Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ala Turca

#1701 Re: Varate li?

Post by Ala Turca »

Perdita_Durango wrote:Nisam varala, jednostavno nikad nije bilo potrebe. Da sam i najmanju potrebu osjetila za nekim drugim, raskinula bih vezu u kojoj sam i radila sto zelim. No, nikad ne reci nikad :)
Potpisujem, ne volim reći nikad.
Ne varam, niti bih varala. Kad istinski volim vjerna sam kao pas, ali kad se osjetim prevarenom u bilo čemu pretvaram se u najveću zvijer i iznenađujem samu sebe.
Zatamnjena stakla

#1702 Re: Varate li?

Post by Zatamnjena stakla »

Ala Turca wrote:
Perdita_Durango wrote:Nisam varala, jednostavno nikad nije bilo potrebe. Da sam i najmanju potrebu osjetila za nekim drugim, raskinula bih vezu u kojoj sam i radila sto zelim. No, nikad ne reci nikad :)
Potpisujem, ne volim reći nikad.
Ne varam, niti bih varala. Kad istinski volim vjerna sam kao pas, ali kad se osjetim prevarenom u bilo čemu pretvaram se u najveću zvijer i iznenađujem samu sebe.

Sramoto :run:
Kemal Malovčić

#1703 Re: Varate li?

Post by Kemal Malovčić »

A koja je ta zvijer veća od psa?
Ala Turca

#1704 Re: Varate li?

Post by Ala Turca »

Kemal Malovčić wrote:A koja je ta zvijer veća od psa?
Sorel MRŠ :lol:
Troglava aždaja i orijaška zmijurina npr. :lol:
Zatamnjena stakla

#1705 Re: Varate li?

Vićeš ti!
Vijetnamac13

#1706 Re: Varate li?

Post by Vijetnamac13 »

Odvec sam prezgodan da ne bih varao. Ono doduse, haman sam i premlad da pricam o ozbiljnim vezama al, nisam i jedini ovdje.

Al bitno je da je moral otisao u sunovrat. Neki razlozi koje su ovdje navele haman odrasle osobe su na nivou vrtica. Mozda malo Kantove etike da se late i nauce stogod o sebi samima.
Ma ja ba

#1707 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Bez namjere da ikoga uvrijedim - sjetim se one stare narodne - ko o cemu, kurva o postenju.

Iz zivotnog iskustva i iz poznavanja zivotnih situacija raznoraznih ljudi, stekla sam dojam da su liberalno razmisljajuci ljudi manje skloni prevarama, a konzervativni vise skloni prevarama.

Iz srednjoskolskih dana sjecam se roditelja djece koji su zabranjivali svojij djeci malo duzi izlazak i generalno sputavali svoju djecu u svemu i svacemu, bili su lokalna shega i poshalica jer smo svi znali s kim se ti roditelji svaleraju i s kime su se svalerali i svi znaju osim njihove djece. Valjda takvi roditelji znajuci i sami sta i kako zive, prenose lazni moral na svoju djecu misleci da ako im zabrane sve moguce slobode da ce od njih jednog dana nastati visoko moralne osobe.

I obrnuto od gore navedenog.

Ono sto hocu da kazem - nikad ne reci nikad, jer zivot te osamari tamo gdje se najmanje nadas.
Zatamnjena stakla

#1708 Re: Varate li?

Ma ja ba wrote:Bez namjere da ikoga uvrijedim - sjetim se one stare narodne - ko o cemu, kurva o postenju.

Iz zivotnog iskustva i iz poznavanja zivotnih situacija raznoraznih ljudi, stekla sam dojam da su liberalno razmisljajuci ljudi manje skloni prevarama, a konzervativni vise skloni prevarama.

Iz srednjoskolskih dana sjecam se roditelja djece koji su zabranjivali svojij djeci malo duzi izlazak i generalno sputavali svoju djecu u svemu i svacemu, bili su lokalna shega i poshalica jer smo svi znali s kim se ti roditelji svaleraju i s kime su se svalerali i svi znaju osim njihove djece. Valjda takvi roditelji znajuci i sami sta i kako zive, prenose lazni moral na svoju djecu misleci da ako im zabrane sve moguce slobode da ce od njih jednog dana nastati visoko moralne osobe.

Ono sto hocu da kazem - nikad ne reci nikad, jer zivot te osamari tamo gdje se najmanje nadas.
Slab ti je karakter.
alanskoda

#1709 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Sorel wrote:
Ma ja ba wrote:Bez namjere da ikoga uvrijedim - sjetim se one stare narodne - ko o cemu, kurva o postenju.

Slab ti je karakter.

To nema veze sa karakterom.
Ma ja ba

#1710 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Sorel wrote:
Slab ti je karakter.
Sve je moguce pa i to da mi je slab karakter. A mozda i nije.
Zatamnjena stakla

#1711 Re: Varate li?

Nema?
alanskoda

#1712 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Sorel wrote:Nema?
Nema. Ja sam karakteran ali varam.
Zatamnjena stakla

#1713 Re: Varate li?

Gore, čovjek kaže nikad ne reci nikad. I onda prevari kontaš?

Ti ako varaš :thumbup: :mrgreen:
alanskoda

#1714 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ko prizna pola mu se prasta.
sour cherry

#1715 Re: Varate li?

Post by sour cherry »

Ja baš i nisam stekla takav dojam na temelju životnog iskustva.Ono o čemu pričaš u nastavku jesu ljudi koji se pretvaraju i to nema veze s tim da li je neko liberalan ili konzervativan,ali ima veze s tim da li je lažljivac ili nije. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1716 Re: Varate li?

Post by Velkoski »

Neko želi da izjebe sve što hoda, neko želi normalnu i stabilnu porodicu, to je suštinska razlika :D
eluna

#1717 Re: Varate li?

Post by eluna »

Ma ja ba wrote:
eluna wrote:
osoba koje je slobodna može da traži šta god želi (podrazumijeva se da ne mora i da dobije SVE što poželi) ......... osoba koja nije slobodna ima odgovornost prema osobi SA KOJOM JE ............... prosto k'o pasulj ............ da se razumijemo - nisam jednog jednom pitala "koliko si novaca danas dao djeci za užinu; kad si zadnji put ženu izveo negdje" ........ radila sam to redovno jer je to bio način da ih se otarasim - nikada nisam bila u vezi sa oženjenim muškarcem a imala sam prilike

ali isto tako poznajem žene koje su "one night stand" ostvarivale isključivo sa oženjenim muškarcima iz prostog razloga što ovi NE MOGU da pričaju okolo - šta je tu čudno???

i šta je čudno ako žena želi *ebača, ali ne i brak!??!?! .......... muškarci to kao ne rade!?!? ........ ah da - oni zbog toga nisu kurve ;-)

P.S.

namjerno koristim terminologiju koju koristim - na vrh mi je glave muškaraca koji koji misle da žene treba da sjede kući, peru i čiste, dok oni svoj ego glade na svkom koraku i u svakoj mogućoj situaciji, a kad nalete na ženu koja zna šta hoće, a zna i KAKO da to dobije - odmah je strpaju u manje vrijednu, dok je takav muškarac "frajer"
:? ne znam zbog cega ti ovo meni objasnjavas, jer ja sam jasno rekla da mi je izraz "vucaranje" jako ruzan.

prije toga sam takodjer rekla da ozenjen muskarac ili udata zena ima odgovornost prema suprugu/supruzi, a slobodna zena ili muskarac nemaju obaveze prema tudjim partnerima.

zatim, jasno sam rekla da ne bih nikada etiketirala slobodnu zenu sa etiketom kurve, a koja ima avanturu sa ozenjenjim covjekom.

tako da mi zaista nije jasno zbog cega mislis da mi trebas pojasniti situaciju, jer meni je jasno.
izvini - nije bilo namjenjeno tebi nego onom great kako li već .............. samo zaboravih izbrisati tvoj dio :cry:

izvinjavam se - no hard feelings I hope
eluna

#1718 Re: Varate li?

Post by eluna »

Great Cornholio wrote:
eluna wrote: osoba koje je slobodna može da traži šta god želi (podrazumijeva se da ne mora i da dobije SVE što poželi) ......... osoba koja nije slobodna ima odgovornost prema osobi SA KOJOM JE ............... prosto k'o pasulj ............ da se razumijemo - nisam jednog jednom pitala "koliko si novaca danas dao djeci za užinu; kad si zadnji put ženu izveo negdje" ........ radila sam to redovno jer je to bio način da ih se otarasim - nikada nisam bila u vezi sa oženjenim muškarcem a imala sam prilike

ali isto tako poznajem žene koje su "one night stand" ostvarivale isključivo sa oženjenim muškarcima iz prostog razloga što ovi NE MOGU da pričaju okolo - šta je tu čudno???

i šta je čudno ako žena želi *ebača, ali ne i brak!??!?! .......... muškarci to kao ne rade!?!? ........ ah da - oni zbog toga nisu kurve ;-)

P.S.

namjerno koristim terminologiju koju koristim - na vrh mi je glave muškaraca koji koji misle da žene treba da sjede kući, peru i čiste, dok oni svoj ego glade na svkom koraku i u svakoj mogućoj situaciji, a kad nalete na ženu koja zna šta hoće, a zna i KAKO da to dobije - odmah je strpaju u manje vrijednu, dok je takav muškarac "frajer"
Osoba koja je slobodna, želi vezu, a ne želi brak, nek traži drugu osobu koja je slobodna, isto želi vezu a ne želi brak, i problem riješen :)
ako ovo kažeš svakom muškarcu koji se vucara okolo i koji traži "piletinu" - pa mu još pored svega to kažeš i pred cijelim društvom u kafani - onda je OK ................. pošto sumnjam da ćeš tako nešto reći bilo kojem muškarcu u lice jer bi te odmah prozvali **zdom ............... ne dajem ni pišljiva boba na ove tvoje riječi i smatram te licemejrom i lažnim moralistom koji samo po forumu piskara ono što nema *uda javno da kaže
alanskoda

#1719 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ma ovdje sve puno moralista. A kad kakva zgodna prodje odmjere je od glave do pete i pomisle ono sto petar bozovic u carugi kaze " uh sto bih ja ovo j..."
loose end

#1720 Re: Varate li?

Post by loose end »

kad vec pratim temu od pocetka, hajd da konacno dam doprinos :mrgreen:

bez nekog laznog moralisanja, ne varam i itekako osudjujem one koji to cine. al evo, kad su neki vec toliko zapeli s tim nikad ne reci nikad, hajd da ostavim 1% mogucnosti da se to moze desiti. ali ljudi moji, pa necu onda doci i govoriti kako je to uredu. samo zato sto neko ogovara, ne znaci da je to ok, samo zato sto neko krade, opet ne znaci da je to uredu. isto je i s varanjem.

ako se ikad desi da prevarim osobu s kojom sam u vezi (iako ja tvrdim da nema sanse, al eto, sto bi rekli for argument's sake da uzmemo tu mogucnost u obzir), JA CU U SVOJIM OCIMA UVIJEK BITI DJUBRE I TO CU I PRIZNATI. necu izmisljati opravdanja. neke olaksavajuce okolnosti definitivno mogu postojati, ali to znaci samo da iz citave situacije mogu izaci kao manje ili vece govno od covjeka, ali i dalje cu biti govno i tu sva prica zavrsava.

tako da, svi vi koji varate ili ste nekad varali partnera, varajte, niko vam ne brani niti vam to moze zabraniti. but pretty please, with sugar on top, nemojte tvrditi da je to ok. nije.

@leet
:thumbup: za postove na ovoj temi, bilo ih je i za dobro se nasmijati :mrgreen:
Ma ja ba

#1721 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

eluna wrote:
izvini - nije bilo namjenjeno tebi nego onom great kako li već .............. samo zaboravih izbrisati tvoj dio :cry:

ma neeeeeeeee, nema hard feelings.
eluna

#1722 Re: Varate li?

Post by eluna »

Ma ja ba wrote:
eluna wrote:

ma neeeeeeeee, nema hard feelings.
hvala :)
Ma ja ba

#1723 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

sour cherry wrote:
Ja baš i nisam stekla takav dojam na temelju životnog iskustva.Ono o čemu pričaš u nastavku jesu ljudi koji se pretvaraju i to nema veze s tim da li je neko liberalan ili konzervativan,ali ima veze s tim da li je lažljivac ili nije. :)
pa to sam upravo i htjela da kazem - dupli standardi.
u RL mnogi pricaju jednu pricu, a rade suprotno od svoje price.

molila bih da se niko ne nalazi prozvan i ne pocinje sa psihoanalizom mog karaktera kao sto se vec desilo.

ja niti osudjujem niti ne osudjujem "prevare". svacija je situacija drugacija i ja licno bi vjerovatno neciju "prevaru" zavisno od analize specificne situacije mogla "osuditi" ili "naci razumjevanje".
dale cooper

#1724 Re: Varate li?

Post by dale cooper »

Sve je do karaktera i principa. I svako odgovara za svoje postupke i moguće posljedice istih.
Great Cornholio

#1725 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

eluna wrote: ako ovo kažeš svakom muškarcu koji se vucara okolo i koji traži "piletinu" - pa mu još pored svega to kažeš i pred cijelim društvom u kafani - onda je OK ................. pošto sumnjam da ćeš tako nešto reći bilo kojem muškarcu u lice jer bi te odmah prozvali **zdom ............... ne dajem ni pišljiva boba na ove tvoje riječi i smatram te licemejrom i lažnim moralistom koji samo po forumu piskara ono što nema *uda javno da kaže
Pa naravno, ovo što pišem na forumu javno govorim i u RL, a to što mi ti ne vjeruješ, tu ja ne mogu ništa :)
Vjerovatno si imala nesreću da u dosadašnjem životu stalno "nalijećeš" na muškarce s karakternim osobinama koje si pripisala meni, pa zbog toga izgleda mrziš cijeli muški rod.

Ovaj put ću ti oprostiti uvrede upućene na moj račun, ali ako se ponove završili smo sa konverzacijom.
Tako ja i u RL, pa da se ovdje ne ponašam drugačije.
Post Reply