Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#1701 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

da, zaboravio sam onaj gore, racunao sam pumpu i dzamiju....
helem u usk ima radara more
Optimist

#1702 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Throttle wrote:Skinite app Radarska Kontrola BiH
Upisani stacionarni radari, a svaki dan ubacuju najavljene radarske kontrole po opstinama
Po mom iskustvu, sve tacno. Nisam jos naletio na tronozac da nije upisan. Moguće jedino obratno, da je najavljen a nije postavljen
Skinuo sam app, i ovo je dnevni popis kao sto ima na Bihamkovoj stranici.
milojicabrzi

#1703 Re: mobilni radari tj kamere

Post by milojicabrzi »

Gdje preuzmete tu aplikaciju?
Optimist

#1704 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

sa google play ako ti je android telefon.
Throttle

#1705 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Throttle »

Pa da, najavljene kontrole. Direktno u aplikaciji provjerim, jednostavnije nego ganjat Bihamk ili neke fejsbuk stranice
Otkako koristim nikad me nije radar skinuo a znam voziti brže u sitne sate i u Ze-Do kantonu gdje su bukvalno na svakoj krivini
Dope_Man

#1706 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

U odnosu na ovo stanje dodali su jos jednu u Busovaci. Primjetih prosli vikend kad sam prolazio. Ne znam je li jos aktivna, ali kamera stoji.
Optimist

#1707 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Throttle wrote:Pa da, najavljene kontrole. Direktno u aplikaciji provjerim, jednostavnije nego ganjat Bihamk ili neke fejsbuk stranice
Otkako koristim nikad me nije radar skinuo a znam voziti brže u sitne sate i u Ze-Do kantonu gdje su bukvalno na svakoj krivini
Danas je bio mobilni na bulevaru na Jaliji kod one male dzamije. Provjerim u aplikaciji, nije naveden. Tako da se ne uzdas previse.
Throttle

#1708 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Throttle »

Vidio sam i ja kad su postavljali. Nisam gledao u aplikaciju, najvise pratim m17. Znaci ipak nije 100% usklađeno sa situacijom na cesti :-?
vješalica

#1709 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vješalica »

najjednostavnije rjesenje problema sa tronoscima je postavljanje ramera i slanje naloga sa fotosom na kucnu adresu i diskusija zavrsena
da nema rasprava svadja obaranja na licu mjesta
i ostavljanja para ovim starim kretenima korumpiranim sto su pokvarili i malo omladine sto radi ovaj bezvezni posao sa kretenima od ljudi
condy

#1710 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

Ajd, ako vam nije tesko napisite koje aplikacije koristite u BiH i imali kakva za vani, kroz Slo, Au... :mrgreen:
supercali

#1711 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

Jednoatavno skines navigaciju u koju mozes ubaciti radare ili se vrsi update dnevni i sl
Za vani najbolja waze
noviclan

#1712 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

jebo li ih dedo a na ovom potezu od higijenskog je 50km/h ogranicenje hvataju na 60+
promaha

#1713 Re: mobilni radari tj kamere

Post by promaha »

Pa hoces da kazes da je normalno tu gdje na svakom koraku moze pjesak izletiti voziti 60+ a nije normalno da te policija kazni dok to radis ...

Radarima i jeste mjesto u gradu i u naseljima a ne na otvorenoj cesti gdje nikoga ne ugrozavas ..
muz66

#1714 Re: mobilni radari tj kamere

Post by muz66 »

promaha wrote:Pa hoces da kazes da je normalno tu gdje na svakom koraku moze pjesak izletiti voziti 60+ a nije normalno da te policija kazni dok to radis ...

Radarima i jeste mjesto u gradu i u naseljima a ne na otvorenoj cesti gdje nikoga ne ugrozavas ..
Nek se vise i ti pjesaci i izlijetanje na ulicu nose u pm. Malo-malo skidaj sa 70 na 40 na magistrali jer toboze pjesacki.
Dope_Man

#1715 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

condy wrote:Ajd, ako vam nije tesko napisite koje aplikacije koristite u BiH i imali kakva za vani, kroz Slo, Au... :mrgreen:
Imas dosta navigacija sa ovim opcijama. Licno koristim Navigon za radare (stacionarne) i kazem mu da signalizira na 100 m prije radara jer je obicno aktivna aplikacija muzika ili google maps koji koristim za samu navigaciju do mjesta gdje idem (puno lakse od Navigona za to). Ta mi kombinacija funkcionise odlicno, google govori gdje da idem, a u pozadini Navigon pisti ako prilazim radaru. Samo je fora sto bi trebao vidjeti ima li novijih mapa jer ova ne sadrzi par radara koji su dodani u zadnjih cca godinu, a ima 2-3 oznacena gdje ih nema.

Pored Navigona imas npr Waze gdje raja moze real-time dodavati oznake da je put zatvoren zbog udesa, radar i slicno.
Last edited by Dope_Man on 19/02/2018 21:44, edited 1 time in total.
supercali

#1716 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

Da dosta raje koristi waze to bi bilo idealno
Ja znaci dodam kameru kad vidim da je postavljaju
Gdje ces azurniju aplikaciju
condy

#1717 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

Dope_Man wrote:
condy wrote:Ajd, ako vam nije tesko napisite koje aplikacije koristite u BiH i imali kakva za vani, kroz Slo, Au... :mrgreen:
Imas dosta navigacija sa ovim opcijama. Licno koristim Navigon za radare (stacionarne) i kazem mu da signalizira na 100 m prije radara jer je obicno aktivna aplikacija muzika ili google maps koji koristim za samu navigaciju do mjesta gdje idem (puno lakse od Navigona za to). Ta mi kombinacija funkcionise odlicno, google govori gdje da idem, a u pozadini Navigon pisti ako prilazim radaru. Samo je fora sto bi trebao vidjeti ima li novijih mapa jer ova ne sadrzi par radara koji su dodani u zadnjih cca godinu, a ima 2-3 oznacena gdje ih nema.

Pored Navigona imas npr Waze gdje raja moze real-time dodavati oznake da je put zatvoren zbog udesa, radar i slicno.
Tnx probacu da vidim :thumbup:

Probao sam vec, prije nego si napisao, aplikaciju detector de radares. Ima ucrtane stacionarne radare a mobilni se mogu dodati od korisnika.
xplisko

#1718 Re: mobilni radari tj kamere

Post by xplisko »

Kako funkcionisu ovi tronosci? Jel on automatski slika i pohranjuje sliku ili odmah printa na papir podatke o prekoracenoj brzini? Vidjam ih stalno ali nikad se nisam nesto posebno zagledao, danas vidjoh na jednom stoji kao papiric pa rekho da nije to to.
MOSALJOZE

#1719 Re: mobilni radari tj kamere

Post by MOSALJOZE »

Oni mali crni samo pohranjuju podatke,a kad te policajac zaustavi onda dobiješ dokaz da je tebe slikao u vidu tog papirića....
A "dokaz"je takav da nema ni vremena ni datuma,barem na onom jednom kad sam bio zaustavljen...
kakavdanakneiskustvu

#1720 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

xplisko wrote:Kako funkcionisu ovi tronosci? Jel on automatski slika i pohranjuje sliku ili odmah printa na papir podatke o prekoracenoj brzini? Vidjam ih stalno ali nikad se nisam nesto posebno zagledao, danas vidjoh na jednom stoji kao papiric pa rekho da nije to to.

on samo slika,u kancelarijama printaju aloge
xplisko

#1721 Re: mobilni radari tj kamere

Post by xplisko »

OK, hvala vam na odgovorima.
Btw, radar o kojem pricam je bio u bakicima prema olovu, cesto ga vidjam tu.
MOSALJOZE

#1722 Re: mobilni radari tj kamere

Post by MOSALJOZE »

xplisko wrote:OK, hvala vam na odgovorima.
Btw, radar o kojem pricam je bio u bakicima prema olovu, cesto ga vidjam tu.
U Olovskim lukama vjerovatno,tu je redovno.
Taj slika pa ti dođe na adresu,vjerovatno 50 km/h ograničenje.
xplisko

#1723 Re: mobilni radari tj kamere

Post by xplisko »

Nije taj u Olovskim lukama, ovaj je bio bas u Bakicima, na samom izlazu, prije Olova kad ides iz Sarajeva..
Emir92

#1724 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Emir92 »

xplisko wrote:Nije taj u Olovskim lukama, ovaj je bio bas u Bakicima, na samom izlazu, prije Olova kad ides iz Sarajeva..
I tu su redovni, samo ga nekad sakriju iza taraba pa ga ne primjetis.
Post Reply