shiljak wrote:
Logično je da su većina iz FBIH protiv RS, kad predsjednik Dodik govori protiv bih. Zašto ovi iz RS-a nisu za BiH, a ako jesu što trenutnu vlast onda podržavaju? Zašto nisi ti? E pa većina su za BiH, a opet glasaju za iste radi ovog iznad pasusta što sam rekao.
Dovoljno je da jedan dan otvoriš klix, da pročitaš komentare i biće ti jasno zašto ja nisam za BiH i zašto ne želim da živim u istoj državi sa takvima.
Zašto ljudi glasaju za trenutnu vlast? Šta Dodika drži na vlasti? Pa, vi iz FBiH

Pred svake izbore se atmosfera dovede do usijanja ratnohučkaškom retorikom s obje strane i onda se svi takmiče ko će biti žešći. Realno, ni Željko nije zaostajao u tim prepucavanjima.
A kad ova država bude kako treba, ona ću biti za nju, zvala se ona BiH, HiB ili Tunguzija.
A po meni, ona će biti kako treba kada:
1. Kada se iz politike uklone Efendiju Cerića, Vasiliju Kačavendu i njima sličnima,
2. kada se utvrdi prava istina o ratu i zločinima,
3. kada se zabrani manipulisanje sa zrtvama i zločinima,
Ako to uradi (ili barem javno obeća da će uraditi) DF ili bilo koja druga stranka, tek će tada biti prava multietnička stranka i tada ću glasati za njih. Oni nisu multietnični zato što imaju pripadnike svih naroda u svojim redovima i što svi glasaju za njih. Eno i Dodik svake godine u Vladu RS stavi po nekoliko ministara Hrvata i Bošnjaka iz SNSD-a, a složićemo se da oni nisu nešto multietnični