Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#16976 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

MarlboroGold wrote:
Hasan006 wrote: Opet, nakon što od NK-a napraviše ovakvu šalu jednostavno ništa ne djeluje kao prava prijetnja. Kontam da će na kraju Jon i Daenerys vladat, najbitniji lik koji umre bit npr. Jaime i to je to.
A jbg šta ćeš... klasični hollywoodski klišei koji se direktno kose sa onim što bi GoT trebao predstavljati.
Moram reći da su mi najjači likovi koji ovu borbu porede sa LOTR Helms Deep borbom... ne mogu ni u istu rečenicu :lol:
Fakat ne mogu.Helm's Deep je Hollywood na steroidimaa
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16977 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

jel sad mislite da je Benjen novi NK... vrlo moguce, jer nije pretvoren od NK nego od djece sume djelimicno tj da zaustave njegovo preobrazenje i ima dragonglass u srcu... to semo vidjet na kraju seste epizode ako su D&D smislili da NK i WW treba da ostanu i dalje kao opomena ljudima, vidimo da pale tijela poginulih... predostroznost :mrgreen:
Hasan006

#16978 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

pici wrote:jel sad mislite da je Benjen novi NK... vrlo moguce, jer nije pretvoren od NK nego od djece sume djelimicno tj da zaustave njegovo preobrazenje i ima dragonglass u srcu... to semo vidjet na kraju seste epizode ako su D&D smislili da NK i WW treba da ostanu i dalje kao opomena ljudima, vidimo da pale tijela poginulih... predostroznost :mrgreen:
Ako ti do sada nije jasno na D&D nemaju muda za takve stvari onda ne znam...
tuzlak1212

#16979 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

O Minas Tirithu (Gondor) se pricalo :roll:
90minut

#16980 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

tuzlak1212 wrote:
Hasan006 wrote:Ja se tek sad sjetih da u knjigama i ne postoji Night King, tačnije nije spomenuto da White Walkeri imaju vođu. Jeste Melisandra spomenula nekog "the Great Other", ali koliko sam shvatio to je više kao neki bog, mračna verzija R'hllora (Lord of Light-a). Tako da je to vjerovatno još jedan znak da se neće ovako lako moći riješiti WW-a u knjigama. To me još više zaintrigovalo u vezi kraja, nadam se (desperately) da će GRRM dovršiti knjige jer fakat nemam predstave kako će njegova priča završit.
Ja sam ubjeđen da generalno ovo ubistvo NK ne mora biti kraj WW-a nego samo za ovu eru ljudi kraj rata s njima. NK je markirao Brana pitanje je hoćel Bran se preobraćat u WW zbog dodira u viziji, a drugo još važnije dodirnuo je Aryu fizički. Treće gdje je preostalih cca 90 WW-a koje je NK dobio samo od Crastera i šta je sa Ben Starka, ne može se reći da su ga zombiji ubili jer sumnjam da imaju Valeryan steel a on je bio poprilično WW samo ne pod komandom NK nego nako od children of forest WW sa dragonglassom u prsima.
Kraj je.
MarlboroGold

#16981 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

tuzlak1212 wrote:O Minas Tirithu (Gondor) se pricalo :roll:
Nisam mislio na ovu temu.
drogon2

#16982 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Hasan006 wrote:
pici wrote:jel sad mislite da je Benjen novi NK... vrlo moguce, jer nije pretvoren od NK nego od djece sume djelimicno tj da zaustave njegovo preobrazenje i ima dragonglass u srcu... to semo vidjet na kraju seste epizode ako su D&D smislili da NK i WW treba da ostanu i dalje kao opomena ljudima, vidimo da pale tijela poginulih... predostroznost :mrgreen:
Kakve veze imaju D&D s tim.Da je to neki plot twist,Martin bi im to trebao rec i onda bi to imali u seriji :D Previse vi hejta bacate na D&D.Ne mogu da vjerujem da mislite da oni ove velike dogadjaje rade po svom.
Hasan006

#16983 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

drogon2 wrote:
Hasan006 wrote:
Kakve veze imaju D&D s tim.Da je to neki plot twist,Martin bi im to trebao rec i onda bi to imali u seriji :D Previse vi hejta bacate na D&D.Ne mogu da vjerujem da mislite da oni ove velike dogadjaje rade po svom.
Vjeruj da rade veliku većinu. Jednostavno ne mogu zamisliti 90% stvari iz ovih zadnjih par sezona u Martinovim knjigama.
tuzlak1212

#16984 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Martin je sam rekao da je serija otišla predaleko od knjiga, morao je praviti posebne paralelne drugačije skice priče da iole se knjiga i serija barem u nečemu prepoznaju :roll:
drogon2

#16985 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Eto vidis.Ja mislim da ce ishodi bit isti s tim sto cemo zasigurno dobit bolja pojasnjenja za neke stvari sto je i razumljivo.Ipak je Martin veci "mozak" od njih dvojice.Ali mislim da sam negdje slusao bas neki dan da su njih dvojica imali niz sastanaka sa njim u njegovoj kuci kada se presla ova radnja iz knjiga da diskutuju o tome sta ce dalje.I prica je kao da im je dao sudbine glavnih likova,a za ove sporedne nije previse ulazio u detalje.
Hasan006

#16986 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

tuzlak1212 wrote:Martin je sam rekao da je serija otišla predaleko od knjiga, morao je praviti posebne paralelne drugačije skice priče da iole se knjiga i serija barem u nečemu prepoznaju :roll:
Opet i on je za to poprilično kriv, kad skontaš ko bi gledo Briennino lutanje po Riverlandsu, Young Griffa, Quentyna Martella i ostala sranja u seriji. Zadnje dvije knjige jednostavno nisu za adaptirat na ekran.
Capajebo

#16987 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

drogon2 wrote:Eto vidis.Ja mislim da ce ishodi bit isti s tim sto cemo zasigurno dobit bolja pojasnjenja za neke stvari sto je i razumljivo.Ipak je Martin veci "mozak" od njih dvojice.Ali mislim da sam negdje slusao bas neki dan da su njih dvojica imali niz sastanaka sa njim u njegovoj kuci kada se presla ova radnja iz knjiga da diskutuju o tome sta ce dalje.I prica je kao da im je dao sudbine glavnih likova,a za ove sporedne nije previse ulazio u detalje.
Pogledaj inside of the episode ovog fijaska, i cut ces kako D&D govore da su odlucili da ce Arya ubiti NK-a prije 3 godine.
Iskreno, mislis li da je Martin odlucio tek prije 3 godine ko ce ubiti NK-a?
Hasan006 wrote:
tuzlak1212 wrote:Martin je sam rekao da je serija otišla predaleko od knjiga, morao je praviti posebne paralelne drugačije skice priče da iole se knjiga i serija barem u nečemu prepoznaju :roll:
Opet i on je za to poprilično kriv, kad skontaš ko bi gledo Briennino lutanje po Riverlandsu, Young Griffa, Quentyna Martella i ostala sranja u seriji. Zadnje dvije knjige jednostavno nisu za adaptirat na ekran.
Sve diraj al' Quentyn bi bio prejak u seriji :D
biggrin

#16988 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by biggrin »

serija je i sa ovom epizodom ostala nepredvidiva. Velika vecina je mislila da mrtvi pobjeđuju. na to je upucivao i naziv naredne epizode + navlakusa sa onom pjesmom gdje su se svi kleli da ona ustvari pobraja ko ce sve zaginuti u ovoj bitci. epizoda je i isla u tom smjeru. mrtvi izdominirali, svi likovi skoro pa ubijeni, čak i skok arije i njeno hvatanje se uklapa u to...daaa to je GoT...svi likable likovi moraju zaginuti...i onda prc milojka....svi živi,a mrtvi kapitulirali

...pa sa dosadasnjom radnjom bas bi bio GoT kliše da su mrtvi pobijedili, a živi se povukli na jug gdje se pregrupišu za posljednji otpor...pri čemu jedno pola glavnih likova je zaginulo. ovako je ostalo :thumbup:
Juliuscezar

#16989 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

biggrin wrote:serija je i sa ovom epizodom ostala nepredvidiva. Velika vecina je mislila da mrtvi pobjeđuju. na to je upucivao i naziv naredne epizode + navlakusa sa onom pjesmom gdje su se svi kleli da ona ustvari pobraja ko ce sve zaginuti u ovoj bitci. epizoda je i isla u tom smjeru. mrtvi izdominirali, svi likovi skoro pa ubijeni, čak i skok arije i njeno hvatanje se uklapa u to...daaa to je GoT...svi likable likovi moraju zaginuti...i onda prc milojka....svi živi,a mrtvi kapitulirali

...pa sa dosadasnjom radnjom bas bi bio GoT kliše da su mrtvi pobijedili, a živi se povukli na jug gdje se pregrupišu za posljednji otpor...pri čemu jedno pola glavnih likova je zaginulo. ovako je ostalo :thumbup:
Bravo :thumbup: :thumbup:
Pokažite mi jednu ovdje ideju teoriju da će ovako zavrsiti bitka, ne postoji a to znaci da se radi o iznenađenju.
Hasan006

#16990 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

bhnapoleon1 wrote:
biggrin wrote:serija je i sa ovom epizodom ostala nepredvidiva. Velika vecina je mislila da mrtvi pobjeđuju. na to je upucivao i naziv naredne epizode + navlakusa sa onom pjesmom gdje su se svi kleli da ona ustvari pobraja ko ce sve zaginuti u ovoj bitci. epizoda je i isla u tom smjeru. mrtvi izdominirali, svi likovi skoro pa ubijeni, čak i skok arije i njeno hvatanje se uklapa u to...daaa to je GoT...svi likable likovi moraju zaginuti...i onda prc milojka....svi živi,a mrtvi kapitulirali

Pokažite mi jednu ovdje ideju teoriju da će ovako zavrsiti bitka, ne postoji a to znaci da se radi o iznenađenju.
Opet nije to to ako to iznenađenje logički nema nikakvog smisla.
Pryda

#16991 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

drogon2 wrote:
MarlboroGold wrote:
Hasan006 wrote: Opet, nakon što od NK-a napraviše ovakvu šalu jednostavno ništa ne djeluje kao prava prijetnja. Kontam da će na kraju Jon i Daenerys vladat, najbitniji lik koji umre bit npr. Jaime i to je to.
A jbg šta ćeš... klasični hollywoodski klišei koji se direktno kose sa onim što bi GoT trebao predstavljati.
Moram reći da su mi najjači likovi koji ovu borbu porede sa LOTR Helms Deep borbom... ne mogu ni u istu rečenicu :lol:
Fakat ne mogu.Helm's Deep je Hollywood na steroidimaa
Ja sam mescini prvi ovdje dao tu paralelu. Pa bi volio da malo objasnite.

Ono što sam napisao da sam očekivao nesto tako, taktičko umijece. Blokada u zidinama dvorca i drži do ujutro dok ne stigne pojačanje.

Evo moze li iko sa ove teme (a ne moze, čitav internet sa sve skupa grrm i rediteljima ne može) objasniti sljedeće tačke:

1. Zašto NK nije čekao sa strane i dizao mrtve sve dok ne pregaze winterfell do kraja i ubiju i Jona i zmajeve i brana i zapale ono drvo? Jel glup, low iq sta je?
Imao je vojsku od milion koja je blago rečeno razgulila ljudsku vojsku, koja kad umre postaje dio njegove vojske. Čekaš 8000 godina i onda povlačis takve poteze? Tbjrb eto

2. S druge strane imamo build up 8 sezona za borbu s mrtvima. Svi najpametniji likovi sjede noć prije borbe i kontaju taktiku (tu je vec farsa). I tako oni pametni skontaju: borimo se sa daleko nadmoćnijim protivnikom koji ne zna za strah, glad, umor, manjak motivacije, hladnoću i nabrajaj dalje do sutra. Dobro dakle imamo takvog protivnika hajmo sve izvest ispred dvorca. Izvest ćemo i jebene katapulte (to niko nikad u historiji ratovanja nije uradio). Idemo poslat 40 hiljada dotrakija (pazi hranili smo ih 8 sezona, njih i konje) u juriš na mrtve da svi izginu a nije ni krenulo još. Kad ga tu popušimo onda nek neokaljani primaju valove i valove mrtvih pa kad i oni izginu tad ćemo zapalit drvenu ogradu i gledat ih preko.. Ne mogu stvarno dalje o taktici.

3. Rambo potezi glavnih junaka. Mislim da smo kao civilizacija prerasli da 1 čovjek ubija čitavu armiju. Nekako je avengers označio kraj toga. Trebaju nam logične (ne realne) scene kojim je Got obilovao. Kao npr vjencanja na kojim ti iz zasjede ode čitava porodica, nema rambo poteza da ih sve pobijes.
scarface32

#16992 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by scarface32 »

Mislim u slijedecoj se dotrakiji vracaju jer ih se vise od pola probilo i umorni se vracaju. Ne mora znaciti da ako su se vatre ugasile da su svi izginuli. :run:
biggrin

#16993 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by biggrin »

Hasan006 wrote:
bhnapoleon1 wrote:

Opet nije to to ako to iznenađenje logički nema nikakvog smisla.
kako nema smisla? pa ovo je jedan od najlogičnijih raspleta ovog dijela price. toliko logican da ga niko nije ocekivao. sa ovim se napravio i final closure sa mrtvacima (sem ako se ne ispostavi da je onih par dodira bilo bitno...a onda bi i arija iz svog prvog seksa ovom svijetu mogla podariti obecanog ratnika :D). također se rodila nada da bi se moglo sve zavrsiti sa happy end-om i zbog toga vjerujem da ce haman svi zaginuti, a na željezni prijesto zasjesti neko tipa Tarlia
ladacoko

#16994 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ladacoko »

epic epizoda a volio bih da je kraj serije bio.
Sad moras gledati onu quravelu sersei kako se krevelji.

Koja je poenta sad bitke s njom, dothrijaki presli more da bi bili poklani za 5 min.
Realno oni nemaju vise od hiljadu vojnika i idu na 20 hiljada placenika,onih vodenih i lanistera cca 10 milja
dječak sa šibicama

#16995 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Monika napisala metar teksta, a promasila sustinu serije, nisu bitni Bijeli setaci niti su oni tema price, oni su samo dio cjelokupne bajke i nekakvi opasni alieni sa sjevera koji prijete ljudskom rodu, ali glavna tema cijele price jeste sukob ljudi oko jebenog prijestolja, komada zeljeza.

I na kraju ce ljudi opet jedni drugima muda gristi zbog tog prijestolja.

Uostalom, i u imenu serije je sustina napisana.
Hasan006

#16996 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Pryda wrote:
Ja sam mescini prvi ovdje dao tu paralelu. Pa bi volio da malo objasnite.

Ono što sam napisao da sam očekivao nesto tako, taktičko umijece. Blokada u zidinama dvorca i drži do ujutro dok ne stigne pojačanje.

Evo moze li iko sa ove teme (a ne moze, čitav internet sa sve skupa grrm i rediteljima ne može) objasniti sljedeće tačke:

1. Zašto NK nije čekao sa strane i dizao mrtve sve dok ne pregaze winterfell do kraja i ubiju i Jona i zmajeve i brana i zapale ono drvo? Jel glup, low iq sta je?
Imao je vojsku od milion koja je blago rečeno razgulila ljudsku vojsku, koja kad umre postaje dio njegove vojske. Čekaš 8000 godina i onda povlačis takve poteze? Tbjrb eto

2. S druge strane imamo build up 8 sezona za borbu s mrtvima. Svi najpametniji likovi sjede noć prije borbe i kontaju taktiku (tu je vec farsa). I tako oni pametni skontaju: borimo se sa daleko nadmoćnijim protivnikom koji ne zna za strah, glad, umor, manjak motivacije, hladnoću i nabrajaj dalje do sutra. Dobro dakle imamo takvog protivnika hajmo sve izvest ispred dvorca. Izvest ćemo i jebene katapulte (to niko nikad u historiji ratovanja nije uradio). Idemo poslat 40 hiljada dotrakija (pazi hranili smo ih 8 sezona, njih i konje) u juriš na mrtve da svi izginu a nije ni krenulo još. Kad ga tu popušimo onda nek neokaljani primaju valove i valove mrtvih pa kad i oni izginu tad ćemo zapalit drvenu ogradu i gledat ih preko.. Ne mogu stvarno dalje o taktici.

3. Rambo potezi glavnih junaka. Mislim da smo kao civilizacija prerasli da 1 čovjek ubija čitavu armiju. Nekako je avengers označio kraj toga. Trebaju nam logične (ne realne) scene kojim je Got obilovao. Kao npr vjencanja na kojim ti iz zasjede ode čitava porodica, nema rambo poteza da ih sve pobijes.
Ma možemo mi ovako u nedogled, opet dolazimo do istog zaključka, da više ne gledamo istu seriju koja je počela 2011. godine već ljude kojima priča uopšte ne pripada kako pokušavaju da je završe na što jednostavniji način koji bi zadovoljio prosječnu no-brainer publiku naviklu na Marvelove filmove i Hollywoodske klišee koja zaboravlja zbog čega je GoT uopšte postao poznat. Bit će sigurno još besmislenih i razočaravajućih stvari do kraja, ali ćemo se nažalost morati zadovoljiti sa tim s obzirom da je ogromno pitanje da li ćemo uopšte dobiti priliku da saznamo pravi kraj. Serija se iz remek djela pretvorila u limunadu u trenutku kad se razišla od knjiga i to se nije smjelo desiti. To je to.
Capajebo

#16997 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

dječak sa šibicama wrote:Monika napisala metar teksta, a promasila sustinu serije, nisu bitni Bijeli setaci niti su oni tema price, oni su samo dio cjelokupne bajke i nekakvi opasni alieni sa sjevera koji prijete ljudskom rodu, ali glavna tema cijele price jeste sukob ljudi oko jebenog prijestolja, komada zeljeza.

I na kraju ce ljudi opet jedni drugima muda gristi zbog tog prijestolja.

Uostalom, i u imenu serije je sustina napisana.
Ti si fulio sustinu serijala. Pogledaj prvu scenu serije, ako vec ne zelis prolog knjige.
Znaci od samog pocetka, otvaranje, pilot, baca se akcenat na Otherse.
Ukoliko se ne sjecas, da osvjezimo malo

drogon2

#16998 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

A dajte ljudi, bgm previse cjepidlacite. Cuj zasto nije cekao sa strane da ovi sve pobiju.Pa iz prostog razloga sto radnja mora ic naprijed. Isto ko da ja tebe pitam zasto Robb nije ozenio malu Freyevu, a guzio Jeyne Westerling sa strane dok se rat ne zavrsi.
dječak sa šibicama

#16999 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Kakve veze ima uvodna scena, mozda je uvodna jer je strahobalna i samo to.

Sta ste vi ocekivali jbt, da ovaj plavoooki kralj zasjedne u zeljezno prijetolje.

Traze se dlake u jajetu, zasto ovo i zasto ono. Kakvu ste vi bitku ocekivali, sta su ovi trebali raditi, ne valja sto su jurisali, ne valja sto su prihvatili borbu, ne valja sto su ih gadjali katapultima mislim ono vjerujem da bi oni bacili A bombu na njih ali eto nemaju je sta da rade sad... ne valja sto je NK isao na Brana, sto nije cekao da ovi njegovi mrtvaci pregaze dvorac, a mogao je i to uraditi, pa da se serija zove "Nocni kralj i njegova armija mrtvaca ide okolo i ubijaju sve zivo" pa kraj serije kad dodju do juga i nemaju vise koga ubiti, pogledaju u more i okrenu se u rikverc na sjever.
Pryda

#17000 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

drogon2 wrote:A dajte ljudi, bgm previse cjepidlacite. Cuj zasto nije cekao sa strane da ovi sve pobiju.Pa iz prostog razloga sto radnja mora ic naprijed. Isto ko da ja tebe pitam zasto Robb nije ozenio malu Freyevu, a guzio Jeyne Westerling sa strane dok se rat ne zavrsi.
Porediš Robb Starka zaljubljenog balavca i smrt lično utjelovljenu u Night Kinga. Necromancera koji diže mrtve, starog kao ljudska civilizacija, koji je skupljao mudrost 8000 godina i konačno krenuo da uništi život i sve sto spada pod tu riječ?

GOT je bio logika a sad je obični shit za juesej hamburgere.
Post Reply