GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trambusek88

#16976 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Možda mu je neka budala rekla da tako legne.
Krvarenje iz nosa mogu povezati sa visokim pritiskom, a u položaju je kao da mu je pao pritisak.
Uglavnom siguran sam da se nije ovako izvalio da uživa "jer mu se može"
Adrijan Adra Mijić wrote: e ovako: bio sam na toj stanici u zadatom trenutku, i ovom revizoru sto lezi mu je pozlilo krenula mu je krv na nos, pa sam mu dao maramicu da obrise se, i prilegao je malo samo da mu prodje, kad je dosao tramvaj pomogao sam mu da udje jer je sigurno dobio secer odnosno bio mu je pao secer, tako da ne serite ako ne znate.
Mislim da je srednjoškolac u pitanju, pa ne zamjerite mu ako se šta pogrešno izrazio.

Ja lično nisam svjedočio situaciji, tako da ne znam dali je njegovo svjedočenje autentično, a i da nije mislim da opet revizoru nije bilo dobro.
zavezata-vreca

#16977 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zavezata-vreca »

Kakav narod takvi revizori ... Ne mozes ti poslati gospodu da stoci pregleda karte. Ne ide.
Xray

#16978 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Xray »

Ja ne znam gdje nalaze ovakve kockaste glave...

lajkujMe

#16979 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by lajkujMe »

FUJ!!! Znaci FUJJJ!!! nisam se 4 godine vozio gradskim prevozom i danas sam morao uci u tramvaj i nikad vise.
Haj sto je tramvaj neuvjetan za ljudski transport nego sta se sve vozi u njemu. Koji olos zivi u ovom gradu to je strasno. Usao u tramvaj koji je pun ne okupanih cigana, pun je "teenejdzera" koji jos uvijek trebaju majcino mlijeko jer im je vokabular: Brate, Picke, Djeteta mi. Nije jos naucilo Mama reci.
Galami i skace po tramvaju itd itd... A tramvaj, osim sto je unutra prljav ko deponija, sav je izderan, razvaljen, smrdljiv, pun grafita, sijalice ne rade, neke stolice nisu ni fiksirane za postolja. Jadni oni koji rade u Grasu stvarno mi ih je zao, ja ne bi mogao raditi u ovakvim uslovima kao vozac ili revizor pa to je bagra do bagre, ono sto nije suti i trpi i ceka na svoju stanicu.

Revizorima podariti palice i nek udaraju ove hajvane.
insaneinthebrain

#16980 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by insaneinthebrain »

:lol: :lol: :lol:
pa ti se taksijem vozaj :oops:
tamo sve mirise i nema cigana i tenejgera :izet:
thekupus

#16981 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by thekupus »

Osoba koja ne poznaje osnove gramatike i pored toga zove Rome uvredljivim nazivom cigani predlaze da revizori palicama tuku putnike koji ne zadovoljavaju njegove "standarde".
:run:
lajkujMe

#16982 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by lajkujMe »

Ta ista "djeca" su preko telefona vrlo glasno i bez straha dogovarala kako da izbodu NN osobe. I omlazavali neke druge osobe "nekakvim fakinskim brdskim govorom" kako su P i da su ih trebali izbosti "bez nekog ociglednog razloga"

Ti isti cigani njih 4, su maltretirali djevojke. A usput se ponasali kao da su u svojoj kuci vikom, guranjem itd se "zezali".

Ostali putnici su pognuli glave i cekali svoju stanicu.

Odgovorno tvrdim da je taj tramvaj ogledalo trenutnog stanja u Sarajevu. Ovo je sljam sljama i prekasno je za njih da budu civilizovani. Gras je ovdje najmanji problem ovdje je citava generacija (ne)odgajana s pogresnim vrijednostima i nepostojecom brigom o drugim ljudima oko sebe. A za to su krive prijasnje generacije ljudi tako da nemojte se sekirati nece GRAS biti bolji, a ni ostala preduzeca. Tek sam danas skontao da je BIH drzava u zivom pijesku polako ali sigurno tone u zemlju ne zbog nacionalizma i i siromastva nego zbog ljudi u njoj koji su izmislili nacionalizam, stvorili siromastvo i tako dalje.
man_464

#16983 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

lajkujMe wrote:Ta ista "djeca" su preko telefona vrlo glasno i bez straha dogovarala kako da izbodu NN osobe. I omlazavali neke druge osobe "nekakvim fakinskim brdskim govorom" kako su P i da su ih trebali izbosti "bez nekog ociglednog razloga"

Ti isti cigani njih 4, su maltretirali djevojke. A usput se ponasali kao da su u svojoj kuci vikom, guranjem itd se "zezali".

Ostali putnici su pognuli glave i cekali svoju stanicu.

Odgovorno tvrdim da je taj tramvaj ogledalo trenutnog stanja u Sarajevu. Ovo je sljam sljama i prekasno je za njih da budu civilizovani. Gras je ovdje najmanji problem ovdje je citava generacija (ne)odgajana s pogresnim vrijednostima i nepostojecom brigom o drugim ljudima oko sebe. A za to su krive prijasnje generacije ljudi tako da nemojte se sekirati nece GRAS biti bolji, a ni ostala preduzeca. Tek sam danas skontao da je BIH drzava u zivom pijesku polako ali sigurno tone u zemlju ne zbog nacionalizma i i siromastva nego zbog ljudi u njoj koji su izmislili nacionalizam, stvorili siromastvo i tako dalje.
:thumbup:

Usput da kažem da nam uskoro dolazi još 15 autobusa iz Turske, te da će se tim broj ispravnih voznih jedinica dići na 85 buseva. Naravno svega 60 izlazi u špici radi manjka radnog osoblja - vozača.
I dalje ne rade linije 17b,20b,37,39,41a te se linije 15b,27a,36 održavaju povremeno, a linije 14,16,20 održavaju samo od 6 do 18 časova. Iza 18 časova broj autobusa u saobraćaju bude oko 45 cca.
calculator

#16984 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by calculator »

thekupus wrote:Osoba koja ne poznaje osnove gramatike i pored toga zove Rome uvredljivim nazivom cigani predlaze da revizori palicama tuku putnike koji ne zadovoljavaju njegove "standarde".
Kako znaš da je naziv cigan uvredljiv i u kakvoj je vezi cigan sa gramatikom?
kolegione

#16985 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kolegione »

lajkujMe wrote:FUJ!!! Znaci FUJJJ!!! nisam se 4 godine vozio gradskim prevozom i danas sam morao uci u tramvaj i nikad vise.
Haj sto je tramvaj neuvjetan za ljudski transport nego sta se sve vozi u njemu. Koji olos zivi u ovom gradu to je strasno. Usao u tramvaj koji je pun ne okupanih cigana, pun je "teenejdzera" koji jos uvijek trebaju majcino mlijeko jer im je vokabular: Brate, Picke, Djeteta mi. Nije jos naucilo Mama reci.
Galami i skace po tramvaju itd itd... A tramvaj, osim sto je unutra prljav ko deponija, sav je izderan, razvaljen, smrdljiv, pun grafita, sijalice ne rade, neke stolice nisu ni fiksirane za postolja. Jadni oni koji rade u Grasu stvarno mi ih je zao, ja ne bi mogao raditi u ovakvim uslovima kao vozac ili revizor pa to je bagra do bagre, ono sto nije suti i trpi i ceka na svoju stanicu.

Revizorima podariti palice i nek udaraju ove hajvane.
Čudno je kako usko razmišljaš, Romi su sastavni dio društva za koji država treba učiniti sve da ih emancipira, dalje teeenejdžeri promocijom višegodišnjom "Zike i Cele" dok mu Tata radi za 300KM vrlo jasno i logično artikuliraju kabadahijski duh, jer je mnogo logičnije nego raditi za 300KM ko stari.
Tramvaji koji nisu kupljeni, nisu mogli biti ni čisti, ja sam vidio i vani se šaraju ali ih ljudi očiste, GRAS ne vidi potrebu za takvim djelovanjem.
Gras-ovi radnici su isti kao i njihovi šefoovi, znaju da su dobili posao, preko štele i nikada nisu rekli ima nas mnogo, nema smisla imati 300 pravnika itd...
Ako cemo vec dijeliti pravdu na principu anarhije mislim da sigurno ne bi revizori mogli dobiti palice, niti takvi rasisti i fašisti kao što si ti, koji nije uočio da se ni drugi ljudi ne kupaju eventualno rade fizičke poslove pa ulaze u tramvaj/autobus nego je uočio Rome
thekupus

#16986 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by thekupus »

calculator wrote:
thekupus wrote:Osoba koja ne poznaje osnove gramatike i pored toga zove Rome uvredljivim nazivom cigani predlaze da revizori palicama tuku putnike koji ne zadovoljavaju njegove "standarde".
Kako znaš da je naziv cigan uvredljiv i u kakvoj je vezi cigan sa gramatikom?
Procitaj cijeli komentar doticne osobe pa ces vidjeti da se primjedba o gramatici ne odnosi na uvredljivi naziv cigani.
Da je uvredljiv se moze procitati iz konteksta, ali je poznato i iz opceg znanja. Tako su i balija, djikan,crncuga, peder, cetnik i drugi nazivi uvredljivi kada se koriste da bi se u negativnom kontekstu oznacila jedna grupa ljudi koju veze neki element identiteta (nacionalnost, vjera, rasa, seksualno opredjeljenje i slicno).
Mislim, ovo su neke osnove upravo tog opceg znanja.
Pozdrav
P308

#16987 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by P308 »

Na osnovu jednog tramvaja i 4 djeteta koja se voze u istom se sudi o cijelom gradu pa i drzavi...ccc
vješalica

#16988 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Avetinho wrote:Nijedno preduzece nema pravo zahtijevati dokumente od gradjana na javnom mjestu. Samo policija. Ako ne platis kaznu, zovi policiju. Ako kradljivac usluga bjezi, neka ga policija ganja, ne smije to biti duznost revizora.

Jedino bi se neka daleka slicnost mogla naci kada ulazis u prostorije preduzeca, pa ti portir uzima podatke. Ali i ta analogija je vjerovatno losa, jer iako se svi putnici voze u vozilima preduzeca, one s kartama niko ne legitimise.
živiš u nekom svom svijetu
odavno je na snazi uredba koja je sve procedure prošla i zakon koji se mora poštivati što se tiče imanja karte odnosno koje su kazne za nemanje karte i procedure kažnjavanja putnika bez karte
to što vas iritira taj sistem i sopstveno neznanje je isključivo vaš problem
a znate natucati po temi kako u americi kako u evropi itd se provodi zakon
ovdje ljude kad neko kazni seru nadugo i naširoko o suprotnoj strani još malo samo neka sebiju uključe u problem prevoza u gradu
smiješno doista
nema pravo ova nema pravo onaj...đubrad u gradu zaštićena ko mrki međedi možda i bolje od toga
samo da bi provodili svoj primitivizam i samovolju u sredini u kojoj se teško navikavaju i dan danas na norme života
dezurni_ucenik

#16989 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

Usao u tramvaj i dozivio traume :lol: . Sto ne mogu ovih "sa tute na klavir" likova :oops:
zateznistub

#16990 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

dezurni_ucenik wrote:Usao u tramvaj i dozivio traume :lol: . Sto ne mogu ovih "sa tute na klavir" likova :oops:
:lol:
Avetinho

#16991 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Avetinho »

vješalica wrote:
Avetinho wrote:Nijedno preduzece nema pravo zahtijevati dokumente od gradjana na javnom mjestu. Samo policija. Ako ne platis kaznu, zovi policiju. Ako kradljivac usluga bjezi, neka ga policija ganja, ne smije to biti duznost revizora.

Jedino bi se neka daleka slicnost mogla naci kada ulazis u prostorije preduzeca, pa ti portir uzima podatke. Ali i ta analogija je vjerovatno losa, jer iako se svi putnici voze u vozilima preduzeca, one s kartama niko ne legitimise.
živiš u nekom svom svijetu
odavno je na snazi uredba koja je sve procedure prošla i zakon koji se mora poštivati što se tiče imanja karte odnosno koje su kazne za nemanje karte i procedure kažnjavanja putnika bez karte
to što vas iritira taj sistem i sopstveno neznanje je isključivo vaš problem
a znate natucati po temi kako u americi kako u evropi itd se provodi zakon
ovdje ljude kad neko kazni seru nadugo i naširoko o suprotnoj strani još malo samo neka sebiju uključe u problem prevoza u gradu
smiješno doista
nema pravo ova nema pravo onaj...đubrad u gradu zaštićena ko mrki međedi možda i bolje od toga
samo da bi provodili svoj primitivizam i samovolju u sredini u kojoj se teško navikavaju i dan danas na norme života
Nadam se da sam te pogresno shvatio da revizor ima moc hapsenja i privodjenja.
vješalica

#16992 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Avetinho wrote:
mi ovdje pričamo o zahtjevanju dokumenata a ne hapšenju
to je tvoja čista izmišljotina :wink:
nigdje nije ni pomenuto hapšenje ni privođenje
vozdra
Avetinho

#16993 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Avetinho »

Nije mi jasno sto si popizdio.
supercali

#16994 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by supercali »

P308 wrote:Na osnovu jednog tramvaja i 4 djeteta koja se voze u istom se sudi o cijelom gradu pa i drzavi...ccc
Nije daleko od istine mada ga lajkuj me je malo pretjerao u opisu
vješalica

#16995 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Avetinho wrote:Nije mi jasno sto si popizdio.
nije meni jasno što si ti popizdio pa kao posljedicu toga počeo da lažeš
Avetinho

#16996 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Avetinho »

vješalica wrote:
Avetinho wrote:Nije mi jasno sto si popizdio.
nije meni jasno što si ti popizdio pa kao posljedicu toga počeo da lažeš
Dobro.
HomeArt

#16997 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HomeArt »

vješalica wrote:
Avetinho wrote:
vozdra
Ima li ovo napismeno negdje da revizor smije tražiti ličnu kartu? Ja prvi put čujem za ovo pa me zanima.
quarterback

#16998 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by quarterback »

lajkujMe wrote:
iz tih i slicnih razloga odavno idem biciklom na posao, bude i kise i snijega i vrucine ali sam sam svoj gazda, makar na biciklu :lol:
upsy_daisy

#16999 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by upsy_daisy »

vješalica wrote:
upsy_daisy wrote:
Bianconeri1988 wrote:Centro majka. :D
jest, al me nervira u zadnje vrijeme ono najavljivanje stanice pa kad dođeš opet ti govori.... a mjesec dana se vrte 4 pjesme u međuvremenu..
tako da mi je sad vožnja komercijalom centrotransovom svedena na puki prevoz od tačke a do tačke b dok je to u početku bilo s merakom
(slušalice malo pomognu al čujem i kroz slušalice a ne mogu vala stalno ni slušalice držati u ušima)
kontala sam im napisati pismo, bil se potpisao kao redovni putnik? :)
potpiši se sa krakatoa ili kako već se nazivaš ovdje po forumu

izvini jarane, ali s tobom fakat nešto nije ok
O'zone
Globalni moderator

#17000 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

HomeArt wrote:
vješalica wrote:
Avetinho wrote:
vozdra
Ima li ovo napismeno negdje da revizor smije tražiti ličnu kartu? Ja prvi put čujem za ovo pa me zanima.
Zakon o revizorima Službene novine Kantona Sarajevo, Godina XIX - broj 37

http://ms.ks.gov.ba/sites/ms.ks.gov.ba/ ... 037-14.pdf

Član 3. Stav 3.
Kontrolor je ovla{ten da utvrdi identitet putnika uvidom u li~na
dokumenta u skladu sa Zakonom o za{titi li~nih podataka
("Slu`beni glasnik BiH", br. 49/06, 76/11 i 89/11 ispravka), a u
svrhu izvr{enja obaveza utvr|enih ovim Zakonom.

Član 5.
^lan 5.
(Kontrola voznih karata)
(1) Putnik za vrijeme vožnje mora imati odgovarajuću voznu
kartu, koju je du`an pokazati na zahtjev kontrolora, ili voza~a
prilikom ulaska u vozilo.
(2) Lice koje je zate~eno u vozilu bez odgovaraju}e vozne karte iz
stava (1) du`no je na zahtjev ovla{tenog kontrolora platiti
doplatnu kartu ili pokazati li~ne identifikacione isprave radi
utvr|ivanja identiteta kako bi putem ovla{tenog lica pokrenuli
prekr{ajni postupak zbog neposjedovanja vozne karte.

(3) Licu koje se zatekne u vozilu bez odgovaraju}e vozne karte iz
stava (2) ovog ~lana, kontrolor }e uru~iti opomenu koja
obavezno sadr`i:
a) podatke o putniku (ime, prezime, broj li~ne isprave i
adresu stanovanja);
b) visinu nov~ane kazne;
c) datum dospije}a obaveze;
d) liniju javnog prijevoza putnika, broj i vrstu vozila;
e) datum izdavanja i
f) potpis i broj iskaznice kontrolora.
(4) Kontrolor je ovla{ten od putnika izuzeti neispravnu voznu
kartu ili iskaznicu i istu zadr`ati do izmirenja obaveza
upu}uju}i putnika na kupovinu doplatne karte.
(5) Ukoliko je neispravna vozna karta ili iskaznica, krivotvorena,
kontrolor }e od putnika uzeti li~ne podatke, oduzeti
krivotvorenu voznu kartu ili iskaznicu i pozvati pripadnike
nadle`ne uprave Ministarstva unutra{njih poslova da preuzme
podatke putnika kod kojeg je prona|ena krivotvorena vozna
karta, kao i krivotvorenu voznu kartu, na daljnju obradu.
(6) Ukoliko putnik iz stava (5) napusti vozilo, kontrolor }e pozvati
nadle`nu upravu Ministarstva unutra{njih poslova i istoj
dostaviti li~ne podatke od putnika kod kojeg je prona|ena
krivotvorena vozna karta ili iskaznica i navedene podatke
zajedno sa krivotvorenom voznom kartom ili iskaznicom
predati
ovla{tenim
slu`benim
osobama
Ministarstva
unutra{njih poslova na daljnju obradu.
(7) U slu~aju kada putnik odbija kupiti voznu kartu i nakon