je ona obnavljana prije nekoliko godina...jasmind wrote:
Nije rađena ulica, nego mjenjana kanalizacija ili vodovod. To se radilo od nekog kredita, skroz alipasinom ispod trotoara, kroz park kod 2. gimnazije i bolnickom. I bilo je u avazu ili na klixu da je spor sa izvodjacem radova, ne sjecam se ko je bio, jer kao uopste nisu predvidjena sredstva za presvlacenje ceste nego samo za te radove ispod ceste. I tako i ostade ona cesta onako tanko pokrpljena, a prije toga je bila netom iza rata fiino urađena i prije tih radova je bila puno bolja.
- DaysleepeR
#1705 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
pišete netačne stvari, rađena je ulica i to komplet rekonstrukcija nakon čega je bila ekstra, čak se i buka smanjila, sve do famozne zamjene kanalizacije nakon čega izvođač nakon radova ne dovodi ulicu u prvobitno stanje, već je krpi sa klizavim i nekvalitetnim asfaltom koji je propao totalno već par mjeseci nakon asfaltiranja, a sad je već famozna okuka po život opasna, auta proklizavaju u suprotnu traku i pitanje je dana kada će neko poginuti u frontalnom sudaru... a uzmite u obzir da hitna ide za KUM tom cestom pod većim brzinama...johntra wrote:Nije se nikad ta cesta radila poslije rata, osim kad se kopala ta kanalizacija...urađen je samo prvi sloj, pa je onda sve stalo, jer su se nešto zakačili sa izvođačem...inače, poslije rata je rađena Kralja Tomislava, odnosno donji dio ulice Koševo, koji je vrlo brzo propao...rekonstrukcija je rađena prije sedam ili osam godina, ali loše, a danak ulici je uzeo sav saobraćaj koji se preusmjeravao iz Alipašine, kada je ona obnavljana prije nekoliko godina...jasmind wrote:
Nije rađena ulica, nego mjenjana kanalizacija ili vodovod. To se radilo od nekog kredita, skroz alipasinom ispod trotoara, kroz park kod 2. gimnazije i bolnickom. I bilo je u avazu ili na klixu da je spor sa izvodjacem radova, ne sjecam se ko je bio, jer kao uopste nisu predvidjena sredstva za presvlacenje ceste nego samo za te radove ispod ceste. I tako i ostade ona cesta onako tanko pokrpljena, a prije toga je bila netom iza rata fiino urađena i prije tih radova je bila puno bolja.
- karanana
#1706 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ja sam inicijelno pitao za bolnicku koja ide od rampe za glavni ulaz na kcus uzbrdo prema breci do buregdzinice kod ramketa (sada zhige). nisam pitao za onaj donji dio kod kosevo hillsa a mislim da daysleeper prica o tom dijelu kod kosevo hillsa i med. i stomatoloskog fakulteta. ne znam da li se i to zove bolnicka. ali i taj dio je poprilicno los.
- DaysleepeR
#1707 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Od semafora kod raskrsnice za KCUS, KUM pa prema Breki nije rađena od Olimpijade.karanana wrote:ja sam inicijelno pitao za bolnicku koja ide od rampe za glavni ulaz na kcus uzbrdo prema breci do buregdzinice kod ramketa (sada zhige). nisam pitao za onaj donji dio kod kosevo hillsa a mislim da daysleeper prica o tom dijelu kod kosevo hillsa i med. i stomatoloskog fakulteta. ne znam da li se i to zove bolnicka. ali i taj dio je poprilicno los.
Od Ganićeve pošteno zarađene kućerine pa do raskrsnice rađena iste godine kada je rađena i Patriotske Lige i Alipašina.
Mislim da je SDP bio na vlasti u Kantonu, ako šta ima veze.
- dječak sa šibicama
#1708 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kad su kreteni ukinuli semafor kod ukljucenja sa Kosevskog brda, prakticno su samo problem od sadasnjeg kruznog toka pomjerili sto metara prema zeljeznickoj stanici.O'zone wrote:Jebem ja onoga ko je rekao da će kružni tok u Velešićima smanjiti gužvu. Kolona je od Penny marketa pa do izlaska u kružni pa onda dalje prema Željezničkoj. Sinoć je bilo isto i prošle sedmice je bilo isto
- johntra
#1709 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
je li ta cesta baš u potpunosti rekonstruisana,mislim na Bolničku, do semafora i kada je to tačno bilo? to pitam jer sam znao svaki šaht i udubljenje na njoj, pa i na toj famoznoj krivini, pa niže kod cvjećare... znam da se radila ulica Koševo, koja je isto vrlo brzo propala...to je rađeno u paketu kada se radilla i ulica Patriotske lige sve do stadiona...nekoliko godina kasnije krenulo se sa rekonstrukcijom Alipašine, kada se sav saobraćaj sa Ciglana i Vogošće prema gradu preusmjeravao na P. Lige i Koševo ulicu, kada je ista i propala...DaysleepeR wrote:
pišete netačne stvari, rađena je ulica i to komplet rekonstrukcija nakon čega je bila ekstra, čak se i buka smanjila, sve do famozne zamjene kanalizacije nakon čega izvođač nakon radova ne dovodi ulicu u prvobitno stanje, već je krpi sa klizavim i nekvalitetnim asfaltom koji je propao totalno već par mjeseci nakon asfaltiranja, a sad je već famozna okuka po život opasna, auta proklizavaju u suprotnu traku i pitanje je dana kada će neko poginuti u frontalnom sudaru... a uzmite u obzir da hitna ide za KUM tom cestom pod većim brzinama...
i usput, mada nikog ne branim, ovo je samo jedan sloj asfalta i zato je loše sada...jer je rečeno da će to biti privremeno rješenje, dok se sve asfaltira...a ko zna kada će i kada misle...možda fakat kad neko tu nastrada, nažalost...
- DaysleepeR
#1710 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ne znam kad je tačno rađena ali mislim da imam slike prije i poslije, stavljao sam ih većjohntra wrote:je li ta cesta baš u potpunosti rekonstruisana,mislim na Bolničku, do semafora i kada je to tačno bilo? to pitam jer sam znao svaki šaht i udubljenje na njoj, pa i na toj famoznoj krivini, pa niže kod cvjećare... znam da se radila ulica Koševo, koja je isto vrlo brzo propala...to je rađeno u paketu kada se radilla i ulica Patriotske lige sve do stadiona...nekoliko godina kasnije krenulo se sa rekonstrukcijom Alipašine, kada se sav saobraćaj sa Ciglana i Vogošće prema gradu preusmjeravao na P. Lige i Koševo ulicu, kada je ista i propala...DaysleepeR wrote:
pišete netačne stvari, rađena je ulica i to komplet rekonstrukcija nakon čega je bila ekstra, čak se i buka smanjila, sve do famozne zamjene kanalizacije nakon čega izvođač nakon radova ne dovodi ulicu u prvobitno stanje, već je krpi sa klizavim i nekvalitetnim asfaltom koji je propao totalno već par mjeseci nakon asfaltiranja, a sad je već famozna okuka po život opasna, auta proklizavaju u suprotnu traku i pitanje je dana kada će neko poginuti u frontalnom sudaru... a uzmite u obzir da hitna ide za KUM tom cestom pod većim brzinama...
i usput, mada nikog ne branim, ovo je samo jedan sloj asfalta i zato je loše sada...jer je rečeno da će to biti privremeno rješenje, dok se sve asfaltira...a ko zna kada će i kada misle...možda fakat kad neko tu nastrada, nažalost...
prije

tokom

poslije

- Better Man
#1711 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kralja Tomislava je u očajnom stanju, pa ulica kad se od željeznike skrene prema Koševskom ili tunelu je u još gorem stanju i da ne nabrajam dalje. Glede šahtova na cesti, za ono bi neko trebao dobiti doživotnu robiju. jedina smo zemlja na svijetu gdje su šahtovi postavljeni da točkovi idu preko njih, umjesto da se projektuju da ne prelaziš preko njih.
- DaysleepeR
#1712 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kralja Tomislava je takva kakva jeste zbog gužvi i činjenice da u gužvi mic po mic idu autobusi a nije predviđeno toliko opterećenje pa se naborala.Better Man wrote:Kralja Tomislava je u očajnom stanju, pa ulica kad se od željeznike skrene prema Koševskom ili tunelu je u još gorem stanju i da ne nabrajam dalje. Glede šahtova na cesti, za ono bi neko trebao dobiti doživotnu robiju. jedina smo zemlja na svijetu gdje su šahtovi postavljeni da točkovi idu preko njih, umjesto da se projektuju da ne prelaziš preko njih.
Nakon skretanja za Sutjesku je bolja sve skoro do semafora na Titovoj.
Vrijeme je za radove, Bolnička, Koševo, a ulica od željezničke prema tunelu se neće raditi jer je predviđena transferzala
- Thorgerson
#1713 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mislim da ova linija oznacava buduci podzid. Zato je frka stanarima.karanana wrote:sasvim dovoljan razmak. nemam ni ja metar od ulaza do ceste kao ni 90% drugih ulaza u zgrade u novom gradu i novom sarajevu..
i ako dobro na ovoj slici vidim, ovoj zgradi lijevo su ulazi u stanove sa druge strane. ili ove stepenice vode u ulaz? opet, nije metar nego 5-6.
-
tec
#1714 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ovo nije ulaz u zgradu i niti predviđen da se tu automobili parkiraju nego je ovo "emergency exit" znači i ako je ona crta položaj podzida onda daje dovoljno prostora za tu svrhu. Glupi su stanari ako nisu shvatili da je cestovni most viši od prvog sprata zgrade, teško je da ga ne vide jer je 5 metara od zgrade. Ali oni su sigurno mislili to se nikada neće graditi pa ćemo imati parkinga i otvorenih terena na pretek.Thorgerson wrote:Mislim da ova linija oznacava buduci podzid. Zato je frka stanarima.karanana wrote:sasvim dovoljan razmak. nemam ni ja metar od ulaza do ceste kao ni 90% drugih ulaza u zgrade u novom gradu i novom sarajevu..
i ako dobro na ovoj slici vidim, ovoj zgradi lijevo su ulazi u stanove sa druge strane. ili ove stepenice vode u ulaz? opet, nije metar nego 5-6.
- Better Man
#1715 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Bez obzira na transferzalu, red bi bio staviti nov asfalt, jer ono je odron od ceste.DaysleepeR wrote:Kralja Tomislava je takva kakva jeste zbog gužvi i činjenice da u gužvi mic po mic idu autobusi a nije predviđeno toliko opterećenje pa se naborala.Better Man wrote:Kralja Tomislava je u očajnom stanju, pa ulica kad se od željeznike skrene prema Koševskom ili tunelu je u još gorem stanju i da ne nabrajam dalje. Glede šahtova na cesti, za ono bi neko trebao dobiti doživotnu robiju. jedina smo zemlja na svijetu gdje su šahtovi postavljeni da točkovi idu preko njih, umjesto da se projektuju da ne prelaziš preko njih.
Vrijeme je za radove, Bolnička, Koševo, a ulica od željezničke prema tunelu se neće raditi jer je predviđena transferzala
-
neki
#1716 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Taj parking je ionako privremeni jer je van parcele koja je u vlasništvu stanara...prilazi zgradi, i kolski i pješački su sa druge strane kako je i predviđeno regulacionim planom.tec wrote:Ovo nije ulaz u zgradu i niti predviđen da se tu automobili parkiraju nego je ovo "emergency exit" znači i ako je ona crta položaj podzida onda daje dovoljno prostora za tu svrhu. Glupi su stanari ako nisu shvatili da je cestovni most viši od prvog sprata zgrade, teško je da ga ne vide jer je 5 metara od zgrade. Ali oni su sigurno mislili to se nikada neće graditi pa ćemo imati parkinga i otvorenih terena na pretek.Thorgerson wrote:Mislim da ova linija oznacava buduci podzid. Zato je frka stanarima.karanana wrote:sasvim dovoljan razmak. nemam ni ja metar od ulaza do ceste kao ni 90% drugih ulaza u zgrade u novom gradu i novom sarajevu..
Laprdanje stanara će se vjerovatno nastaviti ali, s obzirom da fahro i bakir opet ližu shupak jedan drugom, vjerovatno će izgubiti ono malo medijskog prostora sto su imali u avazu...
- Thorgerson
#1717 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ma znam, nego samo kazem frka je stanarima jer valja ovima sa prvog sprata gledati u zid, taj stan ces qrac ikad prodat. Plus zgrada ti tik do cetiri trake ceste koja ce biti poprilicno prometna.tec wrote:Ovo nije ulaz u zgradu i niti predviđen da se tu automobili parkiraju nego je ovo "emergency exit" znači i ako je ona crta položaj podzida onda daje dovoljno prostora za tu svrhu. Glupi su stanari ako nisu shvatili da je cestovni most viši od prvog sprata zgrade, teško je da ga ne vide jer je 5 metara od zgrade. Ali oni su sigurno mislili to se nikada neće graditi pa ćemo imati parkinga i otvorenih terena na pretek.Thorgerson wrote:Mislim da ova linija oznacava buduci podzid. Zato je frka stanarima.karanana wrote:sasvim dovoljan razmak. nemam ni ja metar od ulaza do ceste kao ni 90% drugih ulaza u zgrade u novom gradu i novom sarajevu..
Uopste ne branim stanare, nego eto onako komentarisem da kontam zasto im je frka. I meni bi bila...ali opet, nikad ne bih kupio stan tik do ucrtane ceste od prije 30 godina.
Ali to je to sto kazes, kontali likovi ma nece se to nikad pravit.
Kad smo vec kod zgrada tik do ceste, kako ono ruglo dozvolise na Stupskoj petlji. Metar prije stupske petlje ona nova zgrada ima svoj prilaz...
Last edited by Thorgerson on 29/09/2015 09:56, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#1718 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ceste koje su po mom misljenju prioritet, jer nisu dostojne nekog sela, kamo li glavnog grada su sljedeci makadami:Better Man wrote:Bez obzira na transferzalu, red bi bio staviti nov asfalt, jer ono je odron od ceste.DaysleepeR wrote:Kralja Tomislava je takva kakva jeste zbog gužvi i činjenice da u gužvi mic po mic idu autobusi a nije predviđeno toliko opterećenje pa se naborala.Better Man wrote:Kralja Tomislava je u očajnom stanju, pa ulica kad se od željeznike skrene prema Koševskom ili tunelu je u još gorem stanju i da ne nabrajam dalje. Glede šahtova na cesti, za ono bi neko trebao dobiti doživotnu robiju. jedina smo zemlja na svijetu gdje su šahtovi postavljeni da točkovi idu preko njih, umjesto da se projektuju da ne prelaziš preko njih.
- Dobrinja (glavna cesta kuda ide trola - katastrofalno stanje)
- Bolnička
- Halilovići (cesta od Fisa dole prema Bitumenci)
- Brza cesta Ilidza Blazuj
Ove tri ceste su u uzasnom stanju, pune rupa, zakrpa na zakrpi, i ne mogu da vjerujem da niko ne pomislja da ih obnovi ili bilo sta uradi (narocito Halilovici i Dobrinja).
- DaysleepeR
#1719 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
vozim se svim navedenim cestama skoro svaki dan i potpisujemThorgerson wrote:
Ceste koje su po mom misljenju prioritet, jer nisu dostojne nekog sela, kamo li glavnog grada su sljedeci makadami:
- Bolnička
Ove tri ceste su u uzasnom stanju, pune rupa, zakrpa na zakrpi, i ne mogu da vjerujem da niko ne pomislja da ih obnovi ili bilo sta uradi (narocito Halilovici i Dobrinja).
što se tiče ceste prema tunelu teško da se može finansijski opravdati ulaganje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1720 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
halilovici su katastrofa
ali eto asfaltirali su na raskrsnici nesto
valjda zbog novog parka
ali eto asfaltirali su na raskrsnici nesto
valjda zbog novog parka
- karanana
#1721 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
propalo zbog velikog broja kamiona koji idu na carinu. i onaj most kod fisa je otiso.
- mayab
#1722 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Takodje ulica Kraljice Jelene (sa donje strane Suda BiH) , oranica, rupa na rupi, jos stavili dva ležeća policajca, vjerovatno da je malo izravnajuCeste koje su po mom misljenju prioritet, jer nisu dostojne nekog sela, kamo li glavnog grada su sljedeci makadami:
- Bolnička
- P308
#1723 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Dodao bih i ulice Kosevo, Kranjcevicevu i Halida Kajtaza.Thorgerson wrote: Ceste koje su po mom misljenju prioritet, jer nisu dostojne nekog sela, kamo li glavnog grada su sljedeci makadami:
- Bolnička
- studiorum_tuzlaensis
#1724 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Da bi riješio taj semafor, moraš ukinut tramvaj na željezničkoj, jedini način vjeruj mi. Radim sa firmom STEP na poslovima koji se tiču održavanja semafora i na sve načine se pokušava riješiti taj problem, prijedlog je rondo kao na Ilidži, kružni tok sa tramvajem koji bi ga sjeko po pola. Nisam siguran da je najbolje rješenje, ali sigurno je bolje od onog kuršlusa.calculator wrote:O'zone wrote:Jebem ja onoga ko je rekao da će kružni tok u Velešićima smanjiti gužvu. Kolona je od Penny marketa pa do izlaska u kružni pa onda dalje prema Željezničkoj. Sinoć je bilo isto i prošle sedmice je bilo istoGužva na velešićkom "kružnom" nastaje zbog loše rješenog semafora na početku Halida Kajtaza, kod USA ambasadewoodman wrote:u velesicima deset kruznih tokova ne moze smanjiti guzvu. jedino rijesenje je da se zatvori put prema kosevu kroz tunel ili da se pocne graditi prva transferzala
Pola ljudi iz pravca kampusa ide pravo na na Tešanjsku, pola ih se ubacuje u lijevu traku pri izlazu, ovi što idu iz Kranjčevičeve dobiju ranije zeleno da prođu, ma haos. MOglo bi se kad bi stavili jednosmjernu Kranjčevićevu ili Kajtaza, ali niko nema muda da to uradi.
-
Juliuscezar
#1725 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ja dok prodjem taj semafor traume prezivim, da bi ga stigao preci za zelenog svjetla trebas bit ko Amel Tuka. Znam ja da kad si ti na zebri i promjeni se svjetlo na crveno imas prednost ali jbg opet nekako neugodnostudiorum_tuzlaensis wrote:Da bi riješio taj semafor, moraš ukinut tramvaj na željezničkoj, jedini način vjeruj mi. Radim sa firmom STEP na poslovima koji se tiču održavanja semafora i na sve načine se pokušava riješiti taj problem, prijedlog je rondo kao na Ilidži, kružni tok sa tramvajem koji bi ga sjeko po pola. Nisam siguran da je najbolje rješenje, ali sigurno je bolje od onog kuršlusa.calculator wrote:O'zone wrote:Jebem ja onoga ko je rekao da će kružni tok u Velešićima smanjiti gužvu. Kolona je od Penny marketa pa do izlaska u kružni pa onda dalje prema Željezničkoj. Sinoć je bilo isto i prošle sedmice je bilo istoGužva na velešićkom "kružnom" nastaje zbog loše rješenog semafora na početku Halida Kajtaza, kod USA ambasadewoodman wrote:u velesicima deset kruznih tokova ne moze smanjiti guzvu. jedino rijesenje je da se zatvori put prema kosevu kroz tunel ili da se pocne graditi prva transferzala
Pola ljudi iz pravca kampusa ide pravo na na Tešanjsku, pola ih se ubacuje u lijevu traku pri izlazu, ovi što idu iz Kranjčevičeve dobiju ranije zeleno da prođu, ma haos. MOglo bi se kad bi stavili jednosmjernu Kranjčevićevu ili Kajtaza, ali niko nema muda da to uradi.