Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lopov-eliminator

#1701 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

forzamilan wrote:
kokuz_sa wrote:.
Editovao si post a napisao si da je ovaj prevarant FlooP regularan. Kontam da niste u talu?

Evo ga suspendovan pacijent www.pik ba/profil/FlooP/
haver551
Kao prodavač detalji transakcije su skriveni
Tople preporuke za korisnika jeste da je tek registrovan ali sve preporuke. Nemam rijeci sve je uradjeno po proopisima da je ovakvih vise ljudi svijet bi bio ljepši eto toliko od mene.
Koga ovakav mentol prevari bolje nije ni zaslužio :lol:
Ako si mislio na ovog sto prodaje robu za sumnjivo jeftino, onda nije FlooP nego FloooP (tri slova 'o'). Flooop je i dalje tu, nije suspendovan.
forzamilan

#1702 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forzamilan »

Skonto sam i ja al je kasno bilo. Znači još jedan argumenat da je lik levat.
Mehemed
Vozim: automobil

#1703 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

DisConnect i Flooop banovani :)
Averus

#1704 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Brzo su reagovali, ja ih prijavio juce ujutro :D

Mora da nisam jedini, kad su tako brzo odradili posao :D
Neradnik

#1705 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

http://www.pik.ba/profil/realtechpoint/
I ovaj ima dosta dojmova od "istih" osoba :-)
Fuzzy Dunlop

#1706 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Fuzzy Dunlop »

Kupio disk i memoriju od ovog realtechpoint prije jedno pola godine, sve ok. Do duse ja uzimam samo ako mogu licno doci po to. Moze me zajebati, ali cu ga onda naci ;)
Last edited by Fuzzy Dunlop on 20/08/2013 13:22, edited 1 time in total.
Neradnik

#1707 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

Dosta dojmova ima od istih osoba to mi je upalo u oko a za ostalo jel prevarant ili nije ne komentarisem jel ne znam.
Averus

#1708 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Realtechpoint je čudan...
Iskreno, teško da može imati preko 1000 lažnih dojmova. Ali vidim da ima mnoštvo baš od DisConnect-a. Recimo ima i drugih korisnika koji su ostavili po 20-30 dojmova.

Kažem što i prije, možda čovjek nije varalica, ali radije ću platiti 10-20KM više nekome ko je 100% provjeren, nego njemu :roll:
Lopov-eliminator

#1709 Re: Prevaranti na PIK-u

NenjiA wrote:Realtechpoint je čudan...
Iskreno, teško da može imati preko 1000 lažnih dojmova. Ali vidim da ima mnoštvo baš od DisConnect-a. Recimo ima i drugih korisnika koji su ostavili po 20-30 dojmova.

Kažem što i prije, možda čovjek nije varalica, ali radije ću platiti 10-20KM više nekome ko je 100% provjeren, nego njemu :roll:
Nemoraju svi dojmovi koje ima bit lažni ali značajan dio jest. ev sad gledam i vidim DisConnect suspendovan, što znači da su sumnje koje su bile na ovom forumu tačne. Ev gledam ima i neki arnes_sa , ukupno 110 transakcija, od toga on ostavio 109 dojmova ovom realtechpoint :shock: . realtechpoint možda i nije varalica u realnom životu ali je činjenica da je ofirno dojmove lažiro u velikim količinama. Nije da ga nerazumijem ima ljudi koji neće da razmijene dojmove i ako su kupili, pa on dodaje dojam da ne bi osto kraći za transakciju, to može urijetko proć al radit to stalno tako je previše i nema nikakvo opravdanje.
Mehemed
Vozim: automobil

#1710 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

NenjiA wrote:Brzo su reagovali, ja ih prijavio juce ujutro :D

Mora da nisam jedini, kad su tako brzo odradili posao :D
I ja sam, logicno da cu ih prijaviti (ja za dvije i po godine uradim transakcija kao DisConnect za par dana, e nece moci :D ), ja kada sam poslao poruku DisConnect-u "Sta ima" on mi se poceo ku*cit, a kasnije i psovati, jos jedan od pokazatelja da nije posten...
Averus

#1711 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Ja u suštini ne optužujem nikoga.
Ja fino PIK-ovcima pošaljem prijavu u fazonu "provjerite korisnika". Pa ako oni skontaju da je loš, onda ga ukinu :)

Najtužnije je što će taj isti lik otvorit' drugi profil i opet isto... Možda i pametnije... :oops:
Lopov-eliminator

#1712 Re: Prevaranti na PIK-u

NenjiA wrote:Ja u suštini ne optužujem nikoga.
Ja fino PIK-ovcima pošaljem prijavu u fazonu "provjerite korisnika". Pa ako oni skontaju da je loš, onda ga ukinu :)

Najtužnije je što će taj isti lik otvorit' drugi profil i opet isto... Možda i pametnije... :oops:
Tako i treba, u suštini ovde teško neko nekog može optužit, nego kažeš provjerite korisnika i izneseš u prijavi šta je konkretno sve sumnjivo i to je to. A i ako otvori drugi profil činjenica je da kreće od nule, i ako bude opet masovno lažnih dojmova opet će mu naletit neko i to još brže neg prvi put ko će ga prijavit pa opet ukidanje.
omega369

#1713 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by omega369 »

leJa wrote:Raja javio mi se lik da mu posaljem preko pika muzicki instrument brzom postom, tacnije rad se o harmonici, nikada do sada nisam slao brzom postom moze li me neko malo uputiti neki savjet dati, preporuku ili nesto slicno bio bih zahvalan. :)
obavezno salji brzom postom ili po nekome ko ide usput. samo vodi racuna da ti brza posta ne obracuna vrijednost pa da moras platiti dodatno osiguranje. koliko se sjecam osiguranje je na sve stvari vrijednije od 300-400 KM.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1714 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by JOINT_1921 »

Odvuci cu ti ja ako je u pitanju ze-do, tuzlanski, sarajevski kanton... I kome god sta treba, povoljan sam pravo, sve po dogovoru...
BadBoy

#1715 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

Mogu li ja vas da pitam koja je finta sa onim Univerzalno.com. Redovno imaju po tri-četiri oglasa za isti telefon sve sa različitim cijenama. A kada odeš na njihovu stranicu tu opet neka peta cijena. U čemu je štos i čemu vjerovati? Čuo sam da ih neki ljudi hvale ali meni djeluje ovo baš neozbiljno :/
avalanche168

#1716 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by avalanche168 »

BadBoy wrote:Mogu li ja vas da pitam koja je finta sa onim Univerzalno.com. Redovno imaju po tri-četiri oglasa za isti telefon sve sa različitim cijenama. A kada odeš na njihovu stranicu tu opet neka peta cijena. U čemu je štos i čemu vjerovati? Čuo sam da ih neki ljudi hvale ali meni djeluje ovo baš neozbiljno :/
Što se toga tiče, najbolje ti je otići u njihovu radnju i pitati na licu mjesta koliko je mobitel i imaju li ga tad. Ako nisi u mogućnosti, onda je (valjda!?) najrelevantnija njihova stranica :)
Adrian_M41

#1717 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Adrian_M41 »

BadBoy wrote:Mogu li ja vas da pitam koja je finta sa onim Univerzalno.com. Redovno imaju po tri-četiri oglasa za isti telefon sve sa različitim cijenama. A kada odeš na njihovu stranicu tu opet neka peta cijena. U čemu je štos i čemu vjerovati? Čuo sam da ih neki ljudi hvale ali meni djeluje ovo baš neozbiljno :/
Zato sto proodaju i polovne telefone. Imaju vise istih i cijena varira zbog stanja, ogrebotina i sl...

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Eborg

#1718 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Eborg »

Zamjeram Piku što me obavijeste svaki put kada reaguju na moju prijavu nekog artikla i iako piše da je isti uklonjen, to nije slučaj te se isti i dalje nalazi u ponudi.
Averus

#1719 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Eborg wrote:Zamjeram Piku što me obavijeste svaki put kada reaguju na moju prijavu nekog artikla i iako piše da je isti uklonjen, to nije slučaj te se isti i dalje nalazi u ponudi.
Mene nikad nisu obavijestili o tome :-)
Lounge Act

#1720 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

mene obavijeste nakon ovako jedno pola godine mozda, ne manje sigurno, ja i zaboravim sta sam prijavila :-)
seoBIH

#1721 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

E svasta :) Ja dobijem obavjesti u roku od par sati, a max 24h :)
Eborg

#1722 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Eborg »

Dođu obavijesti automatski, nije u tome problem. Činjenica je da ne idu hronološki, tj. ako se prijavi više artikala neki će biti riješen za 24h a neki za sedmicu dana.

Problem je u tome što se kao riješi ali artikal i dalje ostane aktivan.
Lounge Act

#1723 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

kako vama tako brzo dodje, ja mislila imaju puno posla pa to tako dugo traje :-)
Averus

#1724 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Svega mi ja ne lazem i ne furam vas... Meni nikad nije dosla ijedna obavijest od pika, a prijavio sam hejbet korisnika, artikala itd. :|

Pikovic me ignorisu :(
Eborg

#1725 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Eborg »

Mozda glupo pitanje no jesi li siguran da si bio ulogovan? Moze i bez toga pa sam se jednom zeznuo i prijavio tako.
Post Reply