Vijesti iz Tuzle

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
kamen spoticanja

#1701 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:citirat cu jednog druga iz tuzle:

Jasmin Imamović pravi fontane, organizuje književne veceri i dijeli nagrade kojekakvim jebivjetrima dok mu ljudi ginu u klizistima... svaka ti cast majmune !

:(
:-)
joj koje supljiranje
treba jasmin iznajmiti 10 bagera pa porusiti sve bespravno izgradjene objekte
da vise niko ne gine
jest da ce tada pola tuzle biti beskucnika, ali sta ima veze
dosadni ste vise s tim fontanama, ali stvarno
ja bas i nemam plaho veze s tuzlom...kakve su fontane nisam siguran...samo sam citirao receno...i slazem se...tri zivota su ugasena... :wink: ja mislim da to nije supljiranje...osim ako nije finta u odbrani lika jasmina imamovica...po svaku cijenu
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1702 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote: :-)
joj koje supljiranje
treba jasmin iznajmiti 10 bagera pa porusiti sve bespravno izgradjene objekte
da vise niko ne gine
jest da ce tada pola tuzle biti beskucnika, ali sta ima veze
dosadni ste vise s tim fontanama, ali stvarno
ja bas i nemam plaho veze s tuzlom...kakve su fontane nisam siguran...samo sam citirao receno...i slazem se...tri zivota su ugasena... :wink: ja mislim da to nije supljiranje...osim ako nije finta u odbrani lika jasmina imamovica...po svaku cijenu
da, tri zivota su ugasena, i to je velika tragedija i nepobitna istina

a u tuzli sta god da se desi, odredjeni ljudi spominju fontane
ne branim ja ni jasmina, nije u tome poenta
ali u tuzli se malo uradilo na uljepsavanju grada, da vise ne budemo kao kasaba, i da imamo lijep trg s fontanom
i umjesto da budemo ponosni na to, mi u svakom slucaju sprdamo se s tim fontanama
bila poplava-on fontane gradi
bilo kliziste-a on potrosio pare na fontane
nezaposlenost-a u tuzli fontane
postalo je presmijesno to pominjanje fontane

u tuzli ima mnogo klizista, isto tako i bespravno izgradjenih objekata
ja ne znam sta je opcina mogla uraditi da ti sprijeci, ali sam sigurna da fontane nemaju veze s tim
eto, to je moja poenta, a ne odbrana imamovica
kmirsad

#1703 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Haj ba... niko nije umro od malo kritike... :-D
Generalno... dobar je Jaso... nije Bog... a ono u Crvenim Njivama... božija su posla...
plain vanilla

#1704 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:Haj ba... niko nije umro od malo kritike... :-D
Generalno... dobar je Jaso... nije Bog... a ono u Crvenim Njivama... božija su posla...
ne branim ja ni jasmina, ni opcinu
samo mi bezveze sta god da se desi, kriva im fontana

prije fontane, kriva im bila jezera :-)
kmirsad

#1705 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

A ako Bog da, u budučnosti, bit će im žičara i zološki vrt na Ilinčici... samo naprijed Jaso... što te više kritikuju, nama sve ljepše ovdje živjeti... :-D
Last edited by kmirsad on 09/12/2010 11:28, edited 1 time in total.
plain vanilla

#1706 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

osevapoli bi se sa zicaru
dusa na nos izadje do ilincice

ma i do medenica :lol:
Alfons Kauders

#1707 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:A ako Bog da, u budučnosti, bit će im žičara i zološki vrt na Ilinčici... samo naprijed Jaso... što te više kritikuju, nama sve ljepše ovdje živjeti... :-D
aha, bice, bice...:D hebote ne mogu se naci investitori za zicaru na trebevic, za nove ski liftove na bjelasnici i vlasicu, a eto mi cemo u tuzli praviti zicaru za ilincicu... :D
kmirsad

#1708 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Zato kad stigneš... navratiš kod 'amze na uštipke i mladi sir i kajmak sa satricom... a i rakija mu dobra... :-) :lol:
kmirsad

#1709 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:
kmirsad wrote:A ako Bog da, u budučnosti, bit će im žičara i zološki vrt na Ilinčici... samo naprijed Jaso... što te više kritikuju, nama sve ljepše ovdje živjeti... :-D
aha, bice, bice...:D hebote ne mogu se naci investitori za zicaru na trebevic, za nove ski liftove na bjelasnici i vlasicu, a eto mi cemo u tuzli praviti zicaru za ilincicu... :D
Iskreno da ti kažem Alfi... nešto mi sa jebe za Trebević, Bjelašnicu i Vlašić... :lol: :lol: :lol: ... Bitno je da Jaso samo dobro zasanja ovu našu, do Ilinčice... nači će ba Suada kakvih buđetskih rezervi... :lol:
plain vanilla

#1710 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:
Iskreno da ti kažem Alfi... nešto mi sa jebe za Trebević, Bjelašnicu i Vlašić... :lol: :lol: :lol: ... Bitno je da Jaso samo dobro zasanja ovu našu, do Ilinčice... nači će ba Suada kakvih buđetskih rezervi... :lol:
samo, i gore je kliziste, odnijelo je dio ceste kod kapije na mezarju
prvo bi vjerovatno trebali to sanirati
kmirsad

#1711 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Ma kavki sanirati... eto razlog više za žičaru ... a ko baš mora na mezarje... to ga ne sikira puno... stiči će nekako... niko nije osto... :lol: :lol: :lol:
plain vanilla

#1712 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:Ma kavki sanirati... eto razlog više za žičaru ... a ko baš mora na mezarje... to ga ne sikira puno... stiči će nekako... niko nije osto... :lol: :lol: :lol:
pa otac mi je gore sahranjen..a kako leti zemlja odozgo, moglo bi se lako sjediniti to mezarje i goli brijeg..
kmirsad

#1713 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
kmirsad wrote:Ma kavki sanirati... eto razlog više za žičaru ... a ko baš mora na mezarje... to ga ne sikira puno... stiči će nekako... niko nije osto... :lol: :lol: :lol:
pa otac mi je gore sahranjen..a kako leti zemlja odozgo, moglo bi se lako sjediniti to mezarje i goli brijeg..
Nemoj šta zamjerit... i moji su gore svi...a i oba su mezarja vakufi mog pradjeda...pa i ono pod brđanskom, iznad Higijene... :)
al samo se zezam... :-D
plain vanilla

#1714 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:
plain vanilla wrote:
Nemoj šta zamjerit... i moji su gore svi...a i oba su mezarja vakufi mog pradjeda...pa i ono pod brđanskom, iznad Higijene... :)
ma sta cu zamjeriti, onako pricamo
ne znam jesil vidio to kliziste, fino otisao dio ceste, neko nocu moze lijepo profulati i skotrljati se dolje
nasipali su kamen valjda, ali nista ne pomaze, hoce i brdo u carsiju :-)
Alfons Kauders

#1715 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:
najlakse je tudjim kurcem (parama) gloginje mlatit...

nek on nadje investitora, koncesionara, pa nek gradi sta hoce... a nek budzetske pare trosi na higijenu, infrastrukturu itd...
plain vanilla

#1716 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

kakvu bolan higijenu??
kmirsad

#1717 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
kmirsad wrote:
plain vanilla wrote:
ma sta cu zamjeriti, onako pricamo
ne znam jesil vidio to kliziste, fino otisao dio ceste, neko nocu moze lijepo profulati i skotrljati se dolje
nasipali su kamen valjda, ali nista ne pomaze, hoce i brdo u carsiju :-)
Nisam dugo tuda... od prošle godine... prođem onom strmom kraj vatrogasaca, pa do pod Ilinčicu ili idem preko Krojčice... kolima naravno... :-D
Alfons Kauders

#1718 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:kakvu bolan higijenu??
pa nije na llicnu,... prljav grad jebes ga, katastrofa... vazda je tz bila prljavija od npr. mostara, sarajeva, banja luke... komunalac samo odvozi smece... i to je to :D
kmirsad

#1719 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:
kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:
najlakse je tudjim kurcem (parama) gloginje mlatit...

nek on nadje investitora, koncesionara, pa nek gradi sta hoce... a nek budzetske pare trosi na higijenu, infrastrukturu itd...
Žičara do Ilinčice je infrastruktura... Zološki takođe... lako je nači koncesionara za struju, rudu, prometne ceste s cestarinom, telefoniju i sl.... postoje stvari koje su od izrazitog interesa za građane, a na kojima se ne mlati silna lova, nego se još mora i subvencionirati... koncesionare i investitore boli kurac za takvim projektima... e na takve stvati se troši buđet... žičaru i zološki smatram takvim stvarima...
kmirsad

#1720 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:
pa nije na llicnu,... prljav grad jebes ga, katastrofa... vazda je tz bila prljavija od npr. mostara, sarajeva, banja luke... komunalac samo odvozi smece... i to je to :D
U komunalac treba poslati nezavisne i nepodmitljive revizore i finansijsku policiju... bilo bi para ko pljeve, a i veče čistoče... slično i sa ostalim javnim preduzečima nad kojim opčine kantoni, federacija ili država imaju tanku kontrolu, naročito kako se troše pare... načelnik nema neke instrumente kontrole nad takvim...
plain vanilla

#1721 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
grijesis

kod nas komunalac odvozi smece svaki dan, a opet smece pored kontejnera
vidim ih ja kad grabe ono smece, ali bude cisto dan-dva i voz
pa koliko su bili onih kanti malkih za smece postavili, pa nista

nama treba eko policija, bolji zakon, pa lad kazna za papiric na cesti buse 100km, nosit ces ga lijepo u dzepu do kuce
nista nas narod bolje nece nauciti osim ako ga ne klepis po dzepu
seln

#1722 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by seln »

plain vanilla wrote:
Alfons Kauders wrote:
grijesis

kod nas komunalac odvozi smece svaki dan, a opet smece pored kontejnera
vidim ih ja kad grabe ono smece, ali bude cisto dan-dva i voz
pa koliko su bili onih kanti malkih za smece postavili, pa nista

nama treba eko policija, bolji zakon, pa lad kazna za papiric na cesti buse 100km, nosit ces ga lijepo u dzepu do kuce
nista nas narod bolje nece nauciti osim ako ga ne klepis po dzepu
Bas tako.
Alfie, ti vec zaboravio leteci tepih? :D
plain vanilla

#1723 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by plain vanilla »

to onaj na ircu :-)
seln

#1724 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by seln »

Je..kad je ona beghanuma frljaknula stari tepih sa x-tog sprata, da se ne muci silazeci.
Jasko fakat ima kikseva, ali nije pravo da ga penjemo na platane, da hebe rak raka.
kmirsad

#1725 Re: Vijesti iz Tuzle

Post by kmirsad »

Nisam ćuo za taj tepih s Irca... ali sam jutros na kolima, na Stupinama, našao kesu smeča... Bingova...:lol:
Post Reply